Klaagmuur.

Ik las bij Samajatalk een leuk idee. Een heel blog over klagen. Hoera!

Komt ie:

Waar kan jij je gigantisch aan ergeren? Geluid met stip op nummer één. Er zijn weinig dingen die zó het bloed onder mijn nagels kunnen halen als bepaalde geluiden. Het snurken van Vlam. Muziek die te hard staat. Iemand met een snerpende stem. Gillende/krijsende mensen. Het schrapen van een lepel op de bodem van een pan. Het geluid van frezen in een muur. Luide ringtones. Telefoons die het piepje van hun App aan hebben staan, dat je dan elke zoveel seconden dat kutvogeltje hoort tjilpen. AARRGGH!

Wat vind jij irritant in het verkeer? Ik fiets alleen hè? Collega fietsers die hun handen niet uitsteken, zó gevaarlijk. Mensen die zonder licht fietsen. En bejaarden in scootmobiels die echt negen van de tien keer wat mij betreft niet in de buurt van zo’n ding zouden moeten mogen komen. (Ik ben al twee keer aangereden door een niet zo handige bejaarde.)

Welk eten vind je echt goor en krijg je niet door je keel? Het gaat bij mij niet zozeer om de smaak, want ik eet alles wel. Bij mij is het mondgevoel belangrijk. Alles dat terugveert als je er op kauwt, staat op de lijst met verboden zaken. Coquilles, verkeerd gebakken inktvis en zeewolf. Dingen die té zacht zijn zoals zo’n snot gekookt eitje. Ik weiger ook insecten te eten en “bijzonder” vlees zoals kangoeroe en krokodil enzo. Houd op met die gekkigheid. Oh: en omdat ik ze zo mooi vind, eet ik ook geen paarden, roggen, marlijnen en haaien.

Waar wil je op dit moment over zeuren? Ik ben gek op zeuren. Waar moet ik beginnen?

Welke artiest kun jij echt niet uitstaan? Omhooggevallen figuren als Kanye West. Ik háát grote ego’s. Als ik iemand betrap op divagedrag, dan kan ie wat mij betreft niets goeds meer doen.

Wat vind je de rottigste klusjes in huis? Het leegruimen van de vaatwasser. Vooral ook omdat het lijkt alsof ik de enige ben die het doet. Ik zou het tof vinden als mijn huisgenoten het eens wat vaker uit zichzelf zouden doen. (Hint. Ik hoop dat ze dit lezen ;))

Waar stoor jij je zodanig aan op een blog, dat je hem direct weer weg klikt? Taalfouten. Kijk; een enkele verkeerde bezuinigd in plaats van bezuinigt, dat overleef ik wel. Maar als iemand er echt geen kaas van heeft gegeten, dan merk ik aan mezelf dat ik steeds minder vaak kom. Schrijven in een andere persoonsvorm dan jezelf vind ik ook tenenkrommend. Klivia houdt daar niet van. Of mensen die teveel uitschieten met de ……………….. Een keertje is prima. Maar houd je in met die punten. Punt.

Welk tv-programma vind je echt verschrikkelijk? Alles waar een bal in voorkomt. En mensen die praten over die ballen. En die voor- en nabeschouwen. En als het geluid dan óók nog eens te hard staat?

Van welk make-up product heb je een hekel? Foundation. Vooral bij vrouwen die het ook nog eens niet kunnen aanbrengen. Waarbij het lijkt alsof ze zich voorover in een pot hebben laten vallen. Daar waar de kleur ineens ophoudt ter hoogte van de kaak. En als het zo in puistjes gesmeerd is. Nee, het camoufleert niet dames. Je maakt het juist erger zo! En wat ik ook af-schu-we-lijk vind, zijn die wenkbrauwen die je tegenwoordig ziet. Die veel te donkere, erop getekende dingen. Horror!

Wil je verder nog ergens even lekker over zeiken? Nee hoor, dit was alles. Dank u 🙂

40 thoughts on “Klaagmuur.

 1. Wat een geruststelling dat verschillende ergernissen zowel bij vrouw als man voorkomen.
  vooral geluiden. verkeer en voedsel spreken me wel aan. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 2. Aah, deze is leuk! Ik neem ‘m over, met jouw goedkeuren. En tjah, die foundation.. ik gebruik het wel, maar doe eeuwen met een tubetje, maakt dat het iets minder erg? 😉 Geluid staat hier ook op 1. En dat is niet altijd gemakkelijk als je in een studentencomplex woont ;P

 3. Ha ha wat een herkenning
  Herrie, herrie en nog eens herrie
  Lijkt wel of het leven uit niks anders bestaat.
  Heerlijk zo’n zeikblog.
  ik hou er wel van.
  Rustige 2e pinksterdag x

 4. Oh die wenkbrauwen van tegenwoordig hè, wie heeft dat verzonnen?!? Echt afschuwelijk. Sommige dames gaan met hun overdreven make-up steeds meer op Bassie lijken.

 5. Ik ben een ongelooflijke muts qua geluid. We hebben heel lang in gehorige huizen gewoond en ik raakte zo in de stress van het geluid van de buren. Radio, tv, trappen, deuren, bioscoopinstallatie aan de ongeisoleerde binnenmuur, hard praten.
  We hebben er lang voor gespaard en wonen nu in een vrijstaande woning. Heerlijk 🙂 De buren zitten op anderhalve meter afstand, maar je hebt die binnengeluiden niet meer. Het scheelt bij mij ook of ik een geluid nuttig vind. Gras maaien ok, idioot hard praten, nee.
  Ik ben verder heel pietluttig met het geluid van de tv. Iets te hard, of iets te zacht en ik irriteer me mateloos. Ik heb dan ook altijd de afstandbediening 🙂
  Zeuren is fijn, als het maar niet te lang duurt, daarna weer iets leuks 🙂

 6. Weet je wat ik mij afvroeg Klief? Hoe heb jij al die tijd in de horeca kunnen werken? Of zijn de geluidsirritaties daardoor ontstaan?
  ( heerlijke herkenbare post weer)

  1. Dat ging prima hoor! Ik werkte sowieso niet in de kroeg ofzo maar chique restaurants. Daar is het geluid altijd beschaafder.

   1. Ah oké. Ik had het idee van rokerige kroegen/ achter de bar in discotheken enzo. Ik zou daar dus gillend gek van worden.

 7. Oeh..zeer aantrekkelijk. Maar we mogen toch niet klagen?
  – da’s dus iets waar ik me dood aan kan ergeren, van die mensen die werkelijk alles in het positieve trekken. Sommige dingen zijn gewoon kut. –
  En het voortdurende gekwek, gekwaak, geschreeuw en gebabbel van jongste in de overdrive is iets waar ik gillend gek van kan worden (Ehm, word).
  Irritant in het verkeer: mensen die niet stoppen voor zebrapaden, ook als je kind er al op staat.
  Ik hou niet van mosselen: die veren terug tussen je tanden. Brr.
  Ik haat de was. Meest zinloze bezigheid ooit.

  Zo heb ik nog wel een lijstje, maar dan krijg je een blog onder een blog 😉

  Hè, lekker!

  1. Ik heb ook zo’n schurfthekel aan dat positieve gelul. Tel je zegeningen. Bla bla. Lekker zeiken werkt ontladend en mag van mij 🙂

 8. Overmatig geluid… daar kan ik ook niet tegen. De vaatwas, die maak ik wel eens leeg, daar heb ik geen last mee. Dat voor en nabeschouwen, dat kan ik ook niet hebben, maar die bal, laat die maar door mijn scherm rollen. Puntjes… tja, dat vind ik dan wel weer leuk. Ik vroeg me al af waarom je mijn blog aan het mijden was… maar dat zal aan mijn taalgebruik en de puntjes liggen 🙂

 9. F1 kan dus wel. 😉
  Van die wenkbrauwen. Ik snap dat echt niet. Zo lelijk. Bij verkeer ook nog auto’s die heel hard op en rotonde af komen en op het laatste moment stoppen. En dan zo’n handgebaar van schiet eens op. Verder kan ik me in veel vinden bij je. Hier geen vaatwasser maar ik die bijna altijd de afwas.

  Love as always
  Di Mario

 10. De puntjes, genoteerd 🙂 :-). En ja, geluid is ook niet aan mij besteed maar nog minder is verlichting, vooral de verlichting in warenhuisen en Decathlon, ik word er superambetant van.

 11. Hmmm de puntjes….gebruik ik ook best regelmatig in mn posts. Zal er aan denken als ik een nieuw verhaal plaats.
  En taalvauten find ik ook zoo verschriklijk (gijntje😂)
  Waar ik me mateloos aan irriteer is als ze t hebben over ‘ me dit of me dat’
  Maar leuk die klaagmuur, moet kunnen en soms ff nodig om stoom af te blazen en weer verder. Fijne week Klief
  Lieve groet Brigitte

 12. Lies heeft zich kapot gelachen………. oke vlauw. Ik stop nu echt. En ga dit idee zeker onthouden.

 13. Waar ik me aan erger? Aan een taalfout die ik in de reacties hierboven een paar keer ben tegengekomen. Het is niet ‘ik irriteer me aan iets’ maar ‘iets irriteert me’ of ‘ik erger me aan iets’. En zo is er nog een vergelijkbare fout die steeds vaker gemaakt wordt: ‘ik besef dat ik een fout maak’ of ‘ik realiseer me dat ik een fout maak’ in plaats van ‘ik besef me dat ik een fout maak’.

  Ik erger me overigens aan nog veel meer mensen en dingen. Misschien ga ik er binnenkort óók wel een blogje aan wijden! 😀

 14. Ik kijk al uit naar de andere bloges die een klaagmuurtje creeren.

  Geluid is bij mij ook een grote ergernis. En het fornuis schoonmaken vind ik een ramp, alleen daarvoor zou ik een huishoudelijke hulp willen.

 15. Over het algemeen sta ik vrij positief in het leven, maar deze klaagmuur verschaft helderheid. Dat positieve lukt alleen als ik zo af en toe goed benoem waar ik me aan erger. Om de vijf minuten reclame tijdens televisie programma’s, inmiddels nemen wij bijna alles op zodat de reclame acuut doorgespoeld kan worden; dames met een te korte rok, zodat je echt hun slipje ziet; heren met een bouwvakkers decolletee; in een restaurant een drie dagen geleden gesneden salade die men tot leven probeert te wekken met drabbige dressing uit een flesje; fietsers zonder licht op in het donker; automobilisten die met 100 voorbij scheuren waar je 60, 50 of 30 km mag. Oh ja, dit lucht op!
  Beste Klief, schrijf gerust nog eens klaagblog.

 16. Taalfouten vind ik ook altijd storend. Niet dat ik zelf nooit fouten maak.
  Vooral het ‘me’ boek of ‘me’ vakantie. Grrrr.

 17. Hahahahaha heerlijk! En zo herkenbaar! Ik had vandaag echt een vreselijke dag. Met dat Colombiaanse contract. Echt NIETS kan hier makkelijk gaan. Ik loop al de hele dag te klagen. Terecht vind ik ook hahaha. Ik zou bijna uit protest volgende week op vakantie gaan. Mee naar de VS met Jimmy. Maarja dat durf ik dan toch weer niet. Beter dan toch veilig klagen hahaha

 18. Aangezien je de klaagmuur nog open hebt staan…
  Vanochtend naar de tandarts geweest. Last van een kroon. Die moet eruit en aangezien ik al heel veel kiezen en kronen kwijt ben (kronen en wortelkanaalbehandelingen werken niet goed bij mij en mijn gebit werkt vullingen eruit) zit ik in een traject voor een deelprothese voor mijn onderkaak. Implantaten durf ik niet aan want ik verdraag niks aan mijn lijf. Ook geen titanium.
  Ben deels opgelucht en deels in een dip 😦

  Vorige week schreef ik over mijn experiment van azijnoplossing bij een schimmelinfectie. Het heeft gewerkt! Da’s dus heel fijn en daar ben ik wel heel blij mee 🙂

 19. Ik voel de ergernis van het GELUID door je blog heen ;)Overmatig geluid kan inderdaad zo irritant zijn vooral als je er gevoelig voor bent. Ik moest even lachen bij die Foundation ik zie wel eens van die jonge meiden waar je de bruine poeder bijna van af kan blazen. Zo erg en zo lelijk. Leuke Tag ! lekker irritant 😉 Soms is lekker even klagen zo fijn.

Reacties zijn gesloten.