Oeps. Mislukt

Ik zou toch tot onze trouwdag mijn mond houden over het geweldige kadootje dat ik voor Vlam gekocht had?

Dat is dus mislukt.

Ik heb welgeteld vier dagen het “geheim” voor me kunnen houden.

Een heus record!

Ik evolueer, dat is duidelijk.

Gistermiddag zaten we aan de borrel en de boel kwam op nogal een emotioneel onderwerp. Hier hebben we op dit moment sowieso niks nodig. De tranen zitten bij allebei hoog.

SchoRo is vrijdag op de midazolam gezet en slaapt nu bijna de hele dag. Ik hoop dat zijn hart nou eindelijk eens stopt met kloppen want dit is geen doen meer. Hij ligt al weken in bed, kan nu niet meer naar de wc, kan zelfs zijn glas niet meer vasthouden, weegt nog vijftig kilo, leeft op een half geraspt appeltje en twee perenijsjes per dag. En maar vasthouden aan het leven.

Zelf heb ik het aardig gehad op mijn werk, zoals bleek uit het vorige blogje. Niet alleen is de sfeer om te snijden, collega Laura is (in ieder geval) volgende week ook nog uit de roulatie vanwege een longontsteking. Dat appte ze me vrijdagavond.

Ik op mijn beurt appte meteen de vrouw van mijn werkgever en opperde een afspraak te maken voor in het weekend, zodat ik haar even de basisprincipes van ons systeem uit kon leggen. Afspraak maken, receptje bestellen, dossier inzien.

Zaterdagmorgen zat ik dus met haar op de praktijk te oefenen. Ik heb gewoon in alle eerlijkheid aangegeven niet alleen de kar te kunnen trekken. Normaal gesproken al niet, maar nu al zeker niet. Ze komt in ieder geval de aankomende twee dagen om ’s morgens aan de telefoon te zitten. Dat scheelt al een berg.

Met mijn werkgever heb ik gemaild. Iets in de trant van: misschien is mijn draagvlak minder groot door diverse oorzaken. Maar feit is dat één van de factoren van dat verminderde draagvlak is dat jij echt zeer onaardig kunt zijn en mijns inziens best wel eens wat minder fel kunt reageren. Ik hoor op alles dat ik doe kritiek. Alles had anders gemoeten of is niet goed gegaan. Je bekritiseert me waar andere mensen of patiënten bij zijn. En het is de toon die de muziek maakt. De negatieve manier waarop één en ander de laatste tijd geuit wordt, ondermijnt echt mijn zelfvertrouwen en werkvreugd. Mocht één en ander aan mijn functioneren liggen, ben je niet meer tevreden over mijn prestaties en functioneren, dan kunnen we het gesprek aangaan en kijken of we tot een oplossing kunnen komen. Lukt dat niet, dan moesten onze wegen maar eens gaan scheiden. Wordt vervolgd.

Maar ik wijk weer eens gigantisch af.

Vlam zette zaterdagmiddag de tv aan en op Classic FM was een opera. Hij schoot bij de eerste tonen al vol. Vlam en opera’s zijn een geduchte combinatie. Tranen gegarandeerd.

Dat is dus mijn kado. Kaartjes voor een voorstelling van La Traviata. Zijn lievelings.

Ik vertelde het hem en hij stortte zich huilend in mijn nek.

Ik geloof dat ie het leuk vond 🙂

30 thoughts on “Oeps. Mislukt

 1. Dat is leuk! Gelukkig is Vlam wél erg blij met je. Goed dat je je gevoelens hebt geuit. Zo makkelijk is dat niet. Ik hoop dat het nu wat werkbaarder zal worden voor je.

 2. Misschien is de dreiging dat je zegt dat je misschien beter kunt weggaan genoeg om hem wakker te schudden.

  groet

  Roelien

 3. Goed zo, Kliefje, dat je hebt gedreigd met opstappen. Ik ben alleen bang, dat je baas eerst weer aardig zal doen en daarna in zijn oude patroon zal terugvallen. Zijn er in het westen genoeg nieuwe banen te krijgen voor een zeer ervaren doktersassistente ?
  Veel plezier samen met het cadeau voor Vlam 😊.
  Groetjes en sterkte Tineke

 4. Wat een ellende weer. Hoop voor iedereen dat je schoonvader snel naar Onze Lieve Heer gaat verhuizen (als die al bestaat). Ben heul benieuwd naar de reactie van je werkgever. Morgen misschien weer een doos chocolaatjes op je bureau?

 5. Wat veel info ☺
  Het gaat al beter met geheim bewaren. Elk jaar zoveel dsgen erbij en dan lukt het wel als je bejaard bent. Maar wat een leuk cadeau! Vond Vlam dus ook 😄
  Ik hoop dat SchoRo rustig wordt van de midazolam. Heeft hij een pompje erbij zodat je kunt ‘bijdoseren’ indien nodig? Dat werkte bij mijn pappie heel goed. Ik hoop dat het niet meer zo lang duurt, dit is slopend. Voor iedereen. Ik hoop dat hij snel wegdrijft en rustig inslaapt.
  Heb je op je werk een vertrouwenspersoon? Dit schiet niet op. Wat een onaardige baas zeg… 😔😕
  Hoe dan ook sterkte, en geniet van de mooie lichtpuntjes 😘 xxx

 6. Het is de mondigheid die het verschil maakt tussen een Nederlander en een Vlaming. Zo’n mail zou hier niet licht worden gestuurd naar een werkgever. Wij kroppen op, slikken in en maken dat we weg zijn.

  1. Ik vind dat ik meer respect verdien. Zeker na elf jaar. Ik krop dat niet op. Ik wil ook niet weg hoor. Ik wil dat het beter wordt. Dat hij zich realiseert wat voor impact zijn opmerkingen hebben.

 7. Goed geschreven, Klief! Al heb je maar een paar maanden rust, elke week is meegenomen, zeker nu.
  Logisch dat je het geheim hebt verklapt. Jullie waren er allebei aan toe.
  Dikke kus.

 8. Veel allemaal…. knap dat je toch de boel aangekaart hebt, terwijl je toch op je tandvlees moet hebben gelopen na afgelopen week vrijdag. Sterkte voor Vlam, zijn familie…. Juist goed dat je het geheim niet hebt bewaard…. nu heeft Vlam iets om naar uit te kijken. Kwestie van ieder nadeel heb zijn voordeel dat je niet zo goed bent met geheimen.

  Warme groet,

  Dorothé

 9. Sterkte in de komende tijd. En ik hoop dat jullie gaan genieten van de opera van Guiseppe Verdi (Josef Groen :-))

 10. Mislukt wat misluk het was een geheim bewaren uit liefde die onder hoogspanning wegens schoonvader en werk met een niet begrijpelijke werkgever tot ontploffing kwam.
  Sterkte de komende periode en geniet van Vlam zijn genieten in zijn muziek.

 11. wat ben je toch een lekker ding he.. vier dagen… Maar gelukkig reageerde Vlam zoals het moest.

  Love As Always
  Di Mario

 12. Ik denk dat jij je kado precies op het goede moment hebt verklapt.
  Misschien dat het mailtje jouw huisarts weer eens goed wakker schudt. En misschien moet je maar eens voorzichtig gaan uitkijken naar een nieuwe praktijk, waar je wel gewaardeerd wordt.

 13. Sterkte voor jullie, het is niet niks allemaal. Fijn dat je man zo blij was met zijn cadeau. Veel liefs!

 14. Jee! Heb je dat echt gemaild naar de baas? … erg benieuwd naar het vervolg! Ik hoop voor jou op meerdere mea culpa’s en verbetering! Enne .. dat je je verrassing hebt verklapt, prima moment daarvoor. Take care de komende heftige periode! x

 15. Wat lief! Zowel de tranen van Vlam als jouw zorgvuldig uitgezochte cadeau.
  En over je baas heb ik maar even niet 😕

Reacties zijn gesloten.