Slaapgenot.

Vlam heeft een waardeloze rug zoals bekend. In 2011 heeft hij een hernia gehad, met nog steeds snel klachten van pijn, stijfheid, slapende benen, spierkramp. En hij heeft slijtage over de hele linie.

Ik heb een (bij vlagen nogal pijnlijk) scheurtje in het kraakbeen van mijn linker heup en heb sowieso snel last van mijn gewrichten.

Slapen luistert bij ons allebei om die redenen nogal nauw.

Ligt een matras te hard, dan hebben opa en oma meteen overal last van en één en ander bevordert niet bepaald het humeur.

Thuis liggen we op boxspring met hele dikke matrassen met overal ondersteuning en hebben we er bovenop nog een oplegmatras van traagschuim.

Eén (maar ik kan er nog wel honderd opnoemen hoor, heeft u even?) van de redenen waarom kamperen geen succes is, is het feit dat we echt volledig naar de kleute zijn na een nachtje op opblaasmatrassen. En dat is geen basis voor een fijne vakantie.

Dus weken we uit naar huisjes. Definitief.

Maar ook daar zijn steeds we aan het kloten.

In één huis in Lloret was het bed zó hard, dat ik de botten van mijn heupen bij alleen al gaan liggen, voelde. Laat staan hoe je je na een nacht slapen dan voelt? En dus haalden Vlam en ik de matrassen van de stapelbedden, die ook in dat huis aanwezig waren, af. We waren net de prinses op de erwt.

Tijdens onze pre-huwelijksreis, en toen we in Barcelona een appartement hadden gehuurd, was het bed prima. Maar toen hadden we twee aparte bedden die steeds uit elkaar schoven. Dat je dan wakker wordt in zo’n enorme spleet en nog nét niet ertussen valt. Duct tape aan de poten doet dan wonderen. Never leave home without it.

In een Frans hotel hebben we wel eens stiekem, tijgersluipend, matrasjes voor de bedjes bij het zwembad weggehaald en onder onze hoeslakens gelegd. Want daar waar we oorspronkelijk op lagen, was zo’n héél oud matras, ik schat nog van voor de Franse revolutie (met waarschijnlijk duizenden soorten DNA erin, maar dat is een ander verhaal) waar de veren echt doorheen staken.

Vorig jaar gingen we op vakantie met een Renault Espace (die inmiddels verkocht is) en propten we gewoon ons eigen dekmatras achter in de auto.

Wat een zaligheid.

We sliepen als roosjes, daar op de Spaanse Berg.

Dit jaar hebben we een kleinere auto en gaat dat dus niet passen. Ook omdat er niet één, maar twee pubers mee gaan. En heeft u wel eens gezien wat die meiden allemaal meenemen? Poeh.

Maar vlak voor we op vakantie gaan, gaan we wel mooi even langs onze Zweedse vrienden om tóch iets kleins aan te schaffen. Elk laagje traagschuim zal al werken. Leer mij die Fransen en hun bedden kennen!

Helaas gaat er zich een ander probleem voordoen.

“Ons” bed daar is één meter twintig breed las ik.

Gelukkig ben ik zo lekker afgevallen de laatste maanden…

34 thoughts on “Slaapgenot.

 1. 1m20 lijkt me best klein voor twee personen. Dat zal heel romantisch worden ;-).

 2. Ohh…da’s wel erg krapjes. Ik hoop dat het meevalt. Ik begin nu ook de vakantie kriebels (van jou) te krijgen. Nog een maandje:-D

  1. Ik heb er ook een hard hoofd in hoor… En stel je voor dat het ook nog eens heel erg warm is op die slaapkamer? Poeh.

 3. Haha wat ontzettend herkenbaar. Sinds wij een boxspring inclusief topper hebben liggen nagenoeg alle andere bedden op vakantie waardeloos. Ik ben dan ook iedere eerste vakantiedag in de weer om nog iets van de matrassen te maken. Meestal tover ik de extra dekens uit een of andere kast en leg die onder het hoeslaken zodat we wat zachter liggen want helaas kan ik een het vliegtuig niet mijn eigen matras meesjouwen.

  1. Haha, ik ben er ook niet blij mee. Maar we kijken even ter plekke hoe we eea op gaan lossen. Miss Jill op dat bed en wij twee losse bedden? We zien wel…

 4. Lekker in elkaars oren blazen als het zo krap is. Of snurken jullie niet? Verder een feest van herkenning dit logje. Ik neem ook nog mijn kussen overal mee naar toe Je moet wat he.

 5. Geen Zweeds warenhuis in de buurt van vakantiehuis? Scheelt veel ruimte op de heenweg als je daar wat koopt. Op terugweg hebben jullie toch maar 1 puber in de auto? Succes!

 6. Heb je kamperende vrienden die toevallig Exped Down matrasjes hebben? Slapen (voor mij en echtgenoot toch) als een echt bed. Opgevouwen zijn ze ongeveer het formaat van een 2 liter petfles, maar aan het krappe bed zullen ze niet veel verhelpen natuurlijk…Pfieuw, 1,20? Da’s véééél te smal!

 7. Wat een drama ik slaap gewoon kut als ik ergens anders ben das vooral het probleem

 8. Ach hoe herkenbaar! Ik ben ook een hele moeilijke met andere bedden dan die van mezelf…

 9. Oh ja zo herkenbaar! Frustrerend is ook dat mijn Colombiaan werkelijk overal kan slapen. Leg m op de vloer en hij slaapt. Nou ik niet dus. Jeetje wat en ellende op een luchtbed. Gebroken ben ik dan na een week hoor. Ik geef jullie ook groot gelijk. Wat heb je aan een vakantie als je niet kunt slapen of je lichaam kapot is na het slapen? En ach 1,20 breed: romantisch!

 10. Tja ik weet ook nog een vakantie waar ik bij de apotheek zware Diclofenac kreeg voor de rugpijn van dat ellende %$# bed. Gelukkig kreeg ik dat dan wel weer zonder recept 🙂

 11. Dan heb je het alleen nog over een matras, wat dacht je van een eigen kussen meenemen?
  Ik lees ook hier de hoeveelheid DNA in de matrassen en kussens, er gaat niks er boven je eigen bed. Hans

  1. Nee, die hebben aardig wat bijwerkingen en icm de wijn die ik elke dag van plan ben te gaan drinken, niet handig 😉

 12. Als m’n moeder jouw blog zou lezen, dan zou ze gelijk roepen: ‘liefde maakt een smal bed breed’

 13. Alweer een feest van erkenning. Ik neem ook altijd mijn kussen mee, al die kwijlende hoofden, moet er niet aan denken.
  Wij gaan elk jaar in Spanje overwinteren in hetzelfde appartement. Tot nu toe geen last van het bed hoewel ik er ook niet lovend over was. Maar dit jaar had ik meteen de eerste dag zoveel last van mijn rug dat ik het naar bed gaan ging uitstellen. Manlief kwam met 2 alternatieven: of verhuizen en 4 maanden huur de put ingooien of een andere matras kopen. Het werd het laatste en mijn rugpijn verdween meteen. Ik ben benieuwd of wij wat van de eigenaren horen als zij straks van de zomer overkomen.

 14. Een goed bed is zo fijn. Dat is voor mij inderdaad een minpuntje aan de kampeertrips. Al hoewel wij zeer goede matjes hebben, het is toch minder dan je bed.

 15. Ik zou al blij zijn dat ik eens zou slapen,….maar 1m20 mmm, dat wordt krap 🙂

   1. Het is verschrikkelijk momenteel. 4-5 keer per nacht wakker worden in het zweet. Ben kapot

    1. Tip: ceterizine kopen, een anti-allergiemiddel. Uurtje voor je naar bed gaat pilletje innemen en je slaapt als een roos. Voor nood, niet elke dag. Truste!

      1. Doe ik, zou hier al zo in slaapvallen achter mijn pc,…….je haalde aan hormonale problemen, wat stel je voor?

Reacties zijn gesloten.