Oproepje!

Wat betreft blogs voor HVD zit ik al een poosje in een enorme schrijfdip.

Gelukkig had ik twee maanden pauze in verband met het vakantierooster.

Maar binnenkort zal ik toch weer aan de bak moeten. En willen ook trouwens.

Maar ja. Onderwerpen hè? En als redactielid heb ik plechtig beloofd twee stukjes per week uit mijn hersens te persen en te publiceren.

Zoals (misschien) bekend is de leus van Hoe Vrouwen Denken: “Van ons, voor jullie, mannen”. Het is dus de bedoeling dat we vanuit onszelf schrijven maar de man aanspreken. Dat misschien ooit, in de pruimentijd, when pigs can fly of met Sint Juttemis, we elkaar eens gaan begrijpen. Tot die tijd leggen we middels blogjes aan de andere sekse uit hoe één en ander werkt in onze -vaak door hormonen benevelde- breinen.

Ik kan natuurlijk vanuit dit blog putten uit een enorme vracht oude stukjes die ik dan ook wel eens pak en herschrijf. Uit gemakzucht. Of gebrek aan tijd.

Maar ik wil ook vers blogvoer voor het nieuwe seizoen.

Heeft u een idee waarover ik nog eens kan schrijven? Iets typisch vrouwelijks dat voor de man totaal onbegrijpbaar is?

Kom maar door met die geweldige ideeën!

I luv joe.

HVD-Original-1024x1024

39 thoughts on “Oproepje!

 1. Waarschijnlijk al lang aan de orde geweest maar dat mannen gewoon niet zien wat er moet gebeuren en ook logisch is dat je dat meteen meeneemt. Voorbeeld: ik was beetje ziek en had zelf de vaatwasser al ingeladen. 2 grote dingen, vergiet en grote schaal, pasten er niet meer in, ik vroeg dus of hij dat met de hand even wilde afwassen en drogen. Vergiet en schaal inderdaad gedaan, maar de paar vorken en messen die in de vergiet lagen werden uit de vergiet gehaald en lagen nog vuil in de wasbak, dat had ik niet gezegd dat dat ook moest!

  En dat altijd met “oplossingen” komen. Hoeft niet altijd, alleen even luisteren en ja of nee knikken is voldoende!

 2. Ja over het fenomeen dat mannen als ze zoeken, het nooit kunnen vinden. En dat jij het in 1 oogopslag ziet liggen Ze je dan aankijken 😨😨😨😨😨Snap er na 45 jaar nog steeds niks van.

 3. winkelen (met name kleding passen)
  wijvenauto
  foekvel (rimpels waar je ze niet wilt hebben?)
  ik denk ik laat deze zomer m’n buik eens staan (vrouw aan het lijnen – man zeer beslist niet)
  mannendingen met een stekker (boormachine, schuurmachine etc) en vrouwen met dingen en een stekker (krultang, fohn, carmen krulset)
  kamperen / vakantie
  digibeet
  verven (haar, wenkbrauwen, wimpers)
  vrouwen in het verkeer (en mannen)
  schat doe jij de boodschappen

  Brainstormen ben ik (hopelijk) goed in. Teksten schrijven niet. Ik kreeg voor opstel vroeger voor de moeite een mager zesje. En toch blijft bloggen leuk.

 4. Wat mannen echt niet begrijpen is dat vrouwen nooit genoeg schoenen/tassen hebben.
  ‘Je hebt toch al een tas? ‘

 5. Het oplossingsgerichte denken van de man versus het gevoelsdenken van de vrouw. Mannen snappen niet dat een oplossing niet altijd alles oplost 😂😂😂
  Het standaard handelen van de man bv ‘knop indrukken is licht uit’, als gewoonte, waardoor mjn lief in de zomer altijd alle lichten aan doet als de zon schijnt… Niet even achterom kijken of het licht aan of uit is hoor 😉😎 Op dat laatste vlak zijn vast door anderen ook wel talloze voorbeelden te vinden 😁

 6. Lieverd beschrijf is een werkweek want jij hebt onwijs leuk werk met twee soms wat onhandige collega’s cq werkgever. Verhalen uit de zorg doen het trouwens altijd goed….
  Enne anders heb ik nog wel wat zorggerelateerde momenten om over te schrijven met een kliviaans sausje.

  Wat ik je mee wil geven, is denk niet teveel na want alles wat je schrijft is leuk omdat je er je eigen draai aan geeft met een flinke toef humor… je bent een topper!

  Knuffel A.

 7. Dat mannen alleen kunnen klussen onder optimale omstandigheden oftewel, precies het juiste gereedschap en meer dan voldoende werkruimte (ook als dat betekent dat je de ijskast moet verplaatsen en het hoekje daarnaast helemaal moet uitruimen). Vrouwen daarentegen klaren menig klus met behulp van een haarspeld en een schaar waarbij ze hun linkerarm (terwijl ze rechtshandig zijn) ingenieus achter de ijskast hebben gewrongen om erbij te kunnen.

 8. Ik kan je helaas niet adviseren, als vrouw die juist de vrouwendingen niet leuk vindt en met een man die voor me kookt, wast, stofzuigt, klust, boodschappen doet enzovoort. Moet-ie wel thuis zijn natuurlijk, maar dat terzijde.

 9. Wel eens bedacht hoe het voor mannen is als vrouwen op het moment van vertrekken naar een afspraak ineens ontdekken dat sleutels of mobiel ergens moeten liggen, maar geen idee waar? Of dat die ene set oorbellen echt in moet terwijl die nergens te vinden is? Of dat je niet bij 1,2,3,4, of 5 kledingzaken kunt vinden wat je zoekt, maar de halve straat in een grote stad afloopt om tenslotte bij die eerste winkel alsnog te slagen? Of dat je als je net onderweg bent ineens de mededeling krijgt dat er NU hoognodig moet worden geplast?? En dat de man dan verantwoordelijk is voor het NU vinden van de juiste plek?? Het leven van mannen is niet altijd zo eenvoudig hoor…het kent heel wat hoogte- maar zeker ook dieptepunten……

 10. Bij ons is het allemaal niet zo stereotiep: hij doet de was, kookt veel beter dan ik, is veel verzorgender dan ik.. Wat ik vaak zie hier op ’t platteland, is dat mannen buiten staan terwijl hun vrouwen in winkels zijn.. dat snap ik echt niet. Ga dan niet mee! Hoe zou zoiets werken? Ik heb zelf ook een vreselijke hekel aan ‘winkelen’ maar ik ga gewoon niet :-)) Verder denk ik dat ik best veel mannelijke hormonen heb meegekregen en ondanks dat ik best heel erg een vrouw ben in veel opzichten, snap ik mannen vaak beter dan vrouwen, omdat ze veel meer rechttoe rechtaan communiceren.

 11. Waarom het toch handig dat vrouwen veel meeslepen in een handtas? (ondingen volgens de mannen, maar wie roepen er het vaakst om een pleister, paracetamol, zakdoek e.d.)
  Waarom wij haren in het doucheputje wel goor vinden.
  Waarom wij niet houden van neusleegvretende kerels in de rij auto’s voor de verkeerslichten.

  Mag het ook over iets mannelijks zijn waar vrouwen een hele andere mening over hebben dan de man(nen) zelf?
  Bijv. het uiterlijk van een hipster, mannen in te korte en te strakke korte broeken, onbeschoft eten in horecagelegenheden (zag deze week weer een gozer een hele grote hap al zigzaggend z’n muil indouwen), het nalaten van het gebruik van deo omdat deo niet mannelijk zou zijn.

  1. Oh ja dat is ook een leuke. Met vakantie mag ik niet teveel meenemen maar ik moet wel alles bij me hebben.

 12. Man en ik zijn aan het klussen, samen. Ik weet niet of jij dat wel eens met je man doet, maar het is overduidelijk dat de een van Mars komt en de ander van Venus (niet qua slordigheid of handigheid of.. maar gewoon de manier van denken en kijken naar…

 13. Poeh! Waarom mannen zulke aanstellers kunnen zijn als ze ziek zijn. (Die van mij trouwens niet.)
  Waarom mannen vinden dat vrouwen te veel praten en vrouwen dat mannen slecht luisteren.
  Waarom ze hun auto als heilige koe zien? Of het verlengstuk van…
  Waarom ze in vredesnaam nog steeds witte sokken in schoenen (oh horror: sandalen!) dragen?
  Dat ze na de geboorte van hun kind ineens zoveel “zachtheid” hebben.
  Ze slecht tegen snotterende vrouwen kunnen.
  Heb je hier iets aan (-:

 14. Hi kliefje,

  Ik heb het wel getroffen hoor qua man, maar enkele heikele punten
  – waarom moeten vrouwen altijd zorgen voor de kadootjes en attenties en asn alle festiviteiten en verjaardagen denken
  – mannen hebben weinig oog voor detail want ze zien niet waarom iets niet bij elkaar of bij iemand of in huis hoort
  – mannen nemen alleen moeite voor iets als het hen uitkomt of voor wat zij belangrijk vinden
  – mannen verliezen zich toch ook vaak in details en verliezen het doel of geheel uit het oog of streven er voorbij, daarom zij ze dol op gadgets
  – mannen vertonen gauw haantjesgedrag onderling
  – mannen willen niet doorpraten en zijn gauw klaar met iets en als wij niet zover zijn dan vinden ze dat wij zeuren

  Afijn mannen verschillen nogal qua type, maar misschien kun je er wat mee.

  Groetjes,

  Dorothé

 15. Als ik het hier zo lees.. dan heb ik het niet getroffen thuis met vrouw… Meer de dingen waar hier de vrouwen zich aan ergeren, doe ik in huis niet, maar juist Dinnetje…..

  Love As Always
  Di Mario

 16. Ik zou het interessant vinden om iets te lezen over je (jullie) uitgavenpatroon. Waarom geld uitgeven aan schoenen, luxe eten etc als jullie buffer beperkt is? Geen oordeel hoor, gewoon nieuwsgierig 😉

  1. Dat kan. Ooit. Maar ik ben nu specifiek op zoek naar HVD onderwerpen. Vind dit meer op mijn persoonlijke blog horen… 😉 Niet beledigd btw.

 17. Ik heb heel lang na zitten denken, maar ik zou het niet weten. Hooguit dat ik veel makkelijker spullen kan vinden, maar he, ik heb de plaatsen voor de spullen uigezocht. Dus het is volgens mijn logica.
  Wij zijn hier bezig met MBTI. Zoons en ik hebben extravert feeling, manlief introvert feeling. We begrijpen dat we elkaar niet altijd begrijpen 😉 Ik heb weleens last van mijn hormonen. Aan den lijve zullen ze het niet herkennen, maar de mannen zijn dan erg lief en begripvol.
  Ik denk dat ik niet zo stereotiep vrouw ben, al heb ik nogal een vrouwelijke uitstraling. Ik heb geen zussen, geen dochters. Ik ben dus op gegroeid tussen mannen en ik ben al jaren thuis met mannen. Geen baan buitenshuis. Zoons zien ook wel dat er gezogen of afgewassen moet worden. Al vinden ze opruimen minder belangrijk. Ik vind het no nonsens van mannen wel fijn en winkelen doe ik ook als een vent. Ik winkel alleen als ik iets nodig heb en als ik iets vind naar wens dan ga ik niet nog vijf andere winkels in. Schoenen, tassen, boeit me niet zo. Wel draag ik graag lange rokken met strakke shirts/truitjes in vrolijke/lieve kleurtjes, heb lang haar. En tegelijk heb ik niks met make up en nagellak vind ik een crime 😀
  Een heel verhaal en volgens mij heb je er ook nog niks aan voor je HVD. Nou, ja, ’t komt uit een goed hart 🙂

 18. Realiseerde me vannacht dat ik precies de verkeerde hoek gekozen heb. Schaam me naar. Was echt geen opzet.
  Kan ik het nog goedmaken?
  – waarom moeders nooit ziek (kunnen) zijn?
  – waarom ik thuis de Vrouw Ben Die Alles Terugvindt?
  – waarom vrouwen zes dingen tegelijk kunnen doen, of zeven?
  – dat kunnen vrouwen gezellig met elkaar kunnen huilen bij zielige films (ik dan weer niet)
  Ik vind het best moeilijk; ben geen meisje-meisje.Fietste met plezier als enige vrouw met 30 mannen mee. Ik ben ook niet zo goed in onderwerpen verzinnen en schrijf meestal alleen over gekke gebeurtenissen.
  Liefs

Reacties zijn gesloten.