Score.

Goed. Hoe is de score tot zover?

Ik ben nu vijf weken en een beetje onderweg met mijn derde serieuze lijnpoging ooit en het gaat me prima af, dat koolhydraatarm.

Ik dacht dat ik mijn boterhammen enorm zou gaan missen. En mijn beschuitjes met halvajam. Dus niet. Voor geen meter.

Ontbijten doe ik elke morgen met magere kwark, een flinke schep lijnzaad en psylliumvezels (voor de poeperij, niet omdat ik dat nou zo lekker vind) zonnebloempitten, een paar nootjes en wat gedroogd fruit voor de smaak.

Op zondagen eet ik mijn zelfgemaakte crackers waarvan ik al eerder het recept deelde met jam en pindakaas zonder suiker. Vlam en Jill zitten dan altijd aan de croissants en ik vind het dan wel zo gezellig als ik deels meedoe.

Lunchen doe ik met een salade. De ene keer met twee gekookte eitjes, de andere keer met een restje kip, dan weer wat gerookte zalm. Als ik vroeg thuis ben of vrij, maak ik een snel soepje van verse groente, bouillon, een schepje crème fraîche, kruiden en gerookte kip of hamblokjes.

’s Avond kook ik gewoon wat ik altijd al kookte eigenlijk. Minus voor mijzelf de rijst, pasta en aardappelen. Gewoon een kwestie van extra groente. En als we pasta eten, draai ik een courgette tot slierten. Maak ik lasagne, dan gebruik ik de kaasschaaf om daar plakken van te maken en markeer ik “mijn stuk” in de ovenschaal met houten prikkertjes. Niks aan het handje.

Vlam, die elke zater- en zondag kookt, is speciaal voor mij gestopt met bijgerechten. We eten op zaterdag steevast een stuk vis en hij doet zijn stinkende best om voor mij de lekkerste groentemixen te wokken.

Drink ik ergens koffie, dan kost het me geen enkele moeite de koekjes te laten staan. Eén keer was het even tricky. Ik kreeg toen een stukje boterkoek erbij. Die daar een beetje naar me lag te lonken vanaf zijn schoteltje. De rotzak. Maar ik heb ‘m weerstaan!

Gisteren heb ik voor het eerst in ruim vijf weken gezondigd.

Vlam was jarig en wilde graag een pizzaatje eten. En wie jarig is, is de baas.

En om daar nou wéér aan een salade te gaan zitten vond ik wel heel erg suf.

Ik at vooraf twee stukjes brood met boter en koos een pizza tonno. Die ik wegspoelde met 2 glazen rode wijn. Toe nam ik een espresso én ik frommelde het pistachekoekje dat erbij kwam, -hoppatee- naar binnen.

Heerlijk was het.

Maar gek genoeg niet zo lekker als ik me had voorgesteld. Het is niet zo dat door het eten van dat deeg, de sluizen ineens geopend zijn. Het smaakte niet naar meer. Wat ik grappig vond om te constateren. Zó anders dan ik me van te voren dit dieet had voorgesteld.

En het échte bewijs dat ik op de goeie weg ben, dat dit dieet wel bij me past, kwam thuis.

Ik stortte volledig in. Was hondsmoe. De postprandiale dip, die ik al die weken niet één keer heb ervaren, hakte er enorm in. Ik kon de rest van de avond mijn ogen amper openhouden.

Heel vervelend…

38 thoughts on “Score.

 1. Alsnog proficiat met Vlam maar vooral proficiat met je dieet. Ik vind het heel interessant voor mezelf ook. Veel succes met het vervolg en ik duim voor een topresultaat.

  Groetjes,

  Dorothé

 2. Ha Klief,
  Nog gefeliciteerd met Vlam! Lekker hoor, zo’n pizza op zijn tijd. Hier was zoonlief afgelopen weekend thuis en die heeft ook verse pizza gemaakt. Moet kunnen zo nu en dan.
  Groetjes,
  Sylvia

 3. Dit vind ik een ‘stimulerend’ stukje. Dank dank. De stap om dit zelf ook te gaan uitproberen is alweer een beetje dichterbij gekomen. Ik ga d’r wat meer over lezen. Maar wat met al dat lekkere verse fruit wat hier aan de bomen in eigen tuin groeit? Mag dat in combi met dit dieet?

  1. Als je heeeel streng doet de eerste weken niet. Maar ik eet wel fruit. Meer dan twee porties is alleen sowieso niet goed, want fruit stikt van de suiker. Icm een dieet niet handig, maar ook normaal gesproken beter niet. Je kunt echt aankomen van teveel fruit nl. Ik heb de mango’s gezien die jullie hebben, poeh.

 4. Gaat goed met je manier van eten. Knap hoor, gefeliciteerd met je man en tuurlijk af en toe afwijken moet hoor.
  Ik eet sinds begin oktober veel minder koolhydraten omdat ik op te jonge leeftijd diabetes II kreeg. Ik herken heel goed wat je schrijft. Zo was ik dol op broodjes en gebakken aardappels. Nooit gemist. Gaat prima. Ook man eet met mij mee omdat hij te zwaar was. Voor de kinderen maak ik rijst, aardappels of een pistoletje erbij. Geen probleem ook. Inmiddels is er 16 kilo af. Eigenlijk ben ik nu al kwijt wat ik met de diëtiste als doel had afgesproken voor een lange periode. De laatste weken heb ik alleen een enorme trek in chocolade. Dat is lastig en ik neem wel eens een blokje puur. Nou kreeg ik vorige week een zakje eitjes en die heb ik opgesnoept zo in een paar dagen. Ik val dus nog snel terug, maar goed zolang ik de risico’s ken, kan ik mezelf herpakken (hope so )

 5. Gefeliciteerd met Vlam!
  Raar hè dat je na zo’n portie koolhydraten zo allerverschrikkelijkst kan inkakken, wel fijn trouwens dat je dieet zo goed gaat!

  1. Het resultaat is nog niet schokkend hoor, zelfs iets demotiverend, 3 kilo in 5 weken. Gaat superlangzaam. Maar ik houd vol want ik voel me prima.

 6. dat laatste is erg herkenbaar. Maar dan meer met suikers, als ik dan een keer zondig en iets met fikse hoeveelheden suikers binnen krijg, hup zo slaperig en slap als een vaatdoek na een tijdje. Maar fijn dat het goed gaat!

 7. Proficiat met de jarige :-). Verder moet ik toch weer eens aan dat dieet, niet voor de kilo’s want die verdwijnen van de stress, maar voor de feel goodxxx

 8. 3 kilo in 5 weken? Da’s een hele mooie score als je uit gaat van een pond per week, dan loop je – positief gezien – zelfs voor!

  Ik ben een emo-eter en aangezien de hoeveel stress op dit moment “to the max” is, snaai ik nogal wat naar binnen wat al 2 jaar op mijn dat-mag-niet-meer lijstje staat. Er moet echt een knop op, terug naar het regime waarbij ik me zoveel beter voelde. Jij succes!!

 9. Gefeliciteerd met Vlam. En wat klinkt jouw resultaat goed. Het werkt inspirerend. Ik moet kilo’s kwijt, maar ik eet/snaai in alle omstandigheden: blij, verdrietig, moe en bij stress. En ondertussen zeul ik de kilo’s wel mee. Food for thought….

 10. Mooi bericht. Gewicht is natuurlijk belangrijk, maar dat je je beter in je vel voelt, dat vind ik nog beter klinken. Want het is natuurlijk je leven op zijn kop gooien en als je je dan ellendig er door gaat voelen…

  Love As Always
  Di Mario

 11. Gefeestliciteerd met je kanjer! Natuurlijk “doe je mee” als je uit eten gaat. Je liefde voor Vlam is sterker dan je dieet 😉
  Vanwege die postprandiadinges ben ik gestopt met suiker en koolhydraten. Ik houd het met gemak vol omdat het me voordelen oplevert. Vind je niet dat je smaak verbetert nu je minder zoetigheid eet?
  Lieve groet ♥

 12. Allereerst gefeliciteerd met je man natuurlijk! Hoop dat het gesmaakt heeft, want af en toe mag je toch zondigen…. Men zegt dat het beter is om langzamer af te vallen terwijl de ander het weer tegenspreekt. Ik wens je in ieder geval stekte ermee!

 13. Nog gefeliciteerd met Vlam! En echt goed bezig joh! Nou dan zondig je een keer, lijkt me best goed af en toe! Zeker dus ook om te merken hoe je er nu op reageert 🙂

 14. Fijn dat het anders eten bevalt, enne langzaam is goed, des te meer kans dat het er ook afblijft.

  Nog een boekentip: ‘Veroudering vertragen’ een soort vervolg op ‘de voedselzandloper’. Het is geschreven door Kris Verburgh en sprak me erg aan. Waarom worden we ouder, is er wat aan te doen en veel over eten, koolhydraatarm. Ik vond het erg interessant. Ik was na zijn eertste boek al minder koolhydraten gaan eten maar wil nu nog minder omdat het eigenlijk gewoon suikers zijn, of ze nou wel of niet met vezels zijn. Ik hoef niet meer af te vallen, ben drie kilo kwijt (in drie maanden) met simpel calorieen tellen en gezond eten, maar gezond blijven met op deze manier eten spreekt me aan. Ik was wel al 3 kilo kwijt in de maanden ervoor door simpelweg minder te snoepen en weinig wijntjes te drinken. 😉 dus al met al heb ik 6 maanden over 6 kilo gedaan en ik vind het prima.

  Ik heb ook niet het idee dat ik iets tekort kwam of weinig mocht eten, ik zat op 1880 calorieen per dag. Te weinig eten kan ook funest zijn tenslotte omdat je lichaam dan op de spaarstand gaat.

 15. Nog de felicitaties voor Vlam en voor jou met je succes tot nu toe.

  Het valt inderdaad best mee als je ergens achter staat en kharm eten is beter vol te houden dan calorierestricties vind ik.
  En als ik een keer echt trek heb op een bepaald moment dan kies ik voor bv gekookt eitje, plakje vleeswaar, of zelfs plakje kaas zonder me schuldig te voelen simpelweg omdat dat prima in deze levensstijl past.

 16. Va n harte met je goede man.
  En lekker met je gewicht. Fijn dat je,mee er zo goed bij voelt.
  Succes verder

 17. Heb pas gelezen dat je een nieuwe gewoonte maar 21 dagen achter elkaar hoeft vol te houden voor het een gewoonte wordt en het geen moeite meer kost. Hou vol!

 18. Wat goed zeg Klief!!! Hier moet ik ook echt weer op op koolhydraatarm, je voelt je (na een paar dagen doorzetten) veel energierijker en beter in je vel, ik weet het, maar die knop omzetten kost hier echt wat moeite nog. Dit soort succesverhalen helpen enorm!!!!

  Gefeliciteerd nog met de verjaardag van Vlam en wat een straf om daarna gelijk te voelen wat zondigen met je doet. Volgende keer toch een koolhydraat arme keuze of de gevolgen voor lief?

  1. De gevolgen voor lief. Ik ga niet uit eten en dan in een salade zitten prikken. Zo vaak gaan we niet en áls we gaan, dan wil ik wel gezellig mee-eten en iets bijzonders. Sla eet ik elke dag al 😉

   1. Groot gelijk, ik ga je spoedig volgen en weet dat ik me dan beter voel al na 3 dagen maar je hoofd moet om.

 19. Als je een goede vervanger voor voeding die je eerst at hebt, mis je dit niet echt.
  Het blijft een strijd hé meid. Hans

 20. Je weet dat ik fan ben van je dieet, weliswaar om andere redenen dan jij,…..maar ik wil niet meer terug, alhoewel er zijn nog steeds dagen dat ik snak naar rommel eten,….en ja, dan spreek ik over echte junkfood,….verder mis ik niks,…..eten is puur gewoonte volgens mij,…

  1. I know! 🙂 Maar jij bent te streng vind ik, ik zou dat niet willen en niet kunnen. Ik wil nog kaas kunnen eten. En -zoals van de week- babi ketjap in -jawel ;)- ketjap. En zo heb ik er nog wel een paar die in het paleo lijstje staan… Is voor mij té.

   1. Als ik zin in kaas heb eet ik dat ook hoor, alleen niet meer elke dag zoals vroeger en momenteel is het heel streng maar normaal gezien durf ik ook afwijken,……..:-)

 21. Ben sinds een week koolhydraatarm aan het eten. Moet er nog wel inkomen qua gerechten , maar mijn riem kan al een gaatje strakker. Gister bij een vriendin wel een half broodje bij de soep gegeten , zoiets moet kunnen.
  Morgen weer voorraad aanschaffen , zodat ik niet verval in oude eetpatroon en genoeg heb liggen om te variëren.
  The big question , eet ik a.s . zondag op een verjaardag wel of geen gebakje. Hoop niet dat ik van deze vraag wakker ga liggen .

Reacties zijn gesloten.