Vooruitziende blik

Ik weet niet hoe het met uw man/vrouw gesteld is, maar de mijne zit in een andere tijdzone. Eentje waar de tijd heel anders verloopt dan in mijn wereld.

Gaat hij een biertje doen en zegt hij het niet laat te maken, dan is hij in ieder geval na tweeën thuis. Meestal nog veel later. Als ík zeg het niet laat te maken, bedoel ik daarmee voor twaalf uur. Als ik überhaupt al iets uithuizigs onderneem. Ik ben al jaren fervent huismus.

Dit weekend was Vlam de hort op. Zijn jaarlijkse uitje naar de Ardennen. Iets met bier en golfen.

Prima. Is ‘m van harte gegund.

Vanmorgen appte hij dat ze nog een tussenstop maakten in Genk om daar ook nog even achttien holes te pakken. Om twaalf uur hadden ze een baan.

En wat wilde ik met het eten?

Ik appte terug dat hij dat zelf mocht verzorgen. Dat ik eerlijk gezegd geen zin had om te wachten tot hij weer op het nest zou zijn.

Ik vind het meer dan goed dat hij zelf dit weekend plant en beleeft zoals hij dat wil. Prima als je het ten volste benut en op de valreep nóg een baan pakt. Maar verwacht dan niet van mij dat ik mijn plannen aan ga passen aan de zijne. Laat mij dan ook lekker mijn ding doen.

Mijn ding is in ieder geval niet mijn best doen in de keuken terwijl ik van te voren al weet dat hij (te) laat thuis komt. Ik kan namelijk rekenen. Je loopt achttien holes in ongeveer vier uur. Genk is ruim twee uur rijden. Twaalf plus vier plus twee is al zes uur. Dan moet er niets tegenzitten. En hij moet nog even een omweg maken om zijn vriend thuis af te zetten. Spullen eruit. Gereedschap weer terug in de auto. Vlam is iemand die sowieso daar behoorlijk wat later vertrekt dan zelf ingeschat en van te voren vermeldt. Dus één en ander gaat betekenen dat ik met een verpieterde pan eten én een gigantische hypo op mijn echtgenoot moet gaan zitten wachten. Dank je de koekoek.

Ik appte dus ook terug: zal ik een pizza meenemen voor je?

In de tussentijd was mij al verweten dat ik zo lief en hartelijk reageerde. Appen gaat zo lekker langs elkaar heen soms.

Nee, dat klopt. Mijn reactie was ook niet lief en hartelijk. Dat geef ik ook toe. Maar na ruim zes jaar ken ik mijn man door en door. Dit is de derde keer dat ze zo’n weekendje doen. De voorgaande jaren trapte ik er steeds in. Dan zat ik te wachten tot hij thuis kwam. Deze ezel is klaar met haar hoofd stoten.

Pizza it is.

En tuurlijk ben ik blij hem straks weer te zien.

Dus ik wil ‘m best even voor hem in de oven zetten.

Ik ben tenslotte de rotste niet.

33 thoughts on “Vooruitziende blik

 1. Heerlijk toch de tijd aan jezelf als je zeker weet dat hij toch later komt. Je zou schrikken en dan ook nog onaardig reageren als hij per ongeluk toch om 5 uur thuis is.

  1. Oh dat zou ik ook prima vinden hoor. Ik vind het zalig als ie weg is, maar een heel weekend is ook wel veel. Ben blij dat het niet vaak voorkomt. Ik vind de weekenden samen altijd erg gezellig.

 2. Hoi kliefje , mijn compliment voor wat een geduld je heb inzakten het eten van vlam en de tijd die hij afspreekt met de thuiskomst.
  Je goed zijn wordt niet beloond eerder waargenomen , evenzo hij moest beter weten jij morgen weer vroeg op en hij mag/kan bijkomen van zijn weekend.

 3. Goed zo, dat zal hem leren 😉 Nee hoor, maar net zoals hij duidelijk is (het duurt nog wel even) ben jij net zo duidelijk (pizza it is)
  Trouwens, waar zijn die geweldige duimpjes nu ineens gebleven? 😇

 4. Ervaring noemen ze dat. Chapeau want ook voor hem moet haasten om op tijd te zijn geen prettig winde van zn weekend zijn.

 5. Manlief huer heeft niet zulke weekenden maar het komt wel regelmatig voor dat het niet duidelijk is hoe laat hij uit zijn werk komt. Met hem en zoonliefs heb ik de afspraak dat ze aangeven of ik rekening met hen moet houden wat betreft het warm eten. En dan maak ik die dag iets dat goed op te warmen is in de magnetron. Ik ga echt niet zitten wachten, zonde van mijn energie en ik heb er een hekel aan als ik trek heb en niet kan eten. Rekening houden met elkaar moet van twee kanten komen.

 6. O, zo’n man heb ik ook. Ik reken er niet meer op en maak geen eten voor hem als hij zo’n uitje heeft. En hij vindt dat ook geen probleem. Meestal is er nog wel een rest of heeft hij al genoeg gesnackt bij het bieren.

  (Overigens beweert hij dat ik vroeger, toen ik nog wel eens lekker op de tennisbaan ging doorzakken ook nooit zei wanneer ik thuis kwam en dan meestal véél te laat, vrolijk van het bieren en zonder enig benul dat de rest al uren ongerust zat te wachten kwam aankakken….)

 7. Ik wou dat mijn man ook eens een heel weekend de hort op ging…
  Je kan je man verwennen maar ook verzieken. Van dat laatste ben ik geen voorstander (-:
  Kus

 8. Fijn dat jullie weten wat je aan elkaar hebt en elkaars gewoontes hebt leren accepteren. Zó hoort dat in een relatie. Iemand is zoals hij of zij is. Teveel mensen proberen hun partner te veranderen. Je viel toch op hem of haar zoals hij of zij was? Vind ik dan.

 9. Het heeft mij menig zuchtmomenten opgeleverd afgelopen jaren. Ben ik naar het werk.. kan het zo zijn dat ze besloten heeft om nog even naar Limburg te gaan en komt ze komt bijna thuis. je snapt het al.. om half acht nog niet… acht uur.. of ik even de kinderen uit de auto wil tillen. Half negen vraagt ze.. zal ik nog wat eten voor je maken.. Nee schat… ik heb natuurlijk allang gegeten.

  Loe As always
  Di Mario

 10. Je hebt helemaal gelijk. En pizza is lekker,toch? Hubbie is tegenwoordig niet meer zo uithuizig(mag best wel wat meer). Maar vroeger kon hij er ook wat van. Had een hobby waar hij niet op de tijd lette. Ik zei er nooit veel van als hij weer eens veel te laat aan kwam zetten. Maar één keer maakte hij het toch te bont.
  Ik had geen sleutel bij mij. Wij waren samen aan de wandel en ik wilde naar huis. Hubbie zou ook naar huis gaan. Hij moest nog even een boodschap doen. Om een lang verhaal kort te maken, ik heb drie uur bij de voordeur gestaan. Nou ja, op een gegeven moment rondjes gelopen. De stoom kwam uit mijn oren! Woest was ik op dat moment.
  Hij was het helemaal vergeten. Later kreeg ik mijn lievelingschocolade, een leuke film wilde hij kijken en koken. Ik ben de rest van de dag boos gebleven. Pffffff, mannen!

  Liefs Frederique

 11. Geweldig, komt bij ons bijna niet voor omdat we veel samen doen. De laatste keer dat hij de hort op ging met vrienden kwam hij terug met een gat in zijn knie en een kapotte motor 😄

 12. Het kan verschillen per persoon, gewoon je eigen ding blijven doen, net als Vlam.
  Pas je gewoon aan jezelf aan. Hans

 13. Je hebt groot gelijk! Hier geldt de regel, we gaan eten ergens tussen half 7 en 7 uur, ben je later geef t door, dan bewaar ik een bordje. Hoor ik niks, heb je pech.

 14. Als je de reacties leest zou je kunnen denken dat mannen een andere tijdsbeleving hebben dan vrouwen. Zou best eens kunnen, natuurlijk. Ik zocht nog even in wat paperassen (ik ben iets kwijt, dus dan ga ik vanzelf andere dingen doen in de hoop dat ik ondertussen ook weer datgene tegen kom wat ik kwijt ben…) en kwam toen een eventuele verklaring tegen. Mannen zouden minder in staat zijn om de aandacht te richten op meer dingen tegelijk. Zitten ze te vissen, dan denken ze er niet aan dat ze thuis nog de afwas moeten doen. Zijn ze de weg kwijt en moeten ze zich concentreren, dan moet je ondertussen als medepassagier niets zeggen, want ze kunnen niet én nadenken over de route én luisteren naar een gesprek. Zijn ze op de golfbaan bezig, dan kunnen ze natuurlijk niet op hun horloge kijken of het al tijd is om naar huis te gaan. Vrouwen zouden de verschillende bezigheden beter kunnen combineren. Maar ja, of het allemaal waar is? Volgens mij is het af en toe waar en ook vaak niet waar. Want is het wel het verschil m/v dat bij dergelijke verschillen speelt?

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s