Cadeautje!

En toen was het eind mei.

Vakantiegeldtijd!

Jieha!

Ik word altijd zo blij van mijn loonstrook in mei. Ik zou er best aan kunnen wennen om elke maand dat bedrag bijgeschreven te zien worden op mijn rekening.

Maar zó staat het op je rekening. En zó is het alweer -poef- foetsie.

Elk jaar is er wel een gat dat gedempt moet worden. Een dikke vette rekening van de zorgverzekeraar, achterstand op mijn creditcard, een stofzuiger die op het punt staat het te begeven… Alsof “ze” het ruiken, dat er geld is. De rotzakken. U kent het verschijnsel vast wel.

Máár alvorens ik mijn zuur verdiende vakantiegeld allemaal doorsluis naar de verplichte nummers, mag ik altijd voor mezelf één luxe dingetje kopen. Dat doe ik al jaren zo. Ik heb me tenslotte niet voor niets het hele jaar te pletter gewerkt. En dus trakteer ik mezelf. Rijkelijk.

Op een mooi paar schoenen, een lekker geurtje, een crème. Echt een verwendingetje.

Ik zat dit jaar in dubio. Schoenen heb ik inmiddels in alle kleuren van de regenboog (maal twee, *kucht*). Ik heb dankzij verjaardagen en Moederdagen een hele rits aan geurtjes staan en hoe ouder ik word, hoe minder ik er “nodig” lijk te hebben. En in de vakantie heeft Vlam ook nog eens mijn Clinique aangevuld. Kortom: ik had een heus luxeprobleem.

Maar toen viel mijn oog op een tas. Deze beauty.

Voor mijn verjaardag had ik bij TasvanTess al eens naar volle tevredenheid een prachtige Stella McCartney look-a-like gekocht waar ik elke dag weer nog steeds hartstikke blij mee ben. Ik zie amper verschil met de echte. Die ik zag toen we een weekend in Straatsburg waren en was meteen in love. Alleen kostte die van mijn nipt negentig euro. En de echte iets van drieëntwintighonderd. En is die van mij van prachtig zachte suède. En is die van Stella van plastic. Want Stella is veganist.

Ik niet.

Ik houd van mooie lederen tassen.

En dus keerde ik terug op de website van Tas van Tess. Het was moeilijk kiezen tussen al die prachtige exemplaren die erop staan. Al die gave kleuren.

Een mens wordt er hebberig van.

Ik koos voor een mooie knalroze shopper. Gaaf voor de zomer. Matcht perfect bij mijn panterhakken en mijn fuchsia sleehakken en mijn vestje met zebraprint. Deze tas heeft een minitasje dat vastzit aan die tashanger. Handig! En er kan lekker veel in. Want zoals bekend heb ik ál mijn drieëntwintig lippenstiften elke dag nodig.

Gisteren kwam mijn pakje binnen. Netjes verpakt, met een mooie stofzak én ik kreeg net als bij mijn vorige bestelling, er een kadootje bij.

Ik ben een heel blij mens weer. Hij is van een mooie kwaliteit, de kleur knalt en hij is lekker zomers.

Kom maar door dus met die zomer. Ik ben er meer dan klaar voor 🙂 Aan de tas zal het niet liggen.

20160519_184932

 

45 thoughts on “Cadeautje!

 1. Mooi! En je hebt overschot van gelijk om jezelf eerst te verwennen. Wij sluizen altijd direct door zonder verwennerij… Misschien moeten we daar eens iets aan doen…

 2. Oooo hij is leuk!!! Groot gelijk dat je jezelf zo verwend. Ik heb ook vakantiegeld ontvangen gisteren, ga nog even bedenken wat ik daar voor een bijzonders mee wil doen of van wil kopen.

 3. Ik heb ons vakantiegeld direct doorgestort naar de spaarrekening voor het huis. Al heb ik toch ook wat kledij geshopt bij Zalando. Te streng zijn is immers ook niet goed ;-).

 4. Moooooooi, ik heb al even geneusd en ook direct al iets moois gezien, hoewel die van mij geen roze wordt 🙂 ben meer van ’t zwarte of heel misschien rood

 5. altijd het best loonstrookje van het hele jaar inderdaad. Ik heb alles al weer netjes op de spaarrekening gezet, straks lekker op vakantie en dan gaat het vast weer op!

 6. Oh geweldig!! Ik wil hem ook 😀😀
  Zou zooooo graag de tas willen die je kan krijgen als je een abonnement neemt op de Linda, maar om de een of de andere reden kan en mag dat niet als je in België woont, discriminatie toch??
  Fijn weekend!

  1. Nee hoor, geen zorgen. Maar je moet wél een winter en een zomertas hebben, vind ik. En een bruine én een zwarte. Minstens 😉

 7. Gaaf! !!! Superleuk! Ik hou er zo van. ( emoji met hartjesogen) ik ga mezelf ook belonen dit jaar. Je hebt gelijk want anders gaat het weer op aan niks tastbaars.

 8. Goed zo, jezelf verwennen is een must, ik doe dat ook en heb ook alvast een geweldige leren tas van Lennods gescoord. De rest gaat naar m’n spaarrekening want ik betaal er m’n vakantie van en de rest is voor achter de hand. Ik heb gelukkig geen gaten die ik moet dichten, mazzel dus.
  Jouw tas is super! Handig trouwens ook een man die de overige must-have zaakjes al heeft gekocht 😊

  1. Ik had dus proefjes van eea meegenomen naar Spanje, dacht dat dat handig was. Na 2 dagen zág mijn kop eruit! DROOG! Ik moest per se van hem naar de winkel voor Clinique. Hij wilde niet meer naast me lopen zo ;)))

 9. Ik kreeg voor moederdag van de dochters een (zéér zuinige, volgens het verwijt van de jongste aan de oudste die hem kocht) cadeaubon van Veritas (winkel van naaifournituren en accessoires) Uiteindelijk kocht ik daar een tas die aan halve prijs was en had ik nog 2 cent over van mijn bon. Goed geregeld dus door mij en door de zuinige dochter 🙂
  Btw, ik ging voor zeer neutraal zwart. Mij krijg je niet de straat op met zo een fel kleurtje.

 10. Lekker aan toegeven Klief, aan tassen en schoenen en de rest.
  Het is heel gek maar ik geef er nu niet meer zo veel om, vroeger wel en heb er ontzettend van genoten.
  Ik leef nu naar volle tevredenheid op mijn landgoed in Duitsland tussen mijn dieren en alleen als ik naar de Nederlandse Randstad reis (of naar een trendy Deutsche stad) hijs ik mij in wat fatsoenlijks met bijpassende accessoires. Ook wel weer eens leuk maar mijn bloemetjesjurk met rubber laarzen eronder tussen de kippen voelt ook wel fijn 🙂
  Maar ik zit dan ook in een andere levensfase als jij.
  BTW, de tas is prachtig!

  1. Ik ben ook steeds minder koperig hoor, ik herken het wat je schrijft. Maar een mooie tas voor de zomer vond ik wel gaaf. Zwart is niet zo dan vind ik. Als ik zo zou leven als jij, zou ik ook de moeite niet nemen… Groot gelijk jij!

 11. Hier heb ik mijzelf verwend op nieuwe iphone, toegegeven de oude was echt wel aan vervanging toe. En de rest gaat inderdaad naar de mooie rekeningen die nog betaald moeten worden :(..
  En ooh wat een mooie tas!!

 12. Leuke blog weer. En je krijgt ECHT GEEN spijt van die tas. Ik heb een jaar of 5 geleden een oranje gekocht. Past overal bij en draag hem met veel plezier. Oh, en dit jaar kom ik weer in Venetië in dezelfde winkel. Raad eens wat ik koop……

 13. Wat toof!! Heerlijk zo een cadeautje voor jezelf! Ik krijg helaas geen vakantiegeld hier, maar in NL spaarde ik alles op ging er later van op reis.

 14. Wat een leuk idee, ieder jaar zo’n cadeautje voor jezelf kopen. Waarom doe ik dat niet ? Ha ha !

 15. Oh wat hou ik van die kleur. Ik heb er een in de vorm het model clutch met schouderband van mijn favoriete merk Gerry Weber, van de kringloop voor 4 euro.

 16. Dat is wel zo dat je opeen zeker moment zowat alles hebt, maar de tas is wel een verwennerij voor je. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 17. Groot gelijk, een vrouw moet wat te kiezen hebben als het om tassen, schoenen en lippenstiften gaat. Hier kwam gisteren ook een leuke zomertas binnen alleen in een iets beschaafdere kleur: lichtblauw.

 18. Je kunt ook gewoon met een grote pijl boven je hoofd lopen.. wat een opzichtelijk ding. Ik ben wel blij dat Dinnetje er niet mee zou gaan lopen.

  Love As Always
  di Mario

 19. Mooi! Lekker fel kleurtje!

  Vakantiegeld moet ik mezelf geven, daar wordt hier (en in veel landen) niet aan gedaan. Helaas.

 20. Het is echt een die-moet-ik-hebben-tas!
  Twee dingen zijn uitermate belangrijk in het leven:
  1) een man die je verwent
  2) jezelf verwennen
  (en 3: lieve post krijgen ♥)

 21. Leuk idee om bij het krijgen van het vakantiegeld iets voor jezelf te kopen 🙂 Ik heb alleen geen idee wat ik voor mezelf zou willen. Nog een kookboek (tegenwoordig kook ik veel uit kookboeken en ik houd me nog aan het recept ook 😉 )
  Hier gaat het geld deels naar de spaarrekening om de buffer weer op peil te krijgen. We hebben een paar grote uitgaven gedaan, de belastingdienst krijgt nog 500 euro van ons en de rest wordt gebruikt als extra aflossing voor de hypotheek.

 22. Ik heb dezelfde, vuurrood!. Mooie site, heb al een zandkleurige shopper, de rode, de zwarte Chanel lookalike en een zwarte Michael Kors lookalike (die met de 3 tasjes aan elkaar)……
  Die MK tas heb ik gekocht om mee te nemen naar Berlijn. Je kunt hem crossbody dragen en alles zit fijn weggestopt achter een rits terwijl je wel veel kunt meenemen. Manlief mag met de shopper sjouwen met daarin een plu’tje, vestje, camera etc…..

 23. Wat een beauty! Groot gelijk hoor om jezelf eerst te verwennen als het vakantiegeld binnen komt! Dat doe ik ook altijd, net als met mijn bonus in december. Eerst ik en dan naar de spaarrekening. Werkt prima en motiverend!

 24. Bekend verhaal. Ook hier gaat het vakantiegeld naar een autoreparatie (1300 euro) en vervolgens naar allerlei klussen in huis. Wij gaan dan ook niet op vakantie dit jaar. Dat is verder niet erg, we hebben andere doelen en het gaat nou eenmaal niet dit jaar. Toch mooi, dat extra geld elk jaar, ik zie het wel echt als een kadootje.

 25. Kwijlendekwijlerdekwijl. Wat een pracht van een tas. Ik ga meteen eens snuisteren op de site van die heerlijke tassen 😉

Reacties zijn gesloten.