Valentijnsdag.

Valentijnsdag.

Romantiek.

Ik heb er dus hé-le-maal niets mee.

Volgens Vlam ben ik zo romantisch als een looien deur.

Toen ik hem ooit eens vroeg wat er dan precies aan hem wél zo romantisch te noemen was, kon hij daar ook niet echt op antwoorden.

Ik ook niet trouwens.

Ik bedoel: mijn man is de meest attente, verzorgende en lieve en draagt me zo (soms) ongeveer op handen, maar romantisch? Ik heb hem er nog niet op kunnen betrappen.

Maar wat is romantiek nou eigenlijk? Elkaar gedichten voordragen? Rozenblaadjes op je bed gooien? Je man opwachten in negligé op een berenvel voor de open haard met een fles champagne? Elke week bloemen meenemen voor je vrouw? Waxinelichtjes in de vorm van een hart zetten en elkaar insmeren met chocolade bodymassagespul? Je geliefde op het station opwachten met een rode roos? De badkamer versieren met waxinelichtjes, Céline Dion opzetten en samen in het naar rozen geurende water zakken en elkaar intens gaan zitten aanstaren? Tell me.

Ik zou van alle bovenstaande zaken heel erg giechelig worden. Me doodongemakkelijk gaan voelen. En mijn libido zou meteen tot beneden zeeniveau dalen.

Wat doen we dan wél dat ik misschien als zijnde Candelight zou kunnen beschouwen? Aandacht aan elkaar geven? Elkaar diep in de ogen kijken? Handen vasthouden op straat? Knuffelen? In elkaars armen in slaap vallen? Lepeltje lepeltje?

Ik kan achter al die zaken een vinkje zetten. Elke dag opnieuw. Heerlijk.

Eens in de zoveel tijd, als ik vind dat ik té onattent ben geweest, té bot, dan leg ik een zoetsappig kaartje in de auto van Vlam met daarop dat ik van hem houd en dat ie de liefste en leukste is…

Hoe romantisch wil je het hebben? Há!

Maar op een geijkt moment als vandaag?

Dan lukt het me niet.

Het is algemeen bekend dat ik nou eenmaal belabberd onder druk presteer.

21 thoughts on “Valentijnsdag.

  1. Ik kan ook niks met die overdreven romantische dingen. Als je goed voor elkaar zorgt en elkaar ook echt ziet in wat je nodig hebt is dat al romantisch genoeg toch? En veel houdbaarder dan rozeblaadjes en chocolade. 😉

  2. Ik heb niks met Valentin en vind het eigenlijk vreselijk. Je zal als enige buiten de rozen, het kaartje of hartje vallen. Afschaffen; van mij mag het.

  3. Haha herkenbaar! Ik ben wel iets romantischer dan mijn vriend naar écht romantisch ben ik ook niet. Wij vieren ook geen Valentijnsdag eigenlijk. Is sowieso niet in Colombia. Elke dag lief zijn voor elkaar is een Veel beter idee 🙂

  4. Dit jaar!!! Heb ik een doos Belgische chocolade bij het ontbijt bordje van manlief neer gelegd. Commentaar; woarumme is dit dan. Veur wie is dat. Antwoord: ‘ wat denk ie’ ‘ Mien valentijn’ antwoord: ‘ den lig nog in bedde’ . hoezo zo rosmantisch, als een loden deur. Niet meer doen……

  5. Het is niet dat ik nou zoveel met Valentijnsdag doe, maar van alle feestdagen vind
    Valentijnsdag en Pasen de leukste. Lekker luchthartig en vrolijk. Bloemetjes, bijtjes en eitjes, zoiets 🙂

  6. Wat leuk geschreven! Herkenbaar ook, ik geef geen fluit om bloemen-in-vaas en kaarsjes zijn voor hele andere situaties. Geloof dat jullie het snappen

    1. Bloemen in vaas snap ik per definitie niet. Stervende planten op je tafel? Neh. Niet aan mij besteed. Mijn echtgenoot vindt het wel lastig want hij zou me zo nu en dan wel een bosje rozen willen geven. Mag ie niet ;)))

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s