Cadeautje!

Wie schrijft, die blijft.

Kijk, dat ik nou zo exhibitionistisch ben dat ik één en ander deel met de hele goegemeente, dat is mijn eigen keuze.

Ik snap dat er heel veel mensen zijn die daar niets mee hebben. Maar opschrijven wat je doet en denkt en meemaakt, kan hartstikke leuk zijn. Ik lees regelmatig terug op dit blog en dan ben ik soms in shock over de heftigheid van bepaalde emoties. Of zit ik mijmerend terug in het verleden. Of ik moet -heel triest- gniffelen om mijn eigen grappen.

Ik weet niet of er nog veel mensen zijn die een dagboek bijhouden, maar ik heb het idee dat die een beetje uitstervend zijn, klopt dat?

Ik heb zelf thuis een heel leuk alternatief in de vorm van een boekje. “Elke dag een vraag” heet het. Ik kreeg het cadeau van een vriendin. Leuk!

Zo werkt het boek: je beantwoordt vijf jaar lang op dezelfde datum dezelfde vraag. Het boek stelt je 365 vragen, één voor elke dag. (Vragen als: waar kun jij je heel boos over maken? Wat doet je pijn? Heb je vandaag iets gedaan waar je trots op bent?) Op elke pagina staan tien regels om de vraag te beantwoorden, twee regels voor elk jaar. Je kunt dus ook nog zien hoe je zelf in die vijf jaar verandert en wat je allemaal meemaakt en denkt. Erg grappig.

En ik gun u, als trouwe lezer, óók zo’n leuk boekje.

Er zitten geen restricties aan deze weggeefactie van mij. U hoeft me niet te liken op Facebook (alhoewel ik dat wél enorm waardeer) en u hoeft ook niks te delen. Gewoon hier even reageren. Of op FB.

Ik heb maar één maar: ik verloot dit gave boekje onder de mensen die ik “ken”. Onder hen die de moeite nemen te reageren. Dat hoeft niet elke dag, zo eens per jaar ontlurken telt ook mee. Ook reageren op Facebook telt mee. Maar mensen die ik nooit hoor of zie, sorry, maar worden uitgesloten van deelname. Noem me discriminerend 😉

U kunt uiterlijk reageren tot aanstaande zondagmiddag vier uur.

Daarna gooi ik uw namen allemaal in een hoge hoed en trek ik een winnaar(es).

20160602_191438

20160602_192124

52 thoughts on “Cadeautje!

 1. Aha ik ben de eerste reageerder deze dag en gelukkig laat ik regelmatig een reactie achter, hoop voldoende in uwe ogen (-:
  Het ;ijkt me een leuk boekje.

 2. Kleifje , ik doe graag mee aan deze verloting. Je kent me niet , maar wij genieten hier van jouw schrijfsels , man laat ze zich graag voorlezen.

 3. Ik hou nog steeds een dagboek bij, maar dan op de laptop. Ik heb wel nog mijn oude boekjes van vroeger, man, wat er daar allemaal instaat… Het boekje dat jij weggeeft lijkt me een leuk alternatief. Ik stel me dan ook graag kandidaat :-).

 4. Leuk hoor. Ik heb ook zo’n boekje en ik vul het niet altijd even trouw in. Ik hoef dan ook niet mee te dingen, ben reeds voorzien.

 5. Leuk! Ik heb er wel eens mee in mijn handen gestaan en kocht hem dan niet omdat ik het mezelf niet zomaar gunde. Mag ik meeloten?

 6. Wat leuk! Ik heb er al een keer mee in m’n handen gestaan, Maar ben soms ook bang om m’n gevoel van nu op te schrijven. Toch lijkt het me ook goed om straks terug te kunnen kijken en te kunnen zien dat het leven mooier kan worden door de Liefde. Dus, alstublieft dankuwel?

 7. Leuk idee Klief! Maar ik ben een trouwe dagboekschrijver, twee regels is veel te weinig voor mijn breedsprakerigheid, en ik kan niet tegen alles wat voorgeprogrammeerd is, de vragen, dus thanks but no thanks.

  1. Hahaha, okidoki! Het is ook erg lastig, twee zinnen. Ben ik met je eens 😉 Ik kan zo een blogje van 500 woorden typen, en dan gaat het over niks 😉

 8. Dat moet toch te doen zijn, iedere dag twee regels vullen met een antwoord! Wat een ontzettend geniaal idee, zo’n boekje. Ik waag graag een kansje!

 9. Wat een leuk boekje! Ik reageer nog niet zo lang op je blog en heb er zelf geen. Ik gun het boekje dan ook iemand die je beter kent. Hij gaat wel op m’n decemberlijstje, misschien kom ik het dan wel tegen in de zak van sinterklaas of onder de kerstboom.

 10. Ik hou als sinds mijn 12e een dagboek bij en doe dat nog steeds! Voor de meer intiemere of relationele zaken die ik toch maar liever niet blog. Of als ik heel pissed ben.
  Maar ik denk inderdaad dat het een uitstervend ras is 🙂

 11. Eigenlijk is een blog schrijven toch ook een soort dagboek? Ik geniet enorm van jou verhalen en belevenissen. Ik zou willen dat ik ook zo’n gave had, helaas!

 12. Oh ja, ik doe heel graag mee. Al bijna vijf jaar heb ik ook zo’n dergelijk boekje, het heet gewoon “One line a day” en je schrijft dus simpelweg op wat je die dag hebt beleefd, gedacht,… Dit doe ik héél trouw elke avond. Maar nu is het bijna op en heb ik een nieuwe nodig. Vandaar. 🙂

 13. Wat een leuk idee! Ik denk alleen dat ik het een paar dagen vol zou houden, het dan zou vergeten en dat het boekje dan ergens kwijt zou raken, nog bijna helemaal leeg. Ik kan ook zo genieten van het teruglezen van mijn oude blogs (en me verwonderen over heftige (puber)emoties). Ik laat het daar dus maar bij en ding niet mee naar het boekje :).

 14. Juist léuk: lachen om je eigen grappen.
  Tuurlijk wil ik meedoen voor het boekje.
  Kus.

 15. Dat lijkt me leuk. Ik doe graag mee.
  Toen wij het huis van mijn ouders opruimden na hun overlijden kwamen we de agenda’s van mijn vader tegen. Ik kon ze niet weggooien en pas heb ik er een paar doorgebladerd. Het was zo leuk om te zien dat hij bijna elke dag iets noteerde. Vaak werk-relateerd maar soms ook iets persoonlijks. Het bracht veel goede herinneringen weer boven.

 16. Veel plezier ermee voor de winnaar 🙂
  Ik doe niet mee met aan de loting, maar vond het toch leuk om even te reageren 😉

 17. Ja, als er wat te halen valt, dan reageert ze wel :-).
  Ik vind dit echt wat voor mij, nu mijn dagboek is versloft.
  Superleuk.
  Dus ik waag graag een gokje.

 18. Wat leuk, ik doe graag mee met de verloting! 5 jr geleden organiseerde ik samen met een goede schoolvriend een reunië, toen moest iedereen ook een vragenlijst invullen. Dit jaar organiseren we reunië 2.0 met dezelfde vragenlijst en inderdaad wat een verschil als je de antwoorden van toen dan weer leest. Fijn weekend!

 19. Ik doe graag mee! Maar als ik win stuur je me dan elke dag een berichtje met een reminder om het in te vullen? Ik ben nl nogal een vergeetkous (gebruiken jullie dat woord in NL eigenlijk?)

 20. Ik ben een uitstervend ras. Ik hou nog een dagboek bij. Ik heb er een van een regel per dag, waarin ik 3 jaar lang in een regel kan omschrijven wat er die dag gebeurde. Ook super leuk om terug te lezen. Ik ben al aan de tweede 3jaar bezig. En om gewoon van alles van me af te schrijven heb ik een notitieboekje waarin ik m’n hoofd leegschrijf als ik behoefte aan heb. En hoewel ik jouw boekje ook heel leuk vind, gun ik hem aan een ander.

 21. Tijdens het lezen wilde ik al vragen waar je je boekje vandaan had wat een leuk idee. En dat weggeven dus ook! Ik ga zondag zitten vernieuwen hoor!

 22. Wat een leuk boekje en lieve weg geef actie. Ik ding niet mee want ik ga dat vergeten bij te houden net zoals met al die dagboeken die ik in de afgelopen 47 jaar heb geprobeerd bij te houden 🙂
  Daarom vind ik het zo knap dat je al die jaren al trouw blogt!!

 23. Leuk boek! Zou ik graag bijhouden 😀 Ik doe dus mee! (hoeft niet naar Colombia hoor, kan gewoon naar mijn ouders 😉 )

 24. Wat een grappig idee! Ik ding graag mee, Kliefje. Ja, in de loop der tijd veranderen onze gedachten, gevoelens en inzichten. Dat is niet meer dan natuurlijk. Iemand die zegt: ‘Dat vind ik en dat blijf ik vinden!’ wantrouw ik zeer. We krijgen namelijk voortdurend nieuwe informatie en wie dan nooit een mening bijstelt…

 25. Zo’n boekje zou ik na 3 maanden (misschien wel 3 weken) nijdig in de kliko gooien, dus zet mijn naam maar niet op een briefje.
  Zo’n dagboekregeltje per dag lijkt me dan weer wel wat, dus ik zal eens kijken op het www.
  Als je in je uppie zit dan is er niks mis met het lachen om je eigen grappen. 😉

 26. Wat leuk al die reacties… Het is ook een leuk boek.. maar ik weet zeker…dat ik dat nooit vol ga houden zo’n heel boek vol En zo’n mooi cadeau moet een mooie winnaar of winnares krijgen…

  Love As Alwyas
  Di Mario

 27. Heyhey meid! Wat leuk ! dat is zeker een Nice way om te ontdekken hoe je over iets denkt. ik vond het altijd leuk om in mijn dagboek te schrijven. Het is leuk dat je elke dag een vraag krijgt het blijft dan ook verrassend voorjezelf omdat je zelf niet weet waarover je zult gaan schrijven.( If You Know deze kende ik echt niet…het is leuk om per dag d.m.van. een Question meer te kunnen ontdekken van jezelf … Thnx for sharing!

  Ik hoop dat ik mee mag doen.. i really do ♡
  Liefs, Miss B.

 28. Oh, die zou ik heel graag aan mijn oudste vriendinnetje Kim geven! (En als ik hem gewonnen heb dan hoop ik dat ze zich niet verplicht voelt om me iets terug te geven.. Want natuurlijk uberhaupt niet nodig is, maar…)

 29. Echt een supergrappig idee zo’n boekje en het idee spreekt me zeker aan. Aan de andere kant weet ik dat ik een te ontrouwe schrijfster ben om daar iedere dag in te schrijven. Ik zou mezelf inderdaad graag terug lezen maar ben te lui om het te doen. 😉
  Dus: ik loot niet mee maar errg leuk idee. 🙂

 30. Ha Klief, ik loot niet mee want ….ik heb er net drie besteld!! Zo’leuk idee en zo’n leuk kado voor allerlei gelegenheden. Dank voor de tip!

 31. Klief, wat leuk! Maar ik heb het niet nodig hoor! Ik plaats al zoveel op mijn blog. Dus sluit mij maar uit. Superactie!

Reacties zijn gesloten.