Lijnen.

Ik dacht dat het misschien weer eens leuk was om de meelevende mensch op dit blog, even een kleine update te geven wat betreft het minderen van mij.

Inmiddels 3 maanden onderweg en de teller staat op min zes kilo. Een hele kledingmaat slanker.

Ik ben er blij mee.

Ik voel me energiek en blakend en aantrekkelijker met minder buik en kin en zonder die kwabben vet onder mijn schouderbladen.

De broek die ik op de groei kocht, zit als gegoten en vandaag wordt er een tweede exemplaar bezorgd. De oude broeken zitten gewoon niet meer fraai. Het zou nog wel gaan met een riem, maar ik blijf van de lelijke overtollige stukken stof onder mijn kont houden.

Naamloos3

Qua calorieën zit ik nog steeds rond de vijftienhonderd. Ik ben iets minder vet en eiwitten aan het eten en iets meer koolhydraten, als ik zou mijn gemiddelde van de afgelopen dertig dagen bekijk.

Klopt ook wel. En die koolhydraten zijn ook bewust zo gedaan.

Ik eet nog steeds geen brood en pasta en rijst.

Maar zoals met de Pasen, heb ik me wel vól voorover in een bord sushi laten vallen. Ik had er even geen zin in om de partypooper te zijn. Vlam had maanden geleden al beloofd aan mijn nicht haar te leren hoe je sushi maakt en belofte maakt schuld.

Ik moet wel in alle eerlijkheid zeggen dat ik heb wél lastig vind, loslaten. Als ik iets doe, dan doe ik het namelijk voor de volle honderd procent. Ik zie het een beetje als falen, dat zondigen. Niet als ik elke dag die ene kersenbonbon eet na het eten, bij een espressootje. Das niks op de schaal van zondigen. Maar als ik grof sjoemel met mijn dieet. Zoals dus de sushi. Of die pasta met de verjaardag van Jill.

Of die nascholing afgelopen donderdag, waarbij er alleen broodjes geserveerd werden. Dan baal ik met een grote B.

Of zoals gisteren, dat Vlam en ik neerstreken op een terras. We zouden even koffie doen en iets erbij. Maar dan neem je dus geen uiensoep. Of een omelet kaas. Das gek. En een smerige combi. En dus koos ik van alles dat er op de kaart stond, dat wat de minste koolhydraten bevatte. Een kwarktaartje. Was lekker, was oké. Maar eigenlijk niet het zondigen waard vind ik. Ik vind dat ook het lastigste van een dieet: de momenten dat je gedwongen wordt tot loslaten. Als andere mensen van je “verlangen” dat je gezellig meedoet.

Het beste kun je aan de lijn gaan doen én alleen op een hutje op de hei gaan wonen. Dat is echt het eenvoudigste.

Maar ja: of de Wehkamp je überhaupt daar weet te vinden? En aan wie show je die nieuwe broek dan? Ik denk niet dat de eekhoorntjes interesse hebben in je slankere kont.

28 thoughts on “Lijnen.

 1. Haha, je hebt helemaal gelijk: het lijnen zou hier ook een stuk moeilijker zijn als ik niet alleen zou wonen. Rekening houden met anderen, de verleidingen van de keukenkastjes in het ouderlijk huis; dat speelt toch mee. Maar je gaat hartstikke goed, dus niet te lang bij die momenten stilstaan hoor!

 2. Wauw 6 kilo in 3 maanden: ik vind het knap hoor! Ik begrijp wel dat je die zondig-momentjes als falen kunt zien. Ik zou dat ook wel hebben denk. Maar toch zie je dat ondanks die moentjes je toch gewoon goed bezig bent! Ik eet ook even geen brood meer. Is ook zo eentonig hier dat brood. Maar eigenlijk gewoon om eens te kijken wat het met me doet.

 3. Gefeliciteerd met je zes kilo!
  Ik heb een dieet en dat is niet om af te vallen, maar omdat ik bepaalde voeding absoluut niet verdraag. In het begin kreeg ik weleens opmerkingen over niet gezellig, maar daar trok ik me niks van aan. Met twee zoons die als klein kind koemelkallergie hadden was ik al gewend aan improviseren en mijn eigen weg kiezen.
  Ik neem overal mijn eigen eten mee naar toe. Niks zielig, verder geen aandacht aan besteden maar gewoon je eigen meegebrachte voedsel eten. In het begin soms moeilijk, en eerlijk gezegd soms nog steeds en het water loopt me in de mond als ik langs een snackbar loop en versgebakken patat of kroket ruik. Ik word heel ziek van alle dierlijke melk, gluten en alle producten waar dit in zit. Als ik afhankelijk zou zijn van anderen dan zou dit vaak verkeerd gaan en dat heb ik er niet voor over.

 4. Klief ik blijf nu een beetje hangen op – 4,5 , dan moet ik mezelf wel motiveren om er de brui niet aan te geven.
  Zes kilo lijkt mij geweldig en ja buik en onderkin worden minder , maar nog net geen maat kleiner.
  Vandaag weer “streng” begonnen , afgelopen vrijdag kreeg ik een dip en heb toen recalcitrant een hele crème brûlée reep van Lindt opgegeten , 150 gr. was nog net niet misselijk. Als ik eerlijk ben was het mieren zoet. Dus viel een beetje tegen.
  Geweldig hoe jij het volhoudt , ja heel irritant , ik denk ook wel eens na over een kluizenaars bestaan.
  Ik moet ook geen zondigheid in huis halen , want dan ga ik voor de bijl.
  Zondigheid praat me er niet van.
  Wie weet kan ik je over 6 weken mailen dat ik -6 heb bereikt , dat zou voor mij een enorme opsteker zijn.
  Dan echt een maatje groter kleiner.

 5. Lekker hoor, een maatje minder!!!! Als wij weer eens op de lijn letten zijn we vrijwel kansloos. Zodra we bij mijn schoonmoeder binnenkomen heeft ze van alles in huis gehaald speciaal omdat wij kwamen. ¨Ja ik dacht ik neem toch maar een vlaaitje mee…¨ of ¨Toch altijd wel even lekker om wat te knabbelen bij de wijn…¨ We hebben het al regelmatig gezegd dat ze dat voor ons niet in huis moet/hoeft te halen maar het is tegen dovemansoren… We hoeven het niet te nemen natuurlijk, maar anders blijft ze ermee zitten… zucht…

 6. Proficiat, fijn een maat minder!
  Maar waarom koolhydraatarm/-vrij? Als je mét brood, aardappelen, rijst e.d. zo’n 1500 cal. per dag eet, val je ook af en dan hoef jij jezelf niet zo te plagen. Ik probeer het op deze laatste manier en dit gaat prima. Incl. veel verse groente, fruit, vis, weinig vlees.
  Succes verder.

  1. Het was een experiment met goeie resultaten. Bleek na een poosje. Ik voel me veel lekkerder dan met. Dus daarom 😉
   Straks gaan de aardappelen er wel weer bij. Peulvruchten zijn el toegevoegd. Straks miss weer meer. Maar voorlopig laat ik het zo, gaat prima!

 7. Fijn ook dat de plekken die je zo ergerden als eerste resultaat laten zien, 6 kilo is knap.

  Ik heb al vaker gelezen dat kwarktaart nogal veel kcal = suiker bevat en dat slagroomtaart over het algemeen een betere keus is, dat is veel luchtiger.

  Ik neem altijd dat wat ik het lekkerste vind en een 9 of 10 krijgt en geniet daar dan ook bewust van.
  Kwarktaart vind ik slechts een 5 en dat eet ik niet meer. Dat cijfers geven aan extra’s werkt goed bij mij.

 8. Go your own way maar klaag niet dat de wereld moet veranderen want dat gebeurt toch niet of heel langzaam. We eten nu bijna geen bloedworst of kaantjes of karnemelkse pap meer. Ik ben benieuwd of brood en pasta ooit zullen verdwijnen maar koolhydraatarm eten zal echt nog wel normaler worden. Gefeliciteerd met je resultaat tot nu toe.

  Groetjes,

  Dorothé

 9. In het begin vond je het niet snel gaan maar top zeg gewoon rustig ritme van een pond per week ipv zinloos crashen!! Die 24 (!!) pakjes boter ben je gewoon kwijt. Ik visualiseer een appie-mandje vol hè!! 😉

  Ik track sinds vandaag ook weer alles in de mfp app. Stress, teveel Tony en teugels teveel los. Vinden mijn darmen niet leuk dus nu weer braaf. Hopelijk ook leuk op de weegschaal want moet over 2 maanden in bikini … sjucht 😢

 10. Als je een maatje verliest, blijft deze in je kleding over.
  Je bent goed bezig, maar blijft lastig om nee te zeggen tegen. Hans

 11. Ik snap je wel….. maar soms is het niet anders. Gezellig mee doen met de rest, ach het is maar wanneer het kan en mag. Ik ben wel trots op je dat je die 6 eraf heb.. ik schuif het maar steeds voor me uit.

  Love As Always
  Di Mario

 12. Proficiat met je min zes! Zichtbaar resultaat, dààr doen we het voor he! Ik heb persoonlijk minder last met af en toe flink zondigen, voor een speciale gelegenheid bijvoorbeeld, dan met een dagelijkse kersenbonbon. Dàt zijn sluip-calorieëen… Maar elk zijn ding he, alles om het draaglijk én uithoudbaar te maken! Succes nog! 🙂

 13. Goed bezig! En dat van dat hutje op de hei klopt wel. Ik heb net een stukje gepost over niet snoepen. Dag twee van het experiment en er komt een klant aandraven met zelfgebakken wafels. Ik kon niet anders. Ik baal. Heel erg. Maar anders baalde de klant.
  Achja, ik zal een extra rondje lopen vanavond!

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s