Uitleg.

Gisteren plaatste ik een stukje dat ik beschermde met een wachtwoord.

Zo eens in de zoveel tijd doe ik dat.

Zo eens in de zoveel tijd móét dat.

Ik sta geloof ik bekend om mijn persoonlijke verhalen. Ik deel veel dingen die de gemiddelde blogger denk ik niet zo snel op het wereld wijde webje zou gooien.

Maar natuurlijk zijn er dingen die ik liever niet met de hele goegemeente deel.

Ik heb wat (schoon)familieleden die ik niet (meer) alles wil laten weten wat er hier in Huize Klivia gebeurt omdat ze dat recht hebben verspeeld. Of omdat ze niet snappen wat ik schrijf, alleen lezen wat zij denken te kunnen lezen tussen de regels door. En ik heb geen zin meer om tekst en uitleg te geven.

Ik heb een insect van een ex die er jaren na dato nog steeds genoegen in schept me in de gaten te houden. Het interesseert me geen ruk dat hij dat doet, maar hij hoeft niet alle ins en outs te weten. Zeker niet de outs, want hem kennende vindt hij het heerlijk als het niet goed gaat met me. En die lol gun ik hem niet.

En we hebben Jill. Die een zeer groot gedeelte van mijn gedachtes beheerst en over wie ik elke dag wel zou kunnen schrijven. Maar waar ik liever méé praat, dan over. Omdat ze recht op privacy heeft plaats ik ook soms een slotjesblog. Dat ik er voor kies te bloggen en dingen over mezelf met honderden mensen te delen, is mijn eigen welbewuste keuze. Zij heeft ervoor gekozen en me meegedeeld dat ik bepaalde zaken over en met haar niet “vertel” aan u. Haar goed recht.

Het wachtwoord van die slotjesblogjes geef ik alleen aan intimi. Mensen die ik in het echie ken. Of mensen die ik alleen digitaal ken. Maar die ik wél geverifieerd heb. Of als ze al jaren de moeite nemen wel eens mee te denken. Of me soms een hart onder de riem te steken. Die me feliciteren. Me complimenteren. Tegen me in gaan. Mensen die ik nooit lees of hoor, die weiger ik beleefd. Hopende op hun begrip.

Ik ga er geen gewoonte van maken hoor, geen zorgen. Ik houd van strijden met open vizier en blijf op de oude voet doorgaan. Met zo heel af en toe eentje met een wachtwoord. Alleen als de nood hoog is.

Oh. En ik heb een heuse mol te pakken. Iemand die het wachtwoord heeft en het nodig vond informatie door te spelen aan een buitenstaander die specifiek niet mee mocht lezen. Hoe triest ben je dan? Ga je schamen.

61 thoughts on “Uitleg.

 1. Hoi Klief, wat naar dat molgedoe =(

  Mag ik nog meelezen of liever niet?

  Groetjes van Yvonne.

  Verzonden vanaf mijn Samsung-apparaat

 2. En zo is zelfs een bericht waar ik niet mee heb gelezen goed voor een glimlach 🙂 moet toch niet gekker worden een blog-mol!

 3. Gelukkig. Wie is de mol is dus ook weer afgelopen. Kun je hem of haar mooi eruit knikkeren. Idioot. Ik vind het knap van je dat je toch maar mooi iedere keer je gevoelens en gedachten met ons deelt. Petje af. En sterkte met het insect en Jill. Het geluk is je gegund hoor. ❤

 4. Ik behoor niet tot de intimi. Maar lees graag en vaak mee. Ik hoef ook niet je ww. Geniet van je gewone blogs .
  Maarehhh zo,n mol!!!! Grrrr dat voelt denk ik echt kl… ..

  Bah… nare mensen bestaan er

 5. Oooo dat van die mol is niet zo fijn. Sterker nog; behoorlijk akelig. Ik ga je nog even een mailtje sturen, heb gisteren geen gelegenheid gehad het wachtwoord bij je op te vragen 😉

 6. Je bent erg open over alles. Maar sommige dingen of gebeurtenissen hoeft niet iedereen te weten. Groot gelijk.Wat laag om het WW te achterhalen en dan rond te bazuinen. Bahhhh…….

  Liefs Frederique

 7. Ik respecteer je privacy, heb alleen zelf wat negatieve gevoelens rond blogs onder een paswoord en wat daar uit voortgekomen is!
  Vertrouwen is zo belangrijk en wie dat schaadt… Mmmm… Rillingen!!
  Als ik me niet meer kan beheersen zal ik je mailen, maar mss moet je eerst koffie met mij drinken om een oordeel te vellen 🙂 🙂
  Alle respect voor je!!

 8. Bedankt voor het delen van de mogelijkheid. Ik had geen idee dat dat kon en oooh wat zou ik graag eens met een slotje schrijven. Over mijn insect en het stiefinsect van mijn zoon… Nooit gedaan om niet te kwetsen of op tere zieltjes te trappen. Dankzij het ontdekte slotje kan ik dat ook gewoon eens van me af schrijven.

  Dank u zuster!

 9. Ik dacht al: word ik hier gewoon zomaar even gewijgerd 😛 En heel begrijpelijk hoor, sommige dingen zijn gewoon niet voor iedereen. Moet ook iedereen gewoon respecteren. Echt te gek voor woorden dat er een mol tussenzit. Inderdaad die moet zich schamen. Hoop dat je erachter komt wie het is en m kan uitschakelen!

 10. Het verschil met de Mol van zaterdag is dat half Nederland het jubelend bekeek….. jouw mol zou ik het liefst met pek en veren besmeurd het dorp doorjagen…. lijkt me heerlijk!

  Dikke zoen!

 11. Ik lees jou blog graag en lig soms in een deuk hoe jij vertelt over sommige patiënten en hoe het thuis gaat (heel herkenbaar) en het zet mij ook aan het denken. En ik vind het nogal wat, het bloggen. Je ziel en zaligheid op het www. Ik durf het niet. En ik heb niet zoveel over mijzelf te vertellen. Wie wil er nou lezen over een muts van middelbare leeftijd met een gehandicapt kind en een passie voor motorrijden die werkt als kantoormuts?
  Wat wil ik nou zeggen eigenlijk? Eh, o ja. Het is jouw voorrecht om te schrijven wat je wil en dat je het leesbaar wil maken voor wie jij wil. Dus met of zonder slotje schrijven. Wel K met P dat ze het wachtwoord zo nodig door moeten lullen.
  Sterkte ermee.

  En nu helemaal off topic: En sterkte met afvallen ook trouwens. Je doet het hartstikke goed. Heb je nog leuke recepten? Misschien via Facebook van Vlam? Ik slik thyrax voor mijn schildklier. Wat denk je: kan ik daarmee ook toch ook afvallen? Het lukt mij niet 😦

  1. Ha Ikke. Dank voor je lieve reactie. Wat nou niet boeiend? Iedereen is boeiend. Zélfs mutsen van middelbare leeftijd 😉
   Met thyrax kun je ook afvallen hoor. Ik zou zelf gaan voor koolhydraatarm, mij bevalt het enorm. En wbt recepten? Er zijn op FB heel veel communities waar je lid van kunt worden, of pagina’s die je kunt liken. Er staan legio recepten op. Heel veel succes!

 12. Leest Jill zelf ook mee bij de slotjesblogs?
  Ook voor haar of zelfs VOORAL voor haar is dit ook een hele verwarrende situatie.
  Alledrie veel strkte en wijsheid. Laat je gevoel niet ovrheersen maar zeker meespreken! Liefs, ingrid

 13. Blijft jammer dat mensen stiekem door berichten. Terwijl je duidelijk vaak genoeg meldt dat vertrouwen een groot goed is. Natuurlijk heeft Jill ook dingen die wij niet hoeven te weten. Ik hoop dat je nog heel lang blijft schrijven… want welk onderwerp je ook aansnijdt.. het weet me altijd wel te boeien. (behalve die ene onderwerpen… 😉

  Love As Alwyas
  Di Mario

 14. Ongelooflijk dat iemand je vertrouwen zo beschaamd Kliefje. Bah word ik misselijk van. Wie doet nu zoiets.

  Ga voort zoals jij wil met of zonder ww. Ik hoop dat het je (blog) life niet teveel beïnvloedt.

  Groetjes,

  Dorothé

 15. Het blijft allemaal een risico he…ik gooi ook teveel op mijn blog…ik weet het. Maar langs de andere kant heb ik zoiets van het is echt. Het is mij…ga eerst in mijn schoenen lopen voor je oordeelt…

 16. Zo is je vertrouwen weer beschadigd.
  Ik heb je wachtwoord niet eens maar, maar dat geeft niet valt genoeg andere dingen te lezen bij je.
  Wie is de MOL! Hans

 17. Eeuw, alle respect voor je privacy! Goed dat je de mol ontmaskerd hebt. Ik lurk nog steeds met plezier jouw blog en altijd met waardering!

 18. Op de boerderij van m’n opa en oma werden gevangen mollen verzopen. Lijkt me iets te ver gaan om jouw mol te verzuipen, maar misschien kiest jouw mol nu wel zelf het hazenpad. Zulke verraders mogen van mij gelijk opzouten.

 19. Daar zat ik dan op de deurmat te wachten en het wachten werd beloond.. Daar ben je weer. Ook zonder ww vind ik het giga leuk om te lezen. Je bent mijn voorbeeld Klief. Al langer dan ik dacht. Nee, geen mol maar een reagluurder 🙂 En mollen? Wij sprongen vroeger op zo.n bewegende hoop 🙂 IK zeg doen.

 20. Toen ik je beveiligde blog zag, sprong mijn nieuwsgierige aagje kant gelijk op en riep dat wil ik wel lezen hoor! Maar na even afkoelen wist ik, wat Klief achter een ww plaatst is niet voor iedereen en in dit geval dus niet voor mij. Ik lees met plezier je blogs, ben het vaak met je eens, kan vaak hartelijk om je lachen omdat je scherp observeert en goed schrijft. Em heel soms denk ik je draaft door of je hebt het mis. Ik blijf het fijn vinden je blogs te lezen, ga zo door en ik schuif mijn nieuwsgierige aagje kant resoluut opzij als jij iets, zeer terecht, achter een ww plaatst.

 21. Kan je je ww niet veranderen, zodat die mol er niet aan kan?
  Ik heb nog nooit iets achter een slot geschreven. Als ik het niet op het www wil gooien, dan schrijf ik liever niet. You never know waar het dan toch nog uitkomt… Soit. Ik lees je berichtjes die niet achter slot en grendel staan nog altijd met veel plezier, hoor. Al moet ik toegeven dat zo’n ‘verborgen’ bericht mijn natuurlijke nieuwsgierigheid opwekt, maar ik kan me beheersen!

 22. Nou Klief ik vind je stukjes echt geweldig en zeker als het over de alle daagse dingen gaan
  zoals het te kleine bureautje op je werk en de geweldige asociale buren. Die ironisch genoeg jullie
  asociaal vinden. Ik hoop dat je nog een hele reeks gebeurtenissen op je blog schrijft.
  Werk ze!!

 23. Ik ben een vaste lurker van jouw blog. Lees altijd graag bij je. Hoop binnenkort te lezen dat je succesvol aan het solliciteren bent want aaaahrrrgggg, ik vind er wat van hoor van jouw werkplek en werkgever. Zelf ben ik doktersassistente en vrouw van ha en ik heb het vermoeden dat jij absoluut niet tot je recht komt als poh in je huidige setting. En dat je zeker de waardering niet krijgt als werknemer.
  Lekker blijven bloggen met of zonder slot en bij deze dus een verzoek blog onderwerp😉

  1. Haha, lief, maar valt wel mee hoor. Het is met vlagen niet te doen. Mijn werkgever is nogal wisselend qua humeur en we hebben een zeer hoge werkdruk in de wijk waar we zitten. Hij kan ook ontzettend lief zijn hoor, geen zorgen om mij! 😉

 24. Elimineren die mol!!! Echt hè, zelfs wat ik een like op Facebook gaf, werd doorgespeeld. Ik heb (bijna) medelijden met dat type mol die zich voor een karretje laat spannen door zielige en trieste verhaaltjes te geloven die zo niet waar zijn en zich dan “inzet” om zoveel mogelijk foute info te verzamelen die tegen me gebruikt kan worden. Hoe sneu is je eigen leven dan dat je een Facebook van een ander afspeurt?!

  Ik hoop dat jij jouw mol zo snel mogelijk de nek om kunt draaien, want een sneuer soort dan dit kan ik me niet voorstellen!

 25. Ik lees je ook heel graag en groot gelijk dat je dingen achter slot en grendel zet. Zo lullig als mensen je vertrouwen beschamen.

  Eerlijk gezegd vind ik op het andere blog ook alleen jouw stukjes leuk. De rest vind ik soms wat gezocht, oversentimenteel of te gewoon te plat. Blijven schrijven hoor. 🙂

 26. Je hebt groot gelijk dat je niet alles zomaar op je blog plaatst voor iedereen. Privacy is een groot goed. Wat je met iedereen wil delen lees ik met veel plezier en met de rest heb ik niets te maken.. En die mol is behoorlijk buiten zijn of haar boekje gegaan. Een nieuw wachtwoord misschien??

 27. Je bent je eigen hoofdredacteur en door dat slotje kan je toch je gal spugen. Die mol zouden je lezers vast met plezier willen stenigen. Hang in there!
  Dikke knuffel

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s