Aso’s.

Vlam en ik hebben hartelijk moeten lachen van het weekend.

Via via hoorden we dat onze Flodder-buren óns nota bene asociaal vinden.

Want wij zetten onze vuilnis in het portiek.

En onze kookkunsten stinken. Als wij koken, meurt het hele portiek.

Right.

We hebben het hier over de buren die volledig illegaal een houtkachel aansloten op de schoorsteen die al sinds 1987 niet meer werd gecontroleerd en/of schoongemaakt, waardoor ook nog eens de halve straat uitgerookt werd. Ze stookten geverfd en gebeitst hout, waardoor de stank echt niet te harden was. Vlam en ik lagen in onze eigen slaapkamer weg te niften (dat is Haags. Schijnt. Ik ben Rotterdamse dus ik kan het niet controleren.) Inmiddels is er een cv aangelegd, is stoken verboden en zijn de rust en frisse lucht weergekeerd. Jammer alleen voor de buren dat ze zijn afgesloten van gas en elektra. Nou hebben ze er nog niks aan, aan die mooie nieuwe cv.

We hebben het ook over dezelfde buren die in hun kleine huisje een énorme Sint Bernhard hebben die elke dag een aantal keer de trappen op en af naar de derde verdieping moet. Over zielig gesproken. Als de buren niet thuis zijn, blaft dat apparaat het hele gebouw bij elkaar. Dat kan die haarbal uren volhouden. Heel fijn.

Normaal communiceren is er niet bij, bij deze familie. Buiten dat ze elkaar kankermongool en kuthoer (excuses les mots) noemen, moet één en ander bij voorkeur ook krijsend en gillend. Ik ben dan ook wat blij dat het trappenhuis tussen ons in zit, dat dempt gelukkig. Als ik er naast had gewoond, was ik allang verhuisd.

De buurman is de Godganse dag op straat aan het klussen. Leest ie zijn auto niet uit, dan repareert ie wel een fiets. Wast hij zijn auto niet, dan sleutelt hij aan brommers. Alle onderdelen voor die fietsen bewaart hij overigens in de gemeenschappelijke ruimte in de kelder. Die daardoor lijkt op een oud-ijzerstortplaats. Ik moet geregeld hink-stap-sprong naar mijn eigen kelder. We hebben onze eigen indoor survivalbaan. Zo eens in de zoveel maanden komt er een woningbouwmeneer die overal stickers op plakt, van wat weg moet. En dan is het weer 2 weken netjes. En dan begint het verzamelfeest weer opnieuw.

Buurman en -vrouw roken zich werkelijk de klepkanker. Moeten ze lekker zelf weten. Maar ze doen het ook in de auto, waar hun kind bijzit. Een mannetje dat graag en veel voetbalt. Hoe help je zijn longen om zeep? Peuken worden uiteraard op de trap geflikkerd. En over de stank van zware shag maar niet te spreken… Ook papier van snoep en kauwgom belandt op de vloer. Ik schaam me soms echt plaatsvervangend kapot als er gasten van ons langskomen.

Maar goed: als wij ’s avonds na te hebben gegeten een pedaalemmerzakje met vuilnis op onze eigen deurmat zetten (bovenste verdieping, niemand komt daar langs) en dit pas de volgende morgen om 6 uur naar de container brengen, zijn we asociaal.

En ons eten stinkt. Ja, dat zal best als je alleen de walm van een frituurpan gewend bent…

28 thoughts on “Aso’s.

 1. Niften is Haags dat klopt, dat doe je van de kou, Van rook steek je de dieven moord ,zeggen ze in 070
  Maar als jullie het raam open hebben staan,kan het dus wel weer dat niften
  Gezelligheid kent geen tijd,daar bij jullie op portiek gatver.., Nee dat zijn geen aso’s
  Godallemachtig wat zijn het dan…? Hebbie daar geen goed woord voor in het Rotterdams dan?( FF met accentje lezen)

 2. Dat is het lastige aan ‘waarden en normen’: elk individu geeft daar een eigen invulling aan. Wat is bijvoorbeeld ‘de Hollandse cultuur’? Zeker in een grote stad is het wel eens lastig te accepteren dat de buren dingen doen waar wij het niet mee eens zijn. Al eens geprobeerd hen aan te spreken op hun gedrag? Doodeng, ik weet het. Maar op een dag heb ik alle acht huishoudens in ‘mijn’ portiek uitgenodigd om mét in plaats van óver elkaar te praten. Op de bewuste avond kwamen ze allemaal! Inclusief de buurvrouw met smetvrees en de incontinente dementerende oude dame met rollator.

 3. Echt, dat jij gewoon je stankzak 12 uur lang voor je eigen deur durft te zetten zeg. Ze zouden nog in staat zijn om daarover een klacht bij de huismeester in te dienen … wat een sukkels, type splinter – balk.

 4. Ik lees de frustratie, en snap je volkomen. Toen ik nog op een galerijflat woonde was het altijd hetzelfde. Nu heb ik gelukkig een iets beschaafdere buurt, al is hier soms ook wat gedoe.

 5. Uit de brand ben je met zulke kortzichtige lui. Ze boffen dat je je vuilnis niet net als de kerstboom recht uit het raam flikkert!
  Lieve groet

 6. Er is een mooi spreekwoord over een splinter en een balk wat volgens mij heel mooi van toepassing is op jouw buren. 🙂
  Sterkte ermee!

  Groetjes, Marielle

 7. Dan hoop ik voor je dat ze ook de huur niet betalen want dan heb je kans dat ze er mettertijd uitgezet worden😉
  Sterkte
  Sylvia

 8. Ohh hier zou ik me echt enorm aan kunnen ergeren, al is het alleen maar omdat wij asociaal genoemd zouden worden… maar vooral de herrie van de hond denk ik, daar kan ik écht niet tegen. Geluid dat door merg en been gaat… brrr

 9. WHAAAAAAAA WAT EEN HEERLIJKE BLOG WEER (tis dat de inhoud te erg is om te verwoorden, wat ben ik blij dat ik in een dorpke woon met hele lieve oudere mensen naast ons…..

 10. Arm kind. Want ik begrijp dat hij daar dan ook woont zonder gas en electra en dus in de kou zit. Je zou jeugdzorg er op af sturen. En arme hond.. triest om daar te moeten wonen.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s