Bijeenkomst.

Gisteren had ik te Utrecht een bijeenkomst met een stel andere blogsters/schrijfsters/vrouwen die van taal houden om even kort te brainstormen over een nieuw op te zetten platform. Waarover in een later blog meer. Even geduld nog. Zoals het er nu naar uit ziet, starten we per 1 februari. U bent de eerste die de link krijgt.

Ik was gevraagd en voelde me vereerd. Ik, iemand die werkt in de gezondheidszorg, die werktechnisch niets doet met taal, tussen allemaal mensen die hun geld verdienen met schrijven. Toch een fijne veer in mijn (overigens steeds slankere) kont.

In ieder geval: het ging tijdens die meeting over de opzet, wie gaat wat doen, wie kan en wil minstens één of twee stukjes elke week online zetten? Of wil je liever gastblogger worden? Hoe verdelen we de aandelen? Wie wordt hoofdredacteur?

Ik had er zin in. Ik  houd van schrijven. De doelgroep van het nieuwe platform spreekt me aan. Twee stukjes per week moet lukken. En ben ik een keertje woordeloos, dan heb ik hier op dit blog een bron van 1300 berichten waaruit ik heus nog wel eens een verhaaltje kan putten.

Kortom: ik toog blij en enthousiast in de stiltecoupé onder genot van een hele grote beker koffie naar het midden van het land.

“Iets” te vroeg kwam ik daar aan, maar ik wilde nog even een rondje winkels doen. Even lekker in mijn uppie ergens wat eten. En een latte drinken. Heerlijk was het.

Toen was het bijna half vier en ging ik naar de plek waar we hadden afgesproken.

We kwamen één voor één aan, schudden handjes, stelden voor, bestelden iets te drinken en begonnen.

Eén persoon kwam te laat. Mijns medische inziens niet helemaal nuchter. Ze kwam met veel kabaal binnen, pleurde een pak zware shag op tafel en de voorzitter kon zijn verhaal opnieuw doen.

We deden een voorstelrondje en de telaatkomer stelde zich voor als dieendie, ze gebruikte drugs, hield ook heel erg van alcohol, rookte zich te pletter en had van de week een tand afgebroken. Buitengewoon boeiend.

Toen degene na haar zich wilde voorstellen, was ze eigenlijk van plan om naar buiten te gaan om te roken, maar werd teruggefloten met “ben je dan niet geïnteresseerd in mijn verhaal?” Dat was ze dus duidelijk niet, ze wilde gewoon eigenlijk alleen maar roken, maar beleefdheidshalve bleef ze zitten.

Ze tetterde er de hele tijd doorheen, gedroeg zich onhebbelijk tegen het meisje dat serveerde en vond het nodig om en plein publique te demonstreren hoe weinig erover was van haar borsten na een zekere leeftijd bereikt te hebben.

Mij noemde ze “die met die groene panty” en de toon was gezet.

Kortom: we gaan geen vriendinnen worden.

Zin in het platform heb ik nog steeds. Enorm.

Maar gelukkig kan ik straks mijn stukjes gewoon uploaden en hoef ik niet met haar samen te werken. Er zit normaliter niets agressiefs in mij, maar deze dame had ik het liefst ter plekke gewurgd met mijn groene panty.

32 thoughts on “Bijeenkomst.

 1. Wat leuk voor jou! Komt je schrijfcursus weer van pas 😉 Wat een draak van een mens zeg. Die wil je toch gewoon slaan?( sorry ik heb een licht agressieprobleem tegen/met onbeschofte mensen) Kun je geen motie indienen tot het niet toelaten van haar tot dat platform? Ik vraag mij ook altijd af waarom zulke types voor dit soort dingen worden gevraagd. Ze gedragen zich online vast echt niet netter dan offline. …

  1. Het is natuurlijk altijd wel leuk als je iemand erbij hebt die zich niet politiek correct gedraagt denk ik. Die op lange tenen gaat staan enzo. Digitaal prima. Maar irl? Nee dank u 😦

 2. Oooo dat soort…. ik zou daar ook moordneigingen van krijgen. Vraag me dan af hoe bijzonder zij is, dat ze ook voor dat platform gevraagd is. Wat kan in hemelsnaam haar bijdrage zijn?

 3. In elke groep zitten wel een of twee mensen die er niet op uit zijn om de wereld te verbeteren. Hun probleem, niet het jouwe. Dat heb ik ook moeten leren. Geniet van de uitdaging! Mogen er trouwens ook mannen in het groepje? Goed weekend!

 4. De eerste zin tien keer gelezen…. ik vat hem niet helemaal maar de essentie wel… geloof ik.

  Dat van die groene panty snap ik helemaal. Liefst ook nog met wat prikkeldraad erbij. Wat een lompe draak zeg 😲

 5. Taal-lenten kom je overal tegen, zelfs in de gezondheidszorg 🙂 Mij verbaast het helemaal niet dat je benaderd bent! Ik kijk nu al uit naar 1 februari…
  Liefs Kakel

 6. En zo’n hork denkt dan dat ze een goede bijdrage kan leveren aan dat platform? Deleten zo’n muts.
  Leuke opsteker dat je gevraagd bent. Ik ben wel benieuwd wat en hoe het gaat worden.

 7. Die mensen zijn heel inspirerend voor als je eens een schrijversblock hebt. Ik ben benieuwd naar het platform.. als het maar niet ten koste gaat van onze klief..

  Love As Always
  Di Mario

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s