Ah! Liefde!

Vlam koopt al jaren zijn auto’s bij een garage in de stad verderop. Er is een periode geweest dat hij nogal vaak wisselde van auto. Omdat er toch dingen waren die tegenvielen. Benzinegebruik. Comfort. Een auto die zo nu en dan spontaan stilviel. Hij rijdt veel kilometers en het is dan wel belangrijk iets degelijks onder je gat te hebben.

Jill heeft, raar maar waar, veel interesse in auto’s dus zij vergezelde hem altijd met proefritjes. Ondergetekende bleef -wegens nul interesse in dingen met een motor- lekker thuis, die zag uiteindelijk wel wat de nieuwe aanwinst was.

De stagiair in dat autobedrijf, Alexander, benaderde Vlam een keertje toen Jill niet mee was. “Meneer” zei hij, “Mag ik zeggen dat u een mooie dochter heeft?”.

Jill was in de zevende hemel.

Want hij is léúk, die jongen. Zelfs ik keur hem goed. Hij heeft een leuke kop, is slim, attent, welgemanierd. Kortom: ik zou hem achterelkaar als schoonzoon in de armen sluiten.

Ware het niet dat Jill toen wel erg jong was.

Inmiddels zijn we wat jaartjes verder. Moet kunnen wat mij betreft.

Jill had hem inmiddels opgezocht op Facebook en toen we afgelopen zaterdag bij mijn schoonouders waren, liet ze zijn profiel zien. Hem als vriend uitnodigen, zoals wij al meerdere keren geopperd hadden, was een brug te ver. Het bleef bij zwijmelen en wat over het beeldscherm van haar iPad kwijlen.

Zondagavond kwam Jill ineens met rode konen naar beneden. “MΓ‘m! Heb jij iets met mijn FB gedaan? Alexander heeft me toegevoegd als vriend, maar ik heb hem niet gevraagd”. Hilariteit alom natuurlijk. Hoge bloeddrukken, gillende vrouwen, stralende ogen. U kent het wel.

We braken onze hoofden over hoe en wat. Ik opperde nog dat ze het misschien zelf had gedaan. Jill doet ’s nachts rare dingen die ze de volgende morgen niet meer weet. Ze praat in haar slaap. Ligt ineens andersom in haar bed en verplaatst dingen in haar kamer. Wie weet heeft ze al dromende over deze leuke jongen toch de stoute schoenen aangetrokken?

Maar zo is het dus niet gegaan. Uit het activiteitenlogboek bleek dat er vanuit Jills profiel omstreeks drie uur zaterdagmiddag een verzoek was ingediend.

Het kwartje viel.

Schoonmoeder heeft met haar reumatische handen waarschijnlijk bij het swipen de uitnodigbutton aangeraakt.

Blijkbaar moest het zo zijn. Toch?

En vanmorgen bij het opstaan bleek dat Alexander haar heeft gevraagd of hij Jill mag toevoegen op Instagram. Aha! Zij is dus niet de enige met interesse.

“Shit” zei Jill. “Ik ga even als een speer wat foto’s verwijderen”.

“Ik zou er juist een paar toevoegen” zei ik nog.

Deze (onderstaande) bijvoorbeeld.

Daar moet ie toch gigantisch voor vallen?

13507130_1225526287480363_6978633353340772434_nWordt vervolgd.

Hoop ik πŸ™‚

24 thoughts on “Ah! Liefde!

  1. Ja, Alexander heeft het maar getroffen Schoonmoeder, zo heeft elk nadeel ook een voordeel. Hans

  2. Bij ons noemen ze dat ‘aan de kar steken’ hoor Kliefje πŸ™‚
    Maar hoe schoon is dat niet hΓ©, jonge liefde. Ik heb hier sedert twee maanden ook een jongen in huis die ik met alle plezier een boterbriefje zou aan de hand doen (en ik denk dat grote dochter die mening deelt)

  3. Oh, wat leuk en spannend! Ik hoop op een leuk vervolg, ook al kan ik begrijpen dat Jill haar privacy ook graag wil in deze……

  4. Alles goed en wel, maar is hij ook betrouwbaar, eerlijk, recht door zee? Is moeders niet bang dat dochterlief haar eigen fouten gaat herhalen? πŸ˜‰

Reacties zijn gesloten.