Steigers.

scaffolding-595607_960_720

Wij wonen driehoog achter.

En ik vind het heerlijk.

Het is rustig, wij hebben namelijk de bovenste verdieping. Het uitzicht is leuk, je kijkt zó over de stad. Met Oud & Nieuw hebben we onze eigen vuurwerkshow. En het is relatief veilig. Vergeten wij eens per ongeluk een balkondeur op slot te doen, dan is er geen man overboord. Ik zie namelijk niet iemand, vól in het zicht, op zijn Mission Impossibels met haken en touwen tegen het gebouw aan klauteren (om bij ons een oude tablet en dito laptop mee te nemen.) Onze voordeur bevindt zich in een portiek waar de hele dag door wel mensen lopen, dus ook dat is niet echt lekker rustig jatten.

De aankomende weken echter staat ons gebouw vanwege onderhoud in de steigers.

Ik maak me niet druk om inbrekers of ander gespuis. We moeten er gewoon even goed opletten dat de balkondeuren nu ook echt gesloten zijn als we het pand hebben verlaten. Om die reden heb ik ter herinnering op de voordeur een briefje geplakt, zodat je met weggaan even herinnerd wordt aan die deuren.

Ik maak me druk om Misty. Want ze is een enorme neuroot. Een kat met autisme en allerlei dwangmatig gedrag. Kom ik thuis met een bakje hyacinten en zet ik dat op tafel, dan komt ze waar ze op dat moment dan ook is, aanrennen, springt op tafel en gaat vervolgens een kwartier snuffelen aan de plantjes. Zet ik de fauteuil na het stofzuigen vijftien centimeter teveel naar rechts, dan komt ze aanlopen, blijft stokstijf staan en gaat vervolgens naar die stoel zitten staren. Alsof ze hem met haar wil wil verplaatsen. Van stofzuigen raakt ze sowieso volledig van het padje af. Van verstoppen achter de droger, onder de bank verdwijnen en kotsen aan toe. Tot úren nadat de stofzuiger allang weer opgeborgen is. Is onze werkster geweest? Dan moet mevrouw daar twee dagen van bijkomen.

En nu krijgen we steigers om ons huis. Met daarop mannen. Veel vreemde mannen. Die daar rondlopen en herrie gaan maken met allerlei apparatuur.

Ik houd mijn hart vast.

Ik ga alvast maar wat extra plastic zakjes, reinigingsspray en keukenrol kopen. Voor al die kots straks.

Nu al zin in.

Oh, en ik maak me ook druk om onze privacy.

Want drie hoog wonen betekent alle vrij- en blijheid.

Ik loop net zo makkelijk nakend door het huis. Kom ik uit de douche en damp ik nog ga, dan zet ik in mijn blootje eerst even thee.

Dat gaat straks niet meer.

Vorig jaar had ik zo’n moment trouwens.

Het was zomer, de balkondeur stond wagenwijd open. Ik had net lekker gedoucht. Ik stapte de badkamer uit en sta ineens zomaar oog in oog met een woningbouwmeneer die daar in zo’n hoogwerkersbakje ter hoogte van ons balkon hing te hangen.

Verwacht je niet, als je driehoog achter woont.

We zijn er allebei nog van slag van…

34 thoughts on “Steigers.

 1. Als je kat heel erg van slag raakt kun je haar zylkene geven. Google er maar eens op. Ik geef dat mijn getraumatiseerde exzwerfkatten als er iets spannends gaat gebeuren. Het duurt een paar dagen voor t werkt. Je kunt t zonder problemen een paar weken geven.

  1. Dank voor de tip! Ga eens kijken idd.
   Oh update: dat is er alleen in capsulevorm, gaan we niet voor elkaar krijgen om elke dag haar een pil te geven, dan kotst ze zéker alles eruit. Jammer!!

 2. Ha, ik zit in precies dezelfde situatie. Bij ons staan de stijgers al sinds de kerstvakantie. Ze doen niet zo veel maar ze halen ze ook nog niet weg. Dat kan dus best een tijdje duren. Vooral als het stormt heb je last van zo’n stijger en het doek wat erop zit. Hopelijk halen ze ze bij jullie eerder weg.

 3. van de stofzuiger moeten die 4 van ons ook niks hebben. 1 rent naar boven, 1 rent naar de berging en 2 blijven verstijfd/ dapper liggen tot de stofzuiger te dicht bij komt. Afgelopen zaterdag hadden we 5 uur lang een loodgieter in huis vanwege een lekkage en de jongste kater zat dus t merendeel van die tijd verstopt onder de trap. Zag alleen een stuk trillende rug, zo zielig. Succes met alles
  lieve groet Brigitte

 4. Katten zij helemaal gek van valeriaanwortels (ruikt dan ook heerlijk naar kattenzeik). Ze raken er helemaal stoned van en het is leuk om ze daarmee bezig te zien😀😀😀😀😀. Ze eten dan ook stukjes wortel. In de zomer graaf ik vaak valeriaanwortel uit.
  Maar je kunt ze ook valeriaandruppels geven. Lekker op ee doekje. Daar wordt ze dan ook lekker rustig van.
  Groetjes Tineke
  Een Hagenees in Friesland.

 5. Heb ook vaak ja zelfs veel in een hoogwerker / hangladder / handbak gewerkt als schilder maar nee nooit iemand uit de douch komend thee zien zetten zonder kleding !!

 6. Ik voel weer feliway aankomen. Misschien kun je ze aanschrijven voor een goede review en dan een vulling gratis 😉 Heerlijk he.. boven wonen. Bij ons heeft er ook normaal gesproken niemand inkijk.

  Love As Always
  Di Mario

 7. Nu lees ik bij jou weer over renoveren…. brrrrrrrrrrr ik ben nog aan het bijkomen van mijn renovatie 2,5 jaar geleden…. (nieuwe keuken, nieuwe badkamer, nieuw toilet, nieuwe meterkast) Dat ik dus de ene helft van het huis bij de andere helft moest zetten om ruimte te maken voor al die mannen…. dat ik 14 dagen lang met een open achterdeur zat waar iedereen maar door naar binnenkwam…. ik vond het zo vreselijk eng…. wat als ex weer eens moeilijk zou komen doen? Uiteindelijk wisten alle werkmannen van de situatie (doordat ex inderdaad moeilijk kwam doen zucht) het heeft zijn toch al geen geweldige dorpsreputatie nog lager gemaakt… en ik voelde me ergens beschermd door dat hele legertje werkmannen…… Maar jee wat een toestand…..

  jij hebt dan een autistische kat….ik een autistische puber… en toen ook nog Jongste…. het waren memorabele weken…. dat dan weer wel 🙂

  Ik wens je kracht….

  Xx

 8. Feliway? Dat klinkt als mooi spul. Ik heb hier een Sporty in huis die haar naam eer aan doet; ze doet pacours in huis :S

  En maar ook een briefje op de badkamerdeur hangen zodat je niet nakend de badkamer uitstapt?

 9. Rescue Remedy van Bach? Hoeft ze niet door haar voer, het werkt ook door de huid heen.
  Bij ons vorige huis hadden we valeriaan in de tuin. De kat van de overburen lag inderdaad regelmatig stoned in onze voortuin 😀

  Voor die hoogwerker zal het zo ongeveer dagelijkse kost zijn, blote mensen door het huis.
  Ik moet in mijn nieuwe huis ook nog steeds wennen om boven gordijnen dicht te doen. Bij ons vorige huis hadden we aan de ene kant dakramen en aan de andere kant bomen. Niemand die naar binnen kon kijken.
  Sterkte met de herrie!

 10. Haha ohhh vreselijk moest dat zijn geweest zeg,toen je naakt de badkamer uitliep. Heb ooit ook bijna zo’n ervaring met de glazenwasser gehad. Je snapt, hij komt nooit meer 😉

 11. De kat lekker stoned laten worden door zo’n verstuiver of druppeltjes lijkt me wel een oplossing.
  Wat betreft het naaktlopen; gun die bouwvakkers ook wat. 😉

 12. Ik heb ook zo’n kat en al woon ik op de begane grond, stond het hier vorig jaar ook in de steigers en werklui rondom en in het huis. Zelfs ik werd er hyper/gek van! 3 weken voorkant huis en 3 weken achterkant huis.
  Wat hier altijd dan wel hielp is ervoor te zorgen dat de katten de werklui niet kunnen zien. Moet er wel bij zeggen dat ze niet achter en voor tegelijk bezig waren met werkzaamheden. Dus gordijnen dicht of afplakken met kranten waar er geen gordijnen zijn.
  Elke morgen briefjes bij de voordeur ophangen om ervoor te zorgen dat de werklui de tuinen in konden en de katten niet naar buiten. Ook niet vergeten de kattenbak op een “veilige” plek te zetten:-) Verder veel communiceren met de opzichter, wanneer is mijn huis aan de beurt etc.
  Ook deed ik Bach resque remedie druppeltjes door het natvoer ’s morgens voor vertrek.
  Succes!!

 13. Ja, drie hoog geeft zeker veel privacy en dan ook soms een verrassing.
  Misty doet haar naam wel eer aan, gelukkig gaan de bouwvakker ook een keer naar huis. Hans

 14. Jee! Ik loop sowieso nooit naakt, niet eens in m’n eigen huis … weet niet hoe snel ik iets aan moet trekken als ik de douche uit stap. maar jij wandelt dus rustig even rond zo. Nou, hebben die mannen ook een leuk uitzicht, toch!

 15. Arme Misty, ze mag hier wel komen logeren, maar ook dat zal denk een hartverzakking bij haar veroorzaken. Enne misschien ook een briefje op de badkamer deur met NIET NAAKTLOPEN?!

 16. Strekte voor jou en sterkte voor Misty, zou voor mij ook niks zijn hoor. Heb al moeite met de schilder die af en toe iets komt doen en ditniet communiceert. Ineens is ie daar dan weer. Of niet. Z’n spullen incl ladder staan al zeker 10 weken op m’n plaats achter in stikke afwachting van….

 17. Haha ja heerlijk zo hoog wonen! In Nederland had ik ook alle privacy. Nu ook wel, maar op 1 hoog toch minder. En ja 2 weken van huis is in bogotá toch wel een beetje eng. Mijn kersverse verloofde had dan ook 2 camera’s neergezet en stokken tegen de ramen zodat die niet open kunnen…

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s