Huup, huup, Barbatruc

Ik zou nog terugkomen op die schoenen. Waarom ik, terwijl we zat andere rekeningen zouden kunnen betalen, toch regelmatig schoenen koop.

Laat ik beginnen met het feit dat ik zelden nieuwe schoenen koop.

Er zijn namelijk -net als ik- vrouwen zat die een schoenentic hebben. Maar die hebben meer budget dan ik en die kopen ze in winkels. Voor soms veel geld.

Net zoals dat hier ook wel eens gebeurt als je zoveel paar hebt, je hebt toch schoenen die je vaker aantrekt dan andere. Soms wurm je je poezelige voetjes in een paar dat stiekem gewoon niet past. Maar die je tóch wilt hebben. Ik weet het, het is vreemd. Maar dat doen wij, wij schoenverslaafde vrouwen. En vervolgens verdwijnen ze in de krochten van je kasten.

Ik profiteer van die vrouwen. Ik geef het ronduit toe.

Ik koop namelijk via Marktplaats schoenen die in de winkel makkelijk honderdzestig euro zouden kosten, voor twintig. Ik scoorde ooit eens een paar Kurt Geigers van ruim tweehonderd pond, voor dertig euro. (Ze hebben hele smalle stalen hakken waarop zelfs ik onmogelijk kan lopen, dus hier staan ze ook te verstoffen, maar een kiesoor die daar op let).

Ik heb ook wel eens miskopen.

Die verkoop ik dan ook weer op Marktplaats. Het geld dat ik daar mee verdien, gaat niet in de pot, want dan komt het uiteindelijk bij Albert Heijn terecht. Dat geld gaat apart en mag ik weer uitgeven aan mezelf.

Op mijn werk ontvang ik zo nu en dan artsenbezoekers. Als ik reviews van de gesprekken met hen inbel bij een panel, krijg ik voor elke inzending een Iris cheque van zeven euro vijftig.

Ik koop en sluit veel online af. Ik probeer dat zo veel mogelijk via Ippies te doen. Want bij elke aankoop krijg ik punten, die ik laat uitkeren in bonnen voor Zalando of Bol. Pas geleden ben ik weer (doe ik elk jaar) overgestapt van energieleverancier. Niet alleen krijg ik einde van het jaar via hen en leuk bedrag, het leverde me ook veertig euro aan Ippies op.

Onze zorgverzekeringen hebben we via United Comsumers lopen. Elke maand sparen we zo twintig euro die op onze accounts worden bijgeschreven en die je kunt laten uitbetalen wanneer je wilt.

Pas geleden had ik een fraai voorbeeld van hoe ik dingen doe en koop. Ik had een proefje gekregen van een superfijne lippenstift van Chanel. Kost iets van dertig euro in de winkel. Veel te duur! Ik wachtte geduldig tot Ici Parix een aanbieding had. En daar was ie: op alle lippenstiften dertig procent korting. Ik had nog twee bonnen van henzelf ter waarde van vijf euro. Eentje gespaard met aankopen, eentje via de post ontvangen. Dat was nog weer tien eraf. En toen toverde ik met het afrekenen ook nog een Iris cheque tevoorschijn. Kortom: ik moest voor die prachtige lippenstift drie euro vijftig betalen.

Daar wordt een mens toch hartstikke blij van?

20160701_102302
Nieuwe UGG’s. Dertig euro voor betaald. Ik heb ze nu een half jaar en het zijn echt geweldige schoenen. enorm comfortabel en heel vrouwelijk. In de winkel zijn ze zo’n 170 euro.

24 thoughts on “Huup, huup, Barbatruc

 1. Ik heb geen schoenentic, maar voelde toch iets jaloers opkomen toen ik die foto van van de UGGS zag. Prachtige combinatie. Ik heb geen talent voor hoge hakken, maar kan me voorstellen dat als je zo geschoeid de deur uitgaat de wereld aan je voeten ligt 🙂 En leuk om te lezen hoe je op een creatieve manier het geld bijelkaar sprokkelt om dat te kopen waar je blij van wordt.

 2. Goed bezig! En deze zijn ook echt superleuk. Maar wij hebben dan ook wel dezelfde schoenensmaak.
  Ik ben net zo haha. Struin aanbiedingen af en koop zelden wat voor de originele prijs. Ik trek ook overal gratis boodschappen vandaan. Als ik in Amerika had gewoond was ik ook zo’n extreme couponner geweest. Inclusief opslagplaats.
  Geeft ook een soort kick om kleding, schoenen en andere producten niet voor de originele prijs te kopen.

 3. Hi Kliefje,

  Leuke manier om je hobby te bekostigen. Ik heb niet zoveel met schoenen maar dat komt omdat ik maat 42 heb en in sportschoenen dus 44.

  Verder is tegenwoordig alles in de aanbieding ook bij supermarkten. Het is gewoon even wachten op een reclamevoordeel voor A-merken en anders gebruik ik het huismerk. Ik pas dit voor heel veel dingen toe, maar ik koop zelden aanbiedingen die ik niet gebruik.

  In Marktplaats ben ik niet goed….Ik krijg of 0 kopers of van die rare die niet betalen of niet op komen dagen bij het kijken. Kun je niet eens een online cursus geven 😉

  Groetjes,

  Dorothé

 4. Vorig jaar heb ik via MP verschillende schoenen gekocht en op 1 na zijn ze allemaal mooi en goed. Ik kocht bij de kringloop een paar mooie en de pasvorm was fijn en ben ik via MP meer gaan kopen in verschillende modellen en kleuren.. Nieuw ook tegen 200 en nu rond 25. De fijnste waren zelfs maar 18. Alleen een paar goede zwart heb ik nog nodig. Ik moet wel vrij degelijke schoenen dragen ivm steunzolen en nog meer voetproblemen.

 5. Zou dat jouw Zeeuwse zuinigheid nog zijn? Ik vind t een prima manier om je schoenenverzameling aan te vullen. Ben nu wel nieuwsgierig naar die schoenen met hakken waar zelfs jij niet op kunt lopen.

 6. Zaaaalig koopjes doen! Zelf schuim ik tweedehandsverkopen af voor kledij voor mijn dochtertje.. Zo koop ik kleedjes van Fred en Ginger voor 3 euro.. Niets aan! Zelf scoorde ik al sleehakken van River Woods voor 6 euro.

 7. Hahaha prachtig hoe jij hiermee omgaat! Echt een hele business is het haha 😛 Ik heb niets met schoenen. Of dat wil eigenlijk zeggen: ik pas bijna geen schonen en zeker die allerleukste niet dus probeer ik zo min mogelijk aan schoenen te denken. Als het anders zou zijn zou ik denk wel wat meer schoenen in de kast hebben staan 😛

 8. Met schoenen heb ik weinig. Ik kan ook totaal niet op hakken lopen. Heb wel hele stoere cowboylaarsjes zien staan. Kreeg Pavlov-reactie wat voor laarsjes ongebruikelijk is.
  Mens, je bent hartstikke leuk bezig zo!

 9. De prijs voor schoenen in jouw stad viel me zó mee! Ik zag gisteren schoenen van 8,50 euro in een winkel liggen. Van écht plastic!

 10. Jij bent super handig hierin, ik iets minder. Soms koop ik schoenen en kleding voor de volle mep, maar vaak wacht ik op een kortingsbon. Mascara koop ik altijd met 40% korting bij ICI, die aanbieding hebben ze 4x/jaar dus dat is prima te doen.
  Wasmiddel, deo, rosé, tandpasta… ik koop het alleen in de aanbieding en voel me een gezegend mens.

 11. Goede tips! Ben meteen Marktplaats opgegaan en heb mijn favoriete inmiddels zo goed als versleten zomerschoenen teruggevonden. Voor een prikkie! Misschien zelfs wel voor een paar ruilschoenen. Zij brede voeten, ik smalle, beide moeiloijke maat, dus miskopen genoeg. Leuk hoor, druk bezig met foto’s van schoenen uitwisselen. Dank voor de inspiratie!

  Groetjes Jacqueline

Reacties zijn gesloten.