Happy as Larry

Anderhalve week geleden hadden we hier een heus jubileumpje te pakken: zes jaar samen.

Ik was sowieso in shock over hoe snel de tijd gaat. Dat ten eerste. Zés jaar!

En daarbij was ik heel verbaasd over het feit dat het samenleven met Vlam nog steeds zo makkelijk gaat. Ik word ‘s morgens gelukkig naast hem wakker en val ‘s avonds tevreden in zijn armen in slaap.

Waarom überhaupt verbaasd? Simpel. Ik ben namelijk best een lastig mensch om mee samen te wonen denk ik. Ik heb best wel wat issues en een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Mijn zusje zei het al toen zij vijf was en ik zeven: “ik heb medelijden met de man met wie Klivia ooit gaat samenwonen”.

Ik heb voor Vlam met twee mannen samengewoond. Toen ik begin twintig was en toen ik begin dertig was. Beide relaties zijn met veel ruzies en irritaties verlopen en na een jaar of twee gestrand. Zowel verloofde nummer één als twee waren nogal van de lieg. En we zaten op emotioneel en intellectueel gebied niet echt op hetzelfde level. Ook niet op het gebied van normen en waarden.

Vlam en ik hebben zelden mot. En áls we het al hebben, gaat het hier beschaafd aan toe.

Ik heb van Vlam ooit eens de redenen gehoord waarom eerdere relaties van hem gestrand zijn. Ik had nul herkenning. Naar mij toe is hij heel anders dan hoe hij naar mijn voorgangsters was.

Wat zou het zijn? Is de combinatie tussen ons toevallig gewoon een goeie? Het ene mens roept nou eenmaal andere reacties in je op dan het andere. Sommige personen zitten gewoon in je allergiehoek. Met sommige is het meteen goed.

Is het misschien omdat ik een vrouw ben die in de verste verte niet lijkt op Vlam’s exen? En hij op zijn beurt totaal anders is dan het type man waar ik normaliter op viel? Zou dat het zijn? Dat we in het verleden steeds hetzelfde type partner kozen en dat dat patroon nu doorbroken is? Dat zowel hij als ik na tig keer op onze plaat te zijn gegaan EIN-DE-LIJK doorhebben wat goed voor ons is?

Of word je wanneer je ouder bent makkelijker? Ga je je dan realiseren wat wél en wat niet belangrijk is? Ga je niet meer strijden om futiliteiten zoals voetbal op de televisie of vuile was op plekken waar jij ‘m niet wilt hebben? Weet je gewoon na een zooi verloofdes de waarde in te schatten van dat wat er wérkelijk toe doet? Dat je dan doorkrijgt dat het gras altijd groener is aan de andere kant (als je er al voor open staat)?

Nou ja: het maakt ook niet uit.

Het is gewoon verdomd lekker om gelukkig te zijn met dat wat je hebt. En elke dag weer die waardering naar elkaar toe te blijven voelen én te uiten.

32 thoughts on “Happy as Larry

 1. Gefeliciteerd met jullie jubileum! Superleuk om te lezen dat jullie het zo fijn hebben samen.

 2. Heel hartelijk gefeliciteerd en nog vele jaren.

  Ik was ook 18 jaar met een leugenaar en alhoewel hij dat zelf ook vreselijk vond ging het maar door en dan is het op een gegeven moment op je geduld en incasseringsvermogen.
  Nu na 15 jaar latten vrijwel altijd samen. Met een door en door betrouwbare maar op andere terreinen moeilijk!!!!! En dat is een stuk makkelijker.

 3. Prachtig in verwoording van het heden en verleden en waardering van de persoon.

 4. Van harte gefeliciteerd! Ik onthou mij maar van speculaties over waarom het nu wel gelukt is..

 5. Super dat het goed gaat, zeker als je al een paar nare ervaringen hebt gehad. Waarom? Geen idee. Misschien ‘past’ dit inderdaad. Ik vraag me af of het waar is dat je makkelijker wordt als je ouder wordt. Misschien snap je beter wat de moeite waard is om ruzie over te maken, maar ik denk ook wel dat mensen zich juist meer irriteren en minder flexibel worden als je al jaren een beetje je eigen vaste patroon hebt.

 6. Samen naar huize avondrood toch? Tsja, ik kan er ook uren over filosoferen, waarom het tussen sommige koppels zo goed klikt terwijl ze juist niet bij elkaar lijken te passen.

 7. Hier is het omdat ik mijn structuur bied en hij me een veilige haven en dat heeft lang geduurd voor ik het doorhad, maar ook dat ik totaal afwijk van de ex-en ;-), zowel uiterlijk als karakter :-); hier bijna 9 jaar, volgend jaar groot feest :-). Voor allebei de langstdurende relatie 🙂

 8. Hardstikke fijn voor jullie! Hoop dat jullie zo samen oud mogen worden. En ja, natuurlijk heb je geleerd van vroegah. Geldt voor mijzelf ook. Heb geleerd tot 10 te tellen…… En dat scheelt!!

 9. Gefeliciteerd! Waarschijnlijk waardeer je Vlam veel meer omdat je vorige “verkeringen” in de categorie sukkels vielen. Daar heb je van geleerd en nu waardeer je Vlam al zes jaar dubbel en dwars (-:
  Met mijn eerste vriendje heb ik twee jaar samengewoond en dat was een disaster. Jaloers als de neten, viel niet mee te leven, maar zelf mocht-ie alles. Mijn verjaardag vergat-ie altijd. Bloemen kreeg ik niet want die gingen toch maar dood. Zonde van zijn geld. Enzovoort, enzovoort…
  Maar wij hebben het nu fijn!
  Lieve groet

 10. Gefeliciteerd met jullie jubileum en nog heel veel mooie jaren samen!
  Manlief en ik zijn over een paar maanden al 34 jaar samen. Ik was net 16, manlief 19 toen we een relatie met elkaar kregen. Dat is echt niet allemaal vanzelf gegaan en de nodige stormen samen door gekomen. Maar zo leuk om ’s morgens wakker te worden en blij te zijn elkaar te zien 🙂

 11. Misschien is het wel beide, want er zijn ook ouderen die ruzie maken en uit elkaar gaan. Dinnetje lijkt totaal niet op vriendinnetje hiervoor. Niet qua uiterlijk, niet qua innerlijk. Maar ik ben ook niet het type wat Dinnejte hiervoor heeft gehad. Misschien is dat toch de beste wat je kunt overkomen.

  En……. je waardeert het nu extra en dus mocht er nu eens een motje zijn… dan kun je dat weer normaal bespreken.

  Love As Always
  Di Mario

 12. Heerlijk om te horen, geweldig hoe je het beschrijft! Proficiat!
  Hier elkaar ontmoet 33 jaar geleden en al 32 jaar samen. Volgend jaar zelfs 30 jaar getrouwd!😲
  Een tijd (niet beschaafde) ruzies gehad,eea meegemaakt waaronder mijn burn out die veel invloed op ons beiden heeft gehad, goede en minder goede dingen….. Uiteindelijk nog steeds samen met af en toe en botsing maar van plan om samen te blijven. Je geeft wat en je krijgt wat,soms niet evenredig verdeeld maar kan ook weer andersom gebeuren. Een relatie hebben en houden blijft nou eenmaal met perioden hard werken! Geniet van jullie relatie, met als extra de verworven vaderrol van Vlam! Fijne week. Ingrid

 13. Gewoon genieten. Van elkaar. Vraag je niet af waarom je blij bent maar geniet ervan! Vandaag zijn mijn Lief en ik precies 4 jaar, zes maanden en 17 dagen samen. En we gaan door. En genieten.

 14. Het waarom maakt inderdaad niet uit! Gewoon jezelf kunnen zijn is volgens mij ALTIJD een basisvoorwaarde.
  Heerlijk dat jullie elkaar gevonden hebben! 😘

 15. Gefeliciteerd. Gewoon fijn dat jullie elkaar gevonden hebben. Ik denk dat jullie het dekseltje op elkaars potje zijn. Nog heel veel goede jaren samen!

 16. Zeker een felicitatie waard! Heus, het is de klik. En de wederzijdse liefde.
  Ik geloof niet in werken aan een relatie. Het moet goed zitten, en dat voel je meteen.
  Praten is goed. Hoe goed de een de ander ook aanvoelt, je weet niet altijd vanzelf wat de ander wenst.
  Many happy returns.

  1. Ben ik met je eens. Werken is niet goed. Af en toe rekening houden met prima, soms wat water bij de wijn ook. Maar meer niet, anders wordt het een vermoeiende aangelegenheid.

Reacties zijn gesloten.