Het rijk alleen

Gisteren was ik een deel van de middag én de ganse avond, zomaar onbestorven weduwe.

Vlam had vlak na een wedstrijd Formule 1 en een stuk Vuelta het pand verlaten vanwege een vrijgezellenetentje.

Daar zat ik dan. Op de verder lege bank. Mét de afstandsbediening, die uren lang voor mij alleen was. Ik zet de televisie echt nooit aan, laat staan dat ik ‘m bedien. Vlam is hoofd televisiezaken. Jill en ik hangen er maar wat mij. Vooral wegens desinteresse hoor, want zelf nou zelf: de Nederlandse tv is toch in- en intriest? Alle seizoenen van NCIS zijn momenteel te bekijken geloof ik. Castle zenden ze tot soms wel drie afleveringen achter elkaar uit. Vorige week hebben ze in een week tijd heel seizoen één van de Transporter er doorheen gejast. Daar wordt een mens toch niet vrolijk van? Het hele leven is al één grote herhaling, de hersenen willen ook wel eens gevoerd worden met wat nieuws.

In ieder geval: ik. Alleen. Op zondag. Best wel even lekker na een heftig weekend met daarin helaas wel weer wat gezeik en ellende.

Ik riep Misty en die nestelde zich op mijn schoot.

Ik zapte en “Bridge to Terabithia” was net begonnen. Ook die had ik wel eens gezien. Maar ik was wel in the mood voor een stevig potje janken. Gelukkig ging niet lang nadat ik de film aanzette, de hoofdrolspeelster dood. Dus ik kon zalig mijn tranen de loop laten. Gierend en snikkend met keelpijn en opgezette oogleden zat ik op de bank. Net wat een vrouw soms nodig heeft. Alle shit kwam eruit.

Toen de film was afgelopen heb ik een half uurtje met open bek zitten kijken naar “real housewives”. Dat die vrouwen bestáán! Ze zijn niet alleen lelijk van buiten door al die kunstmatige ingrepen en dat gesnij, ze zijn van binnen ook rot.

Toen was het tijd om te gaan koken, dus flikkerde ik een bak babi ketjap en rijst uit de vriezer (voor noodgevallen) en roerbakte daar een berg groente door. Niet te moeilijk. Jill schoof aan en we zaten daar even gezellig met zijn tweetjes te eten.

’s Avonds keken we -voor de verandering- een herhaling. Van Bridget Jones dit keer. De eerste film, die schat ik, nog maar een slordige 267.843 eerder is uitgezonden. Voordeel van Bridget is, is dat ze komisch blijft, zelfs al kan ik alle grappen inmiddels hardop mee uitspreken. Jill en ik beslisten ter plekke, dat we de nieuwste film, die halverwege deze maand uitkomt, lekker samen in de bios gaan kijken.

Het is zo dat het idee van een avondje de afstandbediening in de hand hebben, bij voorbaat zalig leek, maar niet heel veel spannends heeft toegevoegd aan mijn leven.

En verder is het zo, alhoewel ik ‘m zeer regelmatig achter het behang kan plakken met al zijn sport en DWDD en René van der Gijp, die door merg en been gaat, ik stiekem toch liever een herhalend beeld zie van mijn echtgenoot op de bank.

Noem me saai en gezapig.

Ik ben PVD net de programmering van RTL4.

20160904_190121

26 thoughts on “Het rijk alleen

 1. zoafentoe een avondje alleen is best prettig, maar vooral niet te vaak inderdaad…Ik keek heel holland bakt gisteren voegt ook niets toe, maar in ieder geval nog lekkere baksels voorbij zien komen.

 2. Hahah leuk hey! Hahahaha ja ! Ik huil ook tijdens een film of programma en soms zelf voor een ontroerende reclame hahahahaha 😂😂😂😂 I know girl that’s sounds crazy! Hahahah yess the housewifes is echt een silly programma ik kijk er niet meer naar het heeft geen doel ofzo.
  Yes! Lekker is dat lekker iets simpels in elkaar flansen om te eten en hopaaa zonder te veel gedoe. Hihihi
  Leuk artikel jij en jill hebben zeker genoten zo te zien! Die filmpje in de bios ? Die moeten jullie zeker saampjes gaan kijken!♡

  Have A Beautifull Day!
  Hugzzzz Miss B💋

 3. Wij hebben de VPRO gids en die maakt je wel attent op interessante dingen, meestal docu’s. Verder volgen we BBC detectives zoals Lewis en Vera etc. zonder teveel bloed en gesnij. Natuurlijk ook wel eens een film evt.via Netflix. Maar de tv staat minimaal 2 avonden per week uit en overdag ook, tenzij er iets bijzonders is. Manlief volgt de tour, schaatsen en ik loopwedstrijden.

  Groetjes,

  Dorothé

 4. Honderd zenders en niets op tv!
  Vorige week gekeken naar de derde serie van de Zweeds/Deense serie The Bridge (razend knap gemaakt en spannend) en naar het derde seizoen van het Australische A Place to call Home (drama).
  Niet live hoor, ik kijk wanneer het mij uitkomt.
  En de hele avond Amerikaanse crime-pulp, dat is toch binge watching? Als je het via Netflix doet, is het ineens hip. Ook al niet aan mij besteed.

 5. Afstandbediening.. Mmmmmm ik kijk juist al mijn sport op mijn pc.. Eventueel op twee schermen als er F1 en voetbal tegelijk is. Maar de tv.. daar mag ik dan weer niet aankomen.

  Love As always
  Di Mario

 6. Als ik helemaal alleen thuis ben, dan blijft de tv bijna altijd uit. Hooguit een een muziekje op de achtergrond terwijl ik lees. Of ik kijk de tigste keer naar Lord of Rings, meestal ergens in december. Hier is plots een voorkeur ontstaan voor ‘Inside the factory’, ‘Eat well for less’ en ‘Country file’ van de BBC en “How do they do it’ (oid?) op Discovery. Ben een redelijke fan van Engelse misdaad series, maar dat gaat een beetje in vlagen. Ik hou van comedy zoals de ‘Vicar of Dibley’, maar dat is schaars.

 7. Af en toe een avondje alleen is echt wel fijn! Oudste dochter heeft van maart tot juli weer thuis gewoond en met haar heb ik alle seizoenen van Call the Midwife gekeken. Doen we nog een paar bevallingen zeiden we dan ’s avonds en nestelden ons gezellig op de bank, waarbij mijn lief achter z’n computer verdween met koptelefoon op om z’n discovery series te bekijken. Maar we hebben ook echt een aantal series die we samen kijken lekker knus op de bank. En wat is Misty toch een schat!

 8. Bridget Jones heb ik nog nooit gezien. Dat klinkt pas saai en gezapig als je het mij vraagt. Gelukkig vraag je mij niets.
  Misty is écht een knapperd!

 9. Het is echt armoe. Tig zenders en maar weinig wat de moeite waard is. Ik kijk weinig en heb als wereldvreemde geen Netflix of andere mogelijkheden om eindeloos series te kijken. Geen geld en geduld voor, maar bovenal vind ik het zonde van m’n tijd.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s