Vies!

Vlam heeft vorige week 2 dagen een gevel staan opknappen bij een kadaververwerkingsbedrijf. Er lagen daar hallen vol met dode kalveren, pony’s, schapen, koeien en weet ik veel wat nog meer. De stank scheen echt niet te harden te zijn geweest. Maar het ergste was nog wel, toen de potvissen die afgelopen maand aanspoelden op Texel, daar aankwamen om verder verwerkt te worden. Zelfs de mannen die daar werken en elke dag al die beesten uit elkaar trekken, kunnen niet wennen aan de dode potvisgeur.

Vlam heeft 2 dagen niet kunnen eten. Hij liep echt de hele dag te kokhalzen.

Ik had die klus geweigerd. Mijn tere gestel had het niet aangekund, al die viezigheid.

Het inspireerde me wél tot een heel blog vol smerige zaken. En die wilde ik vandaag graag met u delen.

Ik moest uiteraard meteen denken aan die keer dat ik in mijn blote voeten door de tuin liep. Net wakker dus met mijn duffe harses ging ik op een naaktslak staan. Het beest spatte uit elkaar onder mijn gewicht. Ik had een ontplofte slak tussen mijn tenen. Kokhalzend heb ik daarna onder de douche mijn voeten staan wassen. De stukjes slak zaten in het doucheputje…

Ik wilde ook jaren geleden al, al paardrijdend over een hindernis springen. In volle galop kwam ik aanscheuren. De pony stopte echt nét voor de sprong. Ik verloor mijn evenwicht, sprong met zonder paard over de balken en landde in een dikke, vette, groene, nog dampende paardenvlaai. Mijn hele buik zat onder. Walgelijk. Het t-shirt heb ik niet gewassen maar gewoon weggeflikkerd.

Ik kom regelmatig over de vloer bij een oudere dame die COPD heeft. Toen ik met haar zat te praten, moest ze nogal smerig rochelend hoesten. Een beetje bouwvakker was er niks bij, echt. Ze hoestte zo’n grote groene jongen op en die vloog zeker 2 meter door de lucht. Hij landde in het hoogpolige donderbruine tapijt en verdween stante pede. Ik vroeg me af wat er nog meer in die vloedbedekking verscholen zat, waarvan ik het bestaan niet afwist. Echt lekker ontspannen was ik daarna nooit meer als ik bij haar op bezoek kwam.

Bij een andere dame waar ik eens per kwartaal kom, is het nog veel erger. Zo vertelt ze me steevast in geur en kleur zo’n ontzettende last te hebben van vaginale schimmel. Gék wordt ze van de jeuk. Ze blijft krabben, zegt ze. Verder heeft ze de onhebbelijke gewoonte al pratende steeds haar kunstgebit in en uit te doen en op een ontbijtbordje te leggen. U begrijpt dat dit de enige patiënte is die ik nóóit een hand geef? Laat staan een kop koffie van aanneem?

En als hekkensluiter een mooi verhaal dat een collega doktersassistente uit het oogziekenhuis te Rotterdam me vertelde en een topper blijft. Toen zij een man tegenover zich had, die met zijn kin in zo’n bakje hing om zijn ogen nader te kunnen onderzoeken, ontdekte ze beweging om zijn ogen. Bij nadere inspectie bleek de man een heel nest schaamluizen in zijn wimpers te hebben.

Heerlijk.

40 thoughts on “Vies!

 1. Ook goedemorgen…… *zet kokhalsend haar kopje koffie terug op het bureau* ….. man o man wat een narigheid……
  Ik kan me heel goed voorstellen dat Vlam 2 dagen niet kon eten…….. Ik heb ooit op tv gezien hoe een dode potvis uit elkaar spatte, door al dat gas wat zich in dat lijf verzamelde…. het zien alleen al deed mijn maag draaien, maar de mensen die er daar ter plekke omheen stonden, die moeten ook geroken hebben hoe dat stonk……. allemaal groene koppies…
  Die naaktslak van jou heb ik ook eens meegemaakt…. dat is toch wel het meest gore uit mijn carrriere….. gatver…. ondanks dat ik mijn voeten bijna ontsmet heb met van alles en nog wat en bijna met een staalborstel had schoongemaakt, voelde ik de hele dag nog die naaktslak zitten…. afgrijselijk wat vies…….

  Xx

  1. Die potvissen hebben dus al een geruime tijd op het strand liggen rotten, ze kwamen daar in stukken aan, gingen een (zogenaamd) geurdichte container in om daar nog enkele weken na te rijpen. Want dan schijnen ze makkelijker te verwerken zijn. Hoe kun je zo’n baan hebben???
   Jaja, die slak was bij mij ook wel één van de goordere dingen :(((

   1. Ja, ik heb dan ook echt respect voor mensen die dit werk doen. Uiteindelijk is het toch werk wat gedaan moet worden. Hopelijk wordt de stank e.d. enigszins gecompenseerd door het salaris… (hoewel ik daar mijn vraagtekens bij heb)

    En dus ook applaus voor Vlam dat hij deze klus heeft gedaan.

 2. Leuke blog zo vlak voor etenstijd, je vindt het vast niet erg dat ik meteen na de eerste alinea ben gestopt met lezen…

 3. Oh gatverdegatver. In het laatste geval vraag ik me dan af hoe die schaamluizen dáár terecht zijn gekomen..

 4. Dat destructiebedrijf had een tijdje geleden een vacature op hun kantoor. Ik heb niet gesolliciteerd. Ik kon al bedenken welke lucht collega’s uit de destructie bij zich zouden hebben als ze eens op kantoor zouden komen. Al zouden ze de klus in goud uitbetalen, als ik Vlam was dan had ik geweigerd.
  Birkenstocks (denk aan opstaand randje rondom) dragen en dan een patiënt op het toilet helpen. Tijdens draai van rolstoel naar toiletpot begon de diarree al te lopen. Jawohl, derrie in mijn Birkenstock. Het was warm tussen de tenen. 😉

  1. Ik ook niet, no way! Vlam is een held. (En al zijn collega’s wilden niet meer ;))
   Wie Birkenstocks draagt, vraagt daarom 😉

 5. Daarom zou ik nooit verpleegkundige kunnen zijn,…misselijk word ik van zo’n verhalen,…..brrr. En die van Vlam was geen haar beter 🙂

 6. Klief.. is zit net aan een wortel. Gatver.. Kun je niet boven in je log neerzetten. Niet lezen ivm ranzigheid. Die laatste stink misschien het minst, maar die is zeker zo smerig.

  Love As Always
  Di Mario

 7. Dat méén je niet: schaamluizen? Gatferdegatfer…hoe zouden die dingen daar gekomen zijn…
  Arme, arme Vlam. Ik had al niet de indruk dat hij een poesie was, maar dat hij daar -ondanks de stank – TWEE dagen gewerkt heeft, bewijst dat hij een koninklijke onderscheiding verdient.
  Liefs Kakel

 8. Kadavers stinken, maar een potvis is helemaal een ramp, dan is een paardenvlaai schoon.
  Heb te doen met je vlam, en nu met mezelf ook wat een vies vak heb jij zeg. 😉 Hans

 9. Een kotsende hond die net brokken heeft gegeten is ook zo lekker. Zo’n dekentje kost € 2,99 bij de k i k dus je kunt je wel voorstellen wat ik met die deken heb gedaan. Ik heb er altijd een paar op voorraad liggen. Ons hondje is nogal wagenziek (lees camperziek) altijd heerlijk met vakantie. ;-( Nog fijner is, als het hondje kotst gaan zoonlief er zo achteraan. Dubbel pret.

  Nog zo’n lekker feestje, een dikke hondedrol onder je profiel schoenen.

 10. Whahahaha, ik las je blogje op m’n werk, maar ben halverwege gestopt anders schalde m’n gelach over de afdeling. Heerlijk dit, kan mij niet vies genoeg zijn! Wel goor die stinkende potvissen, dat dan weer wel.

 11. ben blij dat de technologie nog niet zo ver staat dat ik er nu meteen gratis de geur erbij krijg. Het vieste dat ik ooit geroken heb is een appartement, waar een lijk gelegen had dat er ongeveer 10 dagen lag vooraleer men het ontdekte.

Reacties zijn gesloten.