Ideeënloos.

Zo eens in de zoveel tijd, onder u vaste bloggers vast wel bekend, is daar ineens -klabaf- het bekende writersblock.

Bij mij is het niet eens zo dat ik niet weet waar ik over moet bloggen want ik maak echt genoeg mee. Sowieso op mijn werk. Never al dull moment daar. Van mannen die naar de SEH moeten met dildo’s die vastzitten, tot vrouwen die aan de drank zijn en een zoveelste liefdesbaby willen van hun zoveelste liefde van hun leven tot aan mensen die veel te jong kanker krijgen en dood aan het gaan zijn terwijl ik dit typ.

Thuis zijn er ook zat onderwerpen waarover ik een fraai stukje kan schrijven. Mijn dieet sowieso. Vlam en zijn drinkgelag van het afgelopen weekend vanwege een hockey-lustrum, Jill en haar aankomende examens, Misty en de innige band die ze inmiddels heeft opgebouwd met de mannen op de steigers. Nou ja: ze accepteert ze. Springt er niet meer van op. Wordt nog feest als ze ‘m van de week weer weg komen halen. Mijn pms. De aankomende vakantie. Mijn werkgever. De extra vrije dagen waarvan ik nu geniet. Kortom: ideeën zat in dat hoofd van mij.

Ik zit een beetje met het gegeven dat ik nu een jaar of acht bezig ben, zo’n dertienhonderd stukjes heb geschreven en ik voor mijn gevoel dan hè, hartstikke in herhaling val.

Voor HVD gebruik ik tot op heden sowieso steeds wel stukjes die ik al geschreven had, maar dan (fors) aangepast. Qua tijd, qua stijl. Zo teruglezende is mijn schrijfstijl toch wel wat veranderd in de afgelopen jaren. Reden: mij lukt het niet meer hoor, elke week twee verhalen daar en ook nog eens aan mijn eigen blog toekomen. Daar waar voor mij toch de prioriteit ligt. Dit is mijn plek. Daar is leuk, heel leuk, maar dit is exclusief van mij en voelt anders.

Soms heb ik een idee voor een blogje en dan check ik alvorens ik begin te schrijven even de berichtenlijst hier op WordPress. En dan zie ik dat ik het al drie keer over onverzorgde voeten heb gehad, dat mijn enorme liefde voor de hond reeds zeven keer besproken is, dat een stukje over mijn kamperen niet bepaald nieuw is.

U vaste lezer, zult dat misschien ook wel zo ervaren. Oh, daar kómt ze weer over die schoenen. Flauw! Been there, done that. Nee! Weer al een zeikstukje over haar werk? Klik, weg.

Nou in dat geval mag u mooi even met goeie ideeën komen.

U vraagt, wij draaien.

Kom maar door met die prangende vragen en geweldige onderwerpen.

Ik ben er klaar voor!

20160302_130305

74 thoughts on “Ideeënloos.

 1. Kijk nu krijg ik accuut writersblock als jij vraagt om ideeën. Zonder gekheid, ik schater regelmatig om verhalen over jouw werk, jouw opmerkzaamheid wat betreft de medemens en ook verhalen van meer persoonlijke aard geven mij soms een glimlach, soms stof tot nadenken. Dus ga gewoon door en als je soms in herhaling valt, dan is dat maar zo. Een goed leven is toch een herhaling van mooie momenten 😉

  1. Dát ben ik wel met je eens. Maar een blog is leesvoer, toch? En je gaat ook niet vijf keer hetzelfde boek lezen. Tenminste, ik niet 😉

   1. Daar heb je wel gelijk in. Maar verhalen over jouw werk vervelen mij mooit, maar dat heeft ook met jouw schrijfstijl te maken.

   2. Dat zeg je nou…Een belangrijk criterium voor mij om een boek goed te vinden is juist: ga ik het herlezen? 😉

    En u vraagt wij draaien? Doe dan nog maar een hondenverhaal, daar kan ik geen genoeg van krijgen! Heerlijk!

 2. In herhaling vallen doet iedere blogster. Ik ook, logisch je kookt elke dag en je kookt wel eens hetzelfde. Het jaar heeft 4 seizoenen, ook al zo’n herhaling. Ieder jaar Pasen, Hemelvaartdag, Pinksteren, Koningsdag, Kermis, Kerst en oud en nieuw. MAAR er zijn altijd nieuwe lezers en in herhaling vallen is (voor mij) niet erg. Zo’n oja momentje vind ik leuk. Je schrijft prima, je blogjes zijn lekker vlot te lezen. Kan ik nog wat van leren, bij mij rammelt het af en toe qua schrijfstijl en laten we het over spelfouten het helemaal maar niet hebben. Ga zo door en de inspiratie en het writersblock lost zich wel op. Het leven is spannend genoeg om nog een hele boel te schrijven. Ook de stukjes op ‘Hoe vrouwen denken’ zijn hilarisch. Ga zo door!

 3. Ik herken het , wat mij enorm in de weg staat qua schrijven is de hoeveelheid “bekenden ” die meelezen. Daardoor laat ik heel veel onderwerpen vallen waar ik in mijn hoofd al een blog over heb geschreven..

 4. Tsja, ik herken het, een van de redenen dat ik ben gestopt met bloggen. Nieuwe onderwerpen? Euh…iets over vroeger? Hoe het was om alleen zwanger te zijn, om alleen een kind op te voeden, hoe reageerden buitenstaanders daar op? Iets over mislukte relaties?

 5. Ik ben nog nooit weggezapt en ik lees al jouw schrijfsels met heel veel plezier! Val gerust een keer in herhaling want zelfs al schrijf je meerdere keren over hetzelfde onderwerp dan doe je dat nog op een schitterende manier 🙂 Ik word iedere keer weer goed gehumeurd door jou!

 6. In ieder geval is dit weer een leuk stukkie.
  Meer of minder Klief maskt mij niet uit.
  Vlogs zijn ook leuk toch?
  Niet ophouden hoor.
  Geniet van vandaag
  Knuf of zoals mijn bekakte medeoma altijd roept KISS KISS

  1. Een vlog is ook nog iets wat ik één keer wil doen. Gewoon, omdat jullie dan kunnen zien hoe ik praat. Ik vind dat zelf altijd supergrappig, als ik ineens bloggers zie praten. Want vaak heb je er zelf een beeld bij. Bij stem, bewegingen, gebaartjes. En bijna altijd zit je dan goed. Kiss Kiss terug!

 7. Ja dat kun je nu wel zeggen, aar het onderwerp is eigenlijk helemaal niet belangrijk. Ik kan wel zeggen, dat en dat, maar als dat wat voor je was geweest.. dan had je het zelf wel verzonnen. Nee, het gaat om je schrijfstijl. Blijf maar gewoon dingen aandragen. Als ik straks met een rollator je berichtjes moet lezen, dan ben ik die van dit jaar vast wel weer vergeten.

  Love As Always
  Di Mario

 8. herhaling is in mijn ogen niet erg. Je schrijft al jaren, dus woordelijk hetzelfde zal het echt niet zijn. het onderwerp is wellicht gelijk, maar er is vast iets anders voorgevallen op het werk/rondom de hond/je dieet en dergelijke. De reden waarom je een boek geen 5 keer leest is dat het 5 keer woordelijk hetzelfde is. Ik lees toch echt wel van 1 auteur rustig 5 boeken en die zijn allemaal rond hetzelfde thema (moord/doodslag/misdrijf) met dezelfde inspecteurs/karakters en dat verveelt niet.
  maar als ik dan 1 ding mag aandragen….Ik ben benieuwd naar je avondeten, hoe pak je dat aan rondom je dieet?
  Bij mij ging het best goed, maar nu is het een drama, kom weer wat aan op dit moment ipv stilstand of afvallen dus kan je inspiratie goed gebruiken.

 9. Heerlijke stukjes ’s ochtends bij een kopje koffie, af en toe een plog ertussendoor is ook ontspannend hoor! Je schrijft zo goed! Laat ons nog even meegenieten….
  Alle onderwerpen zijn prima. Met in acht neming van de privacy vind ik je verhalen over hoe jullie met je puber omgaan altijd geweldig (ik hartje pubers..!!).

 10. Sommige boeken heb ik al meerdere malen gelezen als ze boeiend zijn, dus kom maar op met oudere stukjes. En niet iedereen leest al jaren mee natuurlijk.

  En hoe is het met de “Flow” van Jill?

  1. Dat is er helaas eentje voor een slotje. Want ze vindt het niet leuk denk ik, als ik daar open en bloot over schrijf. De flow is over iig, dat kan ik wel verklappen 😉

 11. Er zijn toch genoeg verhalen die je wel aan Vlam en Jill vertelt maar nog nooit opgeschreven hebt?

 12. Ik vind het leuk om je te lezen, ook al is het een onderwerp dat al eens besproken is. Zo gaat dat in het echt toch ook? Als ik je elke maandagochtend op de koffie zou hebben zou je ook vast wel eens iets vertellen waar je het al eerder over hebt gehad. Geen probleem. En wie weet denk je er volgend jaar heel anders over, over onverzorgde voeten, hahaha.

  En tips, eh… hoe zit het met je groene vingers? Staat je balkon helemaal in bloei? Kamerplanten? Kattengras?

 13. Hier hetzelfde….ik lees je graag en dat sommige onderwerpen terug komen stoort helemaal niet; altijd weer blij als er een nieuw stukje van je is. Onderwerpen (die mij wel leuk lijken maar dat is persoonlijk 🙂 : vervoer, rij je zelf auto ? Theater/uitgaansleven, komt dat er wel eens van ? Dat huisje met dat tuintje ; zou je daar de randstad voor willen verlaten en elders werk zoeken ?
  Zoveel onderwerpen nog mogelijk ! 🙂

 14. Een online uitstrijkje laten maken, dat zal niet lukken zeker ? Het is dat die IRL zo vervelend zijn 🙂
  Misschien eens schrijven (als het niet te saai is) wat we allemaal wel in de huisapotheek moeten hebben en wat we het best direct de vuilbak in kieperen.

 15. Leuk al die reacties, moet jou toch een goed gevoel geven, al die complimentjes! Nou, hierbij het mijne: ik vind het altijd ontzettend leuk om je stukjes te lezen. Je schrijft heel erg goed, en het verveelt nooit om te lezen, ook al is het een onderwerp dat al eens besproken is. Je bent een van de weinigen wiens blog ik volg. Wat mij betreft: Chapeau en ga zo door! Ik geniet ervan…..

  1. Ja, nogal. Ik vraag om ideetjes en ik word overspoeld met complimenten. Supergaaf 🙂
   En nou jij ook al! *bloos*

 16. Lijstjes doen het goed op blogs. Zo va 10 redenen om …. of de 5 dingen waar ik me dood aan erger… Verder zou je ook eens iets nieuws kunnen uitproberen voor je blogs dat je nog nooit gedaan hebt en daarover schrijven. Of over dromen of je lievelingsboek, -muziek, -gedicht….

  Groetjes,

  Dorothé

 17. Daarom ben ik er ook mee gestopt met te bloggen , voor altijd ? Misschien wel misschien niet ! Jij bent en vrouw met ballen , ik weet dat je nu baalt ideeënloos te zijn. Dit komt wel terug , maar dwing je niet te schrijven over iets. Ik zal het in jullie taal zeggen (Hoop ik ) dan zit het niet lekker ,

 18. Ik lees al heul lang bij je maar heb niet het idee dat je eindeloos in herhaling valt. Het is soms juist ook wel prettig om een update te krijgen over een onderwerp in de vorm van een blogje! Ik herken het trouwens wel hoor, geen inspiratie hebben en denken dat je in herhaling valt. Zo doe ik enorm mijn best om niet meer over de scheiding te bloggen, terwijl ik (nog steeds) volop aan het verwerken ben met alle gevolgen van dien. Iets wat bij Lov’je ook niet in de koude kleren gaat zitten en waar ik blogs vol mee zou kunnen vullen.
  Advies: gewoon blijven bloggen zoals je deed en als dat ‘maar’ 2 blogjes in de week zijn is dat toch ook meer dan prima!

 19. Geen ‘last’ van herhaling hoor! Gewoon een fijn blog om te lezen.
  ? Hoe ziet je ideale dag, weekend, vakantie, huis eruit
  ? Verhalen over (schoon) familie
  Veel inspiratie wens ik je toe!

 20. ’t Is soms best lastig iets nieuws te schrijven, ’t leven is een aaneenschakeling van herhalingen en verzin dan maar eens iets anders.
  Komt nog bij dat je niet alles het web op wilt knallen vanwege privacy of van jezelf of van familieleden/vrienden.
  Gewoon blijven bloggen/ploggen of misschien vloggen, dan blijf ik je fijn volgen… .

 21. Ik lees zelfs een goed boek nooit twee keer, maar jouw blogs zijn errug leuk en vervelen niet, echt niet. Ik kijk er altijd weer naar je nieuwe blog. Twijfel astjeblieft niet over je schrijftalent.
  Groetjes Tineke,

 22. Ik vind die herkenbaarheid net fijn. En in het echte leven gaat het net zo, die dingen komen gewoon terug. Door dat verschillende dingen terug komen heb ik als lezer ook het gevoel jou beter te leren kennen, want dat betekent dat je daar echt belang aan hecht of over valt of je je er aan blijft ergeren of weet ik veel.
  En als schrijf jij over het meeste saaie onderwerp dat ik me kan inbeelden, dan maak je er nog iets leuk van. Je schrijft echt enorm leuk!

 23. IK lees alles met megaveel plezier! Je teksten zijn zo hilarisch en ook zo waar. Balen dat je inspiratie even weg is. Misschien wat terugblik blogjes? Of bijvoorbeeld: de 5 best gelezen artikelen n 2014, daarna 2015, enz. Of Alles op een rij over… Zo heb je nog iets aan je eerder geschreven posts en val je niet in herhaling. Er zijn intussen vast heel veel nieuwe volgers bijgekomen die de meeste teksten nog niet hebben gelezen (zoals ik van voordat ik ik volgde).

 24. Herkenbaar hoor. Maar het blijft leuk je verhalen te lezen, je schrijft ze vlot en met humor die mij aanspreekt.
  Ben benieuwd hoe het met je gemoed is en of je de pilletjes nog slikt, je paardrij-avonturen of puberverhalen.

 25. Ja, ik ben een nieuwe volgster, en ja het leven herhaalt zich. Maar goed, ben nieuw en heb lang nog niet alles gelezen. Ga vooral door. Je leest lekker, goed gevoel voor humor!

 26. Ondertussen pen je toch maar weer een leuk logje neer, en dat is waar het mij om draait! Met een glimlach lezen wat mensen denken en meemaken, het mag ook wel eens “gewoon” zijn 🙂

 27. Zit een beetje met hetzelfde probleem,……:-). Ideeën: hoe ervaar jij het loslaten van je dochter? Waar ben jij heel goed in, waar heel slecht?

 28. Ook ik lees je blog met veel plezier en heb me nog nooit verveeld hoor. Je schrijft altijd zo duidelijk dat ik de voorvallen haast voor me zie 😉 Zelfs je (hoe heten ze ook alweer) blogs met foto’s zijn leuk om te zien. Hmm tja, onderwerpen zijn moeilijk om te kiezen, je bent tot nu toe al veelzijdig dacht ik. Heb je uiteindelijk nog niks aan mijn hele antwoord he 🙂

 29. De mannen op je werk. (en dan bedoel ik de mannen die vanwege hun geloofsovertuiging/cultuur anders met vrouwen omgaan dan de westerse mannen. Willen ze door jou behandeld worden?)
  Zijn de Tokkies naast je al aan het verhuisdozen vullen?
  Kinderen en drank/drugs, wat merk je daar op je werk van?
  Wat wil je worden als je later groot bent?
  Erdogan? (neuh, geintje)

 30. Leuke post weer! Ik lees je post steeds met een lach 😉 helaas ken ik je nog niet goed genoeg om een post idee te geven maar ik zal mijn gedachten eens laten gaan. Misschien over schoenen ?! 😉 Maar wel heel herkenbaar dat het even niet weten.

 31. Ik vind jouw schrijfstijl zo leuk en merk weinig van de herhaling.( en lees toch al een tijdje mee) Plogs vind ik leuk en een vlog lijkt mij ook super.
  Wat vind je van weer een keer: zotte en zalige zoektermen? Een lijstje met apps die je graag gebruikt, de blogs die jij volgt of je lievelingssites, favoriete boeken/films, hoe jij denkt over social media en wat je zelf allemaal wel en niet gebruikt, hoe het is met de tussenstand? en of je ooit nog van plan bent om je rijbewijs te halen. Een Q&A en een recept vind ik ook weer eens leuk. Zoiets? Uiteraard met slotjes als je niet alles wereldkundig wil maken.

 32. Lieve Klief,
  Jij verveelt mij nooit. Ik moet altijd om je lachen als je over je werkgever schrijft. Maar kun je anders eens wat
  foto’s maken van je nieuwe aan winstjes. Jij koopt net als ik veel schoenen en een leuke foto plog is nooit weg.
  Het is alsof je zelf een cadeautje uitpakt. Kijk eens op YouTube en daar heb je veel meisjes die leuke aankoopjes
  filmen. Heerlijk om naar te kijken.

 33. Dat idee heb ik ook niet bij jou hoor, dat je in herhaling valt. Absoluut niet. Ik kan me wél voorstellen dat de druk wat groot wordt op een gegeven moment en door die druk weet je gewoon even niet meer waar je moet beginnen, maar dat hoort erbij. Je verveelt in elk geval niet Klief!

 34. Ik zou denken dat zolang er zoveel mensen meelezen en reageren dat er geen probleem is, toch?

 35. Herkenbaar, ik werd zeurderig van mijn eigen bloggezeur en denk dat na 6 jaar de rek er wel een beetje uit is. Soms wil ik nog wel iets over mijn jungletocht bloggen maar doe dat achter slot en grendel want eigenlijk ben ik daar wel klaar mee en zit niet te wachten op nog zoveel delen extra maar lijk daar helaas geen invloed op te hebben en dan is mijn blog toch wel een fijne plek.

  De verhuizing naar wordpress was voor mij echt een goede keuze, maar jammergenoeg zijn mijn lezers maar in een heel klein clubje meeverhuisd. Gister plopte er een blogje op en wie weet, is dat weer genoeg voor wat blogspiratie, zo niet dan zou het over 2 maanden gewoon best eens klaar kunnen zijn … bij mijn 6-jarig jubileum ofzoiets.

  Maar … waarover ik jou nog iets zou willen zien schrijven? Vooral niet over wat je leuk vindt, doe maar waar jij je gruwelijk aan irriteert, want dat zijn je scherpste blogjes. Eh dus … welk programma mogen ze van jou vandaag nog van de buis halen en vooral waarom (die motiverende beredenering dat doet het ‘m). En o wee als je nou reageert met de opmerking dat je nooit teevee kijkt hè, dan kies je maar een tijdschrift wat uit de schappen moet, een stukje uit de krant wat gewoon never nooit gepubliceerd had moeten worden … maar ga vooral op zijn Kliefs lekker los 😉

 36. Hoi Kliefje, ik wil ook nog even reageren. Ik ben een enorme Kliefjes fan, kan helemaal in een deuk liggen om je leuke blogjes. Je humor en zelfspot vind ik geweldig! ‘S-morgens voor ik ga werken kan dat al een enorme glimlach of schaterlach teweeg brengen. Ook omelet Kliefje is hier al ingeburgerd in ons gezin. Kortom ik hoop dat je nog heel lang blijft schrijven, ik vind je een heerlijk persoon! Groetjes Essie

 37. Same here. Eigen blog lijdt. Erg karig daar. Nou ja, rule number one: nooit over een writers block schrijven. Dan wordt ie alleen maar erger :-p

Reacties zijn gesloten.