Plaatsvervangend nieuwsgierig

Ik schijn nieuwsgierig te zijn.

Niet als het privégegevens van andere mensen betreft. Niet als ik een politiewagen zie in de straat, dat ik dan wil weten wat er aan de hand is. Ik fiets door zonder te kijken. Je zou mij ook zo in je huis kunnen laten logeren, ik zal nooit gaan graven in lades met ondergoed. Of lekker in de fotoalbums gaan zitten snuffelen. Dat soort zaken interesseert me niet.

Nee, kadootjes, dáár gaat het om.

Als ik weet dat er in huis een pakje voor me is, wil ik weten wat het is.

Vlam zet rustig een week of twee voor mijn verjaardag, puur om mij te zieken, kadootjes die voor mij zijn, pontificaal in de vensterbank. Best irritant. Ik geef ook toe dat ik er gewoon aan ga staan rammelen, de vorm voel en inschat, om te raden wat het is. Lichtjes aan het plakband ga peuteren zelfs. Heel volwassen. Not.

Van die lieve mevrouw Williams kreeg ik enige Kersten geleden een advent-doos. Met voor elke dag een envelop met een kadootje. Ik heb in één avond alle vloppen opengerukt. Kon me niet beheersen.

Vlam is nul komma nul nieuwsgierig. Ik probeer hem wel eens uit zijn tent te lokken en te zeggen dat ik zulke leuke dingen voor hem heb gekocht. Dat ik benieuwd ben wat hij er van zal vinden. ‘Oh’ zegt ie dan ‘leuk zeg…’ En dat was het. Heel irritant.

Op de één of andere manier heeft hij wel de gave, zijn kadootjes bijna altijd te vinden. Per ongeluk. Zo komt hij dus NOOIT in een bak met schoonmaakmiddelen die ik onder in een keukenkastje heb staan. Afgelopen kerst trof ik hem ineens op zijn kop aan, zoekend naar een bepaalde spray. ‘Wat is dit voor tasje?’ zei hij. ‘Borden? Wat doen die daar nou?’

Zucht.

De keer daarvoor, met zijn verjaardag, vond hij in het compartiment, onder de slaapbank, zijn nieuwe geurtje.

Tegenwoordig stop ik dat wat ik heb in een doos, doe die dicht en schrijf er met een dikke marker op dat ie er met zijn fikken vanaf moet blijven omdat het namelijk een verrassing voor hem bevat.

Maar nu heb ik een ander “probleem”. Ik kocht gisteren iets voor hem. Iets waarvan ik zeker weet dat hij het hartstikke gaaf gaat vinden. Ik ben er zelf in ieder geval heel erg verguld mee.

Eerst dacht ik ‘ik geef het voor zijn verjaardag’. Maar die is pas begin februari. Zo lang kan ik dit “geheim” niet voor me houden. Ik ken mezelf.

Kerst dan?

Ook te ver weg nog.

Sinterklaas?

Daar doen we nooit meer aan.

En toen bedacht ik me ineens dat we vijf november vier jaar getrouwd zijn. Mooie gelegenheid om het dan te geven.

Moet lukken, nog vijfentwintig dagen mijn giechel houden.

Wish me luck.

27 thoughts on “Plaatsvervangend nieuwsgierig

 1. Leest Vlam je stukjes niet? En ik heb zo’n idee dat vijf november nog heeeeel ver weg is. Sterkte (hahaha). Ook heel herkenbaar trouwens. Isabel reuze nieuwsgierig. Ik weet graag alles maar kan ook prima wachten … 🙂

 2. 4 jaar getrouwd, da’s een goeie reden om een kadootje te geven.

  Maarre nu heb je ons ook allemaal nieuwsgierig gemaakt 😉 vertel wat is het?

 3. I wish you luck!

  De echtgenoot hier kan geen verrassingen bewaren. “Ik heb toch zo’n leuk cadeautje voor je gekocht! Zag zulke mooie oorbellen”! Oh, nou heb ik het verklapt …?” en dat in al zijn enthousiasme.

 4. Mensen die niet nieuwsgierig zijn zien de dingen gewoon spontaan en jij moet op je handen zitten. Hans

 5. Nou, dat is toeval. Ik las je tweede alinea waarin stond dat je nooit zult graven in een huis. En wat dacht ik? Ja ja, behalve als er cadeautjes staan. En wat schrijf je erna? Erg leuk. Uitkijken hoor. Je bloglezeressen kennen je langzaamaan. Eigenlijk weet ik dat je geen 25 dagen volhoudt. Erg hè.

 6. Hahahahahahha jij bent erg. Ik kan het gewoon kopen. Neerzetten en dan bijna vergeten te geven omdat ik niet meer weet dat ik het cadeau heb gekocht. Daarom zeg ik ook weleens tegen Yaron en Shirel.. zet maar op mijn nachtkastje.. dan zie ik het tenminste elke avond. Zelfs voor mezelf kun je het daar neerzetten zonder dat ik er aan zal zitten. Ik vind het wel schattig dat Yaron het ook niet voor zich kan houden.

  Love As Always
  Di Mario

 7. Wil je dan als hij zijn cadeautje heeft gekregen ons nog wel laten weten wat het was. Ik kan
  namelijk ook nooit wachten en nu ben ik heel nieuwsgierig.

Reacties zijn gesloten.