Onnodigheden.

Naamloos

Afgelopen week kocht ik zo blij als een kind voor vijf hele euro’s een potje van Elizabeth Arden met zevenendertig capsules die ik elke avond op mijn gezicht moet smeren. Ik ben echt niet zo naïef dat ik in de veronderstelling ben dat deze olie met vitamine C mijn huid op miraculeuze wijze gaat verbeteren. Dat ik er na vijf avonden smeren ineens tien jaar jonger uitzie. Houd op zeg.

Ik vind het gewoon lekker.

Ik houd van koopjes en ik houd er van goedkope edoch luxe dingetjes te kopen die vallen onder de noemer “verwenproducten”. Ik kan echt gelukkig worden van een leuk nieuw smeer-of spuitdingetje.

Om die reden hebben Jill en ik inmiddels -om als voorbeeld te noemen- een énorme collectie nagellakjes. Alle kleuren van de regenboog zijn aanwezig. In drievoud, ben ik bang. Het slaat echt nergens op. De meeste worden niet gebruikt, drogen in en belanden na een jaar of wat in de prullenbak.

En toch ga ik regelmatig weer voor gaas. Kom ik bij zo’n koopjeswinkel en zie ik een Ciaté voor drie euro, dan springt ie zó mijn winkelmandje in. Ik kan er niets aan doen. Terwijl ik allang ooit eens Essie als favoriet merk heb uitgeroepen en eigenlijk altijd teleurgesteld ben in de kwaliteit van andere merken. En ik dus om die reden mijn vers aangeschafte niet-Essie lak na eenmalig gebruik doorsluis naar Jill. (Die daar natuurlijk geen bezwaren tegen heeft.)

Idem dito wat body lotions betreft. En mascara’s. En lippenstiften. Ik heb van al die dingen favoriete merken en ik weet dat vreemdgaan me niets brengt.

Waarom dan toch?

Wat is dat met vrouwen (want ik ben echt niet de enige) en emo-kopen?

Alhoewel ik natuurlijk allang blij en dat ik geen emo-eter ben…

Dat is zo mogelijk nog vervelender.

Want dat had ik niet eens bij mijn teennagels gekund, met al die prachtige lakjes.

Naamloo2s

25 thoughts on “Onnodigheden.

 1. Ik heb dat lang gehad met lipgloss, sinds ik ben beginnen opruimen en me omringen met minder spullen maakt het met juist blij dat er maar 1 potje bodylotion in het kastje staat ipv 1235 soorten en altijd dezelfde te gebruiken :-). Ik weet nu wat ik graag gebruik en hou me eraan, resultaat, betere koop en minder rommel,..ik hoop dat ik me ook kan inhouden bij de volgende hormonale opstoot 🙂

  1. Psies. Dat is het wrs, hormonaal. Ik ben ook al minder erg dan vroeger hoor, maar soms ga ik toch voor de bijl. RAAR!

 2. Herkenbaar!!! Ik vind het ook zoon leuk al die smeerseltje. Toevallig heb ik een Elizabeth Arden toner gekocht voor 1 euro. ( en nu wil ik die capsules van jou ook!!) Maakt mij ook heel blij. Met sommige dingen ben ik ook erg merkvast en daar probeer ik dan ook echt niks anders in. Maar met sommige dingen vind ik alles leuk om uit te proberen. En als die Toner van 1 euro niks is nou dan ben ik mij er ook geen bult aan gevallen. Vandaag was ik op de Beautybeurs in Den Bosch. Heerlijk om mij daar te vergapen aan al dat moois en nieuwe producten. Ik heb mij ingehouden en niks gekocht maar dat blijft moeilijk haha.

  Jammer dat de Pay it Forward box van Thessa is geflopt want voor die box heb ik nog een tas vol nieuwe spullen liggen.

  1. Ja. Daar dacht ik vd week aan, aan die box. Echt jammer idd. Ik had me ook opgegeven. Wat is de reden van floppen?

   1. Er waren meiden die niet betaalden en niet meer reageerden en zo had Thessa er helaas erg veel werk aan. Ze heeft toen besloten om ermee te stoppen 😦

 3. Sorry voor de spelfouten, mijn telefoon heeft een zeer eigenwijze autocorrectie.

 4. Ik vind het heerlijk.. ook bij de Action vaak duurdere producten voor weinig, bizar dat je daar een heerlijk gevoel van krijgt als je dat op je gezicht smeert… maar het voelt wel zo… beetje Nicole Kidman, of Julia Roberts gevoel 😉 zalig!!!!
  En met 3 dochters… staat hier ook zo’n bak met nagellakjes 🙂 ik word er zo blij van 🙂

 5. Ik ben vooral verslaafd aan lekkerruikende handcrèmepjes, heb overal in huis en in mijn tas kleine tubetjes. Momenteel is die van L’Occitane favoriet.

  1. Daar heb ik ook een tube of 10 van, haha! De lekkerste kot uit Spanje btw, kost 1 euro 69. Geur is vrij neutraal, maar hij is top.

 6. Ik heb dat met doucheschuim…. ik douche wel 2-3 keer per dag , gebruik heel veel doucheschuim dus…. ik heb ook allerlei soorten en geuren op voorraad staan, méér dan genoeg zelfs…. maar ja dan loop ik in de DA en zie weer allerlei lekkers…… zucht…

  1. Daar heb ik er dus ook een stuk of 15 van, je kent mijn verzamelwoede. Bijna op vakantie naar Frankrijk en daar koop ik dan de hele supermarkt leeg 🙂

 7. Die capsules heb ik ook! Slaat inderdaad nergens op maar vind het zo heerlijk om dat te smeren. Net zoals met gezichtsmaskers en bodylotions ook, daarvan denk ik altijd dat ik er geen meer heb als ik in de drogist sta.

 8. Hi Kliefje,

  Nog nooit ben ik een big spender geweest vooral niet voor mezelf, maar ik ben tegenwoordig aan het minimaliseren en ik moet zeggen dat ik me er erg prettig bij voel. Ik geniet meer van wat ik heb en heb minder keuzestress en stukken minder zooi om op te ruimen.

  Maar ieder moet doen wat zij niet laten kan en er vooral van genieten.

  Groetjes,

  Dorothé

 9. Mensen laten zich nu eenmaal graag en makkelijk verleiden. Niets aan te doen.

 10. Een hele mand vol met allerlei soorten bodymilk,zeep, kleine en grote flesjes/flessen……! “Handig mee te nemen op vakantie die kleinere verpakkingen maar ondanks dat ik vaker even weg ben, komt die voorraad niet op. Ik gebruik niet vaak make-up, absoluut geen bepaald merk dat ik gebruik, maar ook dat raakt dus niet op!
  Gewoon niets nieuws kopen maar ook hier die aanbiedingkriebels…..en weer een fles zeep erbij! in de voorraad! Ach, zo heb je nogal eens wat staan voor gasten.

 11. Haha leuk om te lezen! IK ben niet zo een koper gelukkig. In NL kocht ik nog wel eens een nagellakje, die heb ik nu allemaal hier. Maar eigenlijk koop ik nooit iets dat ik niet echt nodig heb.

 12. Ik was ooit ook iemand die op emotie wat kocht, en het vervolgens retourneerde. Nu mag ik van mezelf alles kopen, maar niet uit impuls, dus product goed bekijken… wil ik het een week later nog, dan schaf ik het aan. Doet wonderen voor het banksaldo 😉

Reacties zijn gesloten.