Voortgang.

Inmiddels ben ik dus 7 dagen aan de koolhydraatarme toestanden.

Ik ga er spontaan (eenmalig!) van ploggen. Want sommige zaken móét ik even met u delen. In woord én beeld.

1351_218903841776111_2546987668626041630_n

Ik zit braaf elke tussen de middag aan een salade. De ene keer met kip, dan weer 2 gekookte eitjes, dan weer wat gerookte zalm. Dat gaat prima. Niks mis met salade. Alhoewel ik die normaal gesproken alleen op mijn vrije vrijdag eet. En veelal zit er dan gezellig gezelschap tegenover me. En drink ik er wijn bij. Maar goed. Tis niet anders…

10401183_220017911664704_6854111352889970737_n

Tussendoor eet ik geen volkoren boterhammen meer met 30+ kaas zoals voorheen, maar neem ik een banaan, of 2 mandarijntjes, of een handje noten. Zélfs toen mijn collega’s gebak aten omdat we vierden dat een hele vervelende patiënt naar een andere praktijk verhuisde, hield ik zowaar stand. Sterker nog: ik heb het gebak gehaald. Deed me niks.

12510501_219393985060430_757577373921678186_n

’s Avond heb ik er ook geen enkel probleem mee, met deze nieuwe manier van eten. Ik eet gewoon wat ik altijd al at, minus de rijst, pasta en aardappelen. Gisteren aten wij bijvoorbeeld een biefstukje met Stroganoffsaus. Ik nam daar een vracht haricots verts bij, Vlam en Jill zaten aan de rösti. Woensdag aten we zuurkool. Ik at dat alleen met een klein stukje worst, zij ook nog met gekookte aardappels. In plaats van penne, draaide ik een courgette tot spaghetti. Kortom: geen centje pijn.

12507495_219592515040577_868031949964336082_n

Maar de ochtenden zijn en blijven lastig. Experiment havermout is niet geslaagd: mán wat vind ik dat goor! Ik maakte muffins met dadels, pecannoten en een klein beetje honing > brrrrr! Die structuur van die natte havermout. Kokhalzend kreeg ik de eerste hap weg. Ik flikkerde de hele bakplaat zó over de rand van het balkon. De ganzen vonden het zalig.

5237_220777054922123_15951263727550365_n 12507202_220777068255455_740324216820270198_n

Idem dito wat betreft de door héél veel mensen genoemde en geprezen pannenkoekjes van banaan, kaneel en ei. Werkelijk niet weg te krijgen! Gátver! Ik snap serieus waar niet wat “men” daar lekker aan vindt.

Van de week ben ik alleen naar de bios geweest en heb ik geen popcorn gekocht. Sterker nog: ik heb helemaal niks gegeten. Om nou met je 3D bril al Star Wars kijkend terwijl je tussen het lightsaberen door een banaan wegwerkt, leek me in- en intriest.

10632648_220050468328115_3629859331699503486_n

Ik ben ook even alleen gaan lunchen in het cafetaria tegenover de bios en koos van alle verleidingen die op de kaar staan, een latte macchiato en een salade met hete kip. Kost me echt geen enkele moeite om de frikandel speciaal te weerstaan.

Ik heb welgeteld 3x gezondigd deze week met 2 stukjes pure chocolade van elk 5 gram en 1 kersenbonbon. Niet bepaald schokkend lijkt me. De koekjes die ik bij de koffie kreeg die ik dronk met vriendin Karin, gaf ik aan haar.

Ik ervaar zo na een week 1 groot voordeel: viel ik normaal gesproken na het eten enorm in slaap ten gevolge van de postprandiale dip zoals dat zo mooi heet, nu ben en blijf ik energiek. Heel opvallend. Niks geeuwen, niks in slaap willen vallen op de bank, niks met je hoofd op je laptop kukelen. Heerlijk gevoel! Voor de rest voel ik me gewoon mijzelf trouwens.

Idem dito wat de darmen betreft, gaat prima, ondanks dat ik bang was voor enorme verstoppingen.

De weegschaal mijd ik nog heel even. Van de week was ik nieuwsgierig en ging ik er tóch stiekem op staan en toen was de tussenstand plus een halve kilo!! Niet bepaald motiverend…

Ik geef nog niet op, houd echt nog wel een paar weken vol, maar dan moet en PVD toch wel wat gebeuren met dat lijf van mij.

Anders ga ik mooi weer stante pede aan de boterhammen met kaas.

Dus.

28 thoughts on “Voortgang.

 1. Al met al met je verdacht goed bezig! Ik vind het ontbijt juist zo makkelijk, lekker gebakken eitje met tomaat en champignons etc. Ik doe ook aardig m’n best, al heb ik twee keer gezondigd met een glas wijn. Niet handig maar wel heel lekker, had ik al heel lang gemist, dus blijkbaar gaat het een stuk beter met me. En nog even geduld 1 x per week op die weegschaal is meer dan zat volgens mij. Je kunt het! Succes 🙂

 2. Knap van je, diepe buiging. Mij lijkt het een drama om als je voor 2 of 3 personen kookt, voor jezelf ook nog eens iets anders te moeten verzinnen. Ik zocht daarom een E-bike uit die ik in maart kan halen (fietsplan) en ga dan voor dag en dauw maar fietsen naar het gesticht. Beweeg ik tenminste nog wat!

 3. Wilde net vragen hoe het gaat met het afvallen. Een halve kilo erbij, das shit, ik zou er spontaan weer van gaan eten. Havermout is goor, pannenkoeken met banaan ga ik niet eens uitproberen. Maar hou vol ‘big brother (of sister, net wat je wilt) is watching you’!

 4. Goed zeg. Ik duim voor je dat de weegschaal in sync is met je inspanningen. Leuk om te lezen dat je courgette tot pasta hebt gemaakt. Ik heb hier al een paar maanden een apparaatje liggen om dit te doen, maar nog niet gebruikt.
  Hier eet man mee met mijn beperkte koolhydraten menu. Alleen voor de kinderen doe ik wat extra’s bij het diner, meestal wat rijst of een bruin pistoletje in plakjes.
  Ik hou het bij mijn ontbijt van een gekookt eitje en een bakje yoghurt.

 5. Als je de salade een beetje zat bent probeer dan eens een koude dunne omelete en 1/2 pakje gerookte zalm als lunch, vond ik altijd heerlijk.

  Op het Atkinsforum staan ook nog pannenkoeken gemaakt van mozarellakaas en ei, die vind ik ook erg goed als ontbijt.

 6. ik had bewust verzwegen dat mijn zus die structuur van dat havermoutgebakje ook afschuwelijk vindt. Blijkbaar is ze dus niet de enige. Toch had je even moeten doorbijten (letterlijk, dus), ipv de ganzen voeren 🙂 Zo heb ik mezelf ook thee leren drinken. De eerste tien tassen heb ik snuiten liggen trekken, niet normaal, maar de grimassen namen wel stelselmatig af en nu kan ik thee lekker noemen.

 7. Heel goed bezig Klief! Ja die suikers zijn echt troep zonder ben je energieker en uiteindelijk ga je echt wel afvallen… maar je eet denk ik nog teveel suikers om in ketose te geraken, dan ga je echt gewicht verliezen… als het je meer om je energie te doen is dan zo doorgaan, anders moeten er nog meer zaken af en andere voor terug… (heb er wat ervaring mee en overweeg weer die weg te gaan en ja je valt af) kan je wel een site aanbevelen en bepaalde producten die je ontbijt lekker maken bijvoorbeeld. En nee, ik probeer niets te verkopen, zit in zelfde schuitje en moet ook!

 8. Zoooo herkenbaar van die bananenpannenkoekjes. Alles waar bananensnot in zit is vies. Smoothies zijn al niet te doen en helemaal niet met bananenderrie.

  En dan havermout…. als warme pap doet het me denken aan behanglijm…. een nee dus.
  Havermout als overnight oats met biogarde en fruit en eventueel kaneel vind ik wel lekker.

  Maar goed… alles is zo persoonlijk. Succes met je zoektocht. Het feit dat je je fitter voelt is al een grote plus. Dat dan weer wel.

 9. Haha 🙂 de ganzen vond het zalig!
  Zo snel ga jij niet om; vertel mij wat. Dat van dat geeuwen viel mij ook meteen op toen ik de boterhammen ’s middags liet staan. Dat zoiets simpels nou weer zo ingewikkeld moet heten…
  Liefs xx

 10. Alleen al voor de energie zou ik het doen,….mijn lief is 2kg kwijt, maar hoor al dat hij morgen pistolets wil, geen doorzettingsvermogen he :-). En die bananenpannenkoek is toch zo slecht niet, ik mix dat en bak het in kleine pannenkoekjes,….

 11. Gaat goed! Complimenten voor het volhouden. Ik heb het ook wel eens gedaan en ik viel er wel mee af. Avondeten deed ik hetzelfde als jij: hetzelfde als de rest van het gezin min de aardappelen, rijst of wat dan ook. Soms at ik ook niet mee en dan at ik sla met een blikje tonijn erdoor.

 12. Ik heb die havermoutmuffins ook gemaakt. Ik vond ze op de dag dat ik ze had gebakken niet zo, maar ook niet dat ik ze weg wilde gooien. Maar na een nachtje in de koelkast een stuk beter te doen. In de nieuwste Allerhande zag ik ook een recept voor havermout, rozijn, appel koekjes, zou ook knapperig moeten worden (zonder suiker meen ik mij te herinneren). Wellicht is dat wat?
  Maar goed bezig!

 13. Wauw wat ben je goed bezig! Volhouden hoeft helemaal niet moeilijk te zijn inderdaad, maar wel alleen als er resultaat te zien is. Anders ben ik ook al snel totaal ongemotiveert 🙂

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s