4 jaar getrouwd!

Gisteren waren Vlam en ik vier jaar getrouwd.

Zoals hij het zelf op zijn Facebook schreef: nog langer getrouwd nu, dan dat ik ooit verkering heb gehad. Eén en ander geldt ook voor mij. Ik ben mijn persoonlijke record allang voorbij. Enne: op naar meer!

We wilden deze feestelijkheid niet helemaal zomaar voorbij laten gaan en vierden het kleinschalig. Thuis, met zijn tweetjes. Want Jill had een verjaardag. Niks uit eten. Ik vind op zaterdagen uit eten gaan een crime eerlijk gezegd. Het is druk, rumoerig en zowel service als eten zijn door de extra drukte, vaak veel minder goed dan wanneer je op een gekke dinsdagavond “op restaurant” gaat.

En daarbij? Wie wil er nou veel te veel betalen voor iets dat je zelf minstens zo goed kunt klaarmaken en voor een fractie van de prijs? Zowel Vlam als ik kunnen namelijk behoorlijk koken. Als ik uit eten ga, voel ik me vaak toch enigszins genaaid. Omdat ik weet wat het inkoop kost en wat de Nederlandse horeca er voor durft te vragen. Het is zelden dat ik de nota vind meevallen.

Zeker ook wat wijnen betreft. Kun je in Spanje of Frankrijk nog ergens voor een euro of elf een fles huiswijn bestellen die prima te drinken is, in Nederland vragen ze zelfs in “eetcafé de Snee” nog makkelijk twintig euro voor een fles die inkoop nog geen vier kost. En helemaal erg: restaurants die dan ook nog geld voor water durven te vragen als je een fles wijn neemt! Als dat gebeurt, zien ze mij nooit meer terug.

Maar terug naar gisteren:

Pasta met verse truffel en Parmezaan aten we. En we dronken er een schandalig lekkere Italiaan bij.

Yep. Als je het mij vraagt dan eet ik toch gewoon het liefste in “Huize Klivia”. Uit eten gaan is wat mij betreft een nogal overgewaardeerd iets…

20161105_180638

20161105_180459

whatsapp-image-2016-11-05-at-18-12-17

 

49 thoughts on “4 jaar getrouwd!

 1. Ik kan er wel van genieten om uit eten te gaan, maar merk ook dat ik tegenwoordig liever gewoon thuis blijf. Mijn man kan lekker koken, we hebben dan inderdaad geen last van slechte bediening en humeurige obers en bovendien is het er heerlijk rustig. Ik snap je helemaal!

 2. Gefeliciteerd met jullie mijlpaal en met elkaar! Thuis eten kan idd net zo lekker en gezellig zijn en niemand die ongezellig de Bob hoeft te zijn.

 3. Heeft dat nou met ouder worden te maken? Wij eten ook het liefst thuis.
  Een lunch of een kop koffie , buiten op een terras op zijn tijd , vind ik leuker .
  Gefeliciteerd met je 4-jarig jubileum , bij ons staat er inmiddels een 0 achter.
  Wat heerlijk dat je zo van het samenzijn geniet en nog lang verder wilt.

 4. Klinkt super, restaurant ‘Huize Klivia’! Gefeliciteerd en uiteraard nog heel veel gelukkige jaren samen met je Vlam. 😙💐💙

 5. Gefeliciteerd! Ik kan wel enorm genieten van uit eten gaan. Maar ik ben zelf dan ook een slechte kok 🙂 Als ik pasta met verse truffel en parmezaan kon maken, bleef ik ook gezellig thuis.

 6. Proficiat met jullie zijden huwelijk. (In België is er dat trouwens eentje van was.)
  Op restaurant gaan zegt me niks. Teveel gedoe, te druk, te duur en te nogwattes. Anderzijds: best wel een dure fles die je daar vasthoudt. 😉

 7. Ik denk toch dat we een twee, drie keer per jaar uit eten gaan. Maar inderdaad.. heb ik er soms wel moeite mee als ik zie wat het is.. wat het kost en hoe het smaakt. Het liefst gewoon thuis. Want thuis kan stampot veel lekkerder zijn dan uit eten.

  Love As Always
  Di Mario

 8. Van harte gefeliciteerd!! Op nog vele jaren samen. Samen lekker koken en eten klinkt als een prima manier om iets te vieren!

 9. Van harte gefeliciteerd! Bijna dezelfde datum 😀 En nee uiteten gaan in Nederland is niet zo leuk. Ik deed het maar weinig omdat het zo enorm duur is en je nooit weet of het wel goed is. De service is ook vaak niet om naar huis te schrijven. In Colombia gaan we juist te vaak uiteten. Zelfs een duur restaurant is nog goedkoop, de service geweldig en het eten is altijd lekker. Fijn dat jullie zo hebben genoten saampjes. Op naar nog vele jaren! ❤

 10. Van harte gefeliciteerd. Samen kunnen koken en genieten van wat je kookt is gewoon leuk!! Wij gaan een paar keer jaar uit eten en inderdaad het valt soms best tegen. En waar vind je het restaurant dat een pasta met royaal truffel en parmareggio op tafel zet zonder er allerlei overbodige ingredienten aan toe te voegen. Het water liep me in de mond toen ik die truffel zag. Waar kocht je zo’n mooi exemplaar?

  1. Bij de Hanos. Dat is een groothandel voor de horeca. Iedereen met een kvk kan een pasje aanvragen. Is echt tof daar. Walhalla.

   1. Ik heb geen kvk pasje, maar ik ga gewoon op zoek naar een middenstander die truffels verkoopt. Dat gaat me lukken. De pasta en de kaas zijn al in huis.

 11. Gefeliciteerd met je 4 jarig bestand 😉
  Wat uit eten betreft; wij wonen heel dicht bij de Duitse grens en in Duitsland kun je nog voor een prikkie eten (tussen de 10-15 euro pp. incl. 2 drankjes) Ga je naar een zgn ‘vreetschuur’ (zo noemen wij dit; buffetvorm en onbeperkt eten voor 10,00) dan ben je helemaal goedkoop uit. Wel helaas heel druk, lawaaierig en je moet binnen 2 uur opgehoepeld zijn, maar ja hoeveel kun je in twee uur (schransen) eten……..

 12. Van harte gefeliciteerd en nog vele jaren! By the way: ik heb iedereen, behalve familie, verwijderd van Facebook. Dan weet je het even:). Nam te veel…

 13. Gefeliciteerd ! Wij hadden hier in het dorp een perfect restaurantje, klein, en heerlijk eten ! Ik eet ook liever thuis, daar maak ik alles veel lekkerder. Ik vraag me weleens af, waarom er nog een koksopleiding gevolgd moet worden. Uit eten gaan is vaak zo bar slecht en duur.

 14. Ik wil alleen uit eten in een restaurant waar het rustig is en waar ik iets op mijn bord krijg wat er uitziet als een schilderijtje en wat ik thuis met geen mogelijkheid zelf kan bereiden. O ja, en ook nog voor weinig geld natuurlijk.

 15. Van ♥e! En dit is nog maar het begin (-:
  Dat jullie huwelijk net zo smakelijk mag blijven als het klaargemaakt diner mét truffel.
  Kus!

 16. Gefeliciteerd! Overigens vind ik uit eten gaan heerlijk! En ik weet ook altijd de fijne restaurantjes te vinden … maar daarnaast mag ik ook zelf graag koken en het eindresultaat wordt door overige gezinsleden zeer gewaardeerd (al zeg ik het zelf). Bij het zien van jouw/jullie pasta met verse truffel en parmezaan loopt het water me in de mond, jammie!

 17. Dikke duim, enne, tja, ik wil anders ook wel eens bij jullie komen eten 😉 Ach, het is de “arbeid” die het geld kost he.

 18. eerst en vooral van harte gefeliciteerd !
  als wij eens uit eten gaan is het juist op een zaterdag hier in de frituur vlakbij waar dan veel kennissen van ons ook zijn. En het eten is er altijd lekker.

Reacties zijn gesloten.