Oeps, golfje!

Toen Vlam en ik die zaterdagmiddag, die inmiddels alweer eeuwen geleden lijkt, aankwamen in Mimizan, gingen we uiteraard meteen even naar het strand. Spullen een plek geven, boodschappen opruimen, wijn koud leggen, bikini aan en gaan.

Het water was zalig. Fris en bruisend. We hebben een half uurtje in de zee gelegen en zijn toen overgegaan tot de orde van de dag: rosé.

De tweede dag was het andere koek. Woeste golven. Precies zoals ik me kon herinneren van het jaar daarvoor. Mimizan is niet voor niets een plaats waar heel erg veel surfers naartoe komen tenslotte.

We gingen te water.

Vlam is handig met golven. Die weet precies wanneer hij óf er overheen moet springen, óf er doorheen moet duiken. Hem gebeurt nooit wat.

Ik ben -zoals wellicht al bij u bekend- van het onhandige type mensch. Ik struikelt tig keer per dag, ik verstap me regelmatig, ik val van stoeprandjes, stoot mijn hoofd tegen ruiten van etalages omdat ik denk dat ze verder weg zijn, verbrand me met koken, giet net zo makkelijk theewater over mijn handen. Kortom: u begrijpt me wel.

Golven en ik zijn een buitengewoon onhandige combi.

Vlam weet dat ook. En dus sommeerde hij me nogal streng goed naar hem te luisteren. (Normaliter gaan daar mijn haren van omhoog staan en doe ik het juist niet. In dit geval zette ik me over mijn aversie tegen despoterige mannen heen en liep volgzaam achter hem aan. Het was beter voor mijn gezondheid.) Vlam trok me mee, dieper de zee in.

De eerste tien golven gingen prima. Als een volleerd golvenspringer trotseerde ik ze.

Daarna raakte ik afgeleid.

Ik keek héél even naar het strand.

Moet je dus niet doen.

Ik werd overspoeld door een énorm exemplaar.

Die me zo meters ver het strand opflikkerde.

Een paar seconden zag ik niets, alles was donker.

Toen kwam ik weer boven water. Proestend.

Ik krabbelde weer overeind maar toen kwam de volgende golf er alweer aan.  En ook die wierp me met woest geweld het strand op.

En passant voelde ik dat mijn bikini verdween en mijn rechter tepel door het zand eraf werd geschuurd. Heerlijk.

Toen ik weer veilig op het strand stond, zag ik bedroevend weinig. Aan de rechterkant miste ik een contactlens. En mijn linkeroog brandde als de hel en ik kon ‘m amper openhouden. Hoornvlies beschadigd door het zand.

Vlam, die me in eerste instantie smakelijk uitlachte, was inmiddels het lachen vergaan en kwam bezorgd op me af gelopen.

De rest van de middag is oma veilig op haar strandstoeltje blijven zitten. Zonder lenzen want ik kon het mijn ogen niet aandoen die dingen er weer in te frommelen. Met zonnebril, want ze deden aardig zeer.

Idem dito wat betreft de plek waar ooit mijn tepel zat.

En mijn schouder.

Maar dat wat het ergst eraan toe was, was mijn eigenwaarde.

Ik heb voor héél veel mensen een onvergetelijke show weggegeven die middag. Ik hoop niet dat iemand het heeft gefilmd…

WhatsApp Image 2016-08-14 at 11.04.10 (1)

28 thoughts on “Oeps, golfje!

 1. Wees gerust.. ik heb nog niets in de failarmy voorbij zien komen, dus de kans is klein. Die golven zo hoog.. je moet er van houden….. en ik hou er ook wel van. Meestal gaat het goed bij mij.. totdat ik de kinderen ook in de gaten moet houden…Succes met je eigenwaarde, die groeit vast wel weer….totdat je weer een golf ziet.

  Love As Always
  Di Mario

 2. 😂😂😂
  Ik ben dol op grote golven – ik ben als Vlam wat dat betreft. Manlief zou ook zo’n buiteling hebben gemaakt en ik zou mijn geschater en gegiechel hardhandig onderdrukt hebben, gepaste zorg getoond hebben en hem wijn gevoerd hebben. Want als het pijn doet is het niet meer leuk!
  *gniffel*

  De Adriatische zee paste hem beter. Jou misschien ook.(alhoewel.. als je van tintelfris houdt niet. Lauwwarm gekabbel. Brr..)

 3. Vorige week veilig en wel in de branding van Normandie gestaan waar een hoop zeewier t strand op gekwakt werd. Datzelfde zeewier bleef achter je hielen hangen wat je daardoor bijna meer naar voren sleurde. Is goed gegaan. Alleen de man ging iets verder en die werd wat natter, tot groot vermaak mijnzerzijds :))
  Zeewater en ogen vind ik ook een slechte combi, heb ik t nog niet eens over dat zand, zeer pijnlijk. Zo deden ik en mn gezin een aantal jaren terug een balspel in t water op Mallorca maar dan in slowmotion omdat dan de 1 dan de ander dat zoute water in zijn/haar ogen kreeg. Hoop dat alles weer is aangegroeid wat door t zand eraf geschuurd was :))
  Fijne dag
  lieve groet Brigitte

 4. Dat kon mijn verhaal zijn. Ben sowieso al een kluns en al helemaal op het strand. Ik ga er enkel in als er ofwel héél véél mensen zijn (dat het niet meer opvalt) of als er niemand is – en het dus eigenlijk pokkekoud is. 😉

 5. Auw niet fijn! Alleen je beschrijft het dan wel weer zo beeldend, dat ik dit wel met een glimlach zit te lezen! Hoop wel dat alles weer goed is gekomen, ook met je eigenwaarde!

 6. ik heb eens een keer met de kinderen in de branding gezeten. Met open mond gelachen. Moet je ook niet doen. Ik heb nog steeds sporen van de zilte zee in mij. Die sporen die ik daarna bij het overgegeven niet kwijt ben geraakt. Ik hoop dat je tepel er snel weer aan zit! XX

 7. Goedenmorgen, Kliefje! Wat een heerlijk verhaaltje weer op deze zonnige morgen, maar waar mijn humeur helaas donkergrijs is. Dank voor de lach op mijn gezicht! Echt!

 8. O jee, iets dergelijks heb ik een aantal jaren geleden ook eens meegemaakt. Zat ik daar voor in de zee, bikinihesje rond mijn nek en mijn zonnebril scheef op mijn hoofd. Mijn kinderen hebben het er nu nog wel eens over.

 9. O, wat erg. Beschadigd hoornvlies. Kan dat uit zichzelf genezen?
  Leuk vakantieverhaal. Je beleeft wat avonturen. Ik had doodsangsten uitgestaan. Hou niet van zwemmen, hou niet van water. T’is zo nat.

 10. Ai, pijnlijk. Ik had harde lenzen, maar ik verdraag ze niet meer. Ik ben ook niet best met golven. Heb er de kracht niet voor en ik moet echt een bril op in het water want ik zie anders bijna niks (-10). Zeewater en brillen vind ik geen handige combi. Gelukkig zwem ik al jaren niet meer 😉

 11. Heel vermakelijk verhaal (-:
  Ik heb het eens in Corsica gehad. Toen spoelde ik met mijn bikinibroek tussen mijn knieën aan op het strand. Het was tijdens een fietsvakantie en alle fietsers keken toe. Ik zag zo rood als een tomaat en dat had niets met zonnebrand te maken.
  Had je reserve-lenzen bij je?
  Kus

 12. Zulke ervaringen zijn hilarisch……. als een ander ze overkomt. Nu is een strandbezoek toch altijd al een bezienswaardigheid, (oude) mannen met een zwembroek met pijpjes waar uit 1 pijp de ‘bever’ hangt, kleine kindjes in hun blote gat (mag van mij hoor) gerimpelde dames die zo bruin zijn dat een bruine beer jaloers wordt, mooie slanke dames in prachtige bikini’s (das war einmal bei mir), gespierde uitslovers die in een strakke zwemshort een of ander bal spel doen, surfers in zo’n strak latex pak (of is het ander materiaal?) vliegerende kinderen waarvan de vaders continu de besturing over nemen of het kind wil of niet. Jengelende kinderen die patat en ijs willen met ouders die continu schreeuwen (zeggen) van ‘dat krijg je niet’. Idioten (sorry mensen) die de meeuwen voeren. Strandbezoekers die wanhopig een schaduwtentje op proberen te bouwen in de harde zeewind, omkledende mensen die zeer onhandig met een badlaken om een onderbroek proberen aan te trekken. Gettoblaster luisterende jongeren die liggen te headbangen. Mensen die de zee ingaan en hun badkleding blijkt doorzichtig te zijn, leuk zo’n gevarendriehoek in je bikinibroekje. Kortom een heerlijk dagje strand.

 13. Geweldig Klief, zo beeldend beschreven! Blij dat de schade met twee dagen een heel eind weg was. Heerlijk als het golvenspringen je lukt maar ook hier eerder kopje onder dan leuk er over heen springen! Tel daarbij niet geweldig kunnen wemmen en je snapt dat ik alleen met begeleiding het water in durf 😉! Bij ons geen golven om ons eiland dus geen golven springen…..en een beetje kouder dan waar jullie waren. Ach, als je op een goede dag er door heen bent valt t wel mee. Maar VOOR dat je er doorheen bent! Geniet van de herinneringen. Groet

 14. Ik zie het voor me en kan een lach niet onderdrukken. Gelukkig lees ik ook dat alles weer goed is gekomen met je oog. Heb jij een eigen nipple-gate overgehouden aan dat golfje, arme jij.

 15. Haha, ik ben precies zo. Toen ik ooit mijn duikdiploma wilde halen was het helemaal feest. Op de een of andere manier vond ik het moeilijk om onder water te komen?! Echt niemand anders had daar last van. Diploma wel gehaald, trouwens, maar ik zit ook liever in een stoeltje aan het strand.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s