Flow.

Op de praktijk zitten we sinds december in een zeer positieve flow.

Er valt (bijna) geen onvertogen woord meer tussen Peter en mij en Peter en Laura.

Mijn laatste gesprek met hem heeft geholpen.

Ik ben nog steeds soms in shock dat het effect ook zo lang blijft hangen. Hij doet echt enorm zijn best.

Er wordt weer gewoon goedemorgen tegen elkaar gezegd, er wordt geïnformeerd naar de weekenden en vakanties, we wensen elkaar weer een prettig weekend toe. We gedragen ons weer als de beschaafde, interesse in elkaar hebbende mensen die we zijn.

Heerlijk.

Peter komt zo nu en dan even informeren bij zowel mij als Laura of het goed gaat, of we het nog wel trekken. Benoemt dan ook nog even hoe druk ook wij het wel niet hebben, maakt een grapje of wat en is weer weg.

Die enorme slachtofferrol die hij soms kan aannemen, heb ik al maanden niet voorbij zien komen.

Zijn stem verheffen? Niet meer gehoord.

Het gaan benoemen van foutjes die we ooit gemaakt hebben? Nope.

Van de week kwam hij zelfs even sorry zeggen tegen Laura toen hij haar onterecht had bekritiseerd.

Er was één dag dat hij werkelijk niet te genieten was. Ik zie dat sowieso altijd al van een kilometer afstand. Ik ken hem na ruim tien jaar door en door. Het is pvd net een huwelijk tussen ons. Als ik die donderwolken zie, houd ik me gedeisd. Het liefst peer ik hem, ga ik bejaarden prikken in de wijk. Soms kan dat niet en moet ik op de praktijk blijven. Ik ga dan echt tijgersluipend door de ruimtes heen. Wil niets doen of zeggen dat hem dan uit zijn tent lokt, want dan breekt de pleuris uit. Maar wat hij nu dus deed was ’s morgens vroeg al aankondigen dat hij een rothumeur had en hij bood bij voorbaat al zijn excuses aan voor zijn gedrag. Ik moest mijn kin oprapen van de vloer. Echt.

Geen enkele ruimte openlaten voor een mening van ons, is even een heikel puntje. Vorige week nog. Ik heb een bekenniste ergotherapeute benadert die mijn bureau eens aan een kritische blik gaan onderwerpen want mijn nek en schouders zijn nog steeds geen feest. Ik had afspraken gemaakt, liep naar zijn spreekkamer om verslag te doen en werd meteen in de eerste zin in de reden gevallen. Hij had geen geld en wie ging dat allemaal betalen et cetera.

Ik viel hem in de rede, vertelde dat hem dat ik het jammer vond dat hij geen interesse had in mijn verhaal en liep weg.

Komt ie toch zomaar twee minuten later naar me toe en zei sorry?

Daar ging mijn kin weer.

Maar de klapper was toch wel afgelopen dinsdag: Peter en ik hadden een gesprek met een andere arts die onze ouderenzorg kwam beoordelen. Peter was zoals altijd zeer ruim en breedsprakig aan het woord en even leek het erop dat ik er weer eens voor spek en bonen bij zat.

Toen, ineens, keek hij me aan en sprak de legendarische woorden: mijn praktijkondersteuner vindt dat ik altijd teveel praat dus ik houd het hier bij. Want misschien heeft zij ook nog wat te vertellen?

Ik ben nóg aan het bijkomen…

33 thoughts on “Flow.

 1. Geweldig. Zal voor hem zelf ook niet altijd makkelijk zijn, maar mooi dat hij zo zijn best doet. Mag je hem ook wel laten weten denk ik… (y)

 2. Wat heerlijk! En erg knap ook van de man! Ik lees al een tijdje mee en uit je eerdere verhalen had ik een plaatsvervangende ‘kriebel’ opgelopen over je werkgever. Maar ja, ik ben zelf dan ook (over?)gevoelig voor dit soort spanningsmomentjes. Respect voor je aanpak!

 3. Whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat. ik weet niet welke snaar je bij hem hebt geraakt, maar dit is goed nieuws zeg. Vroeg me trouwens ook af hoe het thuis ging met de nerveuzigheid qua pijntjes aan vlam zijn kant…. hopelijk wordt het minder met een beetje lekkerder weer.

  Love As Always
  di Mario

 4. Het is volgens mij te mooi om waar te zijn, het regent buiten en het is 1 april.
  Wel een mooi verhaal, blijf hopen. Hans

 5. Heeft hij soms hier gelezen???
  Wat het ook geweest mag zijn, wees er vooral blij mee, want dit zal de sfeer op de praktijk zeker ten goede komen. En alvast een fijn weekend gewenst!

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s