Blogger.

2014-01-20-16-23-15
Alhoewel wél erg gezellig, is het lastig typen met een poes in je armen 🙂

Bij Sylvia zag ik de ‘Ik als blogger Tag’ van Patricia voorbij komen. Vandaag vul ik de vragen in. Ik vond het wel een leuke, dus ik maakte een uitzondering. Normaal gesproken laat ik ze aan me voorbij gaan. Er zítten bij sommige tags soms debiele vragen tussen, die kan ik echt niet serieus nemen.

Goed. Komt ie:

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?
Uit mijn eigen leven. Never a dull moment. Is er thuis niet van alles gaande, dan heb ik altijd mijn werk nog. Dat hoofd van mij staat nooit stil, is altijd aan het malen en (be)denken en vooruit plannen.

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?
Eten nooit. Sloten thee drink ik. Loeisterke Earl Grey. Ik laat het zakje altijd in mijn kop hangen. Vergif noemt Vlam het.

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?
Een jaaroverzicht? Wat is dat? Dat doet WP altijd voor me en dat ene verslag vind ik meer dan genoeg. Verslagen zijn stom. Die schrijf ik werktechnisch al genoeg.

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?
Dat ik vaker mijn klep moet houden. In het echt. Maar dus ook online. Ik heb verschillende mensen weggejaagd met mijn scherpe tong en dito pen. Dat ik er spijt van heb, is een groot woord, want in basis sta ik nog steeds achter de betreffende blogjes en uitlatingen. Maar het verdiende achteraf gezien niet de schoonheidsprijs. Ik heb er mensen mee gekwetst. En dat was nooit de bedoeling.

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?
Wanneer er geen gezinsleden om me heen dartelen, de tv uit staat en de buren zich koest houden. Kortom: als er rust heerst in huis. Voor nood heb ik mijn paarse koptelefoon. Al bloggende luister ik vaak naar dit nummer. Het geeft rust. Het sluit herrie af maar het stoort niet.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?
Niets. Doorgaan op de oude voet, lol hebben, leuk contact hebben met mijn lezers. Ik baal altijd van periodes dat ik geen inspiratie heb, dat het voelt alsof ik in herhaling val. Dus ik hoop op een inspiratievolle periode. Meer niet.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?
Nooit. Ik ben wie ik ben. Ik neem verantwoording voor wat ik schrijf, niet voor wat u leest.

Heb jij veel contact met collega bloggers?
Ja. Ik schreef er vorige week nog een blogje over.

Wat voor muziek of welke tv zender heb je het liefst aan onder het bloggen?
Muziek en tv?? Dat is toch geluid? Wat denkt u zelf!?

Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?
Ik heb geen vaste tijden of dagen. Ik blog wanneer het geluidtechnisch zo uitkomt en wanneer ik zin heb om te schrijven. De ene dag staat er binnen tien minuten een stukje online, de andere dag is het echt ploeteren. En dat laatste doe ik dus niet meer. Bloggen is geen werk tenslotte.

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?
Heb ik niet. Trots op mijn eigen geschrijf? Hou eens op zeg. Het is gewoon een hobby. De één haakt, de ander bakt taarten. Ik schrijf.

Waarom zou iemand een blog moeten starten?
Omdat het hartstikke leuk is! Het ordent de gedachten. Het ontlaadt. Je leert er heel veel leuke mensen mee kennen. Het kost geen geld. Probeer het gewoon eens.

Wie zou jij willen vragen deze tag ook in te vullen? Niemand in het bijzonder. Mensen moeten zich niet verplicht voelen iets te doen, maar ergens zelf voor kiezen.

19 thoughts on “Blogger.

 1. Bloggen is gewoon leuk, ook als je over taarten of haken etc. schrijft. Er zijn altijd liefhebbers. Mijn best bekeken stuk ooit ging over haken;-) terwijl ik over vanalles schrijf. Ik vind het bij jou zo leuk dat je over alles schrijft en je mening geeft. Dat durf ik niet. Verder willen mijn gezinsleden absoluut niet ‘gebruikt’ worden als blogmateriaal.

  Groetjes,

  Dorothé

 2. Ik laat het zakje ook altijd in mijn theeglas hangen, vroeg laatst bezoek waar kan ik het zakje opleggen?
  Ik was helemaal verbaast.
  mooie inkijk in je blog leven. Hans

 3. Dit vind ik nou een zeldzaam leuk “stokje.” Wie weet doe ik er eens wat mee als ik (weer) geen inspiratie heb. Je antwoorden zijn helemaal Des Kliefs.
  Liefs xx

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s