Verloop.

 

Naamloos

Dit is mijn overzicht van het voedingscentrum. Er staat 30 dagen, maar ik ben er nu 19 onderweg.

Dit was een matige dag, ik barstte vanmiddag van de trek, had het koud tot op het bot, de kachel stond een graadje warmer op 21 graden. Ik liep rond in een dik vest en ondanks dat had ik echt blauwe handen en tepels. Ineens was ik het meer dan zat. En dus heb ik voor het eerst sinds ik begonnen ben “gezondigd” met een extra zelfgemaakte cracker met een toefje pindakaas zonder suiker. Oké, oké, en nog een halve met suikervrije jam. Het was dat, óf een roze koek van Jill jatten. En/of een gevulde koek van Vlam. Ik vind dat ik wel een veer in mijn bips mag vanwege het zo goed weerstaan van al die verleidingen die wij in huis hebben. Overigens: die crackers zijn echt héél goed te doen. Ik was zeer sceptisch, maar ik kan ze u aanraden.

Ik heb de waarschuwingen op Mijn Voedingscentrum uitgezet, want ik werd een beetje moe en gedemotiveerd van al die negativiteit. U krijgt te weinig calorieën binnen! (Lijkt me logisch als je aan de lijn doet.) U eet te weinig koolhydraten (Duh…) Teveel vet! Te veel eiwit! Te weinig calcium!

Te weinig vezels stond er ook bij. Dat hoefde me niet vermanend verteld te worden, want dat voel ik zelf helaas heel erg goed. Ik voel me -as I type- als een kliko waar je nog even een laatste vuilniszakje bij wilt proppen. En dat de klep nét niet dicht gaat. Genoeg beeldspraak lijkt me.

Om die reden ben ik de laatste dagen maar weer aan de magnesiumoxide gegaan. Niet de beste en gezondste oplossing, maar extra lijnzaad, genoeg drinken, bewegen etc. deden de truc niet. Dan maar even tijdelijk grof geschut inzetten.

Volgens Linda, van wiens website ik een boekje met recepten haalde en een heuse online calculator, doe ik het gelukkig wel aardig. (Jammer dat ze er zo zuur bij kijkt…)

Naamloos

Iemand van mijn lengte, gewicht en bewegingspatroon die langzaamaan onder de 10 kilo wil afvallen moet per dag 78 gram koolhydraten, 130 gram eiwit en 65 gram vet binnenkrijgen. Ik scoor alleen op het vet niet goed, dat moet zo’n 10 gram per dag minder. Ik zou dus dat handje noten als tussendoortje kunnen skippen, want verder zou ik het even niet weten eerlijk gezegd als ik zo mijn eetlijsten zie.

Voor iemand die zelfbenoemd, ongediagnosticeerd dyscalculist is, is het overigens nog een hele toer, om precies te berekenen hoe en wat. Het lijkt pvd wel wiskunde…

En het enige waar ik echt in geïnteresseerd ben, is de eindsom. Afgelopen maandag zat ik op -1,3 kilo. Als straks die magnesiumoxide zijn werking heeft gedaan, ga ik me weer wegen. Want het moet wel een beetje een eerlijke en waarheidsgetrouwe meting zijn ja.

26 thoughts on “Verloop.

 1. Ik ben sinds zondag ook bezig met die eetmeter en word er helemaal geschift van dat ik de helft van wat ik eet niet in kan voeren zonder me een slag in de rondte te rekenen. Je kunt beter kant en klaar dingen eten ipv alles zelf maken als het aan de eetmeter ligt. Alleen de fantasieloze lunch op mijn werk (lichtbruin brood met kipfilet of rookvlees) verwerkt hij makkelijk. Maar goed, ik modder nog maar even door. Stoer dat je geen koeken hebt gejat!!! Hier tot nu toe -1,3 sinds zondag, dus dat gaat ook de goede kant op. Hou vol!

 2. Ik ben in ieder geval apetrots op jou, of er nou een, twee of misschien helaas geen enkele kilo af is (wat ik natuurlijk niet hoop voor je).

 3. Je kunt het klief.. ik bewonder je doorzettingvermogen. Ik moet mezelf nog even over wat dode punten heen zetten.

  Love As Always
  di Mario

 4. Heb zo’n idee dat het koffie drinken zonder iets gaat worden volgende week Of ietsje pietsje zondige ????

 5. Ja, het is niet het meest plezierige om mee bezig te zijn, herkenbaar.
  Vooral het koud hebben is een ramp en het gezeur van lichaam en hoofd.
  soms moet je gewoon even toegeven om verder te kunnen. Hans

 6. Voor verstopping kreeg ik de tip van reflexzonetherapeute om de grote teen lekker te masseren. Bij mij success verzekerd.

   1. je kan ook in je schoen of zonder schonen dit doen door je ten op de grond te duwen en rondje te draaien.

    PS. De voetmassage van mijn ex is het enige dat ik mis en toevallig is nieuwe vriend ook allergisch voor voeten aanraken. Tja je kan niet alles hebben!

 7. Ik zou helemaal gestoord worden van al dat gereken ! Sinds begin december ben ik 3,5 kg. kwijt (ondanks de feestdagen). Zoveel mogelijk vetten geschrapt (geen frites, geen mayo, geen chips, dat soort zaken) en geen sterke drank in de week. Verder ben ik normaal blijven eten (ook een boterham en een glas wijn ) Sporten is niet mijn ding maar ik heb een stappenteller gekocht en dat werkt echt goed om meer te bewegen.
  In het begin liep ik onmiddellijk “vast” qua stoelgang maar met een slokje lactulose-stroop was dat prima op te lossen. Nu heb ik dat bijna niet meer nodig; mijn lichaam is er aan gewend dat het minder vet krijgt. Voordeel : geen bijwerkingen 🙂
  Volhouden !

  1. Goed hoor! Netjes 🙂
   Ik at al amper vet, de dingen die je opnoemt, zaten al bijna niet in mijn dieet. Drank alleen op vrij- en zaterdag. Ik wist echt even niet meer waar ik moest bezuinigen. Vandaar deze poging. We geven het nog 3 weken, dan zit ik op 6, en wil ik wel een bevredigend resultaat hebben. Zo niet: dan voeren we langzaam de koolhydraten weer op.
   Lactulose is idd ook een oplossing, vind het alleen zó goor 😦

 8. Goed bezig zeg! Ik heb sinds half december een stappenteller en elke dag minimaal 10000 stappen. Verder vul ik sinds 4 januari weer fanatiek een app op de foon in qua eten. Mag 1500 per dag. Gaat tot nu toe goed, avonden dat manlief niet thuis is zijn het moeilijkst.
  Maar het resultaat is gelukkig goed, 3 kg eraf tot nu toe. Moet nog zeker 6 tot 10 dus voorlopig nog volhouden. Ik heb 2016 ervoor uitgetrokken, ik verwacht namelijk dat het nog wel een stuk langzamer zal gaan op den duur. Succes!

  1. Oh, jij gaat gelukkig ook heel langzaam. Blij om te lezen. Ik was inmiddels behoorlijk gedemotiveerd aan het raken! Had gehoopt dat ze eraf vlogen 😉
   Succes jij ook! Goed bezig 🙂

 9. Hi Kliefje,

  Je blog kon ik nauwelijks lezen ivm frustratie dat er bij mij ondanks al mijn sportiviteit (4-5 trainingen per week) alleen maar gewicht bij komt. Ik ga proberen me juist minder met eten bezig te houden. Het is geen hoofdzaak tenslotte. Ik heb trouwens ook wel andere dingen aan mijn hoofd.

  Wel complimenten voor je aanpak en veel succes gewenst.

  Groetjes,

  Dorothé

 10. Goed bezig. 1.3 kilo in negentien dagen is gewoon goed als je nagaat dat een pond per week een gezonde manier van afvallen is. Normaal gesproken gaat het de eerste weken wel sneller, maar ja, kan van alles zijn, toch? Succes verder. Ik ben ook bezig, maar dan met calorieen tellen. Gaat tot nu toe goed, maar ik durf pas blij te zijn wanneer ik over een paar weken nog bezig ben 😛

 11. Ik heb een tijd bij “Voedingswijzer” een eetlijst bijgehouden. Niet voor mijn plezier: mijn therapeut vroeg zich af of ik wel voldoende at. Dat kon ik ‘m zo ook wel vertellen.
  Het heeft me wel iets opgeleverd: bewondering voor jou dat je alles telt!
  Kus

 12. Jammer dat je bij het voedingscentrum niet kan corrigeren voor diëten enzo, want het is niet echt fijn om steeds die waarschuwingen te krijgen. Overigens vind ik dat je behoorlijk goed bezig bent! Er is al meer dan één tiende af 😀

Reacties zijn gesloten.