Dieetupdate.

Ik dacht u ook even te updaten op het dieetgebied.

Inmiddels ben ik twee maanden onderweg en ben ik vierenhalve kilo kwijt.

Het gaat niet zo hard als ik gehoopt had, maar hé, ik mag niet klagen.

Broeken beginnen van mijn kont te zakken. En ik heb zelfs al een nieuwe gekocht. Die technisch gesproken wel al dicht kan, maar voor het mooie, iets minder buik nog nodig heeft. Oh, en die cameltoe is ook niet heel charmant.

Wat wonderbaarlijk en opmerkelijk is, is dat ik me zo goed voel onder dat koolhydraatarm. Ik blaak van de energie. Terwijl ik helemaal geen suikereter was. Dacht ik. Iemand kan een schaal gebak en koek voor mijn neus neerzetten en ik word er niet warm of koud van. Op mijn werk zit ik naast de voorraadkast die volgestouwd is met roze koeken, stroopkoeken, scholiertjes en weet ik wat allemaal (ik heb een aan suiker verslaafde werkgever die rustig als lunch een pak gevulde koeken naar binnen schuift) en ik blijf overal van af.

Oh, en vertelde ik eerder al dat ik dus nooit meer een after dinner dip heb, overdag schommel ik ook niet meer met mijn suikers. Ik was altijd iemand die op vaste tijden moest eten, die tussendoortjes moest hebben, op geijkte tijdstippen. Deed ik dat niet, ging ik trillen, werd ik misselijk en strontchagrijnig. Vlam merkte het altijd meteen aan me. “Moet je niet eens wat eten schatje? Je bent namelijk niet te genieten ineens”… Hoe vaak ik dat niet gehoord heb?

Nu ontbijt ik doordeweeks om half zeven met kwark, wat zonnebloem- en pompoenpitjes, gedroogd fruit, lijnzaad en psylliumvezels. Dat staat in mijn maag als een huis. Normaal flikkerde ik tegen negenen al van mijn bureaustoel, nu moet er echt aan denken een tussendoortje te nemen.

Idem dito wat betreft de lunch. Ik redde het voorheen maar nét tot half twaalf. Nu moet ik me er toe zetten mijn salade op te eten. Want echt trek heb ik niet meer sinds een paar weken.

Dat is wel even een dingetje waar ik op moet letten. Ik wil dagelijks per se niet minder eten dan 1500 calorieën.

Dus tel ik me nog steeds suf. Elke morgen ga ik zitten en vul ik de aankomende dag alvast in. Wat eet ik en wanneer? En zie ik dat ik te weinig calorieën heb, dan neem ik daar waar het past een extraatje. Net wat meer vlees. Een handje noten. Plakje kaas. Wat gedroogde mango. Zoiets.

In het weekend neem ik een paar glazen wijn. En soms snack ik bescheiden wat mee. Maar ik houd het rustig. Ik wil op zaterdagen (de lastigste dag van de week met veelal visite (lees: borrelen) en een kokende Vlam) niet boven de tweeduizend calorieën komen. Ik heb geen zin in de hele week op een houtje te moeten bijten, om die ene dag te moeten compenseren.

Gisteren had ik even geen zin. En bakte ik kokosmakronen. Met twaalf gram suiker per bol. Tweehonderdachttien calorieën. Die ik meteen noteerde. Uiteraard.

Maar lekker dat ze waren! Poeh.

20160303_141320

39 thoughts on “Dieetupdate.

 1. Proficiat met het resultaat van je inspanningen! Geef mij maar gauw het recept van die kokosmacronen want ik heb het ook verdiend door zonder dieet maar gewoon normaal eten en dagelijks bewegen ben ik ook zo’n 4 kilo kwijt.

  Groetjes,

  Dorothé

  1. Als ik iets wil, dan doe ik het “gewoon”. Vlam drinkt ook gewoon zijn Ricard en wijn en ik kijk toe. Doet me dan ook echt niets. Ik weet waar ik het voor doe nl 😉

 2. Als je de positieve kanten (vooral minder trek) nu goed kent van koolhydraatarm zou je “het vastendieet” eens kunnen proberen. 2 dagen in de week slechts 500 kcal en de andere dag zoals je nu eet, maak je misschien wel een sprintje je en is er weer wat extra af. Ik doe die levenswijze nu alweer 2 jaar en bevalt me uitstekend.

  Meestal eet ik 1 sinaasappel en drink koffie bij opstaan en daarna thee, lunch met zelfgemaakt soepje (kan in thermosfles meenemen) en avondeten iets van vlees/kip/vis en veel groente.

   1. Mijn ervaring is dat het best meevalt en anderen die op de FB pagina schrijven ervaren dat ook.
    De meesten ervaren dat alleen avondmaaltijd het beste bevalt omdat als ze wel wat eten overdag ze trek krijgen en als ze niets nemen blijft de trek uit.
    Thee is de favoriete drank en beker bouillon is ook geliefd.

    Zelf lunch ik met zelfgemaakte tomaten of groentesoep.

 3. Je bent goed bezig, ja dat zegt men vaak ach in het weekend kun je wel smokkelen.
  Maar dan betaal je wel de rekening in de rest van de week.
  suikers zijn killing. Hans

 4. 4,5 kilo eraf terwijl je in principe nog lekker kunt eten is helemaal prima toch? Zeker in twee maanden. Moet je eens kijken waar je over een half jaar staat 🙂 Ik ben inmiddels halverwege mijn Modifast maand. 500-600 calorieën per dag en inmiddels na twee weken 4,6 kilo kwijt, maar je moet niet weten hoe vaak ik met m’n hoofd tegen de muur heb willen bonken 😉 Inmiddels ben ik gewend en wordt het alweer bijna voor meer vast voedsel, dan gaat het afvallen ook wat langzamer. Rond 21 maart ben ik klaar en begin ik met BodieBoost (wilde met Modifast even een soort ‘kick start’ maken), dat is misschien voor jou ook wel iets! Wel maaltijden met koolhydraten, maar wel allemaal gezonde én vullende maaltijden voor zover ik dat nu kan beoordelen. De Facebookpagina: https://www.facebook.com/bodieboost/ Ik ga dan de cursus van tien weken volgen 🙂

  1. Klinkt goed zeg! Succes jij. Je gaat als een trein. Dank voor je tip, maar vaste maaltijden/recepten zijn niks voor mij, ik ga graag mijn eigen gang en kook altijd mijn eigen recepten 😉

 5. Goed bezig. Ik ben ook ong 2 maand bezig, eet niet specifiek koolhydraatarm, maar schep wel wat minder rijst/pasta/aardappels op. Ik ben 3,5 kg kwijt. 5 dagen in de week 1500 kcal en 2 dagen waarop wel een drankje/lekkers is toegestaan. We gaan het wel redden met die kilo’s van ons

 6. Echt zó goed van je! Ben gewoon echt trots! Wat inspirerend ook weer. Tegenwoordig hoor je zoveel over die suikers. Ik ben ook begonnen minder suiker te eten (al at ik al bijzonder weinig suiker). Ik merk het zelfs op 1 dag al dat ik minder trek heb zolang ik maar geen suikers eet.

 7. Ik vind het heel erg knap Klief, die kilo’s zijn er toch maar lekker af. Ik ben nu 2 weken bezig, morgen ga ik voor het eerst wegen. Ik doe net als jou koolhydraatarm eten en ik klop het af, het gaat tot nu toe prima. Wens je nog veel succes en fijn weekend!

 8. Wat goed van je, joh! Ja, het valt niet mee om van een verslaving af te komen. Bij de meesten is de eenvoudigste methode het vervangen van de ene gewoonte door de andere.

 9. Jouw dieet voelt niet als een dieet maar je valt er wel van af. Dat betekent dat je als je straks op je streefgewicht bent, dat ook makkelijk kan houden.
  Lieve groet

 10. Het gaat misschien niet zo snel als je gehoopt had, maar ik ben er wel van overtuigd dat dit veel duurzamer is. Ik heb 2 jaar gedaan over 5 kg, ook door op te letten met suikers, maar heb nooit calorieën geteld. Zakte bij 1m64 van 63 naar 58 kg en kan het nu stabiel houden (al meer dan een jaar). Ik pas terug in mijn trouwkleed, dat inmiddels al bijna 19 jaar in mijn kast hangt. 🙂

 11. Ik denk ook dat langzaam beter is. Crashdieeten hebben nog nooit gewerkt, sterker nog, je wordt daarna weer zwaarder dan je al was. Ik vind het voordeel van gewoon dom calorieen tellen is dat je ruimte kunt maken voor iets lekkers iedere dag. Als ik me de hele dag te buiten ga aan groentes, gezonde ontbijtjes en fruit is er altijd nog ruimte voor een koekje of een wijntje. Ik kan daar nu dus zonder schuldgevoel van genieten omdat ik weet dat ik er niet van aankom. Voor mijn gevoel eet ik ook meer dan daarvoor zo raar. Ik eet 1880 calorieen per dag. Ik ben vanaf november van 71 naar 67 gegaan en sta nu stabiel. Ik ben er tevreden mee, alleen jammer van al die broeken die te wijd zijn en zo geen zin om geld aan nieuwe uit te geven….

 12. Echt een topresultaat!!! Vooral het gevoel dat je nu hebt nooit meer in een dip te zakken… dat is hier ook zoooo welkom! Ik weet dat het me gaat helpen, maar die eerste stap die eerste week is het moeilijkste en het lijkt wel of de gek er de draak mee steekt maar telkens als ik begin gebeurd er hier iets heftigs waardoor ik niet door die eerste week heen kom en dus weer bij af ben… al lijkt het nu rustiger op zee hier sssttttttt.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s