ĪI love sleep tag

Bij die lieve Hans de Gans kwam ik weer een leuk tagje tegen. Dat ik pikte. Ze tagde me ook nog eens in een andere (hoe tof) maar die komt misschien vandaag of morgen nog wel.

Deze sprak me meer aan eigenlijk. Ik houd namelijk énorm van slapen. Minstens een uur of acht per nacht. En als ik vrij ben, ga ik het liefste na de lunch nog even terug naar bed voor een powernapje.

Maar terug naar de tag.

Komen ze:

Hoe laat ga je meestal naar bed? Vroeg. Doordeweeks ga ik om half tien naar boven. In het weekend omstreeks elf uur. Vroeger heb ik veel gestapt, sloeg regelmatig nachten over. Als ik dat nu zou doen, overlijd ik denk ik.

Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan? Lenzen uitdoen, ogen schoonmaken, tanden flossen en poetsen, plassen, kleren uit en plat. Niks schokkends dus.

Wat doe je als je niet kunt slapen? Me kapot ergeren aan Vlams gesnurk. En vervolgens op de bank gaan slapen. Meestal val ik dan zo weer in slaap. En voor échte (langdurige) nood heb ik slaaptabletten in huis. Wie appelen vaart…

Wat is je favoriete slaaphouding? Ik lig altijd op mijn zij. Maar mijn favoriete kant is de linker.

Waarvoor mag je jou altijd wakker maken? NIET doen. Gewoon niet doen. Ik houd enorm van slapen. (Of had ik dat al gezegd?) Ik heb ook strikte afspraken met Vlam, voor als hij later naar bed komt dan ik. Tegen me aan kruipen mag, door mijn haar friemelen ook. Maar houd in Godsnaam je mond. Niks zo erg als zijn verhalen aan gaan liggen luisteren en dat meneer zich dan vervolgens omdraait en dat ik niet meer in slaap kan vallen. Been there, done that. Ik trap er niet meer in. De verhalen, hoe leuk ook, moeten wachten tot de volgende dag.

Hoe laat gaat je wekker ’s morgens? Kwart over zes. Ik ga omstreeks half acht weg. Tijd zat dus. Ik haat haasten, dus ik wil alles lekker op het gemakkie kunnen doen.

Snoozen of direct opstaan? Gelijk eruit. Wakker = wakker. Overigens word ik zelden wakker door de wekker, maar ontwaak ik vanuit mezelf. Mijn biologische klok werkt feilloos.

Welke rare dingen doe je in je slaap? Ik schijn teveel mezelf teveel dekbed toe te eigenen… Heb ik van horen zeggen.

Wat heb je aan in bed? Chanel nummer 5 en bedsokken.

Slaap je met sokken aan? Altijd, al vallen de mussen van het dak, die dingen gaan niet uit. Ik kan echt niet slapen zonder. Het gevoel van mijn voetzolen op stof? AARRGGH! Kippenvel krijg ik daar van.

Hoe groot is jouw bed? Eén meter tachtig bij twee.

Als ik ‘s ochtends wakker word is het eerste dat ik doe… Thee zetten. Ik kan niet zonder een sloot loeisterke Earl Grey in de morgen.

Droom je elke nacht? Vast wel. Wie niet? Maar ik ben ze zodra ik opsta, eigenlijk altijd meteen ook weer kwijt. Schijnt te maken te hebben met de diepte van slapen. 

Welke droom of nachtmerries kun je goed herinneren? Niet echt een specifieke. Zie hierboven. Maar de laatste die je hebt voor je wakker wordt, is altijd het beste. Want die is te manipuleren. Heerlijk 🙂

22 thoughts on “ĪI love sleep tag

 1. ‘Ik heb ook strike afspraken met Vlam’. Ik heb echt drie keer moeten lezen voordat ik doorhad dat ‘strike’ waarschijnlijk strikte moet zijn :-P. Kon de connectie met bowling namelijk maar niet leggen :-))).

 2. Slapen is zo geweldig. IK hou er echt van. Maar.. ik kan niet vroeg naar bed. Al ben ik de hele dag moe.. om een uur of acht wordt mijn lichaam wakker en dan blijf ik voorlopig wakker. En wakker maken.. dat is inderdaad een zonde.

  Love As always
  Di Mario

      1. Sorry, ik zeg het verkeerd: klief bedoelt: mijn bed is 1.80m breed en 2.00m lang. Niks kort dus.
       1.80m bij 2.00m.

 3. Een bed van maar 1 meter 80? Dan steken mijn voeten buiten boord!
  Ik houd ook van slapen. Als ik het doe…En laat me vooral rustig slapen wanneer ik slaap!

 4. Leuk! Ik houd ook enorm van slapen, echt heerlijk 😀 Helaas die ik het te weinig. En ja dat dekbed… volgens mij is dat iets typisch voor vrouwen haha. Jimmy heeft daar ook echt veel ruzie mee gehad, als ik weer eens al het dekbed bij me had haha. Ik slaap wel heel rustig. Heel grappig altijd: Jimmy zijn kant is al na 10 minuten slaap één grote benden, bij mij ligt het de volgende ochtend nog net als toen ik naar bed ging.

Reacties zijn gesloten.