Tasinhoud.

20160520_091255

Zo met het in gebruik nemen van mijn nieuwe tas, keerde ik mijn oude tas ondersteboven op tafel.

Wat sleep ik zoal mee in die bijkans hutkoffer van mij?

Ik vond het nog wel meevallen eigenlijk toen ik het zo zag liggen. Het gevoelsgewicht is velen malen hoger dan wat er daadwerkelijk in zat.

Zes lippenstiften telde ik. Eén roze exemplaar en vijf rode. Tsja: het zal maar nodig zijn toch?

Een portemonnee. Superfijn exemplaar van By Lou Lou. Alles past erin. Pasjes, geld, en aan de voorkant zit een vakje waar precies mijn Samsung in past. Alsof ie er voor gemaakt is.

Een kortingsbon van IciParis. De Zeeuw in mij is gek op kortingsbonnen. Deze maand ga ik ‘m even niet verzilveren wegens teveel kosten. Een kapotte koelkast, een zieke kat, een dure reparatie aan de auto, twee nieuwe achterbanden en een man die al een maand thuis zit. Hij is geldig tot ergens in juli, dus wie weet?

Een spiegeltje. Ik kan zonder ook wel mijn lippen stiften. Zelfs in een rijdende en hobbelige auto. Maar soms is het handig om de algehele boel even te checken.

Een pincet. Ik kan niet zonder. Ik heb op mijn linker wang twee moedervlekken waar -heel charmant- haren uitgroeien. Van die dikke. Op één vlek is er zelfs tegenwoordig, geheel in lijn met mijn verval, een witte haar tevoorschijn gekomen. Als ik er met mijn vingers over voel en maar dénk dat die haartjes weer de kop op steken, ruk ik ze eruit. Ik heet Klivia tenslotte, en geen Eucalypta.

Zakdoekjes. Ik wil nog wel eens huilen namelijk. Emotioneel instabiel als ik kan zijn. Never leave home without them.

Flosdraad en tandenstokers. Sowieso vind ik dat gebitten schoon moeten zijn. Ik heb er een hekel aan als ik bij andere mensen dingen zie zitten. Dat wil ik bij mezelf dus per se niet. Maar ook iets voelen zitten zitten, vind ik afschuwelijk. Dan blijf ik obsessief de hele tijd met mijn tong voelen en wiebelen. Tip: softpicks van GUM. De állerbeste stokers ooit.

Pepermuntjes. Geen idee waarom want ik eet die dingen nooit.

Oogdruppels. Vanwege de droge ogen en mijn contactlenzen. Vroeger had ik daar nooit last van. Zal wel een hormoongerelateerd dingetje zijn. Blegh…

Een powerbank. Die ik nooit nodig heb. Maar wel meesleep. Raar. Moet ik er maar meteen uithalen.

Een pen. Lijkt me logisch.

Ibuprofen. Voor mijn buikpijnen. Helaas veel last van op dit moment. Zullen de spanningen wel zijn 😦

Zonnebril. Ik heb een gevoelig typetje. Ik duik heel veel achter de glazen van mijn zonnenbril. Van dat geknijp met je ogen is doodvermoeiend.

Elastiekje. Reserveexemplaar. Zeul ik al jaren mee. Nog nooit in mijn haar gehad.

Een herbruikbaar boodschappentasje. Ik ben van het milieu. Zelfs al voor 1 januari, voor je overal moest betalen voor tasjes, liep ik al met mijn eigen exemplaar rond. Ik heb een hekel aan die mensen die zelfs als ze één lippenstiftje kopen, een tasje willen. Bizar.

Een kiss of life. Ik sleep ‘m al jaren mee maar heb ‘m nog nooit hoeven gebruiken, gelukkig. Ik wil best ooit, indien nodig, de held uithangen hoor. Maar om nou mijn mond op de mond van iemand te planten die overgegeven heeft? Of die bloed gekotst heeft? Neh. Dank je de koekoek. Zó heldhaftig ben ik nou ook weer niet.

En? Valt het mee dames?

23 thoughts on “Tasinhoud.

 1. Ik vind het reuze meevallen hoor, ik heb wel minder in mijn tas maar ik ben vast een uitzondering, ik nam het liefst alleen mijn pasje en wat geld mee en een opvouwbaar boodschappentasje. Ik vind tassen ondingen, hangen op je schouders, en om nu een tas zo over je hoofd te dragen gaat mij te ver😊

 2. Valt idd alles mee toch! Bij mij als extra nog een ouderwetse agenda en een notitieboekje wat deels als dagboek fungeert. Het pincet is ook bij mij prominent aanwezig want zodra ik een haar op mijn kin voel moet die eruit!

 3. Ja, dat valt mee hoor. Ik vind zelf regelmatig een lege wikkel (van een mueslireep o.i.d.) of leeg zakje Fisherman Friends terug. En in het slechtste geval een rotte appel of geplette zwarte banaan… Klinkt alsof ik de hele dag door eet, haha.

 4. Valt echt reuze mee! Lijkt redelijk op de inhoud van mijn tas, maar ik wissel regelmatig van tas, dus heb al m’n spullen in een soort etui, zodat ik m’n tas inhoud in 1x kan verwisselen.

 5. Ja hoor, ik vind het echt wel meevallen. Ik heb ook altijd flosdraad bij. Het gedacht dat er iets de hele dag tussen mijn tanden zou zitten en ik daar niets aan zou kunnen doen, makes me crazy!

 6. ’t Lijkt aardig op de inhoud van mijn tas, incl. opvouwbaar boodschappentasje, alleen sleep ik maar 3 lippenstiften mee (waarvan meestal 2 dezelfde ook nog).
  Ik las trouwens eerst dat Vlam nog een maand geldig was:-)
  Een kiss of life vind ik een goed idee! Ga ik ook aanschaffen.

 7. Zat er helemaal geen troep in je tas ? Dat vind ik heel netjes , bij mij komen er altijd muntstukjes , frommeltjes papier , en andere restanten uit als ik mijn tas om kieper.
  Goed idee om bon ICI in je tas te houden .
  Vaak blijven mijn bonnen ergens in een la liggen ..

 8. Dat valt echt reuzemee. Jij bent wel een stuk netter dan ik valt me op, ik heb aanvullend op jouw inhoud van de tas nogal wat parkeerbonnetjes, allerlei andere bonnetjes, papiertjes, boodschappenlijstjes en reminders.

 9. Ik vind het best meevallen, Klivia! Mijn tas heeft de grootte “laptop”. Ik zeul elke dag een toilettas mee die volgens mij al een pond weegt. Een doosje poeder van Cornsilk (gebruik ik al minstens 15 jaar). Een portemonnee met veel kleingeld (daar ben ik gek op). Mijn portefeuille met de nodige paperassen. Een grote haarborstel, met een kleine kom ik niet door mijn krullen heen. Een tasje voor boodschappen (net als jij). Haarklem, kauwgom, agenda, zakdoekjes, pen, kpn pas en een poepzakje van Bo. Ik schat, inclusief tas, zo’n 3 kg 😄Ik ga op zoek naar een kleine tas!!!

 10. Ik moest wel lachen, jij kan toch van niks toch een heel verhaal maken en grappig ook nog! Hmmm misschien tijd om mijn tas ook eens uit te mesten. Je mikt er in de loop van de tijd vanalles in omdat het nodig of handig zou zijn maar stiekum wordt die tas er alleen maar zwaarder van. Die droge ogen en contactlenzen heb ik ook en is iets van de laatste tijd…zal idd wel met de leeftijd te maken hebben helaas. En die zonnebril, tja zlfs als de zon niet schijnt en het gewoon vel licht is lopen de tranen over mijn wangen, kan er niet tegen. Valt reuze mee jouw tas!

 11. Haha leuk! En ja: het valt best mee 😛 Een collega hier zat eens in mijn hutkoffer te gluren en verbaasde zich erover wat ik allemaal meezeul hahaha.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s