Sentimenteel.

Nou ben ik de laatste week al hormoongerelateerd hartstikke labiel en jank ik om bijkans alles.

Maar het hielp dus ook niet echt niet dat de liefde van mijn puberleven ineens overleed. Niet dat ik emotioneel werd van de dood van iemand die ik niet ken, maar echt óveral werden zijn liedjes gedraaid.

En ik heb bij ál die nummer dus herinneringen.

Lol. In bed met de voorzitter van de Nederlandse fanclub van Prince. Een vriendin en ik overnachtend op het treinstation van Heerenveen omdat we de laatste trein na een concert gemist hadden. De werkelijk ge-wel-dig-e en door niemand geëvenaarde concerten zelf. De ranzige seksuele teksten en bewegingen. De outfits van His Royal Badness.

Maar ook heel veel verdriet.

De eerste twintig jaar van mijn leven waren niet bepaald de leukste. Ik zat nogal in de knoop met mijzelf en had een hekel aan de hele wereld.

Ik kon echt zwelgen in de veelal droevige en spirituele muziek én de prachtige teksten van Prince.

Have you ever been so lonely
That you felt like you were the only one in this world?

Ik had zelfs in hele grote geschilderde symbolen op de muur van mijn slaapkamer een stuk uit dat liedje staan. Zo gek was ik dat nummer. Na ruim twintig jaar kan ik het nog zó tekenen.

Naamloos
Love is God, God is love. Girls and boys love God above.

Zaterdagavond, toen onze visite naar huis was, vielen we zo met onze neuzen in de paarse boter. Purple Rain was op televisie. Wat was die film toch tenenkrommend slecht. Maar wat was de muziek geweldig. Ik heb het Vlam niet aangedaan, maar ik kan al die nummers inclusief elk kreuntje en steuntje meeblèren.

Uiteraard heb ik wel (in alle stilte) een serieuze traan gelaten toen het titelnummer werd gespeeld.

Blijft mooi.

En hij blijft de allerbeste.

31 thoughts on “Sentimenteel.

 1. Dacht ik je van voor tot achter te kennen, blijkt er toch niets iets te zijn dat ik niet van je wist: Kliefje fan van Prince! Ik moet er even aan wennen ;p. Jij heel veel sterkte met al het leed.

 2. Volgens mij is het de maan,..man ik ben dat emo gedoe zo beu en dan pleegt er iemand uit mijn kenissenkring zelfmoord en dan gaat Prince dood,…….to much!!

 3. Muziek blijf verbonden met gebeurtenissen in je leven, het weerspiegeld je gevoel in die periode.
  Wat een mooi gebaar was dat de fans op de begrafenis een cadeau kregen van de familie. Hans

 4. Wij hebben we zaterdag nou meer zondagnacht wel purple rain gekeken. Niet verstandig want zondag was dochter jarig en die stond voor dag en dauw (nou ja half negen) weer aan ons bed te springen. We genoten erg van de muziek.
  Ik vond de muziek van Prince pas later goed maar was wel weer terug in de eerste jaren op de Havo. Bfvooreven was gek op zijn muziek en draaide, zong en danste het overal. Het was een leuke tijd ik denk er met warme gevoelens aan terug.
  Ik wens dat je je snel weer stabiel voelt.

 5. Heb je de film al op dvd ‘for sentimental reasons’? … Ik had niet zoveel met Prince… ik was een George Michael-meisje…. grijns…

  Xx

 6. Oh ik had geen idee dat je zo een groot fan was van Prince! Ik vond ‘m ook goed, daar bleef het bij. Ik heb Purple Rain bijvoorbeeld nooit gezien. Ja ik weet het, schandalig gewoon…

 7. Het eerste singletje wat ik kocht was zijn Controversy. Ik heb op zijn muziek, gedanst(veel en vaak), gelachen, gedronken en gevreeën! Dus ja, dat hij ineens overleed, doet me echt wel wat.

  1. Oh, geweldig nummer ook! Die cd was één van mijn eerste. Ik kocht er toen 7 tegelijk van Prince. Waaronder Controversy.

   1. Ja, die single heb ik ook gekocht destijds. Ik was meteen helemaal weg van zijn muziek. En zo veel gedanst op 1999.
    En dat oude station in Heerenveen ken ik ook goed. Prachtig gebouw, maar helaas in de jaren tachtig gesloopt.
    Zo raar, al die bekende mensen die allemaal tegelijk dood lijken te gaan. Vorig jaar vier familieden en twee goede vrienden van mijn ouders. Een nicht van begin vijftig die opgegeven is…
    Sterkte ook met je hormonen.

    1. Dan heb ik het oude station niet gezien hoor, dat concert was in 1990 (heb ik net even opgezocht.)
     Rot voor je Mo 😦 Hou ouder je wordt, hoe meer mensen er om je heen gaan, dat is het ben ik bang
     Thanks! Voel me al weer wat beter gelukkig.

     1. Als jij op dat nieuwe station stond, had je dan wel onderdak? Het was daar ongelooflijk koud en winderig.
      Fijn dat je je wat beter voelt. Lastig soms die hormonen.

 8. Eindelijk zegt iemand me dat die film slecht was. Nu hoef ik me niet schuldig te voelen over in de bioscoop meer aandacht gehad te hebben voor mijn eerste vriendje dan voor wat op het scherm te zien was 🙂

 9. Ik was geen uitgesproken fan maar toch was hij wel een onderdeel van mijn pubergeneuzelperiode en misschien dat het daarom dan toch even binnenkomt zo’n dood-bericht.

 10. Toen ik de film de eerste keer zag vond ik ‘m prachtig. Was in de bioscoop en de volumeknop open. De keren daarna vond ik de film maar slappe hap, maar de muziek geweldig.
  En de concerten … het concert met de corvette op het podium.

 11. Uiteraard was die film bereslecht!
  Maar ik heb nog NOOIT een concert gezien dat nog maar aan de hielen kwam van die van Prince!! Zaaaaaalig gewoon!

 12. Hah! Eindelijk beschreven zoals het voelt. Alleen heb ik nooit een concert kunnen bijwonen 😦 (lukte elke keer net niet). Ik werd er ook wel sentimenteel van, zo’n grootheid uit mijn jeugd zomaar ineens floep weg… Maar ja, dat is wel vaker gebeurd de laatste tijd. Het geeft me steeds het gevoel dat ik nu echt oud word. Mijn ‘jeugd’ hier thuis weet bij god niet wie Prince is (was). Of Bowie, for that matter. Michael Jackson ging nog net. Ik word niet oud, ik bén oud :-/

 13. Zonder hormonen, heb ik er ook gewoon een traantje om gelaten…. dus niets om je zorgen om te maken. Ik heb heerlijk de plaat van Purple Rain opgezet, en daarna mijn andere Prince cd’s weer eens opgescharreld.

Reacties zijn gesloten.