Duimen!

Zoals bekend wordt er hier graag en afwisselend en gezond gekookt. Geen pakjes en zakjes. Veel verse groente. Alle wereldkeukens komen aan bod. Wij draaien onze hand er niet voor om.

Zoals u ook weet, hebben we een keuken om te janken.

keuken1
Hoe erg is dit??

Oud, klein, amper werkblad, een enorme soort Enterprise (lees: geiser) boven het aanrecht. Aangelegd door de stagiaire denk ik. Nee joh, maakt het uit, het is toch een huurhuis, een metertje meer of minder buis maakt niets uit. Knutsel er maar boven, kan jou het schelen hoe ie eruit ziet. Als ie maar werkt! Vieze hoekjes waar je amper bij kunt met schoonmaken. Véél te weinig vierkante meters. Gezellig samen kokkerellen is geen optie. Na een half uurtje kunnen we bijkans een echtscheiding aanvragen. Staat de klep van de vaatwasser open, dan kun je alleen nog maar stil staan, bewegen is Godsonmogelijk. Plek voor een beetje behoorlijke koelkast is er niet meer. Dus die staat in een ander vertrek. Buitengewoon onhandig.

En dan hebben we de bij u reeds bekende badkamer met schuifdeur die aan de keuken grenst. Waardoor álles zeiknat is na het douchen. De suiker en het zout klonteren in de potten. De badkamer meurt naar gebakken ui en in de keuken ruik je Kneipp.

We hebben er wel eens over nagedacht om er een nieuwe keuken in te knallen. Maar ja, wat een geld niet? En we dromen toch ook nog zo nu en dan over verhuizen en/of iets kopen. Dus zonde van het geld.

Een paar weken kreeg ik een appje van mijn schoonzusje. Bedrijf zo enzo zocht probleemgevallen op het keukengebied. Voor een gratis te plaatsen keuken van heel erg veel geld. Of dat misschien iets voor ons was?

Há!

Vlam maakte een paar belabberde foto’s van onze keuken om-te-janken. Ik voegde een linkje toe van de kookpagina op Facebook van Vlam, verzon er een fraai verhaal bij waarom ik vond dat wij écht die keuken moesten winnen en klikte op verzenden.

En laat Vlam nou zijn gebeld door ze? We zijn een ronde verder!

We moesten nog even een filmpje mailen, een plattegrondje tekenen en doorgeven of we op bepaalde data thuis waren. Check, check en check.

Van de week bellen ze weer.

Of we weer een ronde verder zijn.

En als dat zo is, komen ze binnenkort live kennismaken.

Hoe leuk is dat?

Zou u allemaal even ontiegelijk hard willen duimen voor ons dat wij worden uitgekozen?

50 thoughts on “Duimen!

 1. Ohh wat leuk!! Ik duim heel hard. Oh en feen gezicht ook idd zo’n geiser. Maar ja in een huurwoning ga je niet investeren in een leuke keuken. Uitdaging voor dat bedrijf ook nog als ze er wat van willen maken denk ik, wat betreft de ruimte als ik dat zo lees. En dan ook de koelkast ook graag in de keuken denk ik 😉

 2. Maar natuurlijk duimen we….. (maar toch even een vraag…. wat vind de wbv van deze actie? mag je wel zelf een nieuwe keuken plaatsen in je huurhuis?)

  1. Die gaan we dus mooi geen toestemming vragen. Als wij eruit gaan, wordt het verkocht. Me dunkt dat ze er alleen maar blij mee kunnen zijn.

 3. Jullie verdienen die nieuwe keuken op zeker! Mocht het op stemmen aankomen schroom niet en lobby😊

 4. Ik hoop t zo voor jullie (en voor Jill, kan ze eindelijk naar de andere kamer 😉) ik duim!

 5. Die nieuwe keuken hebbenjullie zeker nodig! Het vervelende is echter dat daarmee het grondoppervlak niet groter zal worden….anders moeten ze wel kunnen toveren. Ik hoop wel dat jullie winnen want een fatsoenlijke schoon te krijgen keuken is al een hele verbetering! (En anders toch echt naar eenander huis uit gaan kijken!)

 6. Ik tik nu met mijn rechterhand, links doet z’n werk. Jullie hebben 2 hele goede argumenten!

 7. Ben al begonnen hoor. Hoop t van ganser harte boor jullie. Duimduimduim
  Fijne dag en werk ze
  Lieve groet Brigitte

 8. Bij een andere keuken mis je dan wel die leuke en handige leidingen waaraan nu verschillende attributen hangen. Heb ik zelf ook maar over 6 weken heb ik al nieuwe keuken en dan ook een andere indeling, wordt het weer puzzelen waar alles komt te staan. En ik krijg heeeeel veeeeel kasten waarvan 3×60 cm keukenhoog.

  Ook ik zal voor je duimen

 9. Uiteraard duim ik mee…….maar mijn naam is eigenlijk Aagje : ik zit me al twee dagen af te vragen wat er bij het rode uitroepteken, rechts van de geiser staat…….:-))

   1. Yes, dat zat ergens in mijn achterhoofd : Domaine St.Lucie, hele lichte rosé ?
    Het had ook een sticker : “vergeet het gas van de geiser niet uit te doen ” kunnen zijn 🙂

Reacties zijn gesloten.