Lijngeweld.

Inmiddels ben ik op een week na, drie maanden aan het lijnen en ik staat de teller op min zes kilo!

Heel even gebeurde er bedroevend weinig ondanks dat ik me nog steeds als een terriër vastbeet in het dieet. Onsje voor onsje viel ik af. Wat ook echt énorm demotiverend was. Maar toen ineens, gaf de weegschaal zomaar een dikke kilo minder aan. Ik stond echt bijna te juichen.

Het koolhydraatarm eten bevalt me nog steeds meer dan prima en ik ga er voorlopig nog mee door.

Nog steeds geen last van hypo’s en after dinner dips gehad. Ik voel me energiek.

Wat ook enorm opvallend is, is dat mijn pms klachten ineens stukken minder zijn. Ik merk wel aan mijn lichaam dat er één en ander suddert, ik ben een tikkie sneller geïrriteerd, maar wat een enorm verschil met voorheen zeg. Poeh. Ik heb de afgelopen maanden niet één keer de neiging gehad mijn hakken in iemands voorhoofd te planten. En dat zonder de korrels van Klazien uut Zalk!

Ik vind deze manier van eten ook echt appeltje, eitje. Bijna letterlijk dus.

Ik ben iets minder streng geworden in de zin dat ik peulvruchten heb toegevoegd aan mijn eten. Omdat ik die erg lekker vind en omdat ze veel voedingsstoffen bevatten. En ik neem één of twee keer in de week als ontbijt mijn zelfgemaakte havermoutkoeken. De kwark ben ik soms wel even zat namelijk.

Pasta, brood en aardappels zijn nog verboden zaken. Alhoewel ik over een week of wat wel zo nu en dan weer eens aardappels wil gaan eten.

Toen Jill jarig was, wilde ze graag eten bij de pizzeria. Om daar nou een suffe salade te nemen, terwijl ik die al elke dag eet, ging me te ver, dus ik at gezellig mee en nam een spaghetti aglio e olio. Simpel, maar lekker.

Eenmaal thuis had ik al spijt.

Buikpijn, niet normaal.

En Vlam was er ook niet blij mee.

Ik scheen de hele nacht winden te hebben gelaten in mijn slaap. Buitengewoon charmant.

Dat doen we dus voorlopig niet meer.

Ik ben alleen nog zoekende naar een normale snack voor ’s morgens bij de koffie. Meestal neem ik een handje noten of twee gekookte eitjes, maar die combi’s vind ik zeer matig eigenlijk. Ik eet het wel, maar ik zie het puur als vulling, Ik word er niet blij van.

Vriendin Scarlet opperde hüttenkäse met vanille essence en een paar noten erdoor.

Persoonlijk vind ik hüttenkäse niet te eten. En vindt u ook niet dat het lijkt op een stevige vaginale schimmel? (Zo. Niemand hier eet deze kaas meer zonder aan mij te denken ;))

Dus als u nog tussendoorideetjes heeft én ik heb er geen equivalent van een ranzige medische aandoening voor… Dan graag! Kom maar door met die tips.

53 thoughts on “Lijngeweld.

 1. He Kliefje ,nou kan ik nooit meer hüttenkäse eten.
  Maar toppie hoor 6 kilo eraf!
  Fijne dag

 2. Mooie nieuwe header!

  Wat ontzettend top dat het zo goed bevalt , dat je je er lekker bij voelt en dat je afvalt natuurlijk!

  Geen tips verder. Huttenkase at mijn schoonmoeder altijd als ze aan het lijnen was. Inmiddels is ze ongeveer even breed als lang, dus eh.. ik denk dat je vooral geen vaginale schimmels moet eten… (enige conclusie, toch?!))

 3. Je zal merken dat aardappelen – en straks rijst met mate – wel gaan. Pasta en brood blijven hier ook verboden terrein. Soms vergrijp ik me aan een croissantje of een scone. Maar al het andere staat garant voor buikpijn en chagrijn.
  Als 10 – uurtje zou je appelchips kunnen proberen (gedroogde schijfjes appel, ook heel makkelijk zelf te maken) of de bietjesvariant. Deze zoetekauw vindt ze lekker. Er zijn ook boerenkoolchips. Niet mijn ding maar misschien wel de jouwe. Alsof je een paar knapperige koekjes bij de koffie hebt.
  En dankzij jouw voorbeeld ben ik al weer twee weken terug naar mijn basisdieet – suiker en glutenvrij. Zeer slecht voor mijn humeur (suikerverslaving ligt altijd op de loer), maar mijn handen en heupen zijn er blij mee.
  Keep it up!

 4. STaat hier nog een bakje in de koelkast. Pff je kijkt er nu heel anders naar. En bedankt.
  Maar superfijn die kilo’s eraf.Het lijkt me zó moeilijk geen kollhydraten. Maar ik hoor wél van meer mensen dat ze zich er lekker bij voelen en energieker. 🙂

 5. Geen koffie maar beker bouillon oid nemen. Ik vind snacktomaatjes overal bij smaken want die zijn ziet.

  Compliments,

  Dorothé (op normale gewicht inmiddels)

 6. Hahaha, serieus, tijdens het lezen van dit blog eet ik een boterham met Hüttenkäse!!! En ik vind het nog steeds goed binnen te houden 😂 met zout en peper eroverheen, of een beetje knoflook-, kerrie- en paprikapoeder is het een lekker en slank broodbeleg.

 7. Bijzonder knap van je, 6 kg eraf! Sinds een week ben ik ’s ochtend ook over op de kwark met fruit, je hebt me geïnspireerd.

 8. Zo streng als jij je dieet volgt doe ik het niet sta nu op – 4,5 kilo , een verse dadel of een stukje chocolade met hoog cacao gehalte. vooral dat stukje chocolade met koffie vind ik lekker. Van chocolade met hoog cacao gehalte kan je echt niet een hele reep achter elkaar eten .
  Geweldig 6 kilo.
  Bak eens bananenpannenkoekjes , ( ei en banaan)
  Roep ook zomaar wat!

  1. Ja die bananenpannekoekjes zijn echt zalig, ik doe er dan ook nog kaneel door. De banaan moet wel superrijp zijn dan is het het lekkerste.

   1. Wat ik ook nog wel eens doe, is een schepje amandelmeel door het beslag. Dan voed het nog wat meer en is het ook een lekkere maaltijd.

 9. Gooi in een muffinblik wat (bevroren) frambozen, mix 2 bananen en 4 eieren, giet dat beslag over het fruit en bak op 200° voor 15 min.
  Net uit de oven zien ze eruit als echte cakejes, eens afgekoeld lijken ze meer op verrimpelde dingen die al veel te lang in je kast liggen.
  Maar ze zijn wel best lekker.
  En zijn rijstwafels (met agavesiroop) een idee?

  1. Wat me op deze site opvalt is dat er veelvuldig suikervervangers als honing, ahornsiroop en dadels worden gebruikt. Een eetlepel honing van 20 gr bestaat echter voor 16 gr uit koolhydraten, 20 gr ahornsiroop heeft 13,4 gr kh, 20 gr verse dadels 6,3 gr uit kh en 20 gr geconfijte dadels 14,6 gr kh. Deze koolhydraten hebben precies hetzelfde effect op het lichaam als de koolhydraten uit gewone suiker.

 10. Sounds good, mooi resultaat! Ik eet nu rond een uur of half elf een portie druiven en rond een uur of 4 een schaaltje worteltjes en komkommer als tussendoortje 🙂

 11. Goed bezig zeg! 6 kilo al. Maar ik ben erg benieuwd naar je recept van de havermoutkoeken.
  Tips voor tussendoortjes heb ik niet, ik eet vaak fruit overdag als tussendoortje.

  1. 200 gram havermout
   25 gram boter, gesmolten (of heel zacht)
   4 eetlepels honing
   50 gram gemalen kokos
   1 theelepel bakpoeder
   3 eetlepels rozijnen

   Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de havermout, boter, honing, kokos, bakpoeder en 1 mespunt zout in een kom. Voeg 125 ml heet water toe en kneed tot een deeg. Kneed ook de rozijnen erdoor.

   Rol of kneed 24 balletjes ter grootte van een walnoot. Ik gebruikte een ring en drukte het vervolgens aan met de bolle kant van een lepel. Je kunt de bolletjes ook rechtstreeks op een bakplaat met bakpapier platdrukken. Goed aandrukken!
   Of gewoon de hele bakplaat vol, met de deegroller eroverheen en zo één grote koek bakken die je in stukken kunt breken. Waarom moeilijk als het makkelijk kan? 😉

   Bak de koekjes in circa 20-25 min goudbruin in de oven. Laat ze daarna in in de uitgeschakelde oven helemaal afkoelen.

  1. Ik was ook even nieuwsgierig, sta ook altijd open voor gezond-eten-tips.

   Wat me op deze site opvalt is dat er veelvuldig suikervervangers als honing en dadels worden gebruikt. Een eetlepel honing van 20 gr bestaat echter voor 16 gr uit koolhydraten en 100 gr dadels bestaat voor uit 90 gr koolhydraten. Deze koolhydraten hebben precies hetzelfde effect op het lichaam als de koolhydraten uit gewone suiker.

   1. Klopt! Het is het idee van mensen dat het gezonder is, wat lulkoek is. En idd reageert je lijf er precies hetzelfde op.
    Ik vind de smaak van honing alleen wel lekkerder door divers gerechtjes. En als ik het gebruik, is het de helft van wat aangegeven wordt. Ik ben geen zoetekauw.

 12. Goed van je! 🙂 Hoeveel nog te gaan?

  Ik heb helaas geen tips voor je voor wat betreft tussendoortjes.

 13. Wat ontzettend knap, zes kilo!
  Ik eet helaas niet koolhydraat-arm dus kan je ook niet helpen.
  Van de hüttenkäse blijf ik voorlopig af, al at ik het sowieso niet’;)

 14. Ik bak regelmatig een suiker- en vetloos bananenbrood en neem daar een plak van mee. Lekker!

 15. als je toch peulvruchten toevoegt kan je misschien zwartebonen-brownies maken, recepten genoeg op the internets
  enne bedankt …. voorlopig geen hüttenkäse meer voor mij 😉

 16. Nice lady en ik ben blij dat je je zo goed voelt!!! Ik bak wortelcake of bananenbrood of kokoscake als tussendoortje,…..maar het is zoals hierboven beschreven niet koolhydraat arm :-),…..want groentjes bij de koffie, het werkt niet 🙂

 17. Tip; pasta en rijst klaarmaken en dan in de vriezer in afgepaste portie, eenmaal weer uit de vriezer bevat het produkt veel minder koolhydraten!

 18. Het is en blijft een strijd, zelf eet ik niet zoveel tussendoor.
  Veel groente en geen vlees, ’s avonds een sinaasappel of ander fruit en soms wat kwark of yoghurt.
  korte gezegd geen suikers, of zo min mogelijk en zoals je al doet koolhydraat arm, maar wel ’s morgens een en tussen de middag twee bruine boterhammen met kaas 20+ en B-12 vitaminen. Hans

 19. Wat knap al 6 kilo eraf! En fijn dat je klachten wat minder zijn geworden. Ik heb geen verstand van lijnen dus je hebt er waarschijnlijk niks aan, maar misschien kun je bij de koffie een advocaat eten? Of andere groentes?

 20. Persoonlijk vind ik hüttenkäse niet te eten. En vindt u ook niet dat het lijkt op een stevige vaginale schimmel? (Zo. Niemand hier eet deze kaas meer zonder aan mij te denken ;))

  Dit leverde me een lachstuip op, waarvoor dank. 🙂

 21. Whahaha die huttenkase 😛 Gelukkig eet ik dat nooit! Ik kan me trouwens nog heel goed iets herinneren als ik aan spaghetti aglio e olio denk. Ik was in wenen en at dat in een restaurant. Het was zo vet dat ik er meteen ziek van werd en de hele nacht heb lopen kotsen. Dat is al jaren geleden en sindsdien heb ik dat nooit meer gegeten haha. Dat van de verminderde pms klachten spreekt me wel aan trouwens. Wat voeding al niet met je doet!

Reacties zijn gesloten.