Meningsverschilletje.

Vorige week waren Vlam, Jill en ik op een bruiloft.

Als hangende aan een statafel, vroeg Jill me ineens naar onze plannen. Vlam en ik zijn gratis, op een maandagmorgen, getrouwd. Buiten een handjevol familie en mijn werkgever, was er niemand op de hoogte. Toen we “ja” hadden gezegd, veranderden we allebei onze status op Facebook in getrouwd en de verbaasde felicitaties stroomden binnen.

Voor de grap zeiden we dat áls we de vijf jaar zouden halen, we dan wel een feest zouden geven. Volgend jaar is het al zover.

Jill vroeg ons wie we uit zouden nodigen. Het is namelijk zo dat we allebei niet veel familie (meer over) hebben en wat betreft gezamenlijke vriendschappen zijn we ook niet heel rijkelijk bedeeld. We kennen veel mensen, maar gaan maar met een klein aantal op regelmatige basis om. We hebben beiden onze eigen vriendenkring. Logisch als je elkaar op “latere leeftijd” tegenkomt.

Vlam is ook veel socialer dan ik. Ik ben vanaf kind af aan al graag op mezelf en als ik een dag op mijn werk veel mens heb gezien en gesproken, heb ik niet echt de behoefte thuis óók nog eens drukke toestanden om me heen te hebben. Al vind ik u nog zo leuk, na een paar uur is mijn energie gewoon op en wil ik u het liefste weer de deur uitwerken. Teveel indrukken, teveel emoties, teveel energie van anderen.

Vlam gaat regelmatig op stap zonder mij. Vanwege bovenstaande alinea. En vanwege het feit dat er met hem wat feestjes betreft geen afspraken te maken zijn. Hij gaat eigenlijk altijd zuchtend en steunend weg. Geen zin. Moe. Wil liever thuis bij jou blijven et cetera. Je zou bijna medelijden met hem krijgen. Maar is hij eenmaal in de kroeg, dan is hij er niet weg te slaan. En hij maakt het altijd laat. En ga ik mee, dan hang ik er voor Jan lul bij. (Daar ben ik dan dus ook mee gestopt.)

Ik ben ook niet meer zo van de late. Ik ga liever op tijd naar bed. Dat bevalt oma veel beter. Zelfs in het weekend vertrek ik uiterlijk elf uur naar boven. Ik heb steeds meer moeite om weer terug in het ritme te komen. Ga ik op vrij- en zaterdagen heel laat naar bed, dan ben ik zondagavond niet moe en slaap ik klote. Waardoor ik maandag als een zombie op mijn werk zit.

Sloten drank trek ik ook niet meer. Klinkt suf en saai maar ik moet soms drie dagen bijkomen van teveel alcohol. Ik voel me dan echt vergiftigd. Ik kan er goed tegen hoor, ben zelden aangeschoten, maar het werkt op de één of andere manier door.

Kortom: Vlam en ik een feestje geven? Poeh. We worden het al niet eens over de gastenlijst. We kennen allebei veel mensen maar die ziet de ander nooit. Het zou voor beiden een complete verrassing worden wie er komt. Ik zou het liefste om elf uur al willen aftaaien, Vlam houdt het vol tot de zon opkomt. Hij houdt van dansen, ik heb voor het laatst in 1996 op de dansvloer gestaan. Op het moment dat we allebei de feestruimte betreden, is hij pleiterik naar zijn vrienden en sta ik de hele avond alleen.

Kortom: we zijn er nog niet “helemaal” over uit…

35 thoughts on “Meningsverschilletje.

 1. Ik zou zeggen: lekker een mooie vakantie of een weekend weg van dat geld boeken. Goed compromis toch? Liever een week of 2 relaxen dan maanden vooraf en op het feest stressen.
  Hier ook weinig familie en vrienden. Tel daarbij op dat ik in de belangstellingstaan helemaal niet leuk vind dus feestjes geven is niet aan mij besteed.

 2. Oh ik heb nogal zitten knikken bij dit stuk. Wij kennen elkaar ook ‘pas’ zes jaar en hebben weinig gemeenschappelijke vrienden. Kennissen, ja, van de basketploeg waar ik soms ook wel eens mijn hoofd vertoon. Mijn vrienden van ‘vroeger’ kent hij amper en zijn vrienden ziet hij bijna nooit meer. We hebben ook amper familie. Dus als wij willen trouwen/feestje geven, geen idee wie we dan moeten uitnodigen. Ik ben de meer sociale en de danser, hij hangt er meestal een beetje bij. Dat wordt dan maar een saai feest, vrees ik…

 3. Hi Kliefje,

  Onlangs heb ik een feestje van onszelf afgeblazen omdat iedereen het eigenlijk te druk had met andere (leuke en moeilijke) dingen en het combineerde niet of lastig met wat wij voor plannen hadden. We gaan nu met het gezin uit eten bij een chique tent als alternatief. De tendens is tegenwoordig om alles maar te vieren met iedereen, maar de vraag is of iedereen daar ook wel op zit te wachten.

  Gun Vlam zijn 2e ‘(niet meer) vrijgezelleparty’ met vrienden en doe samen iets wat jullie allebei of alle drie kunnen waarderen. De financiën spelen natuurlijk ook wel mee natuurlijk.

  Enne wat je 5 jaar geleden zei hoe je niet perse te doen hoor… ‘zijn is veranderen’ is mijn motto.

  Wel alvast gefeliciteerd met de mijlpaal.

  Groetjes,

  Dorothé

  1. Kliefje, dit is denk ik een interessante opmerking. Waarom geen namiddagfeestje… helemaal goed voor heel veel mensen. En die wat langer wil blijven die doet maar. Beetje spreiding kan nooit kwaad.

 4. Herkenbaar dit. Nu zijn wij allebei geen feestbeesten maar Jimmy houdt er wel iets meer van. Ook wij hebben zitten dubben: wel of geen feest op de bruiloft? Nu vind ik een feest in Colombia heel anders: daar danst iedereen en maakt niemand zich druk om tijd oid. In Nederland is dat anders. Ik weet zeker dat als wij een bruiloftsfeest geven dat in ieder geval de Nederlanders niet zullen dansen. Of weinig in ieder geval. Willen we daar al ons geld aan uitgeven? Nee dus. Onze bruiloft zal dan ook om een uur of 9 in de avond afgelopen zijn. Iets voor jullie ook? En etentje geven?

 5. Ook ik heb mijn partner op latere leeftijd leren kennen, maar onze kennissenkring en familie heeft zich ondertussen aardig gemengd. Ook wij zijn verschillend. Zijn vijftigste verjaardag is dan ook met een dansfeest gevierd, maar mijn vijftigste verjaardag hebben we gevierd met een diner met ongeveer dertig goede vrienden en familie. Dat paste gewoon beter bij mij.

 6. Je kan het ook vieren als je zes jaar getrouwd bent. Of zeven (-:
  Wij hebben ons 12 1/2 jarig huwelijk overgeslagen en hebben het gevierd voor intimi toen we 13 jaar getrouwd waren. Maar keiharde muziek, veel mensen, veel gelach/gepraat/whatever…ik sla over. En aangezien mijn man ook geen liefhebber is, vieren we volgend jaar geheid onze 25 jaar niet. Daar voelen we ons bijzonder happy bij!
  Bovendien: het is toch óns feestje?

 7. Misschien gek , maar ik ben ook graag alleen . Zondagochtend is man weg en dan heb ik een vrije morgen , kan ik doen wat ik niet of wel wil. Zo lekker aan het rommelen , lekker stil , alles in mijn tempo (laag), gaat de bel , schoonzus al rekkend en strekkend tegen de deur (kwik en fit) , was even 20 km gaan rennen , in mijn hoofd slaakte ik een vloek , want ik kon haar moeilijk regelrecht naar huis terugsturen , blijft twee en half uur plakken , mijn humeur onder 0 , ik moet gewoon even klagen , mijn ochtend naar de kl…….
  Man en ik zijn ook op maandagmorgen getrouwd met 2 getuigen erbij , zitten we hier koffie te drinken (inmiddels 12.00) zegt man:
  Hoelang zijn we eigenlijk getrouwd , ik weet het niet meer ( beginnende dementie!!!!!!! ) ik :nou dit jaar waren we in maart 40 jaar getrouwd.
  Een paar jaar geleden hebben we een keer een feest gegeven om te vieren wat we allemaal nooit gevierd hebben.
  Zomaar op een willekeurige dag .

 8. En het feest uit handen geven? Ben zelf heel slecht in feestjes geven, veel te grote controlfreak. Wij wilden ook een simpele maandagochtendbruiloft, maar toen hebben vrienden ingegrepen, werd uiteindelijk een enorme surpriseparty. onvergetelijk. Misschien willen Jill en Vlam samen de organisatie op zich nemen en hoef jij alleen mooi te wezen?

  groetjes Jacqueline

 9. Er zijn vele mogelijkheden maar 1 is de goede en dat is wat jullie willen/voelen. Misschien een ontbijtfeest of met zn 2/3 ballonvaren of parachutespringen. Het is jullie dag. Ben nu al beni
  euwd wat t wordt

 10. Toch is een feest vieren best leuk; ook als jullie zelf de hoofdpersonen zijn. Geef anderen de kans om jullie te vieren. Hoeft geen groot feest te zijn. Een gecombineerde brunch/lunch? Een cocktailparty?

 11. Vanuit mijn werk zou ik zeggen: Vlam heeft moeite met de overgangen (meervoud dus). Het kost hem energie om ergens naar toe te gaan en als hij er is kost het kennelijk weer energie om te vertrekken (hoewel hij zal zeggen dat het er vooral leuk is).

  Wij kunnen ook geen lange gesprekken (meer) aan. Vanwege mijn sociale beroep word ik ’s avonds nogal eens asociaal (althans: niet meer in staat tot een intensief gesprek). Genoeg mensen gezien. Terwijl ik mensen echt leuk & boeiend vind. Maar de hersenspons zit vol.

  Met ons vorige jubileum hebben we een boot gehuurd waar zo’n 40 stuks familie & vrienden in pasten. Verder allemaal niet te ingewikkeld en niet te lang. Is prima bevallen. De boot is niet eens gezonken. En een ballonvaart voor zes gedaan.Bijna in het IJsselmeer terecht gekomen, maar we landden uiteindelijk in het schrikdraad. Water, vuur en stroom dus.

 12. Ik moet er even niet aan denken zeggen.. een feestje. Ik ken mensen die om elke scheet een feestje geven. Je kunt ook overdrijven. Ik zou het gewoon net doen als ons.. lekker met zijn drieën uit eten gaan.

  Love As Always
  Di mario

 13. Wij zijn 10 jaar geleden een geregistreerd partnerschap aangegaan, alleen directe familie en werkgevers op de hoogte. Geen zin in gedoe en feesten. We dachten destijds wellicht ooit nog wel trouwen en of als we 10 jaar partnerschap hebben. Maar inmiddels zijn we de 10 jaar een week gepasseerd en ons geld besteden we liever aan andere zaken. Dus we gaven elkaar afgelopen maandag een extra kus en dat was het. Dat feest dat komt er niet denk ik zo….

 14. bruiloften brrrr. Toen ik de eerste keer trouwde, met een klein feestje met familie ( ik heb niet veel familie ) kreeg ik commentaar van mijn broers. Waarom toch op een doordeweekse dag, dan kon hij moeilijk vrij krijgen, liever ook niet op een zaterdag, want dan hadden de kinderen sport. Of het niet op een zondag kon? Mijn andere broer had een vakantie geboekt op die datum, dus of het niet anders kon? Ik heb gezegd dat als het teveel moeite was ze niet hoefden te komen. Uiteindelijk zijn ze wel geweest,, maar de sfeer was niet prettig. De 2de keer dat ik trouwde gewoon samen, en ’s avonds uit eten met de kinderen. Na het trouwen een mailtje gestuurd dat we getrouwd waren. Mijn broers zullen wel opgelucht geweest zijn. 😉

 15. In jullie situatie is het misschien beter om naar een alternatief te zoeken, omdat jullie visie wel erg ver uit elkaar ligt. + Het gegeven van de andere vrienden. Wij hebben gisteren een groot feest gegeven ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van mijn man. Heerlijk was dat!! Maar we houden allebei enorm veel van dansen en hebben in de loop der jaren een gezamenlijke vriendenkring opgebouwd. Misschien dat ik wel een beetje spijt ga krijgen als de rekening komt 🙂 (waarschijnlijk niet, want dat wisten we natuurlijk al op voorhand) Baai de weij, het verbaast me eigenlijk dat je niet graag danst. Dit had ik toch wel anders ingeschat. Volgens mij kan je dat goed. Iemand die goed op hoge hakken kan lopen, heeft volgens mij toch wel een goede controle over zijn lijf, en bijgevolg ook over de moves. Al weet ik niet of daar ooit een onderzoek naar is gevoerd.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s