KHA-update.

NSVM78 schreef dit naar aanleiding van mijn noodkreet: ik ben benieuwd naar je avondeten, hoe pak je dat aan rondom je dieet? Bij mij ging het best goed, maar nu is het een drama, kom weer wat aan op dit moment in plaats van stilstand of afvallen dus kan je inspiratie goed gebruiken.

Ten eerste: ga eens gewoon lekker een paar weken niet wegen. Mijn (helaas ruime) ervaring leert dat je op een gegeven moment, na een paar maanden diëten, wanneer dat verschilt per persoon, je lichaam gewend is aan je nieuwe voedingspatroon. En dat is super demotiverend. Spijbel eens een dag of las eens een dag in met juist veel koolhydraten, gooi het zo nu en dan over een andere boeg. Verandering van spijs zorgt er voor dat het lichaam actief blijft, weer sneller gaat werken en dat kan ertoe bijdragen dat je weer begint met afvallen.

Eet vooral ook niet te weinig hè? Want dan slaat die beruchte spaarstand toe. Minder dan 1500 calorieën is echt te weinig ook al merk je na een tijd dat je eigenlijk met nóg minder toe kunt. Tenminste dat is mijn ervaring. Ik moet soms echt mijn best doen om aan dat aantal te komen.

En dan nu mijn tips betreft het avondeten.

Ik eet gewoon mee met Vlam en Jill. Ik maak eigenlijk niks speciaals. Ben een tijdje op FB volger geweest van diverse pagina’s met speciale recepten, maar dat is niets voor mij. Ik verzin graag zelf recepten en inmiddels na een paar maanden, weet ik wel wat ik wel en niet “mag” eten. En ik ben een voorstander van niet te truttig zijn. Ik denk niet dat je je dieet ernstig beschaamd als je ergens een schepje suiker door doet. Of een hele (!) sauslepel bechamelsaus eet waar misschien vijf gram bloem inzit. Zo’n die-hard ben ik nou ook weer niet.

Ik heb gisteren speciaal voor jou een pagina aangemaakt en daar wat zelfverzonnen recepten opgezet. Misschien leuk voor de inspiratie weer? Ik zal proberen (-maar beloof niks-, om er zo nu en dan wat nieuws op te zetten, oké?)

Zoals gisterenavond: ik maakte de Marokkaans geïnspireerde stoofschotel (uit de slow cooker, maar kan uiteraard ook gewoon in een stoofpan) en at alleen dat. Voor de niet-lijnende mens kun je er quinoa of couscous bij geven.

Eens per week maak ik ook een lekkere pan soep. Uiteraard eet ik er geen brood bij. Vlam en Jill wel. Bij voorkeur eindigen die nog even met dik roomboter met pindakaas en/of hagelslag. En ik geef ze geen ongelijk.

Ook lekker: witlof met ham en kaas uit de oven. Met een toefje kerriepoeder over de oude geraspte kaas als onmisbaar extraatje. Zij nemen er gekookte aardappels bij, ik eet alleen de witlof. Tip: die lekkere dikke plakken ham van Lidl. Witlofstruiken halveren en in kokend water gooien, bord erop om ze onder water te houden. Tien-vijftien minuten koken, afgieten, rolletjes ervan maken met de ham. In een ovenschaal, kleine blokjes roomboter erover doen, afdekken met de kaas en het geheel een 45 minuten op 180 graden in de oven.

Al typende denk ik dat we dat zelf vanavond maar weer eens gaan eten. Krijg er trek van… 😉

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/11826085/?claim=qqjxa3x9egd”>Follow my blog with Bloglovin</a>

22 thoughts on “KHA-update.

  1. Dat is ook de beste manier. Ik begin ’s morgens altijd om in te vullen wat ik van plan ben te gaan eten. Vul ontbijt, lunch en diner in en kan zo zien waar er nog ruimte is voor evt. iets extra’s. Klinkt supersaai en voorspelbaar, maar als ik dat niet doe, ben ik binnen de kortste keren weer terug bij af. Ik ben iemand die al aankomt als ze een kookboek leest 😦

 1. Ik heb ooit meegedaan met de flair… Eerste editie “het geheim van slanke mensen ” het was een eyeopener. Niet denken ik mag dit niet. Ik mag dat niet. Maar omdenken naar..Ik kies ervoor dat ik dat niet neem. En alleen eten wat je lekker vindt. Als ik bv een bonbon in mijn mond stop en ik denk bij de eerste hap. Mmmm nou niet zo lekker als ik dacht. .spuug ik hem uit. Ik ga geen calorieën eten die ik helemaal niet lekker vind. Neem geen draken mee in mijn auto zoals in het boek staat. Dan moet ik altijd lachen. Het werkt echt.. ennehh ik ben niet slank hoor. Maar al wel jaren op het zelfde gewicht. Daar ben ik blij mee. Af en toe sluipen er 1 of 2 kilo’s bij op. Dan pak ik even mijn dagboek weer op bij voedingscentrum en zit ik zo weer goed. Echt een aanrader.

  1. Dat doe ik dus ook nooit. Ik sla ook rustig traktaties over. Zeg gewoon eerlijk dat ik eea niet zo lekker vind. Waarom taart naar binnen proppen die je niet lekker vindt? Dat bijhouden op die app zorgt voor veel inzicht. Ik gebruik al jaren van die tellers. Doe ik het niet, dan gaat het geheid weer fout…

 2. Al die speciale recepten zijn meestal te ingewikkeld en met teveel ingredienten die ik normaal ook niet eet.
  Sinds vele jaren mag ik alles eten, alleen van dat wat ik eet de juiste hoeveelheid nemen dan ben je al een heel eind.
  Aan de extra’s dingen geef ik en cijfer, onder de 8 neem ik niet, bij 8 twijfel ik nog en 9 en 10 is het opeten en ervan genieten.
  Ik hou niet van gekookte aardappelen en jus, pasta ook niet al te gek op, dus dat is makkelijk. Ik eet vlees, kip, vis en groente soms warm maar meestal komkommer, augurk en tomaat kleingesneden en beetje dressing.

 3. Wij doen het niet met ham, maar met kipfilet, eigenlijk minstens zo lekker… en je moet genieten van je eten. Als lijnen en straf is zal je het nooit lang volhouden.

  Love As Always
  Di Mario

 4. Ik maak een lekkere salade, soms gaan warme groente er door heen, zoals peultjes, sperzibonen, een heerlijke lauwe salade. Verder is de zoete aardappel een heerlijke aanvulling, het is een groente. in reepjes gebakken met zout, peper,tym en oregano! Mmmmmmmm.
  Groetjes Tineke

 5. Ik wil vooral blijven leven, niet de hele tijd plannen.
  Proberen een gezond evenwicht te vinden tussen eten, bewegen en genieten. Wat heb je aan een sixpack ( wat de meeste mannen absoluut lelijk vinden bij een vrouw) als je ongelukkig bent?
  Maar dat we zo gevarieerd en gezond mogelijk kunnen combineren, zijn we dan niet goed bezig?

  1. Yep, dat is ook prima.
   Voor mij werkt dat tellen en plannen, voor jou rennen. Ieder moet doen waar zhij het beste bij voelt. (En ondertussen het gezondst bij blijft.)

 6. Super zeg, wat lief dat je mijn vraag beantwoord. Ik zal de recepten eens bestuderen. Ik let er ook op dat ik voldoende eet, ik zwerf een beetje tussen de 1400 en 1600 per dag. Een beetje afhankelijk van wat we eten. Ik eet niet koolhydraatarm zoals jij, maar wel minder koolhydraten. Dus wat minder brood/pasta/rijst/aardappels dan anders, maar niet helemaal zonder. En ik doe ook wat hierboven ergens staat, het moet wel een 8 zijn anders dan laat maar. Helaas ben ik wel een echte emotie eter en als ik niet goed ga (momenteel helaas niets zo) dan is de rem moeilijk te vinden en laat ik me makkelijk verleiden helaas. Maar ik ga er weer voor, ik zal je tips ter harte nemen en hoop op weer een stabilisatie en dan weer langzaam verder zakken.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s