Kabaal.

Ik zit duidelijk weer heerlijk in mijn PMS periode. Ik merk dat altijd als eerste aan het feit dat geluiden me gaan irriteren.

Zo zit ik me al 3 dagen op mijn werk op te winden over een piepje dat de hele dag doorgaat. Ik heb géén idee waar het piepje vandaan komt. Ik heb zelfs op een ladder gestaan om langs het plafond te luisteren, met mijn rechteroor tegen de TL balken. Niets. Ik heb mijn collega Laura ook gevraagd te zoeken. Een secretaresse van de fysio’s heeft al op mijn verzoek op mijn plek gezeten. Beide dames hoorden het K*^%&$ piepje, maar konden het niet traceren. Gelukkig trouwens, dat zij het óók hoorden, ik begon namelijk al te denken dat het piepje in mijn hoofd zat. My worst nightmare. Ik ben als de dood dat ik, de vrouw met de enorme geluidsallergie, ooit tinnitus krijg. Nooit meer stilte…

Maar vooral harde geluiden gaan momenteel door merg en been. De tv op stand bejaardenhuis. Vlam die de laatste dagen veel hoest. Vlam die snurkt (Ik slaap de laatste dagen weer opvallend veel op de bank.) De buren die op hun bekende “beschaafde” manier ruzie maken en elkaar schreeuwend te lijf gaan. Mijn werkgever die als hij niest echt het stucwerk van de muren kan doen afkomen.

Oh. En iemand nog een goed recept voor gans?

Ik heb er namelijk een stuk of 40 die wat mij betreft wel de pan in mogen.

Zoals elk jaar in januari gaan de ganzenhormonen los. Gevoortplant moet er worden. En het liefste als de mensen liggen te slapen. En het allerfijnste is, dat ze van de hele straat, uiteraard bij voorkeur onder ons raam vertoeven.

Als een mannetjesgans een vrouwtje van zijn gading heeft gevonden, gaat ie met zeer luid gekwaak erachteraan. Het vrouwtje gaat er met nog meer kolere herrie vandoor. Logisch. Ik zou er ook geen zin hebben om midden in de nacht en plein publique te worden genomen. De rest van de groep moedigt het hitsige/vluchtende stel vervolgens vanaf de zijlijn aan.

Ik weet niet of u weet hoeveel lawaai een gans kan maken?

Maal 40 dus hè?

Dat geluid gaat bijna door de pijngrens heen qua decibellen, kan ik u zeggen.

Er zijn ter verhoging van de feestvreugde in onze straat 2 groepen ganzen.

Ze houden zich afzijdig van elkaar. De ene groep zit bij ons gebouw, de andere aan het einde van de straat. Dat betekent niet dat ze nooit communiceren. Maar in plaats van dat die ene gans die die andere wat te vertellen heeft, er even naartoe loopt en zijn/haar verhaal doet… Nee, natuurlijk niet. Ze doen aan lange afstand communiceren.

Ik houd van vogels, echt waar. Ik ken ontiegelijk veel soorten, kan genieten van bijna alles dat vleugels heeft en fladdert en vliegt. Maar die ganzen en ik zijn geen vrienden.

Ik zou ze daarom ook graag ruilen voor 40 schattige koolmeesjes.

Iemand?

47 thoughts on “Kabaal.

 1. Vreselijk al dat overschot aan geluid.
  Moeten die ganzen onderhand niet op ganzentrek? En zo niet, dan toch?! Bij het idee gaat van al die ganzenherrie gaat ’t al jeuken bij me.

 2. Kan dat piepje een rookmelder zijn waarvan de batterij bijna leeg is? Hadden wij ook een keer maar eer we daar achter waren?

 3. Ik ben selectief vegetariër, dus geen gans 🙂 maar ik heb met je te doen.
  Voor wat betreft dat piepje: nergens een apparaatje waar de batterij van vervangen moet worden of waar de stroom af geweest?
  Doet Vlam ook aan de lijn? Gewichtsverlies schijnt goed te zijn tegen dat vreselijke snurken. Niet dat ik ook maar iemand wil beledigen hoor……
  Sterkte!

 4. Haha ja ik weet hoeveel lawaai ze kunnen maken 🙂 Wist je dat ook ezels echt een geluid van heb ik jou daar produceren? Ook midden in de nacht trouwens. Precies als je in een huisje in de middle-of-knowhere zit om uit te rusten…

 5. Hahahaha, die ganzen. Heel vervelend natuurlijk maar je beschrijft het geweldig, ik heb er beeld bij!

 6. En daarom eten wij gans op Sint Maartens avond in november! Ganzen verrieden Maartens verblijfplaats en als straf gaan ze de pan in. We aten er overigens ook een met de kerst! Ik denk helaas niet dat je er eentje weg mag snaaien. Ganzen zijn overigens goede waakhonden, dus je hoeft geen inbraak of overval te vrezen 🙂

 7. Oh vreselijk, ik voel met je mee! Hier in de buurt had pas opeens iemand een haan…moordneigingen kreeg ik van dat beest.
  Gelukkig is die nu verdwenen, waarschijnlijk was hij er maar even met een bepaald doel 😉

  Sterkte met alles!

 8. De oplader van mijn hubbie zijn telefoon geeft ook een akelig hoog piepje dat hij niet hoort maar ik wel. Misschien zoiets?

 9. Weet je zeker dat er niet ergens een brandmelder zit. Daar klinkt het toch echt wel naar.
  ik ken nog wel wat restaurants, daar kun je ze vast wel kwijt. Het is zelfs koosjer, dus als je het aan een rabbijn verkoopt, gaat de prijs ook nog omhoog.

  Love as Always
  Di Mario

 10. Bied die ganzen aan op Marktplaats of Gratisaftehalen. Gratis, alleen even zelf vangen. 😉
  Is jullie telefooncentrale een keer onderuitgegaan? Piepje lijkt op apparatuur met storing of bijna lege accu. Printer? Fax? Antwoordapparaat. Ik zou niet rusten voor ik dat piepje had ge-killed (en daarna de ganzen)

 11. Ik heb nog wel ergens een receptje liggen van Patrijspoot-met-de-nageltjes-er-nog-aan-in-een-grafje- van-Rodekoolpurree liggen.

 12. Recepten heb ik niet. Ik kan wel een buks voor je lenen..geeft wel een luide knal. Maar daarna zwijgt er wel iets. Kan zijn dat de politie komt aanbellen ook.

  Dat piepgeluidje, een printer, nieuwe inkt, Oplader? Telefoons zonder snoer waar een nieuwe accu/ oplaadbare batterij in moet? Apparaat met accu dat niet aan de lader hangt? In de schoonmaakkast.
  Stiekem toch een rookmelder, boven het systeemplafond. Magnetron waar nog tijd op zit, deurtje dicht en uit? Waar ik werk vond ik een rookmelder in een kast op zolder.

  Ik denk trouwens dat je je nog bedenkt over die koolmezen als het om half vier begint.

 13. Een piepje dat kan zo irriteren, vooral als het al in je hoofd zit, gelukkig heb ik ze stereo.
  Zou je wel gans eten, krijg je herrie op je bord. Hans

 14. De keel-, neus- en oorarts constateerde bij mij een hoge gevoeligheid voor bepaalde toonhoogtes: het gerammel van bestek in de bestekla; iets van metaal dat op een stenen trottoir valt, het ‘Doei, doei!’ waarmee dames van rond de 30 afscheid nemen van elkaar (dat is een octaaf hoger dan hun reguliere gesprekken!) en nog zo wat. Irritant. Net als ganzen inderdaad. Sterkte!

 15. Oh mag ik ze? ik ben dol op ganzen en wij hebben er maar negen hier.
  Overgevoelig voor geluid heb ik ook, schept toch een band. 😉

 16. Ganzen ruilen tegen een stuk of 7 halsbandparkieten, van die beesten word ik ook niet vrolijk. En ganzen zie ik het liefst hoog in de lucht in v-formatie terwijl ze noordwaarts vliegen.

 17. Ow bah, kan me er iets bij voorstellen. Ruilen hoeft niet; genoeg herrie hier. We wonen op een pleintje waar ook 2 gezinnen wonen met Duitse herders. En das op zich niet zo erg, maar die beesten slapen buiten. (totaal stuk of 6) We worden regelmatig wakker geblaft en das ook niet zo’n pretjes zeg maar :S Als er een gans langsvliegt blaffen ze al. EN in de zomer als het vroeg licht is, begint het soms al om 04.30 of zo. Of zodra de krantenjongen op het plein loopt. Succes met je ganzen. Hopelijk verkassen ze gauw.

 18. De koeien en varkens zullen het be-amen: eet meer gans, het scharrelvlees bij uitstek! Hier ruimte zat voor de overtollige ganzen, de ganzen, reigers, meeuwen, zwanen en reigers die er al zijn schuiven maar wat in. Kan het piepgeluid van een trafo komen?

 19. Ik zou na dit te lezen het liefst onder een steen willen kruipen,…..geluiden, teveel mensen, teveel licht, het irriteert me ook,….de ene moment meer dan de andere :-),……succes met deze “rotdagen”,..

 20. Hahahaha gelachen wah! Maar natuurlijk is dat niet leuk … zowel PMS als tinnitus als lawaaiganzen …
  Maar euh …. ganzenlever is toch heel populair? Misschien Jonnie Boer van de Librije bellen? 😉

 21. Wist je dat een gans het allerbeste alarm is…. Geen inbreker die eraan denkt jouw huis open te breken als er ganzen zitten… Zulke lawaaimakers 🙂
  Dus nog maar even wachten voor we er een pasteitje van maken 🙂

 22. Ik houd niet van jagers maar kan me nu volledig inleven dat je een tweeloop ter hand zou willen nemen. Ganzen zijn wel de oudste vorm van erfbewaking 😉 maar ja, daar heb jij niets aan.
  Oordoppen ’s nachts! Voor ik ze in mijn oor stop, druppel ik er wat slaolie in: sluit bijna hermetisch af. Wel zorgen dat je je eigen hartslag niet hoort…
  Kus ♥

 23. Hahahahaha, Kliefje en de ganzen. Het lijkt me niet echt iets om naar uit te kijken, zo’n groep ganzen in de buurt….

 24. het zijn wel freaking goede waakuhdieren. Maar ja ik snap je gevoel over ze, ze waggelden ook altijd in de weg als ik (te laat) op school was

 25. Misschien wel een verkeerde opmerking. Ik had ook altijd last van PMS. Tot dood willen zijn aan toe. Echt heftig. Sinds ik een idioot hoge dosis vitamine D3 neem (Echt waar, 10.000 IU per dag) dus tienduizend hé is het heel erg veel minder. Achteraf gezien was er al heel snel, binnen een maand, resultaat. Maar dan duurt het ff voordag je het echt zeker weet. Ook mijn vermoeidheid is minder. Als ik een paar dagen vergeet om mijn vitamine D te nemen dan merkt mijn man het aan me (nog voordat ik het zelf door heb).

  En die pokkenherrie. Ik herken het wel. Op mijn werk doe ik gewoon mijn otoplastieken in die ik ook voor motorrijden gebruik. Je had voor de nacht toch die otoplastieken? Misschien toch maar weer opnieuw opbouwen. In je oren doen met een beetje vaselineachtig spul of gewoon ff in je mond natmaken en dan in je oren doen. Dan doet het niet zo’n zeer, zeker het in je oren stoppen.
  Heel veel sterkte met ganzen. Herrieschoppers. En ze poepen ook de hele boel onder. Bah.

  1. Nee, dank voor het meedenken. Niks verkeerd! Ik slik al elke dag een overdosis vitamine d. En magnesium. Helpt ook goed tegen overprikkeling. Helaas weinig resultaat…. :((

 26. Haha, ik zag al voor me hoe je overal naar dat piepje aan het zoeken was. Maar voor de rest lijkt het me verschrikkelijk wanneer alles op zo’n irritante manier binnenkomt. Hoop voor je dat het snel weer een beetje afzakt!

 27. een/de ventilator van de computer. Effen schoon laten maken of in het ergste geval laten vervangen. Piepje over?!
  Die ganzen moet je retour sturen naar Lapland. Klaag bij de gemeente zou ik zeggen.

Reacties zijn gesloten.