Ontlurkdag!

Het is weer zover, wéér 29 april, wéér een jaar voorbij.

Wat is er zo bijzonder aan vandaag?

In 2011 riep ik deze dag uit tot “ontlurkdag”.

Drie keer raden waar dit blogje vandaag over gaat dus?

Jawel: tijd om uit die kast te komen u lurkende medemensch!

Voor degenen die echt géén idee hebben waarover ik het heb:
Een lurker is een persoon die op internetfora, chatrooms, blogs of Wiki’s alleen meeleest, maar zelf (bijna) niets bijdraagt. Binnen het lurken kent men een aantal groepen; de eerste is geheelonthouder, dat wil zeggen dat deze helemaal nooit iets toevoegt. De tweede is iemand die zelden iets bijdraagt, slechts af en toe dus, de derde is een persoon die wel in bepaalde nieuwsgroepen, chatrooms of forums iets bijdraagt maar in andere alleen lurkt. Wanneer een lurker plots echt gaat bijdragen na een tijd lurken noemt men dat ontlurken. Dit kan echter ook van tijdelijke aard zijn. Men kan na actieve periode ook weer in de lurkmode gaan.

Ik heb nog steeds een groeiend aantal lezers per dag, maar er zit een gapend gat tussen het aantal hits en de reacties (alhoewel je mij absoluut niet hoort klagen. Ik heb de leukste en de liefste reageerders ooit. En veel ook) In ieder geval: een raar fenomeen vind ik die discrepantie grootte Grand Canyon. Ik snap dat mijn verhalen niet elke keer even boeiend en komisch zijn en/of echt iets bijdragen, misschien soms ronduit stom of beledigend zijn… Maar heeft u nou nog nooit de behoefte gevoeld te reageren? Zelfs al was het negatief? Ik kan best tegen kritiek hoor.

In ieder geval…

Vandaar deze dag én mijn oproep: kom uit de kast lurkers! Onthul uzelf, zeg iets, vertel, deel, hoe komt u hier, wat vindt u van mij, wat kan beter… Kortom: wat dan ook. Altijd leuk om nieuwe mensen te “ontmoeten”.

U hoeft van mij overigens echt niet geheel uit de lurkmode te gaan, het mag gewoon een tijdelijke opleving zijn. Wat heet: het is alleen vandaag Ontlurkdag. Morgen is deze ellende weer voorbij. En kunt u gewoon weer fijn de anonimiteit in. Lekker alleen maar lezen. Dat mag, ik ben daar niet teleurgesteld over.

Erewoord.

En uiteraard mogen alle mensen die wél regelmatig reageren op mijn blogjes, dat vandaag óók doen. Graag zelfs. Ik vind alle commentaren enig zoals u weet.

PS: de reacties van mensen die voor het eerst hier reageren, komen altijd in mijn moderatebakje. Betekent niet dat uw reactie omdat ie ineens weg is, is opgelost into thin air, maar dat ik ‘m eerst moet lezen en goedkeuren. Dat kan soms even duren, aangezien ik ook tussen de bedrijven door een echt leven heb (en zeer waarschijnlijk een haperende internetverbinding daar op die Spaanse berg… Maar ik doe mijn best één en ander zo snel mogelijk te doen!)

112 thoughts on “Ontlurkdag!

 1. Het fenomeen is traditie. Veel mensen lezen graag, gluren graag als een spion in het leven van een ander, maar krijgen het schijt als ze iets moeten neerpennen. Niks mis mee, vind ik. Ook niets mis aan een ‘feestdag’ als deze, om duidelijk te zijn 🙂

 2. Wat een grappig onderwerp. Ik was juist van plan om steeds minder te gaan reageren omdat zoveel bloggers zo slecht tegen ietwat kritiek kunnen. Heeeeele lange tenen vaak of dodelijk stilzwijgen, hahaha. Niet dat ik altijd kritisch ben en ik heb het zeker niet over jou, maar de meesten kunnen niet echt veel hebben. Ik dacht, ik ga alleen nog maar reageren als ik iets positiefs te zeggen heb maar dat vind ik uiteindelijk ook saai. Wil het beiden kunnen doen. Dus twijfel nog of ik in de lurkmodus ga of toch maar gewoon blijf doen zoals ik altijd deed.

  Ben trouwens wel benieuwd hoeveel mensen voor jou uit de lurkmodus stappen. 😉

 3. Oh laat t Internet dan maar haperen. Jullie hebben vast beter weer dan hier maar das dan ook niet zo moeilijk. Heb ik geen hekel aan maar geniet er meer van als ik dan nog een paar x in bed om kan draaien :))
  Geniet op jullie berg
  Lieve groet Brigitte

 4. Ik heb hier al een keer of twee gereageerd, maar dat is het dan ook. Ben ik nu ook een lurker ;-)?

 5. Haha lachen 😊 nou ik geniet ervan hoor en meestal reageer ik wel. Ben ook benieuwd hoeveel mensen uit de ” lurk modus” komen 😊 fijne dag!

 6. Wha waarheid als een koe.
  Soms komen lurkers uit hun hol en zeggen dan
  “Ja dat heb ik gelezen”
  Ik denk dan TRUT antwoord dan ook eens een keer.
  Heb er niks mee, met lurkers.

  Geniet van jullie vakantie x

 7. Jaaaa ik ben een absolute geheelonthouder en dus een echte lurker. En ik vind het zalig. Voor deze ene keer maak ik een uitzondering. Omdat ik je zo waardeer. Kliefje ik lees veel blogs maar ik heb weinig blogs ontdekt die zo leuk lezen als die van jou. Het positieve stukje over je baas waardeer ik het meest. Verder lees ik hilarische stukjes voor aan mijn vlam en grinnik ik vaak zelf ook om je schrijfsels.

 8. Ik zeg geniet met volle teugen op die berg en neem alsjeblieft wat mooi weer mee terug, ik snak er namelijk naar na wind, kou, hagel, nachtvorst en natte sneeuw. Nog een fijne vakantie gewenst!

 9. Hoi! Ik lees niet alles, maar wel veel en vaak, en ik reageer niet altijd, omdat ik vind dat ik niet altijd iets zinnigs te zeggen heb. Zo simpel kan het zijn…

  1. Helemaal mee eens, als ik niet iets zinnigs kan bijdragen reageer ik niet.

   Leest iedereen altijd allle reacties eigenlijk?

 10. Hi Kliefje,

  Tegenwoordig lurk ik ook wat vaker omdat je bij het reageren via je telefoon zo moet oppassen om niet te blunderen door de autocorrectie. Maar uitschakelen en iedere letter zelf typen op zo’n minitoetsenbord is zo tijdrovend.

  Keep blogging en groetjes,

  Dorothé

 11. Als ik nummer ‘zoveel’ ben met eenzelfde soort reactie, laat ik het reageren maar achterwege. Dan maar een semi-lurker 🙂
  Reageer jij wel op alle blogs die je leest?

  Ben het overigens met Ineke eens, wát een lange tenen hebben sommige bloggers! (Jij niet hoor.)

  Fijne vakantie verder.

  1. Nee. Ik lurk semi. Maar ik veroordeel lurken niet hoor. Is prima! Vind het echter wél leuk om dit één keer per jaar te vragen :)))

 12. geniet maar lekker dan op je spaanse berg! ik reageer niet altijd even vaak, maar lees je wel eigenlijk altijd!

 13. Wat Ivy zegt, ik ben semi-lurker. En om de één of andere reden lees ik jouw berichtjes meestal later dan veel anderen en dan heb ik mijn mening al tig keer zien staan. Dus om dan nog te reageren….
  Lees jouw stukjes graag, sommige zeer herkenbaar, andere totaal niet maar altijd goed geschreven!

 14. Hallo Kliefje, vorige ontlurkdag ben ik niet uit de anonimiteit opgestaan. Nu kan ik het niet langer negeren. Ik moet vaak erg lachen om je schrijfsel en ze toveren een glimlach op mijn gezicht. Heel veel plezier op de berg.

  groetjes Eva

 15. Ik ben een bescheiden reageerder, maar geloof me soms moet je me kunnen horen grinniken van plezier om je blogs. Je schrijft goed en ik geniet met volle teugen. Ga zo door! Veel plezier op de berg.

 16. Hoi Kliefje,

  Hier ook een lurker. Reageer heel zelden. Lees altijd! Ben verpleegkundige in de wijk en herken dus sommige situaties uit je werk. Verder schrijf je gewoon ontzettend leuk!

  Geniet van je vakantie! groeten van Marijke

 17. Nou dan ook maar een voetnoot van mij. Ook al heb ik het net zo als anderen die zeggen dat alles al gezegd is eer dat ze reageren, geldt voor mij ook. Dus ik voel me ondanks dat ik afentoe wel reageer een echte lurker. Destemeer omdat ik je al jaren lees. Zelfs in de tijd dat ik nog weglogde. Nu lees ik je via Facebook. Weet je Klief, je bent voor mij een bron van inspiratie. Telkens als ik denk dat niemand op mijn schrijfsels zit te wachten en ik lees jou weer dan springt de adrenaline weer rond in mijn lijf. Ik moet altijd zo lachen om je schrijfstel. Ze zijn zo menselijk. Ook al herken ik me vaal zelf helemaal niet in, ik vind het heerlijk om te lezen hoe jij de dingen beleeft en tegen aan kijk. Dus leer ik zelfs nog van je. Ik hou van mensen en vind zelfs mensen met kritiek interessant omdat het meer over hen zelf zegt dan over de inhoud van de kritiek. Ik vind je een machtig mooi mens, met een bijzondere gave. Zeker ook in het verwoorden va al wat je meemaakt. En zelfs als je niets mee maakt ben je lekker gek. Omdat je hier heel veel lezers hebt die reageren.. noem ik mezelf maar een reagluurder 🙂 Klief, van de 50 blogjes die ik las zijn er nog maar 3 overgebleven en 1 ervan ben jij. Jou word ik nooit zat. Dus je bent voor mij een blijvertje 🙂 Zo,, dit wou ik ff kwijt .

 18. Ik ben een echte lurker. Ik heb geen enkele account op social media, ook uit voorzorg. Ik ben zo iemand die zich dan verplicht voelt alles te liken en op iedereen te reageren en daar de hele avond mee bezig te zijn, dus dan maar helemaal niet. Ik geniet wel heel erg van je blogje en ik ben daardoor ook hoe vrouwen denken gaan volgen. Het leuke vind ik dat je goed schrijft, met aandacht voor de nederlandse taal, lekker recht door zee en puur.
  Dank voor al je blogjes,
  Groetjes Noa

 19. Of van die blijvers die bij een ander de grappen of woordspelingen komen halen. Ik heb ze ook hoor. Volgens mij ben jij een lurker 2 van mij.

 20. ooo, wat erg. Is dat al een jaar geleden? Misschien dat ik tussendoor nog een piepkleine reactie heb gegeven, maar ik moet echt bekennen dat ik heel erg graag lees, maar veel minder graag schrijf!
  In ieder geval vind ik jouw stukjes zo leuk en openbarend om te lezen. Dikke pluim voor jou!
  Tot volgend jaar 🙂 !!

 21. Ik ben ook zo’n echte lurker. Ben niet actief in de sociale media. Daar voel ik me eerlijk gezegd een beetje te oud voor, nu ik buiten het werkende gedeelte van de mensen sta. Trouwens, toen ik nog wel werkte in het onderwijs, had ik er geen tijd voor. En geen behoefde aan.
  Maar mijn schoondochter werkt ook in een artsenpraktijk en haar verhalen komen zo overeen met de jouwe.
  Lees trouwens al voor dat Vlam in beeld kwam. En je zo moeite had om rond te komen. En het toch weer voor elkaar kreeg.
  (Snap alleen die Vlam niet. Zo’n last van je rug en dan toch te zwaar zijn).
  Zo, duik nu weer de lurkstand in en geniet in alle anonimiteit van je verhalen. Maar hoop wel dat je blijft schrijven.
  Groet, Francien.

 22. Ha leuk ook ik lees je blog al heel lang toen Evert ook nog stukjes schreef en je nog geen foto’s had geplaatst.

  Dus een groot compliment voor je schrijfsels ,hoe kom je erop elke keer,elke dag kijk ik even of er wat nieuws is.

  Een paar keer per jaar reageer ik wel maar zoals gezegd hebben anderen dat al gezegd ,beetje overbodig om daar dan nog wat aan toe te voegen.

  Wat ik me wel vaak afvraag ben je nooit bang dat patienten meelezen al heb je een paar dingen aangepast?

  Ik kom er zo op omdat er gebak op je werk was toen een lastige patient verdween,ik dacht meteen oh oh wat voor patient ben ik?;)

 23. Ik volg hier al lang, met heel veel plezier. Ik hou van je rechtvoorderaapse humor, en als ik iets zinnigs kan toevoegen reageer ik.
  Geniet daar op je berg!

 24. Hier een lurker die speciaal voor jou vandaag ontlurkt!
  Ik lees graag je blogs, zag een link naar je blog op Facebook voorbij komen en werd nieuwsgierig – en tot dusver heb je me nog nooit teleurgesteld! 😀
  Na vandaag terug in de lurkmodus, komt vooral omdat ik niet echt weet wat ik (iedere keer?) onder een blog zou moeten zetten. In dat opzicht is de ‘like’ knop op Facebook wel makkelijk: gelezen en vind ik leuk.

 25. Bij deze 🙂 Ik vind je stukjes erg leuk en kom meerdere keren per week even kijken of je weer wat geschreven hebt.

 26. Hier een absolute geheelonthouder… En ik zit ook nu nog te twijfelen, zal ik het wel doen? Maar vooruit, omdat je er een speciale dag voor hebt uitgeroepen, ik waag het er op. Ik lees je nog niet zo lang, maar vind je stukjes leuk, onderhoudend en grappig. Ik voel me bij het lezen van verschillende blogs wel eens een gluurder in het leven van anderen, vooral omdat mijn eigen leven door ziekte op dit moment een beetje stilstaat. Misschien daarom ook niet zo de behoefte om te reageren, ik heb gewoon nu even niet zo veel te zeggen… Geniet van je vakantie!

 27. Nou vooruit laat ik ontlurken vandaag. Ik volg je al best een poos. Geniet volop van al je schrijft maar vooral de manier waarop. Je open, eerlijke en vooral directe manier….ik hou ervan! Via jou ben ik ook ” gewoon lekkah ” gaan” ” lurken ” en het blog vanuit Mozambique . Met mijn Indische achtergrond ben ik nogal vreed(t)zaam en in Mozambique hebben mijn ouders gewoond. Vandaar.
  Blijf vooral doorgaan en dank dat er mee gekezen mag worden. Dag Kliefje!

 28. Wat grappig 😀 Ik geloof niet dat ik een lurker ben, maar reageer als ik het idee heb iets zinnigs te kunnen zeggen. En soms lijk ik dan een ‘spammer’ op iemands blog. Zit ik eindeloos verhalen te schrijven. Ik krijg soms de vraag waarom ik niet een blog begin. In dat geval kun je me wel een lurker noemen want reageren kost gewoon veel minder energie dan een blog bijhouden. En energie is bij mij wat lastig, zacht uitgedrukt.

 29. Hallo, ik ben een tijdelijke ontlurker. Ik vind je stukjes, jou, je dochter en poes heel geweldig. Sinds je opruimblogje maak ik me wel enorme zorgen over mijn sokken, niet alleen worden ze in deplorabele staat opgeborgen, ze hebben niet eens steun aan elkaar daar wederhelftsokken vaak zoek zijn. Tot de volgende ontlukrkdag. Liefs, Klaske

 30. Hier ook een echte lurker vrees ik… Of misschien beter: een stille genieter! Ik lees je blog al enkele jaren, en nog steeds met evenveel plezier! Geniet van je vakantie! Groetjes

 31. Ik oefen wat meer in reacties geven, maar ik blijf tegen het verschijnsel aanlopen, dat wat ik bedacht heb, vaak al door een ander is geschreven.
  Dan voel ik me zo mosterd…..;-)
  Niettemin geniet ik nog altijd uitbundig van je schrijfsels!
  Ga graag zo door!

 32. Ach vorig jaar heb ik hier ook ontlurkt en me toen echt voorgenomen ook eens te reageren!
  Jammer, niet gelukt maar wie weet wat er dit jaar gaat gebeuren..
  Veel plezier in Spanje!

 33. Beetje te laat, maar toch nog een reaktie van een lurker, wat een naar woord vind ik dat, heel negatief.
  Ik lees je stukjes vaak, maar net als wat de de andere lurkers zeggen, staan er meestal al zoveel reacties dat de mijne er niet toe doet, denk ik dan.
  Ik heb meerdere blogs die ik lees en er niet of bijna nooit reageer, maar dat geeft toch niet?
  Ik vind dat je heel leuk schrijft, dus ga zo door haha.

 34. Fijne vakantie en heerlijk genieten! Liefs Essie. (Hopelijk vind je weer heerlijke, nieuwe douchespulletjes daar, doe ik ook altijd op vakantie)

 35. Als ik vind dat ik niets zinnigs te zeggen heb ga ik niet zomaar iets lopen roeptoeteren om maar geen lurker te zijn. Dat vind ik zo raar. Bovendien zijn mijn dagen redelijk vol gevuld met werk, huishouden, kind met zware handicap. Dus als ik dan ff voor mijzelf heb ga ik heerlijk ontspannend blogs lezen. En soms reageer ik. Als ik vind dat ik wat te zeggen heb en niet zomaar iets zeggen om maar iets te zeggen. Zeg maar.
  Happy ontlurkdag op de Spaanse berg 🙂

 36. Dat terwijl de echte lurker (of lurkster) vrijwel niet bestaat, behalve in het hoofd van de gene die vermoed te worden gelurkt. Dwz via zoekmachines komen bezoekers op site en een groot deel heeft al binnen enkele secondes in de gaten dat ze er niets te zoeken hebben. Natuurlijk reageren die niet en dat is waarschijnlijk de grootste groep. Om lurkers vast te stellen moet je kijken of ze langer op de site verblijven en regelmatig terugkeren. Met de gewone WordPress.com-stats is beide niet vast te stellen. Dan zijn er ook nog mensen die wel af en toe doorklikken maar zeker niet altijd reageren, onder het motto: ‘begint ze daar nu weer over’ of ‘daar heb ik al eens eerder op gereageerd, ik blijf niet bezig’. Meestal is er juist wat mis met de ‘gewone rageerders’, dat zijn vaak medebloggers die ook niets lezen, maar er op uit zijn om hun url achter te laten in de hoop dat er wordt teruggeklikt. Iets wat ik nu ook doe. 😉

  1. Dit vind ik echt een hele goede reactie. De lurkers zijn de echte lezers, want zij verwachten geen tegenbezoekje op hun blog. Lang leve de lurkers!

 37. Nou vooruit, dan zal ik ook maar eens reageren 😉
  Ik heb vroeger ook een blog gehad, maar was het schrijven ineens helemaal zat. Het lezen van blogs daarentegen vind ik erg leuk en vaak ook heel leerzaam.
  Ik snap ook best dat je het leuk vindt om reacties te krijgen, maar aan niet-zinnige reacties heb je niet veel en zelf heb ik meestal niet veel zinnigs aan jouw gezellige, maar ook heel persoonlijke blogjes toe te voegen.
  Blijf jij gewoon lekker bloggen, dan blijf ik lekker lezen, okee 😊?
  Groetjes van Mia

 38. Hoi Kliefje, je uitleg gelezen te hebben behoor ik ook tot de lurken familie .
  Jou schrijven en verhalen vind ik leuk en interessant , vaak heeft daar van mijn kant nul reacties voor nodig om uitleg of anders te doen of vragen te stellen.
  Vreemd genoeg (of niet) ben ik het vaak met je eens en in de loop van vele jaren ben je voor mij mijn Klivia ( is geen liefdes verklaring )
  Gr Hans

 39. Ik vind al jouw blogjes leuk. En volgens mij ben ik het afgelopen jaar al behoorlijk ontlurkt toch? 😉

 40. Oke, komt ie.
  Heel graag lees ik je stukjes, maar reageren doe ik zelden of nooit.
  Om de simpele reden dat wat ik dan wil zeggen, meestal al een keer of wat vermeld staat bij de reacties.
  ik vind het dan onnodig mijn reactie daar nog bij te plaatsen.
  Maar ga alsjeblieft door met het schrijven ervan en laat mijn lurken je niet tegenhouden.
  Fijne tijd daar op de Spaanse berg!
  Marij

 41. ik ben en blijf een lurker die heel af en toe een reactie achterlaat, lees vaak ‘mijn’ reactie al tussen de reacties van de mensen die voor mij het blogje lazen en wel reageerden…nu ook maar maak een uitzondering vanwege deze bijzondere dag 😉

 42. Guilty! Ik lees vaak bij je, maar reageer zelden.
  Géén idee meer hoe ik hier gekomen ben.
  Via de blogs van Plato denk ik?
  Altijd leuk om bij je te lezen. Vooral de stukjes over de praktijk vind ik altijd erg grappig.
  Ik denk omdat ik raakvlakken zie met de tandartspraktijk waar ik werk.

 43. Hoi. Hier een lurker pur sang. Ik heb zelf geen weblog, ben ooit uit verveling van blog naar blog gehopt en bij de leuke blijven hangen. Dat is dus een compliment voor jou. Ik vind dat je heel leuk schrijft en moet er vaak om lachen. Maar als ik bij iedereen moet reageren dan zit ik de hele dag op mijn telefoon. Daarom duik ik ook de lurkmode weer in. Maar nogmaals ik lurk heel graag bij jou. Je bent eerlijk, recht voor zijn raap en hebt veel humor. Ik hoop nog lang mee te mogen lezen. Frieda.

 44. Hij/ jij blijf(t)leuk! Ik lees je bijna altijd, reageer maar zelden, want ik wil gewoon net zo leuk zijn in mijn reactie als dat jij schrijft!
  Maar desalniettemin niettegenstaande dat wens ik je weer een topverblijf daar in Spanje e ze ik ontkurk er maar een tijdens al het lezen van die ontlurkers! Een dikke beso💋

 45. Niet alleen lurkers is me opgevallen maar ook personen die veel plaatsen reageren vaak niet of slecht.
  Maar verwachten dat wel van hun lezers. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 46. Hoi hier ook een Lurker, lees al lang mee en reageer alleen op deze dag of soms een duim hier of daar.
  Fijne vakantie groetjes.

 47. Ik lees altijd mee en geniet van al je stukjes..niks aan toe te voegen!! Fijne bergvakantie 😉

 48. Hier ook een lurker die heeeel af en toe reageert op een blogje (geen idee of ik ooit op de jouwe heb gereageerd). Komt eigenlijk vooral omdat ik ’s avonds op de bank blogjes lees via het i-kreng. En het i-ding en ik zijn geen vriendjes. Ik krijg het telkens weer voor elkaar om een typfoutje te maken, dat pas regels later te zien, dat aan te willen passen en dan loopt oeps alles vast en kan ik het hele verhaal nogmaals typen. En daar heb ik dan dus geen zin in.
  Maar ik lees je blog altijd graag, ik vind dat je heerlijk schrijft.
  Als echte ontlurker voor een dag zal ik mezelf ook even voorstellen: 35, woon in een middelgrite stad in de randstad met man en Noorse Boskat (of halve Noorse Boskat, hij komt uit het asiel), in mijn hoofd druk bezig met besparen, in de praktijk soms best een big spender. Vooral als het om eten gaat, of uit eten:-)
  Hopeloos perfectionistisch, dus niet in staat de typfoutjes te laten staan. Speciaal voor ontlurkdag heb ik ze nu wel laten staan.
  Veel plezier op de Spaanse berg,

  Niet bloggende Marianne

 49. Hoi Klief,
  Ook op deze plaats nog even veel plezier gewenst op je Spaanse Berg.
  Groetjes,
  Sylvia

 50. Ik lurk hier al zeker 3 jaar mee. Ik lees je blog graag en ik vind dat je leuk schrijft. Ik lees meerdere blog en het is voor mij gewoon ff ontspannen en bijkomen van de dag. Zoals een ander tv kijkt of de krant leest .. ik reageer overigens bij niemand en nergens op, als ik heel eerlijk ben heb ik daar gewoon geen zin in.

 51. Ja hoi.. Ik lees vaak je blogjes… Meestal ’s morgens voor ik naar m’n werk sjees… En dan geen tijd nemen/hebben om te reageren…
  Maar ik lees dus mee 🙂

 52. Yep! Ik behoor ook tot de familie van (semie-)lurkers! De vorige ontlurkdag deed ik niet mee, simpelweg omdat ik je toen nog niet eens ‘kende’. Je blog heb ik ontdekt via Facebook, steeds vaker las ik ze via een vriendin tot ik een week of wat geleden besloot om je zelf te gaan volgen. Via Facebook, dat dan weer wel. En nee, ik lees niet alles en reageer zeker niet overal op. Waarom? Tja….dat weet ik eigenlijk niet precies…… Wel heb ik regelmatig dikke pret om je vertelsels! 😂💐

 53. Nou dan! Trouwe lezer hoor, zowel hier als op HVD. Vind de plogs ook altijd erg leuk (prachtige kat en een mooie kleur op de muur). Ik heb zelf jammer genoeg tijd noch inspiratie om regelmatig te posten. Of eigenlijk post ik al heul lang niets. Verder heb ik veel bewondering voor je lijnavontuur…iets wat bij mij maar niet wil lukken.

 54. Nou komt ie dan… ontlurk ontlurk. Vrouw, 46, bijna 25 jaar geliefd door de liefste, bijna 24 jaar moeder van ondertussen 3 grote zonen. Al ruim 6 jaar last van de overgang, in een deuk liggend vaak om jouw blogjes. En we lurken weer verder! Bye.

 55. Hier nog een lurker… Vind je stukjes heel erg leuk, lees ze graag. Misschien moet ik toch eens wat vaker reageren…ben daar wat lui in. Fijne vakantie!

 56. Nou, vooruit, op de valreep, nog iemand die uit de lurkkast stapt. Peter hier. Ik lees je graag, zelfs als het al wéér over schoenen gaat… Geintje hoor. Je blog is gewoon leuk om te lezen omdat het heel erg verschilt van hoe ik de dingen zelf zie, doe en denk. Het zet me op een leuke manier aan het denken. En soms is het ook herkenbaar. Ik reageer niet vaak op blogs. Heel soms voel ik wel de behoefte maar dan is het vooral omdat er iets doms over mijn beroep (onderwijs) geroepen wordt. Mijn reactie is dan nogal, eh, primair, en omdat nu te plaatsen…. neuh, daar wordt niemand beter van. Maar ik beloof je hierbij dat ik het komende jaar beter mijn best ga doen. En nu? Nu ga ik schoenen kopen!

 57. Hier een groet van een echte lurker, die semi-lurkt bij Thuisbijdewilliams (verder te noemen als TbdW) . En aangezien je TbdW een absolute anti-lurker kunt noemen, en zij jouw blogs vaak een dikke like op FB geeft, lurk ik dus zijdelings (graag) mee. Maar wat mij denk ik het meest een lurker maakt, is mijn onkunde om te reageren. Of ik ben mijn wachtwoord kwijt, óf het kan alleen via een bepaald profiel… Menig tekstje is al verloren gegaan. Ik duim nu dan ook voor een goede afloop. Hoogstwaarschijnlijk blijf ik lurken, mezelf kennende, maar weet dat ik het met veel plezier doe!

  1. And damn me, na tien combinaties uitgeprobeerd te hebben, is het me gelukt het wachtwoord te ‘kraken’ : )

 58. ik lees al een tijdje mee, ben via evert (die ik een beetje ken) hier terechtgekomen. Ik ben assistente in een huisartsenpraktijk, dus je verhalen komen me bekend voor. Ik reageer zelden omdat ik het gevoel heb dat tegen de tijd dat ik kijk alles al wel gezegd is.

 59. Denk dat ik ook een echte lurker ben (sorry ☺️). Meestal lees ik jouw blog in de morgen en een duimpje omhoog is nou eenmaal makkelijker dan een weloverwogen, hier en daar gekunsteld antwoord. Neemt niet weg dat ik van jouw verhalen geniet en vaak om je moet lachen (ben dan ook blij met de nieuwe mogelijkheden van Fbook om ook andere emoticons aan te kunnen klikken). Ga vooral door waarmee je bezig bent. Geniet voor nu van je vakantie en een dikke kus voor jou en je lieve gezinsleden.

 60. Ik lees heel graag mee, ik beken ik ben de superlurker reageer nooit
  gewoon omdat ik niet zo verbaal ben en vind dat ik er gewoon niets aan toe te voegen heb.

 61. Ik lees je logjes met veel plezier. En ik reageer ook, al zit er niet een bepaalde regelmaat in. Maar je schrijft geweldig en ik geniet van je verhalen. Ik wens je fijne dagen op de berg.

  Liefs Frederique

 62. Ik lurk ook lekker mee, reageer heel af en toe op blogs. Ik heb zeker heel vaak de behoefte om een mening neer te zetten, zo’n type wat best wel veel meningen heeft en graag reageert. Dat ik dat niet doe is puur praktische aard. Lezen kan ik met mijn ogen, heel makkelijk 😉 Maar reageren moet je een toetsenbord hebben, intypen en al dat soort geneuzel. En dat is nu net een puntje, in verband met spierziekte werken handen/armen slecht mee en laat ik de reactie vaak toch maar achterwege. Want dan wordt blogs lezen/reageren topsport terwijl ik juist lees als ontspanning, dus lukker ik lekker verder. En lees je blog met plezier en alle reacties, want dat zijn er vaak nogal wat.

  1. Fijn dat je toch even reageert dan, ondanks dat het zo inspannend voor je is. Wordt enorm gewaardeerd :)))

 63. Lang lurker geweest, tot ik zelf met een blog begon en via andere blogs en het begrip “ontlurkdag” hier terechtkwam. Toch heb ik gisteren weer gelurkt, ’t was me een beetje ontgaan, sorry. Ik ben zeker niet één van je trouwste lezers… er zijn er zoveeeel en een mens heeft ook nog een leven te leiden. Ik kan wel leven met het labeltje semi-lurker.

 64. Gelukkig gaat het ontlurken tegenwoordig ontspannen en met een knipoog. Ik weet nog zo’n tien jaar geleden, toen er dames waren met een blog die op dringende toon verzochten de lurkers uit de kast te komen en zelfs een beetje boos werden wanneer mensen dit niet deden. Toen kon dat nog, haha. Ik voelde me dan altijd heel schuldig wanneer ik me niet bekend maakte en toch stilletjes mee bleef lezen. Nu reageer ik maar op een paar blogs. En bij andere blogs blijf ik netjes in de kast. Zonder schaamte 🙂 Jij schrijft altijd zo gemakkelijk en uitnodigend dat ik me vaak geroepen voel te reageren. Geen idee wat je geheim is 🙂

 65. Ik ben ook een lurker, maar geniet geregeld van van je geweldige berichtjes. Ik lees ze een keer in de zoveel tijd.

 66. Weliswaar een dag te laat maar ik ben een lurker hoor! Die ook af en toe reageert. Ik hou ze niet allemaal bij en soms lees ik dus even terug maar ik geniet altijd van jouw blogs! Geniet lekker nog op vakantie!

 67. Dag Klief, ook ik reageer heel zelden maar lees je wel 🙂 Bedankt voor het kijkje in jullie leven ik hoop dat er nog vele blogjes volgen

 68. Zo, je hebt ff flink wat mensen aan het werk/posten gezet. En jij maar lekker aan het luieren op je berg, wat een tegenstelling. 😉

 69. Ik weet niet eens meer of ik wel eens gereageerd heb, maar groetjes vanaf een Franse berg!

 70. Tja, ik heb soms gewoon geen tijd om te reageren. Of ik doe aan binch-lezen, alle blogs die ik volg in één keer, en dan kan het reageren er al eens bij inschieten. Of hebben anderen alles al gezegd, en vind ik mijn bijdrage overbodig. Of denk ik ‘Goh, die heeft al zoveel reacties, hier hoeft niet perse nog eentje bij.’ Of ik lees de blog berichten op bloglovin en neem de moeite niet om door te klikken naar de effectieve blog. Allemaal excuses, ik weet het…

 71. Ha die Klief!
  Ook ik ben zo’n commentaarloze lezer, al een paar jaar.
  Heb geen Facebook en andere social media zijn ook niet aan mij besteed… Maar blogjes lezen doe ik graag, met name die van jou. Ik weet niet eens meer hoe ik ooit op je blog terecht kwam, toevallig denk ik. Maar sindsdien kijk ik een paar keer per week of je weer een stukkie geplaatst hebt.
  Je schrijft leuk en herkenbaar, een tien met een gniffel.

  Ga zo door!
  Groetjes van een meekoekeloerder.

 72. Oei, weer te laat om te ontlurken!!
  Dat komt omdat ik niet dagelijks lurk 😉

  Dus bij deze…ik lees regelmatig je blog, en geniet van jou reilen & zeilen !!
  Groetjes

 73. Damn, ik heb ‘m gemist dit jaar, maar ik lees dus nog steeds trouw mee! Geniet van de vakantie! Liefs van uit Antwerpen!

 74. Dé ontlurk-dag gemist, maar bij deze ook dit jaar een hartelijke groet!

 75. Mag ik blijven meelezen als ik ‘ontlurk’? Hope so! Geniet van je stukjes, maar ben niet zo van het reageren.

 76. OK. Ik kom net kijken maar zal proberen af en toe eens te reageren. Ik zit in categorie 2 denk ik, maar op mijn blog heb ik het zelfde, hoewel ik nog geen massa’s lezers heb. Dus bij deze ben ik ontlurkt.

  Groet,
  Conny
  Papillon60.blogspot.nl

 77. Haha wat een leuke blog! Ontlurkdag Ik las eerst even ontkurkdag en dacht je gaat de champagne open trekken;) ik reageer denk ik normaal gesproken best wel op blogs waarvan het onderwerp je ligt of aanspreekt Of waar je makkelijker op kunt reageren. Soms geef ik een duimpje en soms reageer je wat later. ik maak ook meestal even een rondje van onze lezers . je schrijft leuk daar hou ik wel van. Ik zou zeggen lang leven de Ontlurkdag. ! ik had eerlijk gezegt nog nooit van het woord gehoord maar vind het grappig klinken.

 78. Ik probeer zo vaak mogelijk te reageren. Maar ik lurk ook wel eens. Voor hen die bij mij lurken, maar die wel boeiend schrijven, ben ik ook lurkeriger dan bij anderen. Dan maar lui op het sterretje klikken.
  Enfin, ik hoop dat mijn lurken en reageren een beetje in evenwicht zijn. Een beetje 😁

 79. Nou je hebt in ieder geval veel reacties hier 🙂 niet zoveel lurkers op dit blog, zelfs ik reageer. Hahahaha, veel plezier zaterdag, maar ik ga lekker naar het strand, ik moet er niet aan denken dat op beide websites die ik ehb al mijn bezoekers reageren, dan moet ik ook nog terug reageren……dat is me een bende werk!! Van mij mogen ze lurken als de stats maar aantonen dat het er veel zijn, heel veel, en dat het groeit……..dan ben ik blij.

Reacties zijn gesloten.