Mannen en oog voor detail

Vorige week zaten Vlam en ik onze gezamenlijke werkdagen door te nemen aan de eettafel.

Ineens zag ik zijn ogen afdwalen en langdurig blijven rusten op mijn decolleté.

Hoera, was wat ik dacht.

Hij bleek echter helaas slechts te staren naar mijn bh. “Wat heb jij daar nou zitten” vroeg hij? “Daar, tussen je cups. Wat is dat?”

Ik antwoordde dat dat een strikje was. Echt hoogst verbaasd was ik. “Ik schat dat 99% van de bh’s een strikje heeft darling. Jij hebt weet ik hoeveel vrouwen versleten en je hebt nog nooit gezien dat er op bh’s strikjes zitten?”

Het was hem nooit opgevallen. “Ik ben daar nooit mee bezig geweest” was zijn antwoord. “In een bh zitten namelijk borsten en dus moest die bh altijd zo snel mogelijk uit”.

Aldus mijn echtgenoot.

Tsja. Mannen en oog voor detail. Net als hun gehoor, is dat een nogal selectief en van de Oost-Indische. Ze willen slechts zien wat ze willen onthouden. En sommige zaken vallen hen gewoonweg écht niet op, ook al worden ze er jaar in, jaar uit, mee geconfronteerd.

Ik heb wel eens middels foto’s van drie (!) vakanties geleden moeten aantonen, dus met keihard bewijs moeten komen dat ik écht niet “alweer” (ook nogal van de subjectieve) iets nieuws had gekocht. Dat het jurkje dat ik aanhad dus erewoord al járen meeging. Hij heeft me tig keer gezien in dat ding, maar het is in die hersenmassa nergens geregistreerd. Bizar. Idem dito wat betreft schoenen en oorbellen. (Ik geef toe dat ik er ook wel eens stiekem misbruik van maak, van zijn haperende verslaglegging. “Nee joh, schat. Die rok heb ik al zó lang…”)

Maar komt er echter ergens in de verte, in zijn achteruitkijkspiegel het nieuwste model BMW aangereden, dan herkent ie alleen aan de grill al, om welk type het gaat. En al ons inhalende, weet hij ook nog en passant te melden hoeveel pk hij heeft, wat het brandstofgebruik is en hoe snel hij er over doet om van nul tot honderd te komen. Voor zulke nutteloze informatie is er in zo’n mannenbrein altijd wel plek vrij te maken. Sterker nog: na het één keer gelezen te hebben, blijft het gewoon hangen!

Maar belt hij met bijvoorbeeld met een verzekeringsmaatschappij en dient hij zijn postcode door te geven (van het adres waar hij al vijf jaar woont) dan wordt ondergetekende erbij geroepen om hem uit de brand te helpen.

Zo eens in de zoveel tijd pesten we hem er mee, Jill en ik. Dan stellen we hem als waren we van de Spaanse inquisitie allerlei persoonlijke gegevens gerelateerde vragen. Waar wij geboren zijn. Noem onze geboortedata. En wanneer we getrouwd zijn.

Het zweet staat dan werkelijk op zijn bovenlip.

 

**Dit bericht is vandaag ook te vinden op HVD**

26 thoughts on “Mannen en oog voor detail

 1. HAHAHAHAHA dat van die BMW, hier idem. Over zoveel nutteloosheid qua informatie kan ik mij ook blijven verbazen. En nee, qua uiterlijk van mij wordt, zeer tot mijn frustratie soms, nooit iets opgemerkt.

  (P.S. Omdat ik eens zo zat te lachen om een blog van jou keek hij mee en vroeg: laat eens zien hoe die Klief er uit ziet (ja, jij wel duh) en keek toen geheel voorbij aan jou want wist precies te melden in welk type auto jullie zaten…dat was pas belangrijk)

 2. Zó herkenbaar! Mijn man weet tig rekeningnummers van banken en cliënten uit zijn hoofd maar onze trouwdag onthouden, blijft een opgave. Zelfs de geboortedata van zijn ouders vraagt hij aan mij.
  Kus!

 3. Dat van die auto’s is me volslagen onbekend, maar telefoonnummers en postcodes moet je ook hier aan de manlief niet vragen, terwijl hij bij de eerst 3 tonen van een muziekje precies weet welk nummer, door wie gezongen etc
  Mannen, soms een vreemd volk 😉

 4. Hier nog zo een. De ex van mijn lief en ik gokken wel eens wie op welke trouwdag een felicitatie van hem krijgt 🙂 🙂 🙂 Hij haalt ze nog wel een door elkaar 🙂

 5. Bij ons is dat omgekeerd. Mijn vriendin heeft nauwelijks een idee van hoe lang wij bij elkaar zijn. Punt is: wij zijn allemaal mensen. Dus wat voor de één van levensbelang is (‘De meeste BH’s hebben een strikje’/’Ik ken de vorm van de grill van de nieuwste Mercedes.’) is voor de ander volslagen nutteloze informatie die het bewaren niet waard is (‘En dus?’).

 6. Manlief weet 3 verjaardagen. Gelukkig die van zijn gezin. Maar vraag je naar de datum van zijn vader dan slaat de twijfel toe. Heel gemakkelijk. haha. Hij weet echt niet wanneer zijn broers jarig zijn. Nou, ik ook niet. 😉

 7. Wat een zalige blog weer, ik ben al veel te lang niet langs gekomen! Je blijft een topper in het weergeven van de punten van verschil tussen man en vrouw haha…

 8. De ‘mijne’ ziet aan het ieniemienie spikkelspatje op de badkamertegel dat ik mijn haar gekleurd heb, niet aan mijn haar. Onder het strikje zat ooit een paerel 🙂 maar die is er af gebeten. Drie keer raden door wie.

 9. Ik ben 2 dagen na mn vader jarig, hij is mn verjaardag al zeker 3 keer vergeten. Oninteressante informatie staat op de kalender noemt ie het. Moet ie er wel op kijken. Hij weet idd vooral veel van wat ie wel interessant vindt. Lekker herkenbaar weer!

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s