Jubileumpje te pakken

Gisteren zat ik elf (elf!) jaar in de praktijk aka het gekkenhuis.

Van mijn werkgever ontving ik -erg attent- een bos rozen en een fles witte wijn. Oh, en ik mocht een kwartier eerder naar huis. Dat werd me met groots gebaar meegedeeld. Ik moet daar altijd wel om lachen. Een heel kwartier.

Nou ja. We zijn weer on speaking terms.

Voor de vakantie knetterde het aan alle kanten. GΓ©k werd ik van zijn gezeur. Het was al retedruk en dan iemand om je heen hebben die negativiteit om zich heen heeft hangen, dat is moordend. Alles wat zowel Laura als ik deden, was per definitie niet goed. Iemand ongevraagd in zijn agenda ertussen zetten, daar stond de doodstraf op. Maar op vragen of hij even tijd had voor overleg, riskeerde je zweepslagen. Dat wat gisteren prima was, was vandaag ronduit kut. Hoe haalde je het in de hoofd om? En alles met harde stem en heel dominant.

Peter is iemand waarmee je ook moeilijk in discussie kunt gaan. Hij probeert je te overrulen door je niet uit te laten praten en je stem te verheffen. Een normaal gesprek is dan echt niet mogelijk.

Dus mailde ik hem, vanuit mijn huis. Want ik ben wel gek om het op de praktijk te doen. Dan duurt het nog geen twee minuten en staat ie gillend achter me.

Ik verweet hem alleen maar kritiek te hebben om onze werkzaamheden. Ik schreef echt moe te worden van al die negativiteit. Van het zijn slechte humeur afreageren op ons. Ik eindigde met het gegeven dat hij mijn werkplezier en zelfvertrouwen zwaar aan het ondermijnen was. Of daar alsjeblieft een kentering in kon komen?

De volgende dag kreeg ik de volle laag. Alles waaraan hij zich de afgelopen jaren heeft gestoord (hij is echt net een olifant), werd als een enorme bak shit over me heen gestort. Van het niet komen kijken op zijn zangmiddagen tot aan geen interesse hebben in een ander pand. Verder lag het aan mij, ik had elk jaar in oktober zo’n periode (géén idee waar hij dat nou weer vandaan haalt) en ik was altijd bezig de baas te spelen over hem.

Het monoloogje duurde vier minuten.

En toen was hij weer weg.

En deden wij de rest van de dag ijzig beleefd tegen elkaar.

Erg vervelend.

Nu, na de vakantie, is hij een stuk uitgerust, ziet er minder vermoeid uit en -last but not least- is zijn humeur weer goed. Gisteren heeft hij wel drie keer gezegd dat ik inderdaad onder hoogspanning sta. Dat ik veel doe. Dat we allemaal harder werken dan we eigenlijk aankunnen. Hij maakt grapjes en doet zijn best.

Misschien zat er in mijn mail toch wel een kern van waarheid?

Dat ga ik alleen nooit horen van hem.

Nou ja. We zien wel.

Op naar de twaalf en half jaar dan maar…

39 thoughts on “Jubileumpje te pakken

 1. Rare man. Tijd voor personeelsorganisatie c.q. -uitbreiding. Dringend tijd voor een cursus “hoe ga ik om met mijn personeel”. De overkoepelende organisatie van huisartsen biedt zoiets toch wel aan?
  O.t. Hoe beviel Misty de rauwe aardappel? Ze is zo gevoelig. Zie ook mijn opmerking van gisteren.

    1. Nee, dat eet ze niet. Wie zegt dat ze slecht eet? Ze is kieskeurig. Mevrouw eet als echter een bootwerker. Brokjes van Royal Canin. Twee soorten. Is ze gΓ©k op. En van Vlam krijgt ze elke avond een half zakje natte voeding. Die snuift ze nog net niet op πŸ˜‰

     1. Jij zegt om 08.50 dat ze sowieso niets eet, dat ik interpreteer ik als slecht. Ik ben blij dat mevrouw haar goede manieren verliest als het om eten gaat en zo lekker bunkert.

 2. Proficiat voor jou!
  Ik werk al 28 jaar voor hetzelfde bedrijf, op het 25jarig jubileum kreeg ik zowaar dubbel loon, bruto nog wel! Super gewoon.
  K wens je nog veel plezier op je werk en veel geduld met je baas

 3. Is het niet een beetje kinderachtig om je te verwijten dat dat je niet naar zijn zangmiddag bent komen kijken.
  Onwijs goed dat je het met hem uithoudt.

 4. Je hebt weer enkele dagen rust. Ik zou het echt niet kunnen, ik heb echt waardering voor hoe je in je werk staat. Het zijn toch weer een paar stevige jaren.

  Love As Always
  Di Mario

 5. Wat een slechte leidinggever zeg… Heeft nog veel te leren in (van) het leven. Knap dat je het met hem uithoudt. Dat is een extra bloemetje waard 😁
  Proficiat met je jubileum. Geniet van je extra kwartiertje 😜😘

 6. Je weet nooit waar je met die man aan toe bent. Vreselijk lijkt me dat. Zegt veel over hoe sterk jij in je schoenen staat. Eigenlijk is hij een grote verwende jongen. Heeft-ie al een stressbal?

 7. Kliefje , ik begrijp heel je verhaal wat betreft je werkgever alleen kan ik als patiΓ«nt niet over zijn wel of niet vriendelijkheid oordelen daar hij bij een consult altijd zijn vriendelijke kant toont al met al proost en geniet van je wijntje. Ps. Je stond voor het stoplicht vanmiddag ik heb expres niet getoeterd maar zwaaide gedag wat niet op viel daar je strak vooruit keek in gedachte naar het stoplicht kijkend alsof er geen groenlicht meer in zat.( oversteek Beatrix weg) Groet Hans

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  >

  1. En dat moet je ook niet doen.
   Hij is een geweldige huisarts nl. De beste van de stad. Niks dan lof wat dat betreft. En hij kan ook heel lief en gul zijn. Het is jammer dat hij zoveel stress heeft en ontlaadt op de verkeerde manier….

   1. Mee eens ik vind hem ook een prima dokter en kan goed en gezellig met hem praten, trouwens heel het team vind ik top nooit geen problemen en ik toon voor jullie werk.
    Fijn weekend .

 8. Hmmm. Is eigenlijk een goede reden voor een herdenking in plaats van een felicitatie als ik het zo hoor πŸ˜€ πŸ˜€ Toch gefeliciteerd Klief, al was het maar voor het feit dat je dit hoe dan ook toch mooi volgehouden hebt!

 9. Het nadeel van blogs lezen in omgekeerd chronologische volgorde: een gemakkelijk persoon blijkt hij toch niet zo te zijn maar eerlijkheid en rechtlijnigheid (van jouw kant) lijkt me de beste aanpak. Zo weet hij wat hij aan je heeft. Zelfs al zal hij het in eerste instantie wegvegen. Daar is ie immers baas voor πŸ™‚

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s