Levensvragen

Bij Hans de Gans las ik óók een leuke tag. Iets serieuzere vragen allemaal, dus ik ga proberen of me dat ook lukt.

Welke herinnering van het afgelopen jaar geeft de grootste glimlach op je gezicht? Hmmm. Ik denk die keer dat ik mee ging met Jill toen ze een buitenrit maakte op Escape. Een paar maanden nadat ze haar gebit eruit gevallen was. (Escape is in december uitgegleden met Jill erop, ze hebben een enorme smak op het beton gemaakt.) De eerste keer dat ze weer in volle rengalop voorbij vloog met een grote genietende grijns op haar gezicht. De angst was weg. Ik was zó ontzettend blij dat ze die onbevangenheid weer terug had. Niets kan op tegen het gevoel van 100% genieten, zonder reserves, van wat dan ook.

Wat heb je altijd al eens willen doen sinds je kindertijd? Deel uitmaken van een gelukkig en harmonieus gezin. Hebbes. Zo blij mee ook. Beter laat dan nooit.

Wat zou je doen in het leven als er totaal geen beperkingen waren? Stoppen met werken, verhuizen naar de ruimte en de stilte en daar waar het nog echt donker wordt. Kippen kopen en een paard met een wagentje. In de buurt een verzorgbejaarde nemen en die zo nu en dan meenemen. Meer lezen. Minder klokkijken. Vakantie XXL zeg maar.

Wat heb je recentelijk over jezelf geleerd? Recentelijk niet veel eigenlijk. Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd. Met name over houden van een normale man en hoe dat toe te passen in het dagelijks leven. Mijn vorige relaties waren altijd uit balans. Ik gaf en zij namen. Nu mag ik regelmatig ook gewoon nemen. Nog steeds voelt dat niet altijd even makkelijk. Soms gaat nemen gepaard met huilen. Kortsluiting krijg ik er van. Maar de laatste tijd sta ik een beetje stil in mijn leerproces. Ik moet één en ander nog wat finetunen, maar daar neem ik de tijd voor. Stapje voor stapje. Ik kom er wel.

Als je aan het dagdromen bent, waar gaan die dromen dan over? Heel suf, maar ik dagdroom eigenlijk nooit. Ik ben teveel een realist. Het leven speelt zich hier en nu af. Pak die momenten, geniet van wat zich nú onder je neus afspeelt. Morgen kan het zomaar een heel andere kant opgaan. De dood ligt op de loer. Nare ziektes ook. Relaties tussen en met mensen kunnen zich voor je neus ontwikkelen tot iets dat je niet wilt maar waar je geen grip op hebt. Realiseer je dat het leven echt aan een zijden draadje hangt.

Welke verandering wil je het komende jaar het liefste toepassen in je leven? Ik wil graag juist dat dingen blijven zoals ze zijn. Het is momenteel stabiel hier. Dingen kabbelen. Ik houd van kabbelen, dan weet ik waar ik aan toe ben namelijk. Ik heb genoeg deining meegemaakt in mijn leven (zei oma). Nee zeg, verandering. Laat het alsjeblieft nog even zo blijven. Vlam is lekker aan het werk en heeft relatief weinig last van zijn lichaam. Het is gezellig met Jill. Ik zit prima in mijn vel, zo laverend tussen de hormonen door dan hè? Wat wil een mensch nog meer? Dit mensch in ieder geval niets.

14 thoughts on “Levensvragen

 1. Kippen lijken me geen onoverkomelijke hindernis, toch? (Tenzij je natuurlijk slechts over een balkon beschikt.)

 2. Mooi! Maar zit Jill momenteel alweer op Escape? (paard was toch ziek oid sorry ben even vergeten wat precies).

 3. Ik pas even… zoveel diepgaande zaken ineen week… doseren is beter. Knap dat jij het wel kan. Maar misschien later nog eens.

  Groetjes,

  Dorothé

 4. Kabbelen is prima. als je de top wil meemaken, moet je het dal voor lief nemen.

  Love as Always
  Di Mario

 5. Kabbelen is fijn en helemaal als je beseft dat het kabbelt!
  Ik wens je van harte de hoofdprijs in de Staats toe ♥

 6. Prachtig, zo tevreden! Maar 1 dingetje, kippen maken gruwelijk veel herrie en dat begint ’s ochtends rond 6 uur als ze vinden dat jij ze wel mag komen voeren, ook zonder haan.

  Groetje Nos

Reacties zijn gesloten.