Helpdesk ellende

Toen Vlam enige maanden geleden besloot dat ie graag bij ons Tele2 pakket Ziggo sport wilde hebben (want blijkbaar was er nog niet genoeg ellende op de andere zenders) wist hij als een speer de helpdesk te vinden om één en ander aan te vragen. Wonderbaarlijk vond ik het. Want normaal gesproken is het zo dat als er iets geregeld moet worden omtrent huis en abonnement, ik altijd de Sjaak ben om dat uit te zoeken.

Dat internet begon ineens te haperen, inmiddels sinds een maand of vier. Tijdens een tv uitzending misten er elke keer kleine blokjes beeld en geluid. Erg irritant.

Aangezien ik amper televisie kijk, had ik er niet echt last van. Vlam wel. Die lag op de bank soms te zuchten en kreunen.

Maar even bellen naar de helpdesk, was blijkbaar teveel werk. Zó erg was het ook weer niet. Niet zó erg als de noodzaak Ziggo Sport aan te vragen in ieder geval.

Internet begon steeds vaker te haperen. Meerdere malen per dag stond het modem op rood, was hij aan het zoeken naar verbinding. Ik werd steeds eraf gegooid. Dan schakelde mijn telefoon over van wifi naar 3G. Op de laptop was er gewoon soms helemaal geen internet. Uiteraard bij voorkeur als ik een blogje wilde publiceren of aan het internetbankieren was.

Zaterdag stond Classic FM op maar het leek wel house. Niet om aan te horen, al die onderbrekingen.

Ik opperde dat Vlam de helpdesk zou bellen, zoals hij enige weken daarvoor beloofd had. Hij had wederom geen zin.

Zuchtend pakte ik de telefoon.

Ik belde Tele2 en kon na een ellenlang keuzemenu kiezen of ik wel of geen muziek wilde tijdens het wachten.

GEEEEEEEEEEN!

Alsjeblieft zeg.

Ik kreeg een meneer aan de telefoon die best aardig, maar nogal van de praatzieke was. Terwijl hij de lijn door aan het meten was en wat mensen van de helpdesk zoal verder doen, vertelde hij me van alles. Hij had nog schulden bij de belastingdienst, moest 1500 euro huurtoeslag terugbetalen. Dat deed hij in een miljoen termijnen. Vorig jaar had hij een verkeerde uitkering ontvangen. Zijn huis (waar hij net een jaar in woonde) was erg gehorig en zijn buren deden het als konijnen.

Ik werd hoe langer het gesprek duurde, hoe verdrietiger.

Ik heb al een schurfthekel aan bellen en dan heb je nog een verkapte werkdag ook. Vind ik het leuk om op zaterdagmorgen eindeloze zeikmonoloogjes aan te horen, dan ga ik wel werken in het weekend, dacht ik, terwijl ik bijkans de haren uit mijn hoofd rukte.

Het modem bleek het prima te doen, de snelheid was geweldig, maar de lijn was instabiel. Bleek na 25 minuten slap geouwehoer.

Ik werd doorverbonden naar de technische dienst.

“Zónder muziek graag” riep ik nog. Maar het was al te laat. Daar hing ik. Met een héle slechte cover van een jaren 80 liedje.

De mevrouw van de technische dienst vertelde me niets nieuws. Het probleem gingen ze doorzetten naar KNP en ik werd binnen drie werkdagen gebeld om een afspraak te maken.

Ze gingen me drie keer bellen. Nam ik alle keren niet op, dan werd de melding gecanceld.

Hoezee. Dat betekende dus zelfs douchen met mijn mobiel…

27 thoughts on “Helpdesk ellende

 1. Nou nou, hij stelde nogal wat vertrouwen in jou dan jij in hem. Wie belde wie nou eigenlijk;-)
  Hopelijk snel beter. Ik zit soms ook ineens op 4g ipv WiFi hier. Reuze irritant ook inderdaad.

 2. Wat raar zeg van dat 3 keer bellen, maar wat een ellende allemaal. Wij zweren hier bij glasvezel, hadden nl hiervoor tele2. Onze verbinding was ook instabiel, dat kwam omdat wij te ver van de toren af zaten. Ik bespaar je het verdere verhaal maar af en toe moeten we er nu nog om lachen.

 3. Zo.. is dat even klantonvriendelijk zeg. Dan proberen ze het nog maar een keer. Zo’n gast die zijn hele hebben en houwen verteld.. die hoef ik ook niet aan de telefoon. Voetbal en F1 kijk ik wel gratis via internet… dat lukt prima. Kan de tv ook uit en de koptelefoon op.

  Love As Always
  Di Mario

  1. Ik vind dat wel een goed idee Klief voor Vlam. Koop een mooie koptelefoon voor zijn verjaardag of als kerstcadeau en dat kan die van der Gijp net zo hard gillen als hij wil, jij hebt er in elk geval veeel minder last van.

     1. Volgende optie die op de pc heb.. is aangesloten op de stereotoren.. en dus over de boxen.. Maar dat doe ik alleen als er niemand thuis is.

      Love As Always
      Di Mario

 4. Sorry, waarschijnlijk leedvermaak, maar wat moest ik weer lachen met je berichtje. Wel super zielig: moeten douchen met je mobiel. Heb ik dus ook soms, dat ik bereikbaar moet zijn en dat ze me kunnen sms’en als ik lig te slapen ofzo. Heel mn nachtrust is dan verstoord.
  Ik vind het wel verschrikkelijk makkelijk van Vlam om jou al die dingen te laten regelen! Ik zou echt kwaad op hem zijn in jouw plaats denk ik.
  Veel succes nog met tinternet!
  Nona

 5. Helpdesks..overal hetzelfde, behalve als je iemand kent binnen een bedrijf, dan wordt alles op miraculeuze wijze cito presto opgelost! Of dreigen een verhaal in de krant te zetten, dat helpt ook blijkbaar!
  😀😀

 6. Wauw! die Klief! die belt gewoon. En blijft ook gewoon hangen. Wauw. Had je verteld over je werk dat die vent zo los ging? Ik heb dat gelukkig niet vaak. Probeer dat wel snel af te kappen. Raar beleid hoor over dat 3x niet opnemen. Vermoeiend….

 7. Herkenbare ellende maar heerlijk om te lezen als je op dit moment niet zelf de pineut bent. Al die mannen verdienen een schop onder hun jeweetwel maar daarmee bereik je niets.

  Ik duim voor een happy end.

  Groetjes,

  Dorothé

 8. Bij ons krijg je bij een telefoontje naar een helpdesk bijna standaard de volgende zin te horen : “om onze service verder te optimaliseren, kan dit gesprek opgenomen worden”
  Nu mag ik hopen dat jouw gesprek werd opgenomen en dat ze die medewerker eens goed aanpakken!
  Pluim voor al je geduld trouwens!

 9. Als het goed is krijg je via de mail nog de vraag hoe je de service vond. Kun je fijn vertellen dat je allemaal die privé flauwekul niet wilt. Echt niet normaal zeg.

 10. Ik blijf erbij: klantenservice is er niet voor de klant. De klant is er voor de klantenservice. Een totaal gebrek aan mentaliteit. Op de dag dat mijn schoonmoeder overleed, knalde de verbinding eruit: geen vaste telefoon, geen wifi, geen internet/e-mail enzo enzo….Heeft twee weken geduurd voordat iemand het kwam oplossen. Echt schandalig.
  En wij zijn geen types iemand aan de andere kant een grote bek te geven want die doet ook maar zijn werk… Maar soms…zou je ze door de gehaktmolen willen halen!

 11. Ohja helpdesks… geweldig handig zijn die haha. Dat is iets wat dus echt vele malen beter is hier in Colombia. Kan ik van veel dingen niet zeggen, maar dit wel. Ze zijn altijd bereikbaar, ook op zondag en vaak zelfs ook midden in de nacht en regelen dingen snel. En: altijd gratis.

 12. Hé wat een fijn gesprek, daar zat je echt op te wachten.
  Ik snap Vlam wel dat hij liever zucht dan belt.
  Wel een zakje om je mobiel doen, of je moet een water proof uitvoering hebben. Hans

 13. Ik zit nog even op dat KNP te kauwen…Kongres Nowej Prawicy? KampfstoffNachweisPapier? Koninklijke Nederlandse Prutsersbond? Ik vermoed dat laatste, als ik jouw relaas lees o.O Maar… hoe ging het nu verder? Is je mobiel nat? Heb je inmiddels weer stabielere verbindingen? Ik hoop het toch zo….

 14. Echt? Z’n hele hebben en houwen aan je verteld? Zeker goedkoper dan op de bank bij een schrink zitten, maar zeer irritant en onbeschoft. Ik durf zomaar te denken dat ik er halverwege iets van gezegd zou hebben. Jij kan het misschien nog in mindering brengen op de rekening die je gaat krijgen?

 15. Nou jaaaaaaaa zeg, wat raar dat zo´n knakker van de helpdesk dat allemaal vertelt, nogal ongepast. Het verbaast mij eigenlijk dat je die vent niet vriendelijk doch dringend hebt verzocht zijn mond dicht te houden en alleen de hoognodige informatie te geven, whahahahaha

Reacties zijn gesloten.