Het simpele leven

Wat mij -denk ik- het meeste aanspreekt van een vakantie, is dat alles zo heerlijk simpel is.

Geen klokken om je heen bijvoorbeeld. Ik werd er zó intens blij en ontspannen van. Dat je wakker wordt en dat het “al” half elf is en dat het geen ene zak uitmaakt. Want je hebt toch niets te doen. En dat je je dan lekker nog even tegen je man aan kunt drukken. Ik genoot me helemaal suf. Op dat bed, onder het schuine raam. Met een koel briesje over je naakte lichaam en het geluid van de branding in de verte.

Wat een luxe is het als je je niet druk hoeft te maken over afspraken, als je geen roosters hebt, of (sociale) verplichtingen en als werkgerelateerde zaken langzaam naar de achtergrond verdwijnen.

Er waren dagen bij dat ik me niet kon heugen wanneer ik nou voor het laatst had gedoucht.

Haar dat alle kanten opstond. Boeien. Met een beetje olie erin leek het nog wat.

Make-up heb ik sowieso niet gezien.

Pas tegen de tijd dat we na het eten het deurp in liepen om een ijsje te gaan halen, hees ik me in een bh en fatsoenlijke kleding. Elk jaar neem ik minder kleding mee. Dit jaar kon ik weer een aantal zaken van de lijst afstrepen. Ik heb welgeteld één jurkje, één tuniek, één broek, één truitje, een onderbroek en een bikini nodig gehad. Oh, en mijn bedsokken natuurlijk. Never leave home without them 😉

We dronken simpele rosé uit een pak. Omgerekend kostte die twee euro zestig per fles. Niks wijnglazen. Ik had onze eigen bistroglaasjes uit voorzorg al meegenomen.

We hebben nul keer gekookt. De fonduepan was mee. En de tafelgrill. We hebben twee weken vlees en gamba’s met brood, sla en groente gegeten. Niks mis mee. We koken al het hele jaar. Zowel Vlam als ik zijn nogal van de (gezonde) kook. Nu even niet. Een mens krijgt geen scheurbuik van twee weken niet schijf van vijf bezig zijn.

Ik had de apps van Facebook, Messenger, de Telegraaf, de NOS en mijn blog van mijn telefoon verwijderd. Ik was alleen bereikbaar via de App en mail. Desnoods. Zalig was het. Ik heb geen idee wie elkaar heeft opgeblazen of doodgeschoten de afgelopen twee weken. Wat een rust geeft dat zeg.

Elke morgen wandelde één van ons op het gemakkie naar de bakker om brood en croissants te halen.

Tussen de middag vertrokken we naar het strand. Dat drie minuten lopen was. We namen een grote bak taboulé mee en bakjes en lepels. Daar zaten we dan. Aan de branding te lunchen op onze strandstoeltjes.

Vlam en ik hebben heerlijk urenlang hand in hand over het strand gelopen. Pratend. Of in stilte. Zoekend naar de perfecte schelp.

Af en toe haalde iemand van ons een een bezem door het huis, om het overtollige zand weg te werken. Ik draaide zo nu en dan een wasje, als ik zin had. Meer taken waren er niet.

Niets hoefde…

WhatsApp Image 2016-08-14 at 11.04.51

24 thoughts on “Het simpele leven

 1. Klinkt fantastisch!
  De vervelende gebeurtenissen waarover je eerder schreef maken nu al plaats voor dit soort positieve herinneringen. Nog even en jullie hebben de tijd van jullie leven gehad:-)

 2. Het klinkt paradijselijk, maar ook zo goed voor je relatie…… zeker gezien de laatste stressvolle weken, zo broodnodig voor jullie en zo fijn dat het gelukt is. Heerlijk!

 3. Kon het maar altijd zo zijn. Misschien ooit nog eens verhuizen naar het einde van de wereld? Ik weet niet of je Floortje (Dessing) kijkt maar dat is volgens mij nou precies waar die mensen naar op zoek zijn.

 4. Af en toe een wasje.. ik heb in de zomervakantie elke dag gewassen. Maar daardoor konden we inderdaad voor max 1 week kleding meenemen en toch drie weken er anders uitzien. Behalve ik natuurlijk. Want of ik nou zwart aan trek of zwart. mensen zien het verschil toch niet.

  Love As always
  Di Mario

 5. Klinkt heerlijk. Maar eigenlijk vind ik het ook zonde om zo laat wakker te worden dan is er al een stuk van de dag verdwenen. Je kan natuurlijk wel later naar bed dan thuis maar juist in de ochtend langer koffiedrinken en wat genieten van ontbijt vind ik zo lekker.

 6. Kliefje wat een heerlijk verhaal over je vakantie en het verblijf aldaar in vorig schrijven was je al verblijd momenten alleen thuis te zijn die rust voor je zelf nu klopt het totale plaatje over jou zo je bent en genoten heb .

 7. En het gevoel van dat simpele leven wil je dan thuis vasthouden maar het glipt gewoon door je vingers. Haar het klinkt om ze bij af te likken (-:
  Dikke kus

 8. Daarom hou ik mijn hart vast voor de routine die me vanaf maandag weer langs de oren zal slaan,….het leven is heerlijk zonder make-up, haarborstel en verplichtingen 🙂

 9. Daar houd ik ook enorm van. Helaas al weer voor de 2e week aan het werk. Ik was er gisteren gewoon chagrijnig van. De hele dag vrij, maar geen moment om even lekker te genieten van mijn vrije dag want er moest van alles. Bah doe mij maar echt vakantie. Nog 10 weken en dan weer een weekje vrij gelukkig.

 10. Ik merk dat het ‘moeten’ ook steeds meer weerstand bij me opwekt. Met een tante én een vriendin in het hospice bekruipt me steeds vaker het Doe Maar gevoel: is dit alles? Werken om je rekeningen te betalen tot je erbij neervalt? Het moet anders kunnen..

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s