Verdeling.

We hebben een probleempje wat betreft onze zomervakantie.

Jill wilde graag, en dat vonden wij ook prima, een gedeelte van de vakantie met haar beste vriendin Ilse doorbrengen. Ilse bij ons, of zij bij Ilse. Of allebei.

Nou deed zich het volgende voor.

Wij zaten de afgelopen 3 jaar op onze Spaanse berg in Lloret de Mar, maar dat vond Jill (snap ik als je 15 bent) nogal suf worden. Ze wilde wat meer leven in de brouwerij. Dus weken we uit naar Mimizan, aan de Franse westkust. Op Jills verzoek. Huisje aan het strand, op loopafstand van het centrum alwaar restaurants, kroegjes, winkeltjes, ijszaken en diverse zaakjes met kleding, schelpen armbanden en allerhande toeristische meuk. Helemaal leuk als je die leeftijd hebt. Stukken beter dan 2 ouders en een paar krekels.

Toen bleek dat vriendin Ilse en haar ouders op vakantie gingen naar Tossa de Mar. Om de hoek van -juistem- Lloret. Daar waar wij voor het eerst in 3 jaar níét zaten zeg maar. Op 650 kilometer van ons vandaan. Hoe zuur is dat?

De ouders van Ilse gaan daar week 1 en 2 van de vakantie zitten. Ze hadden ook al bedacht dat Jill beide weken met ze meeging. Ze hadden tevens bedacht dat ze in week 3 Jill en Ilse bij ons zouden afzetten.

Wij werken week 1 nog en hebben dat huisje in Mimizan gehuurd voor week 2 en 3.

Dat zou betekenen dat Vlam en ik de eerste week van onze vakantie alleen zijn. In een huisje dat wij eigenlijk speciaal voor Jill hebben gehuurd. Als je het ons had gevraagd en we hadden geweten dat we alleen zouden zijn, hadden we een huisje gekozen op een plek waar wij allenig in onze blote konten hadden kunnen zwemmen. Niet in zo’n druk kustplaatsje. Met nogal het risico dat onze buren een jankende baby, een blaffende hond en een schreeuwende peuter hebben. Om maar wat vakantiesfeerbedervende zaken te noemen.

Goed. Week 2 van onze vakantie zouden we zowel Jill als Ilse over de vloer hebben. Vlam en ik vinden Ilse een schatje en ze is altijd welkom. Dat is het probleem niet.

Het probleem is dat we deze zomervakantie niet één moment samen met ons kind zijn. Ons kind dat in de zomervakantie van 2017 ruim 17 is en naar alle waarschijnlijkheid niet meer met ons oude lijken mee wil.

We hadden ons echt enorm verheugd op tijd samen met haar.

(Ilse mag ook al met ons mee in de week in de meivakantie trouwens.)

Ik heb nog gekeken of er na de eerste week bij Ilse in Tossa een mogelijkheid is dat de ouders van Ilse Jill afzetten op het vliegveld van Girona en dat ze naar Bordeaux of Bergerac vliegt. Nee dus. Van Girona kun je alleen naar Parijs vliegen. Het zou wel met een overstap kunnen, maar daar vinden wij a) Jill te jong voor en b) kost zo’n ticket bijna 600 euro!

Aanstaande zondag zouden we op de koffie gaan bij de ouders van Ilse en met hen de vakantie bespreken. Hoe zouden we het gaan aanpakken?

In mijn optiek valt er niets meer te bespreken. Zij hebben hun huisje eergisteren geboekt en de meiden ingelicht over hun plannen. En Vlam en ik hangen er maar een beetje bij geloof ik.

Het is óf voor mij en Vlam heel erg slikken en niet één dagje nog als compleet gezin op vakantie kunnen.

Of Jill enorm teleurstellen en haar “dwingen” tot een vakantie met alleen ons. En dan zijn wij de boemannen.

50 thoughts on “Verdeling.

 1. hmmm… Lastig dit…. Ik zou het toch proberen aan te geven bij de ouders van Ilse…En is jullie vakantie niet meer om te boeken naar Lloret?

 2. Moeilijk hoor. Is andersom ook geen mogelijkheid. Eerst met jullie mee en dan naar haar vriendinnetje? Blijft dat jullie ws nog niet samen zijn!?

 3. Raar dat die ouders van Ilse zomaar wat boeken als er plannen zijn om de meiden samen vakantie te laten vieren. Nog nooit van overleg gehoord blijkbaar. Ik zou toch nog een poging doen om een middenweg te vinden, desnoods maar een beetje de boeman zijn, ook weer niet te veel natuurlijk want de sfeer tijdens de vakantie moet ook leuk blijven maar ik zou zeker bij Jill aangeven dat dit waarschijnlijk de laatste vakantie als gezin is en dat een beetje een compromis dan wel wenselijk is. Succes!

 4. Misschien is dit dan het slikmoment. Dan was de vorige vakantie vooralsnog de laatste samen. De vorige vakantie was geweldig en je hebt enorm genoten zonder dat je ook maar een seconde de gedachte had “dit was voorlopig de laatste keer samen”. Is ook wat waard. En ja, zuur van de mogelijke drukte op een plek die speciaal op verzoek van Jill is uitgekozen terwijl ze er zelf dan niet bij is. Klopt helemaal. Maar de andere optie is nog minder leuk: je moet met ons mee. Punt. (Ik weigerde dat op mijn zestiende al. Moest en zou zonder mijn -overigens prima- ouders op vakantie.) Vakantie en moeten… dat zijn van die woorden die ik persoonlijk zo ver mogelijk bij elkaar vandaan probeer te houden.

  Een volgende vakantie kun je dan wellicht nog wel weer (gedeeltelijk) samen boeken?

 5. OMG, daar begint het gesodemieter… Ik denk dat je nog eens best duidelijk tegen Jill kunt zeggen dat je speciaal voor haar huize Gekko hebt laten schieten. Ik zou in ieder geval mijn mond niet kunnen houden (al wordt het daar niet altijd gezelliger van). Onze kinderen zijn tot en met hun 18de met ons mee op vakantie gegaan, naast een eigen vakantie met vrienden.

 6. Jill lijkt me een verstandige meid, de situatie zal met haar toch wel bespreekbaar zijn zonder dat de emoties hoog oplopen? Als jullie speciaal voor haar een ander huisje boeken en de optie voor het huisje waar jullie zo graag heen gaan op haar verzoek afzeggen, zal ze jullie teleurstelling toch wel (enigszins) begrijpen? Ik zou het proberen te bespreken. Werkt dat niet, dan laat het gaan. Ze gaat – alhoewel er dan een vriendin bij is – nog gewoon met jullie mee, dat is ook wat waard 😉

 7. Wat raar dat die ouders dat doen zonder het even met jullie te bespreken.
  Vind lekker makkelijk zo . Nu zijn jullie straks de boeman. Moeilijk dit hoor. Misschien toch eerst maar even met Jill bespreken.
  Ik wens je wijsheid….

 8. Hey Klivia,
  Moeilijke situatie, nou ben ik sowieso,na debacle met vriendin van dochterlief, anti vriendinnen mee op vakantie maar dat terzijde. Je zou voor kunnen stellen dat Jill de vakantie bij vriendin laat schieten, met jullie naar Mimizan gaat en Ilse door haar ouders in week 2 afgezet wordt. Dan klopt mi alles, jullie met zijn drietjes en de dames ook samen.
  Ik wens je veel wijsheid toe.
  Groetjes,
  Sylvia.

  Om toch positief af te sluiten, het eerste jaar dat ze hier beiden niet meer meegingen kregen we halverwege onze vakantie een telefoontje dat het K*t weer was in Nederland en ze de volgende dag samen in Pa’s auto naar ons in Zuid Frankrijk zouden komen. Dus er is hoop voor de toekomst. 😉

  1. Van mij hoeft het eerlijk gezegd ook niet, ik ben ook niet zo van mensen meenemen. Maar ik snap dat het voor Jill soms wel suf is, alleen met 2 volwassenen. Wat jij oppert, schoot ook al door mijn hoofd. Ilse mee in mei en Ilse bij ons de tweede week dat we Mimizan zitten. Jammer maar dan geen Tossa samen. Hadden ze eea ook maar wél in overleg moeten doen.

   1. Lijkt mij de ‘beste’ oplossing, wat vooral het gevolg is van de ouders van Ilse die blind iets boeken zonder overleg. Er zijn grenzen en die bepaal je gelukkig nog altijd zelf. Sterkte, leuk is anders.

 9. Zo dit is wel even heftig moeilijk. Ik zou dat echt even moeten laten bezinken als het mij overkomt. Mijn eerste reactie. ik de boeman. prima, maar ik vertel haar dan wel dat de ouders van ilse een beslissing hebben genomen zonder overleg. Maar ajjj.. mmmmm, moeilijk dit. Het is toch je prinses die je graag bij je wilt hebben. Ahhhhhhhh, wat is dit moeilijk zeg.

  Love As Always
  Di Mario

 10. Raar dat die ouders jullie zo voor het blok zetten, zou er zeker wat van zeggen. Dé oplossing zou zijn (als dat mogelijk is) dat jullie twee een weekje later op vakantie gaan voor jullie tweeweekse vakantie, dat zou ook voor Jill en Ilse geweldig zijn hebben ze 4 ipv 3 weken vakantie.

  1. Dat kan helaas niet. Huisje is dan al bezet en ik heb er een schurfthekel aan als ik meteen vanuit de vakantie, vanuit de auto, hup, de volgende dag mag gaan werken. Afschuwelijk. Ik wil even een paar dagen afkicken.

 11. Jullie zo voor een voldongen feit zetten, vind ik niet netjes van die ouders, al zijn ze zich waarschijnlijk van geen kwaad bewust. Ik zou hen de situatie uitleggen (dat jullie jullie vakantiebestemming hebben gekozen ifv Jill met het oog op een (toch minstens gedeeltelijke) gezinsvakantie) en dat jullie het wel heel jammer vinden dat het nu op deze manier verloopt. Maar tegelijkertijd zou ik er ook bij zeggen dat ik niet de spelbreker wil zijn en me nu zal neerleggen bij de situatie, maar dat ik erop reken dat er in de toekomst eerst rond de tafel gezeten wordt als er plannen worden gesmeed waarbij mijn dochter betrokken is. Wellicht hebben de ouders enkel gedaan om goed te doen en hebben ze er niet bij stilgestaan dat jullie het er moeilijk mee zouden kunnen hebben. Verder sluit ik aan bij Dionne: een slikmomentje, gelukkig heeft een jaar 52 weekends om misschien ’t een en ’t ander te kunnen compenseren.

  1. Nee precies, het is geen opzet. Ik heb gebeld en ze vertelde me “dat ze er vanuit gingen dat”… Waardeloos dus. Moet je ook nooit doen. Maar wat mij het meeste irriteert, is dat ze het de meiden al wel hebben verteld, hoe ze eea gaan doen, en dat wij het als laatste hoorden.
   Ik denk niet dat we er ons bij gaan neerleggen. Als ik nl ergens een hekel aan heb, is het als andere mensen voor mij gaan beslissen. Onze zomervakantie is een hoogtepunt van het jaar, we werken er hard voor. Dan wil ik ook wél graag zelf enige inspraak hebben.

 12. Geen nood! Jullie gaan gewoon gezellig samen met dochterlief later nog een weekendje naar Barcelona of zo. Heel leuk. Ook als je vijftien bent. En dan is er nog de herfstvakantie en zo. Veel plezier!

 13. Maar goed, jullie hebben -met de mei vakantie mee- de meiden twee weken bij jullie en zij ook. Lijkt me redelijk eerlijk. Of zie ik dat verkeerd?
  Op die leeftijd is dat toch prachtig voor die meiden? Ondanks dat ik het ook niet leuk zou vinden, zou ik het wel gewoon maar slikken. Jullie tijd samen komt heus nog wel. Wel jammer inderdaad hoor.

   1. Hmm…misschien Jill niet mee laten gaan met Ilse, en haar meenemen met jullie? Misschien kunnen de ouders van Ilse haar dan op de terugweg voor een weekje bij jullie afzetten?
    Ben het helemaal met je eens dat ze het hadden moeten overleggen hoor!!

 14. Lastig joh… zo zie je maar weer wat even communiceren met elkaar kan doen voordat dat huisje door haar ouders werd geboekt. Ik zou denk ik het toch aan hen aangeven dat jullie heel graag met haar willen zijn voor in ieder geval een weekje. Misschien hebben zij nog wel goede ideeën…

 15. Ja das een beetje lastig. In jullie situatie zou ik het zo laten zoals het nu is. En wie zegt dat Jill vanaf nu helemaal niet meer mee wil met jullie op vakantie? Je kan ook samen eens een weekendje doen evt? Qua leeftijd is dit sowieso een beetje lastig en je kan het maar beter een beetje zo regelen dat het leuk is. Matthijs is meegeweest t/m z’n 21e en Jasper t/m z’n 19e. Fré gaat nu mee naar Zakynthos en volgend jaar….tja er kan ook een keer een vriendje komen en dat ze dan samen mee willen of zo. Ook gezellig. Naar Zakynthos gaan we dit jaar samen met haar tolk en zijn man. Vindt Fré ook heel gezellig en bovendien is er veel te doen daar. Maar waar het jou/jullie om gaat is dat je graag tijd met Jill alleen wilt hebben? Ik denk dat die tijden een beetje voorbij zijn zo langzamerhand, eerlijk gezegd.
  Waar ik wel een beetje moeite mee zou hebben is de manier waarop het nu beslist is door een ander eigenlijk. Want dat is niet de bedoeling natuurlijk en zou ik ook zeker nog even zeggen.

 16. Sorry Klief, jammer voor Jill maar ze zou van mij gewoon week 2 en 3 mee moeten naar Frankrijk. Mimizan is tenslotte voor haar geboekt. Jill kan in mei haar vriendinnetje al mee nemen en ook na week 3 is er nog de mogelijkheid voor haar om met Ilse iets te doen. (in Ndl. met de trein o.i.d. )
  En Boeman, ja misschien, maar ook een goed moment om als 15-jarige te leren dat de wereld niet alleen om jou draait en je met anderen rekening moet houden en je afspraken na moet komen.

  1. Dat was dus ook mijn eerste reactie. Niet alles draait om haar. Ze is op dit moment erg egocentrisch, is ook de leeftijd, maar dit gaat m.i. te ver. Ik ben er ook nog niet over uit hoor 😉

 17. De jeugd hè! Eerst iets graag willen en als jullie je dan aangepast hebben, stuurt je dochter het zelf bij in haar eigen voordeel. Al dan niet met onbedoelde, wellicht goedgemeende hulp van de ouders van het vriendinnetje.
  Aan de ene kant ben ik het met Betty hierboven eens, Jill gewoon mee, al heb je dan kans op een paar dagen dochter-met-lang-gezicht, maar dat moet dan maar zo. Je moet de consequenties nu eenmaal aanvaarden van je handelen.
  Aan de andere kant lekker laten zoals nu bekonkeld – want dat is het natuurlijk wat de dames vriendinnen gedaan hebben – en Vlam en jij lekker een weekje alleen (zijn jullie überhaupt wel eens met z’n tweeën een week weggeweest?) en wellicht volgend jaar nog een week met Jill ergens naartoe.

 18. Ik sluit me nu aan bij Betty Monteyne Plooij. Het kan echt niet dat Ilse’s ouders Jill zonder overleg de halve vacantie van jullie afpakken. Mensen die over je heen lopen, bewust of onbewust, goed bedoeld of niet, dat is het ergste wat er is.

 19. Eigenlijk hoeft dit voor jullie niet moeilijk te zijn…
  Overleg op voorhand is niet meer dan normaal lijkt me, Ilse’s ouders zouden ook moeten weten dat het zo niet hoort… Aan de andere kant, als je Jill verplicht met jullie mee te gaan, loop je het risico dat ze een hele week mokkend rondloopt… Dat hebben wij meegemaakt toen Oudste 16 werd, een hele week beeld zonder klank, verschrikkelijk.
  Ik zou je graag goede raad geven, maar ik vrees dat de kaarten in jullie plaats geschud werden 😦
  Liefs!

   1. Integendeel… Dat was een nachtmerrie, ze verpestte het voor heel het gezin…. Het jaar daarop gingen we naar een grote camping in Spanje om haar plezier te doen… NOOIT meer!!!! Wat jij zei “om half 7 ’s ochtends… Maaaaaam, ik wil een boterham, uit de caravan naast ons”… 😦

    1. Wij zijn dus twee keer op een camping geweest, Jill was alleen maar aan het nukken. Vond het vréselijk allemaal. (Ik ook ;)) En nu wil ze er twee weken gaan zitten, met een vriendin. Snap jij het?

 20. Wat je zegt , het zullen de laatste keren zijn om gezellig met zijn drieën te zijn . Ik zou week twee toch voor jullie drie nemen. ook Jill moet dat beseffen. Heel moeilijke keuze , maar er moeten (wijze) knopen doorgehakt worden op een vredige manier. maar stilaan Kliefje zal je haar moet los laten en dat is niet makkelijk , heb het drie keer meegemaakt.

 21. Pubers…per definitie onredelijk. Al herinner ik me een totaal ander blogje over haar 🙂
  Kortzichtig van de ouders van Ilse om niet met jullie te overleggen! Kunnen zij er geen derde week achter hun vakantie plakken? Dan is het probleem opgelost.
  Kus

 22. De beste stuurlui staan natuurlijk aan de wal maar van alle opties spreekt die van Betty Monteyne Plooij mij het meest aan. Wie zijn gaat brandt…..precies dat!! Natuurlijk kom je dan tenslotte tot een compromis: week 1 en 2 naar Tossa (jullie week 2 alleen in Mimizan) en week 3 Jill alleen bij jullie in Mimizan (gebracht door de ouders van Jill want die hebben wat goed te maken..:-). Drie weken gezamelijke vakantie en een week in Mei is toch niet nodig voor de meiden. Beetje kijken naar je ouders die ook wensen hebben lijkt me alleszins redelijk uit te leggen!!

 23. Wij gaan dus in functie van mijn zoon, die zo oud is als jouw dochter naar en all in, omdat we ook het vermoeden hebben dat het wel eens de laatste keer zou zijn,…in het kader van de puberteit en de vreselijke buien die erbij horen zou ik opteren om ze de vrijheid te geven,….zijn we niet allemaal 15 bijna 16 geweest 🙂

 24. De meiden gaan in mei al een week met elkaar op vakantie. Ik zou Jill dan de eerste twee weken met Ilse mee laten gaan en daarna nog één week alleen naar jullie.

  Jill mag in haar handjes klappen, drie weken vakantie totaal met haar bff en dan nog een weekje lekker verwend worden door haar ouders.

  Ik vind het écht niet kunnen wat die ouders hebben gedaan, zoiets doe je in overleg.

  Succes!

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s