Homeo-vervolg.

Hartelijk dank allemaal voor het massale meedenken én de complimenten. Ik werd er helemaal nerveuzig van.

Ik begrijp uit de vele reacties dat ik gewoon elke dag kan gaan bloggen over hetzelfde en dat het nog steeds leuk gevonden wordt.

Nou. Das een makkie voor me dan.

Neh.

Ik heb een paar leuke onderwerpen en er staat alweer een aantal concepten in mijn “admin”. De aankomende weken hoef ik nergens meer over na te denken. Wat een zaligheid.

Yvonne vroeg me het volgende: ben benieuwd hoe het met je gemoed is en of je de pilletjes nog slikt?

Daarmee doelt ze -gok ik- op mijn (als reguliere geneeskunde-fan zijnde) vreemdgaan met de homeopathie.

Sinds ik geen rijst, pasta en brood meer eet, slik ik ook geen Nux (tegen de geïrriteerdheid) en Ignatia (tegen de emotionaliteit) meer. Toevallig kwam dat zo uit. Begin dit jaar vergat ik mijn maandelijkse portie korrels en toen de eerste menstruatie zich aandiende, was ik half in shock. Ik voelde heus wel dat “het” er aan zat te komen aan de buikpijn en de hangerigheid en het opgeblazen gevoel. Maar ik stoorde me amper aan Vlam, die het van allemaal altijd het meeste moet ontgelden. Ik heb niet één keer de onbedwingbare behoefte gehad mijn hak tussen zijn ogen te planten. Het is niet zo dat ik me totaal niet aan hem heb gestoord, maar vergeleken met voorheen, was het een zeer opvallende verbetering.

Cyclus twee zonder homeopathische korrels was iets heftiger maar op de schaal van PMS een vijfje. Goed te doen. Voor Vlam ook. Geloof ik. Ik vraag niks.

Toevallig was het eer- en gisteren weer even behoorlijk pet. Dag vijf- en zesentwintig van achtentwintig en meestal de heftigste ook.

Ik voelde ‘m zaterdag al aankomen. Sip. Kon nergens écht van genieten. De wereld was kut. Zelfs mijn wandeling in mijn uppie gaf geen verbetering. De bloesems, de verse blaadjes overal, de zon, ze konden me niet bekoren. Ik had ook niet de rust ergens even te gaan zitten met een latte macchiato. Na zes kilometer was ik weer thuis, nul komma nul opgeknapt.

Gistermorgen was het helemaal shit.

Ik stond op en het voelde alsof ik een depressie had.

Met moeite kon ik voorkomen dat ik in janken uitbarstte.

Ik stapte onder de douche, stond me daar onder dat warme water extreem zielig te voelen en toen kwam Vlam uit bed. Hij deed de deur open, vroeg hoe ik geslapen had en hoe ik me voelde. En toen moest ik janken. Medelijden en die dalende K^&*%$ hormonen, is een zeer slechte combi.

Ik snotterde wat borsthaar vol en we gingen samen op pad. Wandeling op het strand, een terras in de zon met een gezellige lunch, een tuincentrumpje, twee verse nieuwe planten en heel veel aandacht en liefde en bezorgdheid later en ik was weer redelijk mezelf.

Ik ben er heilig van overtuigd dat minder koolhydraten eten beter is voor mijn schommelende hormoonspiegels. Dus ik ga mede om die reden voorlopig nog even lekker door met mijn dieet.

Maaaaarrr: ik ga voor de zekerheid deze maand toch maar even de Ignatia uit het vet halen denk ik.

korrels.

20 thoughts on “Homeo-vervolg.

  1. Er zijn veel stukken over geschreven ook. Maar daar kwam ik dus later pas achter, toen ik mijn eerste cyclus zonder koolhydraten had.

 1. Ik ben heel slecht in homeo dus daar hou ik me buiten maar over dat bloggen. Schrijf vanuit je passie en wat je bezig houdt en wissel dat af.

 2. Dat van die koolhydraten kan ik voor een stuk volgen… De homeo absoluut niet, maar berust in mijn zelfde wijsheid: Ieder doet waar hij/zij zich goed bij voelt. Als het Vlam een hak tussen zijn ogen bespaart…slikken die handel! 😜

 3. fijn dat het koolhydraatarm zo goed voor je werkt en die andere maar gauw weer doen dan. Dat gevoel is niks.

 4. Heb daar zelf eerlijk gezegd nooit last van gehad, en nu ik een anticonceptiestaafje heb, helemaal niet meer. (ik ben echt ongelooflijk hard fan van dat ding, aan niets moeten denken. En sinds ik het heb ook in de supermarkt geen voorraadje maandverbanden en dergelijke meer moeten inslaan)
  Mijn huisgenote heeft hier wel last van… en ik dus ook dan… 🙂 Ik zal ze eens richting jouw blog sturen, kan ze die pilletjes miss ook uitproberen. Of dat dieet… wat dan ook weer goed zou zijn voor mijn lijn, want we eten vaak samen!

  1. Het schijnt wel heel nauw te luisteren allemaal. Dus voor een goed advies toch beter een homeopaat te consulteren. Per persoon wordt nl een ander advies gegeven, wat voor mij werkt, hoeft niet voor haar te werken hoor. En dat zou zonde zijn van het geld.
   Ik zou voor dat KHA gaan! 😉

 5. Ohh heftig en herkenbaar. . Ik had altijd acupunctuur en Chinese kruiden.. hielpen goed. Nu heb ik een spiraaltje want de maandelijkse bloedingen maakten me wanhopig. Het slachthuis was er niets bij… sorry… Nu dus minder. .. Ook veel minder schommelingen. Af en toe heb ik nog zo’n dag…Dan denk ik ohhh nu zou het zijn. En zorg ik dat ik die dag lief voor mezelf ben…. En ga nooit kleren kope op zo’n dag. ..Want ik haat alles wat ik aantrek.. Niets staat. Ten minste. .. in mijn hoofd hihi. Sterkte ermee 😘

 6. Dank je voor de update. Maakt niet uit wat het is, pilletjes of een dieet, placebo-effect of niet, als het maar werkt.

 7. Ja zo herkenbaar, misschien moet ik ook eens meer met eten gaan doen. Ik ben al gestopt met brood, eens kijken of dat wat oplevert.

 8. Het vermijden van koolhydraten is erg verstandig en geeft ook resultaat. Hans

  ot, ik gebruik ook autoaanvulling, daarom verouderen de favorieten.

 9. De zoon van mijn buurman is homeofiel. Vroeger werd daar nogal raar over gedaan, maar tegenwoordig wordt het algemeen geaccepteerd. Gelukkig maar, vind ik.

 10. Weet je wat leuk is, 2 PMS-ers tegelijktijdig in huis … geloof dat we ook precies in zo’n weekend samen (met tweetjes dus) op vakantie gaan, gevalletje hele foute timing, alleen al bij het inpakken van de koffer 🙂

  Hoop dat jij dat niet met Jill hebt, maar wij halen echt het slechtste in elkaar naar boven in die weekenden, man man … 2 van die hekserige hormoontrutten bij elkaar, feest voor de mannen hier *kuch*

  1. Haha, ik kan me er iets bij voorstellen. Het grappige is dat we allebei nogal lastig om de omgang zijn, maar niet naar elkaar toe. Het is meer een verbond tegen Vlam 😉

 11. Poehee, dat zijn wel hele kleine korreltjes, lijken wel van die balletjes waar een zitzak mee gevuld is 😉

 12. Wel ik had dezelfde gevoelens vorige week,…..behalve dan die hak, nogal moeilijk met sneakers aan 🙂 en ik ben heel blij dat de stooring weer voorbij is en hopelijk weer een jaar gaat wegblijven, wat een miserie! Haal je korrels maar uit het slop,…..en mss een dosis innemen ter preventie 😉

 13. Interessant dat KHA zo’n invloed heeft om je hormoonhuishouding. Tenminste, als ik het zo lees is er geen andere verklaring voor. Ook opvallend dat het recentelijk weer wat instabieler is geworden. Dat lijf van ons… dat is toch een bijzonder apparaat.
  KHA zou trouwens misschien wel wat voor mij zijn, maar hier is daar bijna geen beginnen aan vrees ik .
  Ben benieuwd hoe en of het straks weer verandert!

  Bedankt voor de update!

Reacties zijn gesloten.