Goed/slecht.

Gitta vroeg me het volgende: waar ben jij heel goed in, waar heel slecht?

Haha! Moet dit écht?

Poeh.

Geheel des Nederlands kan ik heel erg goed opnoemen waar ik slecht in ben, maar wat minder waar ik -eh minder goed in ben. (Stomme zin.) Ik ben geen Amerikaan tenslotte. Die zijn heel erg bedreven in het benoemen wat positief is aan zichzelf. Op het bijna kotsende af als je het mij vraagt. Nederlanders (en Belgen ook valt me op) zijn veel meer bescheiden. Niks mis mee, met bescheiden.

Goed.

Slecht:

Ik heb nul komma nul geduld. Echt niet. Ik ben iemand die heel snel denkt en schakelt en kan er bar slecht tegen als iemand niet mee kan komen of niet snapt wat ik bedoel. Maar om die reden ben ik dus ook geen leraar geworden. En leid ik geen stagiaires meer op. Niet goed voor mijn bloeddruk en niet goed voor het zelfvertrouwen van de tegenpartij. Ik ken mijn plek.

Ik ben een huisvrouw van likmevestje. Ik heb er niets mee. Ik houd van een opgeruimd en blinkend huis, maar het liefste doe ik er niets aan. Ik zou willen dat we nét wat meer verdienden. Dan zou ik elke week iemand laten komen om die K$#&*% klussen te laten doen.

Ik ben waardeloos in sociaal zijn. Ik heb niet veel met mensen. Nee, dat is niet waar. Ik heb veel met mensen. Maar niet teveel tegelijk. Two is company, three’s a crowd. Ik word nerveus van groepen mensen. Kan me niet meer concentreren op dat wat er gezegd wordt. Voel teveel emoties. Eén op één is het prettigst. En ik ben niet voor niets de gezondheidszorg in gegaan. Ik geef oprecht om mensen. Heb altijd het beste met ze voor. Ondanks dat ik soms de olifant in de porseleinkast ben met mijn veel te directe op- en aanmerkingen. Ook dat is niet mijn sterkste kant. Mijn onderbuurman vindt me net Anouk. Nou dan weet je het wel…

Wat betreft mijn goede kanten, daarvoor schakelde ik mijn echtgenoot in. Terwijl hij op de bank lag te kijken naar DWDD appte ik hem: kun jij, voor een blog, noemen waar ik goed in ben? Ik kan wel een paar dingen opnoemen (lasagne maken en zeuren ;)) maar dacht dat het misschien grappig was als jij het zou benoemen.

Hij had er wel een paar:

Ik ben belezen, heb een zeer goede kennis van de Nederlandse taal, ik ben goed in mijn werk, ben accuraat (hij noemde dat woord écht! Waar is sexy, lief, verzorgend?), ik heb kennis van zaken op het gebied van mijn werk, ik kan goed koken aldus mijn echtgenoot, ik schijn ook heel erg goed te zijn in het hebben van mijn “maandelijkse periodes”, kan goed koken (of had hij dat al genoemd?), ik kan heel erg goed lui op de bank liggen met Misty, ik ben goed “met mijn orchideeën” zei hij (whatever that may be), ik ben héél erg goed in het verbergen van pijntjes, in nooit het achterste van mijn tong laten zien. En ik kan aardig op terrassen zitten, wijn drinken en lattes wegtikken.

Nou.

Das best een mooie lijst toch?

32 thoughts on “Goed/slecht.

 1. ὄρχις / orchis is Grieks voor testikel. (Naar anologie: orchidectomie betekent castratie).

  Just saying…

 2. Bizar gewoon dat al je ‘slechte’ kanten voor mij exact dezelfde zijn. Alhoewel ik in m’n werk wel weer veel geduld heb. En trouwens, zo slecht zijn ze niet, het is gewoon handig dat je weet wat niet goed werkt bij je, scheelt een hoop stress!

 3. Jij bent erg goed in kort en duidelijk zijn, recht voor zijn raap, geen verborgen agenda. Dat waardeer ik heel erg in mensen.
  Vlam kent jou heel erg goed, en hij neemt je zoals je bent…. net zoals jij hem neemt zoals hij is…. de beste manier van…..

  Xx

 4. Heerlijke vent ben jij een tweeling qua sterrenbeeld? Ik zou je zo de hand kunnen schudden met een aantal van die dingen. Zeker dat opleiden van anderen ik vraag ze wel eens of ze echt hun diploma hebben…ook niet subtiel nee.

 5. LEuk logje! En ja, Nederlanders en Belgen nog meer izjn goe in bescheiden zijn. Ik ben liever een Nederlander dan een Amerikaan wat dat betreft. Wel fijn dat je man zoveel moois weet op te noemen L-)

 6. Klief,
  Je zou echt mijn zus kunnen zijn, wat zeg ik zus? Nee eeneiige tweelingzus😊

 7. Whahaha echt een mannenantwoord! Geweldig 😛 Ik ben trouwens ook een huisvrouw van niets en koken kan ik ook niet als de beste. echt te erg haha 😉

 8. Lastig he van jezelf waar je goed in bent. Ik vind het mooi om te zien dat Zoon op school daar wel bewust naar leert kijken, ze zijn actief bezig met kernkwaliteiten en die benoemen zowel in jezelf als in je klasgenoten. Ze groeien er enorm van om van elkaar te benoemen wat iemand goed kan en wat ze daardoor van elkaar kunnen leren. Dus hopelijk groeit hij op met besef van zijn goede en slechte kwaliteiten en durft hij die ook te benoemen (zonder daarbij Amerikaanse taferelen voor ogen te hebben)

 9. Ja dat waardeloos sociaal zijn, het is herkenbaar :-),…..maar ik kom in de leer om lui op de bank te liggen 🙂 :-), mercie dat je hem invulde!

 10. Haha, eigenlijk ben je dus gewoon een heel mooi mens! Wij zouden irl wel klicken denk ik, wat betreft huishoudelijke talenten en sociaal ongemakkelijk worden met meer dan 2 mensen.

 11. Je hebt veel gevoel voor humor en een gezonde dosis zelfrelativering, je bent empathisch en open-minded, je bent een goede moeder, je kan je enorm goed schriftelijk uitdrukken (mondeling ook, vermoed ik), je bent eerlijk (lees: recht voor de raap) en (nu hoor je het van een vrouw) een aantrekkelijke verschijning. Ik zou bijna denken dat het over mezelf gaat hier. 🙂 Je ‘aparte’ (ik blijf beleefd) smaak voor kerstdecoratie vergeet ik liefst gemakshalve, daar heb ik persoonlijk trouwens weinig last van. Arme Vlam, die op dat vlak een standbeeld verdient.

 12. Grappig en ook weer herkenbaar! Zeker het huishouden en de sociale talenten. Je schrijft heel erg leuk en moet mijn lachen inhouden (zit op het werk als ik dit lees). Dus je staat in mijn ‘favorieten’.

  Gr.,
  Conny (ook uit de Randstad)
  papillon60.blogspot.nl

Reacties zijn gesloten.