De redding is nabij!

De afgelopen weken gaat schrijven wat moeizaam.

Heeft niks te maken met inspiratie. Ik maak genoeg mee en heb verhalen zat in mijn hoofd.

Ik heb tijd genoeg voor mezelf gehad én ik ben zoals u weet sinds enige weken in het bezit van een heuse uitklapplank aan de muur annex mijn eigen kantoor.

We hebben haperend internet, om mee te beginnen. Een zogenaamde instabiele lijn zoals dat weet. Constant worden we eraf geflikkerd. Zeer irritant. Woensdag komt de KNP kijken wat er mis is met onze verbinding.

En wat er ook mis is, is dat mijn laptop kuren vertoont. Al maanden zijn we niet echt vrienden. Hell, als ik eerlijk ben, ben ik vanaf het begin dat ik ‘m heb, niet echt happy. Hij is sowieso te traag naar mijn zin. Ik zit te vaak naar die K&*^%$ zandloper te kijken. Geduld heb ik niet echt (lees: nul), dus ik zit me af en toe óp te vreten hier. Hij loopt vast, blokkeert en krijgt kortsluiting als ik meer dan vijf tabs heb openstaan.

Dit is mijn tweede HP.

De eerste had een piep. Ergens diep vanbinnen zat een geluid dat continu aanwezig was. Een hele hoge, schelle piep. Ik dacht eerst dat het aan mij lag, ik ben natuurlijk zo geluidsallergisch als de pest. Tot Jill zei, vanaf de bank let wel, een zeven meter verderop: mam, ik hoor je laptop.

Dat was de druppel.

Ik propte ‘m in een doos en het onding ging als een speer retour naar HP. Ik kocht een ander model en we leken gelukkig samen oud te worden.

Na één jaar en vier maanden is het sprookje over en gaan we wegen “onoverbrugbare verschillen” uit elkaar.

In de afgelopen jaren heb ik ook al na een jaar een Acer de deur uitgezet en een Asus gehad die nota bene van het model “happy” was! Happy my ass. Ik was ontzettend on-happy met dat ding. Hij was veruit de ergste laptop die ik ooit heb gehad. Met als klap op de vuurpijl, toen ik ‘m terug wilde zetten op fabrieksinstellingen omdat ik hem via Marktplaats verkocht had, ineens he-le-maal niks meer deed. Kon ik ‘m PVD voor veertig euro ook nog eens laten reanimeren door een pc dokter.

Nu ga ik terug naar mijn oude liefde. Ik heb een Dell gekocht.

Ik heb ooit van dat merk de beste desktop ooit gehad. Heeft jaren als een zonnetje gedraaid. Nooit problemen mee gehad. De verwachtingen zijn dus hoog gespannen.

De HP waar ik nu mijn laatste stukje op aan het typen ben, is verkocht via Marktplaats en hierna ga ik hem helemaal leegtrekken.

De bon van de Dell gaat op de zakelijke prikker. Van de boekhouder moesten we meer kosten maken.

Vooruit dan maar. Wat moet, dat moet.

dell-vostro-15

 

34 thoughts on “De redding is nabij!

 1. Ik vind laptops altijd ondingen eerlijk gezegd. Jasper heeft nu een Dell sinds een jaartje, maar is ook steeds wat mee. Ik heb zelf gewoon een pc. En daar doe ik jaren mee altijd.

 2. Hier ook geen goede ervaringen met HP laptops. Oudste zoon heeft altijd gedoe met de ventilator. Ze starten traag op. Iedere keer krijg ik een melding dat ik iets van HP support (oid) moet downloaden. Heeft nog nooit gewerkt en ik druk het dus altijd weg. Zoonlief vertelde dat deze laptops maar een levensduur hebben van twee jaar (lekker dan). Die van mij doet het al langer, maar de accu is kapot. Dat is op zich niet zo erg, dan doe ik de stekker wel in het stopcontact. Helaas gaat het plugje wel erg makkelijk uit mijn laptop en dan springt ie meteen op zwart en wat ik dan roep zal ik maar niet opschrijven.
  Meestal pak ik de ipad (afgeschreven exemplaar van manlief, dus gratis en is meteen opgestart. Hij loopt wel regelmatig te trollen op FB en typefouten maak ik sneller op de ipad dan op de laptop. Kortom, er is altijd wel wat 😉

 3. Shit heb gisteren met n Asus gekocht😕. Ben er ook nog niet echt tevreden over. Dacht dat het aan mij lag! Nou heel veel “schrijfplezier” met je je nieuwe Dell!

 4. Nou leuk nieuws voor jou, ik heb mn Dell 9 jaar hij begint nu af en toe te sputteren, logisch toch? De volgende aankoop? Jaaaa weer n Dell.

 5. Ik heb jarenlang een Acer gehad en daar was ik heel tevreden over. Nu heb ik een Asus en ik weet al dat de volgende een ander merk zal worden, want ik ben er niet bepaald goede vriendjes mee. Ik heb hem al meermaals uit het raam willen gooien 😉

 6. Balen als je laptop niet goed werkt. Ik heb eerlijk gezegd al aardig wat merken versleten (o.a. Acer, Dell, Toshiba) en ben tot nog toe nog nergens echt tevreden over. Van de laptop die ik nu heb is tijdens het lopen met een opengeklapt apparaat het beeldscherm half afgebroken en daar heeft manlief nu een soort van pantser omheen gebouwd omdat ie het nog wel gewoon deed. Afijn, het ziet er niet uit, maar het werkt.

 7. Hij is niet goedkoop, maar o wat ben ik blij met mijn appeltje MacBook Air! Heb hem nu 2 jaar en draait als een zonnetje….

 8. Ik heb nog wel een hp. We moesten nogal aan elkaar wennen, maar nu gaat het wel. Soms blaast hij nogal, het is net een kat. Maar dan even opnieuw opstarten en t gaat weer. Support doe ik niet aan.
  Volgens mij klikt het bij veel merken en mensen niet, als ik alle commentaren hierboven zo lees 😉
  Ik wens je in elk geval heel veel geluk met je relatie met Dell 🤗

 9. Ik ben niet zo’n liefhebber van laptops, kan er dus ook niks van zeggen maar ik gun je wel een heel stabiele ‘internet’relatie met jouw Dell

 10. Ik werk met Apple en heb een Chromebook, nooit geen problemen… Maar kan me voorstellen dat je je zit op te vreten als ie het niet doet, zeer irritant 😉

 11. Heb een hekel aan een laptop. Na mijn oude trouwe desktop Dell nu een shuttle gekocht , super klein en geruisloos, scherm kun je zo groot kopen als je wilt. Ander alternatief is een Nuc ,past in je handpalm . Dus ruimte is geen belemmering voor een desktop. Ik ben er super blij mee.

 12. Ik heb nog nooit een laptop gehad. Mijn eerste pc wat een HP.. nooit meer doen. ik ga tegenwoordig voor losse componenten en dan een pc van maken. Dinnetje is van de I nog wat. Die hoor ik ook nooit klagen.

  Love As Always
  Di Mario

 13. Zoon en ik werken op de PC; Eva heeft haar eigen laptop die ik van een collega overgekocht heb. Voor het ogenblik draaien die dingen zoals het hoort.

 14. Altijd de gewone pc gelukkig en in de vakantie een mini Acer maar dat ding heeft een luizenleven bij mij omdat ik hem zo weinig gebruik.

  Ik duim voor je dat het laptopleed voorbij is en dat KPN ook weer gaat werken. Hier veel gedoe met Ziggo én KPN én Netflix. Op bepaalde tijden is er gewoon niet genoeg capaciteit denk ik.

  Groetjes,

  Dorothé

 15. Hier ook problemen met de Laptop. Ik word er compleet gek van. Ben op zoek naar een nieuwe maar is lastig. Ze verkopen er hier ook niet zoveel. Jij veel plezier met je Dell!

 16. Na veel kommer en kwel heb ik jaren geleden een mac-bookje gekocht. Hij doet hte nog steeds en is lekker snel. Sinds ik echter m’n iPad heb (2,5 jaar) doe ik daar het meeste mee, ik vind het ideaal!
  Ik hoop dat je Dell je niet teleurstelt, want je gaat van minder dan een njet werkende pc aan de drank.

 17. Mijn laptop een hp is nu 4 jaar. Inmiddels al een nieuwe accu. Maar begint nu kuren te vertonen. Inmiddels heb ik constant een ventilator geluid om me heen. De usb aansluiting doet het niet meer/of slecht. Ook ik moet een keer overstag maar weet nog niet waarheen. Jouw ervaringen eens afwachten.

 18. Ik hoop dat degene die hem gekocht heeft geen volger van je is 🙂 🙂 🙂

  Ikvind laptops helemaal niks, geef mij maar gewoon een computer, neemt wel wat lastig mee 😦

 19. Dat je laptop en internet verbinding bagger zijn is inderdaad frustrerend.
  Er zijn wel schoon maak programma’s, maar er zitten er ook tussen die iets te veel schoon maken. Hans
  Zelf gebruik ik: http://privazer.com/

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 20. HP heeft zijn nieuwe printers zo ingesteld dat er geen goedkope patronen meer in kunnen, las ik. Koop je er eentje, dan zit je dus vast aan hun (dure) patronen. Je schaft goedkoop een printer aan om daarna duur uit te zijn.

  Ik vind Dell trouwens wel een beetje een aanstootgevende naam. Ik heb een Brother printer, dat klinkt vriendelijker. Het merk computer zou ik echt niet weten, zal er wel ergens op staan… Onze Delftse schoonzoon doet de digitale inkoop. We gaan dus dichter bij de helpdesk wonen: op 900 meter afstand.

 21. Ik ben overgestapt naar Apple en ik moet zeggen dat ik het een verademing vind. Wel even wennen in het begin maar als je het eenmaal een beetje snapt, is Windows zo hopeloos. Maar afijn. Ik begrijp je frustraties. Ik zit ook bij KPN en heb dezelfde problemen. Ze werken eraan. Moet mijn modem nog resetten (wil ook wel eens helpen) en dan kijken of het nog is. Ik heb altijd rechtstreeks contact met KPN, vaak via FB, en krijg altijd keurig bericht terug en word altijd keurig geholpen. Dat Tele2 er bij jou tussen zit is dan niet echt prettig communiceren denk ik, maar afijn.
  Ik lees je blogjes altijd met veel plezier, Klief. Je tovert een glimlach om mijn lippen en dat is gewoon heerlijk! Super!

Reacties zijn gesloten.