Ratjetoe

In mijn hoofd is het de laatste weken een wirwar van gedachtes.

Van SchoRo uiteraard. Update: gisteravond waren we er en hij zag er -gezien de omstandigheden- prima uit. Hij had babbels, zat er ontspannen bij en vrat en passant even vier bollen ijs weg. Kortom: op basis van wat ik gisteren constateerde gaat onze vakantie door! Maar blijf duimen mensen, blijf duimen.

Ik zit vol met werkgerelateerde zaken. Op de praktijk is het momenteel amper vol te houden. Niet eens vanwege mijn eigen moeheid of de drukte, maar om het humeur van mijn werkgever. Ik kan die man op dit moment echt wel wat aandoen. Hij heeft stress en reageert dat op ons af. Linksom is niet goed, maar rechtsom ook niet. Elk jaar weer houd ik een oppeppend praatje. Houd stand, bijna vakantie, laten we het alsjeblieft gezellig houden met zijn drietjes. Helpt geen moer. Heeft iemand een uzi te leen?

Ik heb medelijden met Vlam die erg van slag is. Combinatie van vader en stranden in het zicht van de haven, het gezeik op zijn werk. Ik voel zijn emoties bijna net zo erg als hijzelf en das nie handig.

Ik maak me zorgen om mijn collega die het thuis heel zwaar heeft en haar hoofd boven water probeert te houden. Niet leuk!

Ik lach ook wel hoor. Gistermorgen nog. Komt de Bulgaarse Tokkie buurvrouw met shag in de bek hijgend en vloekend naar beneden lopen. Met haar énorme Sint Bernhard. “Roestig, roestig, koethond!” Ze doet de deur open en dat monster rent zó de straat over, de buurvrouw meesleurend. Jammer dat er niet net een bus aankwam…

Ik slaap onrustig. Raar gedroomd ook vannacht. Ik ging deels vreemd met een vriendje dat ik had toen ik twenty something was. Dromen zijn echt bedrog. Zijn lippenstiftpiemeltje was ineens een slordige twintig centimeter groter. Toch niet gedaan, zelfs al dromende voelde ik me schuldig.

Vlam zou vandaag vrij zijn, had niks gehoord van zijn opdrachtgever. Vanmorgen om half acht ging hij uit bed, ik hoorde hem beneden praten en wég was ie. Ineens toch een klus, ergens in Zeeland. Plotsklaps het rijk alleen vandaag. Geen idee nog wat ik ga doen. De dag ligt nog voor me.

Jill is dinsdag naar de tandarts geweest voor een stel nieuwe voortanden. Anderhalf uur is er gehakt en gepolijst. Er bléven instrumenten uit de lade van de tandarts komen. Eenmaal thuisgekomen schrok ik me rot; ze leek wel een konijntje. Ik belde half huilend de tandarts op en gelukkig kon ze een dag later weer terecht en is de boel ingekort. Mijns inziens mag er nóg wel wat af, maar Jill is happy en dat is wat telt.

Morgen brengen we haar weg trouwens. Ze gaat met haar BFF en diens ouders naar Tossa de Mar. Dat betekent de aankomende week loeiheet eten voor Vlam en voor mij! Chicken Vindaloo, Thaise groene curry’s ❤ Als de kat van huis is…

De grootste kat(er) is morgen ook de hort op en ik ga uit eten met mijn schoonmoeder. Iemand nog een idee, ergens een terras aan het water, regio Schiedam, Rotterdam Noord, Delft, Den Haag?

Kortom: echt lekker verhalen verzinnen lukt me niet. Als je nu een EEG’tje van mijn hersenen zou maken, zou dat een nogal gekleurd plaatje opleveren.

39 thoughts on “Ratjetoe

  1. Lief, dank. Ik ben een beetje op. Maar na gisteren, na het zien van SchoRo en het gegeven dat de vakantie door lijkt te gaan, ben ik wel een stuk opgeruimder gelukkig.

 1. http://catch-bysimonis.nl/ top of gewoon bij de Dagvisser.. aan de haven van Scheveningen. Catch is duur Dagvisser niet top culli maar terras is heerlijk. Die werkgever poehee bedenk maar dat je blij mag zijn dat je daar niet mee samenleeft Wat een man is dat zeg Sterkte met alles

 2. Ha Klief,
  Blij voor je dat jullie vakantie door lijkt te gaan. Even nog wat laatste loodjes (3,5 dag?) en dan schappen vol heerlijke doucheschuimpjes en wijn.
  Volgens mijn Imelda is mama Kelly in Den Haag leuk. Apropos Imelda, die loopt du moment in Parijs een paar echte Laboutins te scoren bij gebrek aan een verre vakantie😳😉

 3. Als je naar Rotterdam wilt dan is Zenne lekker plekje in de wind en aan het water. Vlak bij het wereldmuseum op de Willemskade. Het wereldmuseum heeft ook een mooi terras. Maar daar ken ik het eten niet. Aan de overkant is Hotel New York.
  Zenne is turks maar ze hebben ook broodje kroket hoor.

  sterkte Mary

 4. “Roestig, roestig, koethond!” … Ik kom niet meer bij 😂 Maar bar vervelend zo’n drukte in je hoofd, ik herken dat, hopelijk toch vakantie mét ook echt rust en wat plezier samen!

 5. Haha: jammer dat er net niet een bus aankwam (-:
  Jouw werkgever zou zichzelf moeten doorverwijzen naar een psycholoog.
  Ik vroeg me nog af (toen ik wakker lag) wat SchoRo zou willen: dat jullie thuisblijven of op vakantie gaan. Hopelijk blijft hij zich zo goed voelen. Hij blij (voor zover mogelijk) en durven jullie de reis aan.
  Dappere Jill!
  Hang in there. Kus x

 6. Ik hoop van harte dat jullie lekker op vakantie gaan maar oh oh die buurvrouw mwt de koethond zie het helemaal voor me hahaha

   1. Je kan gelukkig kiezen, welk geluid je het fijnste vind. Vogels op het strand combineren of regen met vuur….. erg grappig….

    xx

 7. Gewoon lekker naar buiten gaan vandaan en rustig om je heen kijken. Dat geeft rust. Nog een paar dagen, dan gaat mijn zoon op vakantie en heb ik een week het rijk alleen. Natuurlijk dient er ook gewoon gewerkt te worden en daarnaast schrijf ik aan mijn roman en zet ik mij in voor de bewonerscommissie. Burendag komt er aan! Erg leuk!

 8. Lekker met Misty tegen je aan op de bank. Niemand die de hersenspinsels zo goed weg kan spinnen als een kat.
  Die Bulgaarse buurvrouw! Blijft om te lachen. Schrijf daar nog maar wat meer over.
  Met jouw humor kom je er wel.

 9. Sterkte met alles meid. Ik hoop dat alles goed komt, is het niet enerzijds, dan anderzijds. Hotel New York is altijd wel leuk vind ik. Suc6 en geniet ervan.

 10. Haha waar blijven de bussen als je ze nodig hebt 😉
  Je hebt nu wel heel veel aan je hoofd en bent overduidelijk aan vakantie toe! Nog een paar dagen en ik blijf duimen dat jullie echt gaan! Sterkte voor die laatste loodjes.

 11. Kliefje ,ik kan mij voorstellen hoe dit alles in het koppie rond cirkelt en het niet op zijn plaats komt.
  Mede heb ik ook mijn aandeel daarin gehad door jou een goede vakantie te wensen met de gedachten dat jl donderdag je laatste werkdag was , kreeg een bericht terug van je NEEEE ik moet nog een week ,sorry sorry .
  Groet Hans H.

 12. Ach met warmte ga je raar dromen en met warmte rust je niet uit. Dat gecombineerd met alles wat je nu meemaakt is dodelijk….Dus ff reset en loslaten, het komt goed. Als de echte 4daagse: “je bent er bijna, je bent er bijna maar nog niet helemaal”. Schrijf maar lekker door, lucht jou hopelijk op en wij moeten ondanks de treurnis zo vreselijk lachen om je beschrijvingen….

 13. Je kunt maar een vol hoofd hebben. Clubje oprichten? Ik weet hoe dol je bent op clubjes. 😜
  Alle gekheid op een stokje: het is ruk.
  Helaas herken ik het. Ik mag maandag een midweek weg met 2 van de andere 4 van Huize den H., maar ik ben van slag en weet niet of ik moet huilen of lachen. Er speelt zo veel.

 14. Zo herkenbaar Klief. Sterkte en probeer te relaxen. Jullie zijn zo aan vakantie toe en ik duim heel hard voor jullie X
  lieve groet Brigitte
  Ps: nog gelukt met t vinden van een restaurant?

  1. Dank! Heb ik ook zitten neuzen, maar ik kan zelf aardig koken en vind de kaart wel heul simpel 😉 Als ik uit eten ga, wil ik graag iets dat ik zelf niet zo snel zal klaarmaken.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s