Waardevol

20160531_191418

Gisteren ontving ik helemaal vanuit Duitsland een hele lieve kaart en een tube oogcrème. Van Luz, die blijkbaar fan van me is en me na al dat gejank om Misty weer een walloze oogopslag gunde. Hoe lief is dat?

Ik werd er helemaal blij van.

Bloggen maakt me sowieso blij.

Niet alleen kan ik er heerlijk mijn frustraties in kwijt, de chaos in mijn hoofd ordenen en keer op keer bevestigd zien dat ik écht niet gek ben, het levert me ook irl hele leuke contacten op.

Zo toog ik enige maanden geleden naar Den Bosch om daar te eten met Karin. Ik hoop dat ze snel opknapt, zodat we dat nog eens kunnen doen, het klikte erg goed. Ze voelde erg vertrouwd, alsof we elkaar al jaren kennen. Wat technisch gesproken natuurlijk ook zo is.

In Haarlem dronk ik wel eens een kop koffie (en at ik een enórm stuk worteltaart) met Sabine. Ze is in het echt net zo leuk als digitaal. Op naar een nieuwe ontmoeting, als ze weer kan huppelen en hekkenspringen. Ja toch?

Toen JC nog in NL woonde, ben ik bij haar in Alkmaar -op mijn verjaardag- thee gaan drinken. Klikte prima tussen ons!

Zaterdag ga ik weer gezellig lunchen met Evert. U weet wel, die man die jarenlang op zondag het vlees sneed en die ik al acht jaar ken inmiddels. We hebben het altijd erg gezellig samen. Er wordt met regelmaat wat gemaild en zo eens in de drie maanden proberen we elkaar live te zien.

Pas geleden deden mevrouw Williams als heuse toeristen een rondje Delft en genoten we van een zalige lunch. Dat was de tweede keer dat we elkaar ontmoetten. Supergezellig!

Inmiddels alweer ruim twee jaar leerde ik Vlaamse (inmiddels niet meer bloggende) Luc kennen, die een ‘ronde door Olland’ kwam doen en onze mooie stad kwam bezoeken. Met hem hadden we een hele toffe dag plus avond.

Bonne, die wel een blog heeft, maar die plek (ook/zelfs!) voor mij verborgen houdt maar gelukkig wél regelmatig snedig commentaar geeft op het mijne, kwam ooit eens zomaar spontaan over de vloer. Ze kocht twee paar schoenen van me via Marktplaats. Was leuk en kort maar krachtig.

Elsje, die ook niet meer blogt, heb ik inmiddels twee maal ontmoet. Op een zeer gezellig feestje bij haar in de tuin en tijdens een op alle fronten fijne lunch in Leiden. Date drie is in de planning!

Nanda, die naar mijn weten ook al geen blog meer heeft (en als het wél zo is, gaarne een PB’tje waar je uithangt ja!) combineerde ooit eens een bezoek aan haar ouders, met thee bij mij. Was erg leuk!

Ik hoop dat ze snel weer lekker is als kip, die lieve Mirjam, want het wordt PVD wel weer eens tijd voor een bak thee en serieus bijpraten.

De redactieleden van HVD heb ik, op Diana na, ook allemaal ontmoet. Zó tof. Ik ben allergisch voor dingen doen met meer dan één andere vrouw, maar dit was gewoon goed. Voelde goed. Ze zijn stuk voor stuk leuk en lief.

Via de mail, het contactformulier op dit blog en mijn FB pagina komen er regelmatig leuke en lieve berichtjes binnen van collega bloggers en lezers. Ten tijde van wat mindere periodes krijg ik vanuit het hele land digitale oppeppers in mijn inbox. Soms zelfs ook echte post. Tof!

Ik krijg door de niet-bloggende mensch regelmatig commentaar op mijn hobby. Variërend van ‘Waarom zou je in vredesnaam zoveel over jezelf op het net gooien?’ als ‘er gaat wel heel erg veel tijd inzitten hè? Vind je dat niet een beetje suf? Het zijn allemaal mensen die je niet eens kent. Het is toch wel erg oppervlakkig’.

Ze hebben géén enkel benul.

41 thoughts on “Waardevol

 1. Bloggers zijn toch wel een apart slag volk. Helemaal degene die echt al jaren op het internet zitten. Een buitenstaander begrijpt dat nou eenmaal minder.

  Love As always
  Di Mario

 2. Ik blog niet , maar ben door blogs te lezen wel eens bij Valhalla op bezoek geweest , dat was een leuke dag.
  Ben ook zo iemand die liever met één persoon tegelijkertijd optrekt. Het fijne ervan is dat je echt contact maakt.
  Inmiddels heb jij door je blogs in heel wat relaties geïnvesteerd.

 3. Wat ontzettend lief van de oogcreme zeg! En ik vond het erg gezellig om je te ontmoeten, gauw maar weer eens bijkletsen. Zo heb ik ook via bloggen hele leuke mensen leren kennen. Zo vielen er vorige week 2 vrijkaartjes in de bus voor Angry birds, gekregen van, mammalien! Zo lief!

 4. Ik blog niet, maar geniet van het bloggen van een aantal leuke bloggers, onder andere jouw blog. Voor mij is een rondje blogs lezen een beetje ontspannen van de stress kanten van mijn werk, naast lezen of met de hond wandelen. Het is gezonder dan roken en soms vervangt het zelfs een greep in de doos met anti-stress chocola. Dus ook voor mij heeft het bloggen van jou en andere leuke bloggers zeer positieve kanten.

 5. Ik heb nog niemand ontmoet, maar ik blog dan ook nog niet zo lang. En ik ben best wel een beetje voorzichtig, omdat ik toch wel anoniem wil blijven. Maar hey, in de toekomst sluit ik het zeker niet uit. Ik heb al zo’n warme reacties gekregen op mijn blog, dat ik wel zeker weet dat er in blogland gelijkgestemde zielen zitten.

 6. Zo wat een lief bericht op de vroege ochtend! Ik ben er helemaal blij van geworden. Natuurlijk kom ik een keertje naar de Randstad, ik verheug me er nu al op. Toevallig had ik het onlangs met een schoonzusje over onze ontmoeting en zij waarschuwde me voor enge personen op het internet. Heb maar meteen uitgelegd dat jij best meeviel :)))).

 7. En ik?
  Ik zeg maar even niks.
  Moet er na de vakantie maar van komen.
  We hebben er ellende om gehad.
  Vroeger (halve eeuw geleden) kreeg ik ook op mijn kop voor iets wat ik niet deed
  Nu dus weer.
  We gaan er voor Klief …

 8. Attent hoor. Ik mail wel met een aantal bloggers soms privé en heb er eentje ontmoet bij een tentoonstelling van haar werk. (Quilts). Soms krijg je ook praktische hulp maar

 9. Help mijn reactie was niet af….. maar de veel bloggers heb ik ook ontmoet bij hardloopwedstrijden (waarover ik dus ook blog) en er zijn zelfs bloglopen georganiseerd van mensen die elkaar dus digitaal kennen en samen een eind gaan lopen. Bij een ervan wordt ieder jaar een andere dresscode opgegeven om eljaar te kunnen herkennen.

  Groetjes,

  Dorothé

 10. Krijg jij ook van die kut reacties op je blog van niet bloggende medemensen. Man daar word ik zóó kwaad om. Laat me aub in vrede bloggen over whatever ik wil. En als ze het niet willen lezen, wel lees het dan niet…..Ik ben er dol op op bloggen

  1. Nee, eerlijk gezegd nog nooit gehad. En daar ben ik héél bij om ook! Ik heb wél de instellingen van mijn reacties zo ingesteld dat ie filtert op lelijke woorden, voor de zekerheid. Vandaar dat jouw reactie even goedgekeurd moest worden, haha!

   1. Hahahaha, neen ik krijg die reacties ook niet in mijn blog zelf….Ik drukte me verkeerd uit. Ik krijg reacties over mijn blog van niet bloggende mensen die me koste wat kost willen duidelijk maken dat ik fout bezig ben door een blog te schrijven. Terwijl ze zelf nooit een woord neer pennen of tikken….dus gelukkig ook nooit in de reacties op mijn blog.:-)

 11. Ik heb inmiddels ook al twee bloggers ontmoet. Eentje blogt niet meer en de andere heel zelden. Ze wonen niet zover van mij vandaan en af en toe geef ik dan kleding of zo.

 12. Bloggen is leuk. Niet alleen leuk om te schrijven (dat ook) maar ook om gelezen te worden en reacties te krijgen. En bij andere bloggers lezen. Ik ken dat gevoel, veel bloggers zijn toch een soort vriendjes geworden, na al die tijd (en dan heb ik het niet over de bloggers die alleen receptjes of reclameteksten plaatsen maar de wat persoonlijkere blogs 🙂

 13. Ha ik moest even bijlezen hoor, die oogcreme ziet er heerlijk uit . Schrijven/bloggen is hartstikke leuk, maar jah iedere gek zijn hobby :-).
  Oh help daar komt de schoonvader binnen gewaaid ik moet gaaaan doeii

 14. Het is een leuke vorm van communicatie tussen mensen, ook is de feedback wel een graadmeter over hoe je zelf denkt.

 15. Toen ik in maart 2015 opeens thuis kwam te zitten met de diagnose burn out ben ik in het blogland terechtgekomen.
  Voordien nooit de tijd voor gehad en er ging een wereld voor me open.
  Blogs over haken en punniken kunnen mij niet boeien maar wat heb ik een leuke bloggers ontdekt! En wat heeft het mij geholpen om er weer bovenop te komen. Het is van twee kanten therapeutisch, voor de blogger maar ook voor de volger.
  Ik heb wat zitten lachen en/of janken of nadenken achter mijn laptop.
  En bij wijze van klein bedankje stuur ik de mensen waar ik veel bij lees soms een aardigheidje of een kaart, omdat ik blij ben dat jullie er zij!

 16. Haha nee inderdaad: die hebben geen flauw idee wat het eigenlijk is en oplevert. Heb ik ook last van soms. Serieus last trouwens. Vind het echt niet leuk als iemand tegen mij gaat zeggen dat ik eens wat minder serieus daar mee bezig moet zijn. Mag ik aub mijn passie uitvoeren zoals ik het wil? Maar goed: wat heerlijk wat dit je allemaal heeft opgelevert zeg!! Dat soort ontmoetingen zijn zó leuk! Ik heb ook veel contact met andere bloggers én niet bloggers, maar meer via internet (wegens afstand). Wel heb ik er inmiddels een Nederlandse vriend in Bogotá bij die mij heeft gevonden via de blog. Dat is echt zo waardevol!

 17. Natuurlijk is bloggen waardevol. Zij die vinden van niet kunnen ofwel niet schrijven, of lezen misschien niet graag.
  Bij mij zijn daar ook al leuke ontmoetingen uit voortgekomen. Mensen met wie je virtueel een klik hebt blijken irl ook fijne mensen te zijn.

 18. Mensen vragen mij wel eens hoe ik toch kan meeleven met iemand die ik nog nooit in het echt heb ontmoet. Ik stel dan de wedervraag: ‘waarom moest jij laatst huilen toen dat karakter in die soap serie iets vreselijks overkwam?’

 19. Ik leef nog, hoor, maar ben veel te druk met fulltime werken en vriendlief in Zwolle. Het bloggen trekt nog wel maar ik weet niet meer hoe ik daar invulling aan kan geven. Heb laatst nog wat stukjes van mijn oude blog (ja, die bestaat nog maar staat op ‘privé’) aan collega’s laten lezen, die vonden het erg leuk. Dan krijg ik wel weer de kriebels maar terugdenkend aan hoeveel tijd (vooral het lezen bij anderen) mij destijds kostte, haak ik toch weer af…
  Maybe, someday…

  Liefs, Nanda

  PS: Ben wel gaan schrijven voor het PersoneelsMagazine van de gemeente Emmen. Kan ik toch mijn liefde voor schrijven érgens kwijt 🙂

 20. Ik kan me een kersttoespraak van Bea herinneren waarin ze opriep om minder tijd digitaal door te brengen maar tijd in mensen te steken. Kon ik me toentertijd al niets bij voorstellen.
  Ja leuk, elkaar weer zien!
  Dikke pakkerd.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s