Kookpunt bereikt

Afgelopen vakantie kreeg ik een appje. Van een secretaresse die bij de fysiotherapeuten werkt, in hetzelfde gebouw als waar onze praktijk is.

De antwoordapparaten van jullie doen het niet. En nu?

Ik zat 1200 kilometer verderop.

Ik had vakantie.

Ik was onderweg in de auto om Jill op te gaan halen, 300 kilometer verderop.

Ik ben echt altijd de lul als het aankomt op dingen die niet werken of kloppen.

Ik ben de afgelopen kerstvakantie gebeld over die K&^%* antwoordapparaten en heb ik mijn voorjaarsvakantie een hele dag op de praktijk gezeten omdat de telefooncentrale was uitgevallen.

De laatste weken voor de zomervakantie was ik echt gesloopt. Door de dingen die momenteel in mijn eigen leven gebeuren. Door het pesthumeur van mijn werkgever en zijn niet aflatende stroom aan kritiek en gemierenneuk. Door de waarneming die extra drukte en stress met zich meebrachten. Door mijn collega die privé in zeer roerig vaarwater zit en veel spanning om zich heen heeft hangen en -logisch- veel foutjes maakt. Ook zij loopt over. Ik zeg er nooit wat van. Ik vind haar a) superlief en b) heb ik enorm met haar te doen en c) ben ik als de dood dat ze omvalt en d) maak ik haar alleen nog maar onzekerder als ik haar wijs op de dingen die momenteel wat minder gaan. Feit is alleen wél, dat ik al maanden denk voor twee en heel veel moet incasseren.

Dat appje van het antwoordapparaat kon ik er dus echt even niet bij hebben. Daar ver weg van al het gezeik en de negativiteit. Ik ontplofte bijna. Moest huilen. Mijn bloeddruk schóót omhoog.

Laat me met rust, was het enige dat ik kon denken. Donder op.

Aangezien degene die ‘m stuurde niet eens voor ons werkt en het haar taak natuurlijk helemaal niet was, bleef ik lief en bedankte ik haar. Ze had me ook niet hoeven appen tenslotte.

Ik gaf haar nummers van de vrouw van mijn baas en van mijn collega en stuurde mijn collega -aangezien zij op dat moment de enige was die nog in Nederland was- een sms’je of ze even contact op kon nemen met de praktijk.

Het telefoontje dat ik later kreeg van een maatschappelijk werker die ook voor ons werkt, dat ik na een paar uur pas zag, heb ik genegeerd. Zijn voicemailbericht wiste ik. ’s Avonds, toen we 600 kilometer hadden gereden en de auto de geest had gegeven, berichtte ik hem. Geen bereik, panne, onderweg etc. Wat is er aan de hand?

Dat was het.

Blijkbaar is alles opgelost. Niet mijn probleem was het. Vond ik.

Vandaag “mogen” we weer na drie zalige weken niets.

Ik kan niet zeggen dat ik geen zin heb. Maar popelen is het ook niet. Dat heeft niets te maken met mijn werk, dat ik doorgaans hartstikke leuk vind, maar meer met de factoren er omheen. Mijn werkgever ga ik niet veranderen. Ik verwacht niet dat het leven van mijn collega ineens wél holadijee geworden is. Het is verdomde jammer dat ik niet “gewoon” mijn werk kan doen en zoveel rekening moet houden met.

Nou ja: diep ademhalen en maar weer beginnen. We zien wel weer.

Oh. En het regent. Dat zou verboden moeten worden, op je eerste werkdag.

Gátverdamme 😦

25 thoughts on “Kookpunt bereikt

 1. Ik vind dat echt niet kunnen om iemand voor dit soort futiliteiten lastig te vallen tijdens haar vakantie. Wens je veel succes voor vandaag. Ik mag morgen weer en als ik daaraan denk krijg ik al vlekken in m’n nek.

  1. Nee, ik dus ook niet. Ik vind dat het het pakkie an van mijn werkgever is. Het is zijn toko, ik ben slechts werknemer. Als ik het leuk vind om nooit echt vrij te zijn, word ik wel zelfstandig tenslotte 😉

 2. Ach ja, collega’s – apparatuur met een stekker – werkgevers – regen – einde vakantie…………kunnen we niet 10 jaar vrijaf nemen en later (ahum) als we tijd genoeg hebben, een dikke huid hebben gekweekt, alle ‘zeik neuzen’ met pensioen zijn, gaan werken, tot 80 jaar of zo…………..LOL

 3. Sterkte Klief. Dit soort stomme dingen kun je er niet bij hebben als je zelfs al veel op je nek hebt. En trouwens, als je minder op je nek hebt, kun je deze dingen missen als kiespijn.

 4. Sterkte vandaag en geheel vrijblijvend advies om beter voor jezelf te zorgen. Het is sneu voor die collega. Laat zij zich maar af en toe een week ziekmelden en dat er vervanging voor haar komt. Ik heb zo’n situatie met manlief gezien. Hij was leidinggevende over iemand die de kar niet kon trekken en het kwam er op neer dat manlief zo ongeveer een dubbele baan had. Manlief vond het ook zo sneu voor die ander, maar het was niet vol te houden en hij heeft deze collega moeten ontslaan. Net op tijd voor manlief, die zat tegen overspannen aan. Mede ook door slechte werksfeer van de leidinggevende boven hem.
  Werkelijk ongelooflijk dat jij gebeld wordt vanwege die antwoordapparaten als je op vakantie bent. Er moeten echt meer mensen op jouw werk zijn met verstand ervan of een telefoonnummer van een extern bedrijf.
  Ik zou ook het kookpunt bereikt hebben en hierbij verklaar ik je tot ‘heilige’ dat je het daar nog volhoudt. Hopelijk vakt het mee vandaag en wordt het toch nog een aardige dag 🙂

 5. Succes weer deze eerste dag. En die regen dat zou inderdaad verboden moeten worden. Ik ben zelf al weer voor de 3e week aan het werk deze week, maar pfff ooit was er wel eens komkommertijd in de zomer, maar daarvan is helaas geen sprake. De drukte en stress schieten weer in het rond hier. Ben al weer toe aan een nieuwe vakantie.

 6. ’t Lijkt me toch tijd dat je eens een hartig woordje met deze en gene moet praten. Niemand heeft er iets aan als jij en je collega-met-problemen in elkaar storten. Jouw baas komt overigens op mij over als een totale sociale onbenul, totaal ongeschikt als ‘baas’ (al heeft volgens mij alleen een hond een baas).
  Neem gewoon een tweede telefoon met nieuw nummer en neem die mee op vakantie in het vervolg. En dan natuurlijk alleen een select gezelschap dat nieuwe nummer geven. Dan kunnen ze bellen, appen wat ze willen, maar jij merkt het toch niet.

 7. Pfffffffffffffffffffffffffffff, heb je het overleefd. Was mijn eerste werkdag toch beter.. volgens mij.. moet even denken. Mmmm, net uit het vliegtuig, vijf uurtjes geslapen en weer werken. Maar….de zon scheen die dag.. toch..

  Love As Alwyas
  Di Mario

 8. Waar is de tijd van de ouderwetse draaischijf telefoon, dan kon je gewoon vakantie houden zonder lastig te worden gevallen.
  Wens je vandaag heel veel sterkte. Hans

 9. Beste Kliefje ,
  Mijn compliment voor je schijven en ik leef met je mee en voel de werkelijkheid met het geen je uitleg ,top vrouw ben je en onder ons gesproken niet weg gaan we/ik kunnen je niet missen.
  Hans H.3

 10. Sterkte…

  Is het geen idee om een zakelijke telefoon en een prive nummer te nemen? Dat je vooral NIET geeft aan mensen die je per ongeluk werk-gerelateerd zouden kunnen bellen als jij daar geen zin in hebt? Fijn dat je wilt bijspringen in nood, maar je moet het ze niet te makkelijk maken…

 11. Sterkte vandaag op je eerste dag! Als ik trouwens echt niet gestoord wil worden dan reageer ik gewoon niet of Veel later. Twee dagen ofzo. Meestal is het probleem dan al opgelost en bleek dat het ook zonder mij kon Haha

 12. Doet altijd zeer, zo’n eerste dag. Maar na een uur is het alsof je niet weggeweest bent.
  Niet normaal dat je in je vakantie voor je werk gebeld wordt! Een heel goede tip om er een tweede telefoon bij te nemen. Kost ff wat maar rust is onbetaalbaar.
  Kus!

 13. Ik ken dat. En ik spring dan vaak ook uit mijn vel (ligt er aan waar het om gaat). Het is wel gemakkelijk zeggen: stekker eruit, maar als je een bepaalde functie hebt in je bedrijf gaat dat gewoon niet. En je kunt je berichten ook niet filteren. Ik vind het ook nooit leuk, maar het is inherent aan je functie.
  Maar de reactie die jij had, zou ik ook hebben. Ik heb dat vaak als ik gebeld wordt door de alarmcentrale. Zeker als ik thuis ben, vrij ben of ergens ben waar je ook weinig kunt doen. Maar dan is het inderdaad zaak om helder na te denken en het probleem ofwel te delegeren ofwel te negeren en vaak lost het dan vanzelf op. Maar ik begrijp de frustratie volkomen!

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s